• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 190 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 60 dages returret
Vi guider

7 tips til lysterapi i vintermørket

Når vintermørket sænker sig, kan du opleve, at dagene bliver mere triste og energien daler. Her er lysterapi din ven – både det naturlige lys fra solens stråler, og det lys du kan få ved at slappe af foran en lysterapilampe.

Lysterapi kan give energi til de mørke vinterdage. Læs vores tips og bliv klogere på, hvad du bør overveje, når du gerne vil lukke mere lys ind i hverdagen.

Sådan får du lysterapi ind i hverdagen​​​​​​​

1

Gå en tur i sollyset

Tag vinterjakken på og lad solens stråler lade dig op på en rask gåtur. Hvis du møder på arbejde, før solen er vågnet (og måske først skal hjem igen, når solen er på vej ned), så tag en sandwich og en god kollega i hånden og gå en tur i frokostpausen.


2

Lysterapi nydes bedst uden solbriller

Det kan være fristende at tage solbriller på. Enten fordi du gerne vil skærme øjnene mod de skarpe stråler, eller fordi du har et lækkert par, du er enormt glad for. Men hvis du vil have glæde af lyset, er det bestemt ikke en god idé at dække øjnene til. Det er nemlig igennem øjnene at, vi optager lyset.


3

Brug en lysterapilampe

Kunstigt dagslys kan være en hjælp til at lette de mørke dage, og en af fordelene ved en lysterapilampe er, at den ikke har det skadelige UV-lys. De lamper, der fungerer bedst, har en lysstyrke på 10.000 lux. Lysterapi kan bruges mod symptomer på vinterdepression såsom nedsat stemningsleje, mangel på energi og et øget behov for at sove.Husk! Hvis du er påvirket af træthed og mangel på energi, er det vigtigt, at du kontakter din læge for at finde årsagen.​​​​​​​

Lys dit arbejdsbord op

Hvis du bruger mange timer på kontoret, kan det være en idé at placere lysterapilampen på arbejdsbordet.


Her er denne sag fra Lumie velegnet, da den både ligner og fungerer som en skrivebordslampe.

(0)
Lumie Bord lamp II Lysterapilampe
1.229,00
DU OPTJENER 123 Point

Den kraftigste lysterapilampe

Brazil er den kraftigste lysterapilampe og perfekt til dig, der vil have en effektiv og stærk lampe i høj kvalitet.


Denne lysterapilampe har et integreret håndtag, og du kan derfor placere den lige, hvor du vil - på spisebordet, ved siden af lænestolen eller et helt tredje sted.  ​​​​​​​

(0)
Lumie Brazil Lysterapilampe
1.709,00
DU OPTJENER 171 Point

Wake-up light - Bliv vækket af en solopgang

I den lange vinterperiode i Danmark er det mørkt, når vi vågner, og mørkt, når vi kommer hjem. Det kan føles hårdt og unaturligt, at det er mørkt, når vækkeuret ringer. Med et wake-up light bliver du vækket af lys og får en bedre start på morgenen og mere energi resten af dagen.


Du indstiller bare den lille lampe til hvornår du vil vækkes, og så tænder den i god tid og øger gradvist lyset i soveværelset, nøjagtigt som en solopgang.

(7)
Philips Wake-up Light HF3500/01
599,95
DU OPTJENER 60 Point
(0)
Lumie Bodyclock Spark Daggrysimulator
899,95
DU OPTJENER 90 Point

4

Lysterapi fungerer bedst om morgen

Lyset hjælper dig med at komme i gang og giver energi til resten af dagen. Det absolutte no-go er at benytte lysterapi om aftenen, da du risikerer at ødelægge din døgnrytme og tælle ualmindeligt mange får uden at kunne sove.


5

Spis morgenmad eller læs en bog foran lampen

Med en lysterapilampe kan du sagtens sætte dig med din morgenmad eller læse et kapitel i den spændende bog, du er i gang med. Bare husk at kigge op et par gange i minuttet.


Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Spot Trenden

Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Grønne planter i hjemmet er ikke bare dejlige at kigge på – de renser også luften for affaldsstoffer, støvpartikler og CO2. Nogle planter er særligt gode til netop at rense luften. Få en guide til dem her.

Læs også

6

Skab god belysning indenfor

Både derhjemme og på jobbet er det en god idé at trække gardinerne fra og lade lyset få adgang til rummet.


7

Tag på ferie

Du kan også tanke op med lys ved at pakke kufferten med T-shirts og sommerkjoler og tage på ferie til mere solrige egne.


Relaterede produkter

(0)
Lumie Bodyclock Spark Daggrysimulator
899,95
DU OPTJENER 90 Point
(0)
Beurer TL100 Lysterapilampe TL100
1.549,00
DU OPTJENER 155 Point
(0)
Philips BrightEyes Soluna HF3653/01
1.199,00
Førpris 1.499,00
DU OPTJENER 120 Point

Relaterede artikler

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere
10 store nyheder til efteråret, du skal kende

Nyhed

10 store nyheder til efteråret, du skal kende

Af Isabel Marschall Thostrup

Efteråret byder på en masse spændende beauty lanceringer hos Matas, lige fra CBD dråber, glad makeup og smarte selvbruner-dråber, der holder sensommergløden ved lige. Få overblikket over de største efterårsnyheder her.

Læs Mere
Naturlige kosttilskud fra danske Puori

Nyhed

Naturlige kosttilskud fra danske Puori

Danske Puori synes, at alle har ret til et oplyst valg. Derfor får de deres produkter testet for renhed og kvalitet af et uafhængigt laboratorie og resultaterne offentliggøres online. På den måde giver de dig mulighed for et rent valg – på ærlig vis.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 190 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 60 dages returret