• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 28. februar 2021
Vi guider

ÅRET DER GIK 2020: Vi ser tilbage

Det er ikke nogen hemmelighed, at år 2020 har været en ’pose blandede bolsjer’ – for at sige det ligeud, og tager man en tur i Matas’ store datamaskine, står det da også klart, at det forgangne år skejer ud, når det kommer til danskernes shopping vaner. Det er blevet tid til at se på året, der gik, og hvilket (anderledes) år.

Vi har forsøgt at omsætte vores data til nogle konkrete eksempler, og vi kan blandt andet afsløre, at artiklen indbefatter en guirlande, der kan nå 7,56% rundt om jorden, og at flere end nogensinde før søger på: ”hvordan kan jeg hjælpe (...)?” Nysgerrig? Læs med, når vi kortlægger året, der gik hos Matas.

VERDENS LÆNGSTE GUIRLANDE 

Hvis man tager et smut i vores datamaskine, bliver det hurtigt klart, at mundbindet dominerer listen over de produkter, som vi har solgt flest af i 2020. Overrasket? Måske ikke – men havde vi i udgangen af 2019 sagt til vores Ecommerce direktør, Brian, at mundbind ville blive ’det nye’, havde han formentlig kigget forundret på os. Men ingen af os har en krystalkugle, og det er vist de færreste, der havde forudset, at salget af mundbind ville skyrocke i det nye årti - så du er undskyldt, Brian!   


For at sætte tingene i perspektiv har vi haft fat i lommeregneren, og vi kan afsløre, at I har købt så mange mundbind, at vi sammen (hver for sig) kan lave verdens længste guirlande*.  


I 2020 har I købt 8.652.941 mundbind hos Matas – det er nok til at lave en guirlande, der strækker sig 3029 km., hvis man går ud fra, at hvert mundbind måler 35 centimeter i længden. Hvis vi laver en guirlande af alle de mundbind, som vi har solgt hos Matas, kan den:


•    Nå 7,56% rundt om jorden
•    ”Bestige” Mount Everest 342 gange  
•    Strække sig fra Matas’ hovedkontor til Marokkos hovedstad
​​​​​​​Vigtigt! Der er tale om en lang guirlande og mange mundbind, og vi opfordrer på det kraftigste til, at alle vores kunder bruger mundbindet med fornuft og husker på, at naturen ikke er en skraldespand. Her kan du læse mere om, hvad du skal gøre af dit mundbind, når det er udtjent.


Det gode er, at vi aldrig har søgt så meget på ”How to stop climate change”* , som vi gør nu – og vi hjælper dig lidt på vej: mundbindet skal IKKE smides i naturen – husker du dette, er det hvert fald en god start, hvis du gerne vil gøre noget godt for miljøet.


Fun fact: Antallet af månedlige søgninger på ordet ”mundbind” er steget med 51.462,5%*, hvis man sammenligner med samme periode sidste år. Mon ikke, det kære mundbind har vundet indpas i vores ordforråd for altid? Og måske også vores håndtasker – hvert fald lidt endnu.

*Vi har solgt 8.652.941 mundbind. Hvis man antager, at hvert mundbind måler 35 centimeter i længden (vi har målt et af vores stofmundbind), kan man lave en guirlande, der strækker sig over 3029 kilometer. Det er nok til at nå 7,56% rundt om jorden, hvis man går ud fra, at jorden har en omkreds 40.075 km. Guirlanden kan også komme op og ned ad Mount Everest 342 gange, hvis man går ud fra, at bjerget er 8848 meter højt. Endelig kan guirlanden strække sig fra Matas Hovedkontor til Marokkos hovedstad, Marrakesh.
*Baseret på Year in Search (Google).
*Tallet er baseret på historiske metrics for søgeordet ”mundbind” på Googles søgeordsmaskine. Sidste år var der i gennemsnit 320 månedlige søgninger på ordet ”mundbind”. I år er tallet for månedlige søgninger 165.000.


Ps. Den 23. oktober fik vi stresstestet vores hjemmeside, og der fløj ekstraordinært mange mundbind ud af lageret på netop denne dato. Kan du gætte hvorfor? Hint: pressemøde.


Sådan mestrer du hygiejnen, når du bruger mundbind

Vi guider

Sådan mestrer du hygiejnen, når du bruger mundbind

Det danske gadebillede er præget af mundbind i alle mulige farver, og i den kollektive trafik skal man anstrenge sig for at aflæse, om ham, der sidder overfor, har haft en god eller dårlig morgen. Ikke desto mindre er den nye virkelighed kommet for at blive – hvert fald for en stund, og derfor er det en god idé, at man holder sig opdateret på, hvordan man kan sikre optimal hygiejne, når man begiver sig uden for hjemmets trygge rammer.

Læs også


Vidste du, at...
I år har vi søgt på ”hvordan kan jeg hjælpe (…)” mere end nogensinde før? Blandt andet har vi søgt på: ”Hvordan kan jeg hjælpe under corona?” og ”Hvordan kan jeg hjælpe under skovbrande i Australien?”


SPRIT, SPRIT – OG MERE SPRIT   

Nogle af dem lugter af en bytur med lidt for meget tequila; andre lugter (heldigvis) lidt mere neutralt. Vi taler naturligvis om sprit – altså den til hænderne, og det er ingen hemmelighed, at salget af håndsprit er eksploderet i 2020. Behøver vi at redegøre for hvorfor?


Hvis vi kigger på data fra vores partner in crime, Google, står det da også klart, at ”håndsprit” er en term, der har sneget sig ind i søgefeltet mere end et par gange i løbet af det forgangne år. I 2019 var der i gennemsnit 1.000 månedlige søgninger på ”håndsprit”, mens der i 2020 var 90.500 månedlige søgninger i gennemsnit. Det er en stigning på 9050%. Alene i marts var der 673.000 søgninger på ”håndsprit”. Mon ikke, håndspritten har vundet indpas i mange hjem (og supermarkeder) i løbet af 2020? ​​​​​​​


Psst! Når du skal af med dine tomme håndspritemballager, så husk, at håndsprit i mange tilfælde skal bortskaffes som farligt affald. Hold øje med faremærkningen på flasken.


Psst! Husk at plej dine hænder, når du bruger håndsprit. Vi har skrevet en artikel om, hvordan du kan komme tørre hænder til livs.


NEW YEAR, NEW M… BRAND! 

Det hele skal ikke handle om den ubudne gæst, corona – heldigvis! I 2020 kunne vi byde en kærkommen gæst, nemlig The Ordinary, velkommen i vores produktsortiment – og hvilken succes. Den populære debutant tager en fjerdeplads på listen over de produkter, som vi har solgt flest af i 2020 med vidunderen, Niacinamide 10% + Zinz 1%.


Vi skal ikke kunne sige, om produktets popularitet skyldes, at mundbindet har forårsaget urenheder i mundregionen (så fik corona alligevel sneget sig ind – sorry). Men ikke desto mindre er formlen på dette produkt fantastisk til dig, der oplever urenheder og ubalance i huden. I var mange, der var glade for The Ordinary i 2020, og vi glæder os til at se, hvordan år 2021 bli’r for det skønne mærke.     

MERE LEG UNDER DYNEN I 2020 

Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget – som man siger. Flere medier beretter om, at danskerne har været lidt frækkere, end de plejer, i 2020. Forretninger oplever nemlig en stigning i salget af sexlegetøj. Måske skyldes det, at mange af os har tilbragt mere tid derhjemme, hvilket har givet anledning til mere leg under dynerne?


Det kan også være, at de lukkede fitnesscentre er skyld i, at der er blevet dyrket mere lagengymnastik? Vi ved ikke, hvad der skyldes, at danskerne klikker mere sexlegetøj hjem end normalt, men vi kan afsløre, at også vi har et udvalg af sexlegetøj på webshoppen, hvis du ønsker at ride med på bølgen. For hvem siger, at man ikke også kan dyrke de gode vaner i 2021?

DEN MEST SOLFATTIGE DECEMBER I MANGE ÅR 

Hvor mange gange skal vi sige det; 2020 har været et mærkeligt år, og selvfølgelig runder vi det af med en meget solfattig december måned - og det kan mærkes. Ikke kun på energiniveauet og humøret, men også på salget af lysterapilamper, der aldrig har set bedre dage. I december måned er salget af Matas’ lysterapilampe er steget med 1.037,76%*, hvis man sammenligner med samme periode sidste år.


Noget tyder altså på, at vi danskere kigger langt efter et alternativ til solens skønne stråler i disse tider, hvor de har svært ved at trænge igennem det tykke skydække. Alene i december måned købte I over 1.000* af Matas’ lysterapilampe, hvilket er en hel del. Vi krydser dog fingre for, at solen er gavmild med sine stråler i 2021, så vi kan få lidt flere (naturlige) lysglimt ind i hverdagen. 

* Tallet er baseret på data fra Google Analytics, hvis man ser på, hvor mange stk. vi har solgt i december måned i år og sammenligner med december måned sidste år.
* Tallet er baseret på data fra Google Analytics.

6 tips til lysterapi i vintermørket

Vi guider

6 tips til lysterapi i vintermørket

Når vintermørket sænker sig, kan du opleve, at dagene bliver mere triste, og energien daler. Her er lysterapi din ven – både det naturlige lys fra solens stråler (hvis de ellers kunne trænge gennem det insisterende skydække) og det lys, du kan få ved at slappe af foran en lysterapilampe. I dagens indlæg giver vi tips til lysterapi i mørket, og vi fremhæver nogle af vores bestsellere inden for kategorien lysterapilamper.

Læs også

2020 Google søgninger*

Vi har kigget lidt på, hvad mennesker over hele verden har søgt på i det forgangne år. Den dårlige nyhed er, at søgningerne bærer præg af - ja, corona… Men den gode nyhed er, at vi alle er blevet lidt mere bevidste, og at vi alle har et ønske om at gøre noget godt for verden og hinanden. Lad os holde fast i de gode intentioner i 2021, ikke?

 • ”What day is it?” er en søgning, der nåede nye højder i april måned  - og hvorfor mon?

 • ”How to change the world?” har haft dobbelt så mange søgninger som: ”How to go back to normal?”

 • I 2020 var der flere søgninger på ”mask emoji” end ”hug emoji”… Det siger vist lidt om 2020: ”Du får lige en albue”…

 • Der har været rekordmange søgninger på: ”Hvordan takker jeg (…)?” Det er især lærerne, buschaufførerne, sygeplejerskerne og plejepersonalet, som vi er ivrige efter at takke, hvis man spørger Google.  


* Baseret på Year in Search (Google).

Relaterede produkter

(21)
Matas Medicare Medicare Lysterapilampe 1 stk
499,95
DU OPTJENER 50 Point
(9)
The Ordinary Salicylic Acid 2% Masque 50 ml
159,95
DU OPTJENER 16 Point
(131)
Wellness is Power Mundbind Type IIR 20 stk
40,00
DU OPTJENER 4 Point
Meraki Desinfektionsgel 80% 490 ml.
119,95
DU OPTJENER 12 Point

Relaterede artikler

Hvad er dit nytårsforsæt? Her er redaktionens!

Vi guider

Hvad er dit nytårsforsæt? Her er redaktionens!

Af Amalie Schiller

Hvis du blev spurgt: ”hvad er dit nytårsforsæt for 2021?” - hvad ville du så svare? Jeg synes, at et årsskifte giver anledning til, at man summer over, hvad man ønsker at opnå i det kommende år. Måske sætter man endda det forgangne i perspektiv? Det er ikke længe siden, jeg gjorde op med mig selv, hvad jeg forventer af 2021 – og mig selv. I min summen blev jeg nysgerrig på, hvad mine kollegaer mon tænker om det år, vi snart springer ind i. Bliv klogere her!

Læs Mere
Kom godt fra start i 2021

Vi guider

Kom godt fra start i 2021

Af Nanna Skousbøll

Kom godt fra start i 2021 med nogle gode vaner, som er med til at gøre dig glad – indefra og ud. Mange af os har set frem til 2021 – behøver vi nævne hvorfor? ”Siden” er blank, og vi kan skrive lige den historie, som vi har lyst til. Tilfredsstillende, ikke? Tag hul på det nye år med gode vaner. Få inspiration her!

Læs Mere
Min hudplejerutine, når jeg bruger mundbind

Vi guider

Min hudplejerutine, når jeg bruger mundbind

Af Karina Ananda Pedersen

Pung, telefon, nøgler… og mundbind! Det er min rutine, når jeg skal ud ad døren hver morgen. Faktum er nemlig, at mundbindet er blevet en uundgåelig del af hverdagen for os alle, og vi kan vel lige så godt vænne os til det.

Læs Mere
Find den perfekte håndsprit

Vi guider

Find den perfekte håndsprit

Det øgede fokus på hygiejne inden for de seneste måneder har ændret vores vaner. Håndspritten er nu blevet en del af vores personlige pleje, og vi kan vist lige så godt vænne os til det, for håndsprit er kommet for at blive. Men håndsprit behøver hverken at være industrielt eller medicinsk i sit udtryk og look. Vi giver her en guide til håndsprit inden for seks forskellige kategorier.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 28. februar 2021