• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Røde læber – find farven, der passer til dig

Rød læbestift er ikke bare rød læbestift. Den skal passe præcis til dig og din hudtone. Læs med og find den læbestift, der klæder dig meget bedre end andre nuancer af røde læber.

Røde læber er det ultimative klassiske look, og den rigtige røde læbestift er den perfekte måde at dresse up på, både til hverdag og fest. Men har du helt styr på, hvilke nuancer af rød der passer til netop din hudtone? Her får du vores bedste råd til, hvordan du finder den perfekte læbestift til dig. 

Røde læber – prikken over i’et til dit look

Der er ikke noget som flotte røde læber, der kan pifte et outfit op og sætte et personligt præg på dit look. Men kender du det, at du ser en pæn læbestift i et magasin, på en veninde eller i butikken, men når du får den på dine læber, er det bare, som om det ikke helt spiller alligevel? ​​​​​​​

Det kan meget vel have noget at gøre med, at den farve, som klæder andre, ikke ligefrem passer til din hudtone. Bliv klogere på din hudtone – det gør det meget nemmere at vælge en cool læbestift og den helt rette nuance til dine røde læber.

​​​​​​​

Tip! Læbestifter med blå undertoner gør, at tænderne ser hvidere ud

Har du styr på din huds undertoner?

Når du skal vælge den læbestiftfarve, som klæder dig bedst, er det vigtigt at kende din huds undertone. Det lyder måske skørt, men det har faktisk alt at sige, for om din læbestift kommer til at se godt ud på dine læber.

Sådan finder du din huds undertoner

For at finde svaret skal du kigge på dit håndled. Ja, den er god nok. Kig på blodårerne på dine håndled, og bliv klogere på din huds undertone. Der er selvfølgelig ingen regler, og alle kan bruge enhver farve, men hvis du gerne vil have lidt hjælp, kan du bruge guiden her:​​​​​​​

  • Blålige blodårer = pink undertone – Vælg læbestifter i kolde farver.
  • Grønlige blodårer = gul undertone – Vælg læbestifter i varme farver.
  • Både grønne og blå = neutral undertone – Så er du en af de heldige, der kan bære alle farver.


Alt efter din undertone er det bestemte nuancer læbestift, som du med fordel kan gå efter.

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs også

Hudtonen har også noget at sige

Hvis du synes, det er svært at vurdere din huds undertone, så se i stedet på din hudtone. Den kan nemlig også hjælpe dig på vej. ​​​​​​​

Lys hudtone

Personer, der er lyse i huden, har ofte en pink undertone. Det vil sige, at du skal gå efter stærk rød, variationer af pink og dybe, kolde farver og holde dig fra farver med for meget varme.

Oliven hudtone

Har du en lækker olivenfarvet hudtone, ja, så er du heldig generelt. Det drømmer mange skandinaviske og lyse piger nemlig om, for så kan man bruge alle farver, da man ofte er neutral i undertonen.


Lad dit tøj guide dig i dit farvevalg, men pas på med for lyse farver, som får dig til at se for neutral ud.

(10)
MAC Lipstick Ruby Woo
169,95
Optjen 17 point

Mørk hudtone

Har du en god glød i din hud og en mørkere hudtone, så er din undertone med stor sandsynlighed gul. Med gul undertone i huden klæder varme farver dig bedst.


Du kan bære dybe farver som kirsebær, vinrød og lilla. Hold dig væk fra blege og kolde farver, der ofte er et dårligt match til din hudtone.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Af Tine Vesterbøg

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Kender du den situation? Vi guider dig til den perfekte winged eyeliner.

Læs Mere
Foundation – alt hvad du behøver at vide

Vi guider

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Af Trine Brøndsted

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base.

Læs Mere