• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Vi guider

7 tips til lysterapi i vintermørket

Når vintermørket sænker sig, kan du opleve, at dagene bliver mere triste og energien daler. Her er lysterapi din ven – både det naturlige lys fra solens stråler, og det lys du kan få ved at slappe af foran en lysterapilampe.

Lysterapi kan give energi til de mørke vinterdage. Læs vores tips og bliv klogere på, hvad du bør overveje, når du gerne vil lukke mere lys ind i hverdagen.

Sådan får du lysterapi ind i hverdagen​​​​​​​

1

Gå en tur i sollyset

Tag vinterjakken på og lad solens stråler lade dig op på en rask gåtur. Hvis du møder på arbejde, før solen er vågnet (og måske først skal hjem igen, når solen er på vej ned), så tag en sandwich og en god kollega i hånden og gå en tur i frokostpausen.


2

Lysterapi nydes bedst uden solbriller

Det kan være fristende at tage solbriller på. Enten fordi du gerne vil skærme øjnene mod de skarpe stråler, eller fordi du har et lækkert par, du er enormt glad for. Men hvis du vil have glæde af lyset, er det bestemt ikke en god idé at dække øjnene til. Det er nemlig igennem øjnene at, vi optager lyset.


3

Brug en lysterapilampe

Kunstigt dagslys kan være en hjælp til at lette de mørke dage, og en af fordelene ved en lysterapilampe er, at den ikke har det skadelige UV-lys. De lamper, der fungerer bedst, har en lysstyrke på 10.000 lux. Lysterapi kan bruges mod symptomer på vinterdepression såsom nedsat stemningsleje, mangel på energi og et øget behov for at sove.Husk! Hvis du er påvirket af træthed og mangel på energi, er det vigtigt, at du kontakter din læge for at finde årsagen.​​​​​​​

Lys dit arbejdsbord op

Hvis du bruger mange timer på kontoret, kan det være en idé at placere lysterapilampen på arbejdsbordet.


Her er denne sag fra Matas Mediecare velegnet, da den både ligner og fungerer som en skrivebordslampe.

(10)
Matas Medicare Medicare Lysterapilampe 1 stk.
499,95
DU OPTJENER 50 Point

2-i-1 lysterapilampe

En medicinsk lysterapilampe, der er særligt velegnet til folk med symptomer på vinterdepression og nedsat energi niveau. I de kolde vintermåneder kan det være ekstra svært at komme op af sengen, men med Beurers lysterapilampe kan de mørke morgener starte lysere ud.

Den multifunktionelle lampe fungerer både som en lysterapilampe og som mood light, der indeholder 10 forskellige farver.

(0)
Beurer TL100 Lysterapilampe TL100
1.549,00
DU OPTJENER 155 Point

Daggry og lysterapi i én

Lad lyset langsomt vække dig med lampen her, der simulerer en naturlig solopgang. Du indstiller bare den lille lampe til hvornår du vil vækkes, og så tænder den i god tid og øger gradvist lyset i soveværelset, nøjagtigt som en solopgang.


Lampen fungerer også som lysterapi, så du får et super multiprodukt.

(0)
Philips BrightEyes Soluna HF3653/01
1.499,00
DU OPTJENER 150 Point

4

Lysterapi fungerer bedst om morgen

Lyset hjælper dig med at komme i gang og giver energi til resten af dagen. Det absolutte no-go er at benytte lysterapi om aftenen, da du risikerer at ødelægge din døgnrytme og tælle ualmindeligt mange får uden at kunne sove.


5

Spis morgenmad eller læs en bog foran lampen

Med en lysterapilampe kan du sagtens sætte dig med din morgenmad eller læse et kapitel i den spændende bog, du er i gang med. Bare husk at kigge op et par gange i minuttet.


Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Spot Trenden

Disse luftrensende planter bør du have derhjemme

Grønne planter i hjemmet er ikke bare dejlige at kigge på – de renser også luften for affaldsstoffer, støvpartikler og CO2. Nogle planter er særligt gode til netop at rense luften. Få en guide til dem her.

Læs også

6

Skab god belysning indenfor

Både derhjemme og på jobbet er det en god idé at trække gardinerne fra og lade lyset få adgang til rummet.


7

Tag på ferie

Du kan også tanke op med lys ved at pakke kufferten med T-shirts og sommerkjoler og tage på ferie til mere solrige egne.


Relaterede produkter

(0)
Beurer DreamLight SL 10
399,95
DU OPTJENER 40 Point
(0)
Lumie Bedbug Vågelampe til børn
399,95
Førpris 639,95
DU OPTJENER 40 Point
(0)
Beurer Lysterapilampe med LED Lys TL 41
999,95
DU OPTJENER 100 Point
(1)
Philips Wake-Up Light HF3672/01
2.199,00
DU OPTJENER 220 Point
(0)
Philips BrightEyes Soluna HF3653/01
1.499,00
DU OPTJENER 150 Point

Relaterede artikler

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Vi guider

Det bør du gøre for din hud om vinteren

Af Trine Brøndsted

Tør næse, røde plamager i ansigtet og manglende glød er noget, de fleste kan nikke genkendende til i den kolde vintertid. Fortvivl ej, vi har fundet de produkter, du ikke kan undvære i de kolde måneder – i tre prisklasser.

Læs Mere
Redaktionen fortæller om 10 store efterårsnyheder

Nyhed

Redaktionen fortæller om 10 store efterårsnyheder

Af Amalie Schiller

Efteråret har så småt meldt sin ankomst. De kolde, mørke morgener har erstattet den tidlige, varme morgensol – men det har bestemt også sin charme, hvis du spørger os! Her på redaktionen er efterår lig med en masse spændende produktnyheder, som passer perfekt ind i efterårets skønne farvepalette, og hudplejeprodukter, der er dedikeret til det kølige efterår. Vi har glædet os til at dele disse lanceringer med jer, så vi håber, at i vil give de nye medlemmer i skønhedsverdenen en varm velkomst!

Læs Mere
Løber næsen, og kradser det i halsen?

Vi guider

Løber næsen, og kradser det i halsen?

Af Malene Paulsen

Temperaturen falder, og dagene bliver kortere, jo længere vi kommer hen i efteråret og mod vinteren. Denne tid på året er også en tid, hvor vi oplever, at flere og flere render ind i forkølelse eller snue. Heldigvis findes der midler imod disse symptomer, og du kan heldigvis selv gøre noget for at forbedre de symptomer, man kan opleve i forbindelse med forkølelse. Forkølelse er en virus og kan komme af mange forskellige grunde.

Læs Mere
Til kamp mod vintertræthed

Vi guider

Til kamp mod vintertræthed

Af Rikke Højris Bæk

Mindre (sol)lys, tillukkede huse, store temperaturudsving, mere sofa og tungere mad kendetegner for mange efteråret og vinteren. Men, det behøver ikke være så svært at komme godt igennem den kommende sæson.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021