• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Vi guider

Sådan lægger du makeup, der passer din øjenform

Er du i tvivl, om hvordan du skal lægge en makeup, som passer godt til din øjenform? Her får du et par tips til, hvordan du kan fremhæve eller underspille dine træk og skabe en fin balance i dit look.

Du skal selvfølgelig lægge den øjenmakeup, du har lyst til. Men hvordan du lægger din øjenskygge og øjenmakeup, kan hjælpe dig, hvis du for eksempel drømmer om at åbne dine øjne lidt mere, skabe illusionen af mere tætsiddende øjne eller måske noget helt tredje.

Sådan tager du højde for din øjenform

Jeg har taget udgangspunkt i de 8 mest normale øjenformer, og måske vil du opleve, at dine øjne er en kombination af flere forskellige former. Prøv dig frem, leg med lys og skygge, og find det look, som, du synes, klæder dig bedst.

Nedadvendte øjne

Dine ydre hjørner af øjet vender en smule nedad.


Tips til at balancere

Læg gerne en flydende eyeliner hvor du lader ‘vingen’ gå en smule opad i yderste øjenkrog. Du skal altså ikke følge øjets form, men snyde det opad. Du kan også lægge en lys øjenskygge midt på øjet, derefter en lidt mørkere farve fra midten og ud og så en endnu mørkere farve yderst på øjenlåget. Det er her vigtigt, at du trækker den mørke skygge lidt op i siderne for at løfte øjet.​​​​​​​

Glatte øjenlåg

Du har ingen synlig globelinje og ikke ret meget øjenlåg sammenlignet med resten af dit øje og huden omkring.


Tips til at balancere

Læg en lys skygge/highlighter under brynet og på det meste af den hud, du kan se, når øjet er åbent. Mens du har åbne øjne, afmærker du med din valgte øjenskygge, hvor du gerne vil have, at øjenskyggen skal kunne ses. På den måde ved du, hvor langt op du skal lægge din øjenskygge.


Læg eventuelt lidt sort liner langs den øverste vippekant, og tvær den ud en smule, så stregen ikke bliver for hård.​​​​

Tunge øjenlåg

Dine øjenlåg er skjult af hud fra den øvre del af dit øjenlåg.


Tips til at balancere

Tunge øjenlåg kan godt gemme øjnene lidt, og det gælder derfor om at gøre dine øjne så synlige som muligt. Brug en lys øjenskygge/highlighter under brynet og i inderste øjenkrog. Læg herefter en lidt mørkere skygge på den del af øjenlåget, som egentlig er dækket af hud. Læg den op til globelinjen, og blend farverne sammen. Du kan også sagtens bære en eyeliner, så længe den ikke bliver for tyk.

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Kender du den situation? Vi guider dig til den perfekte winged eyeliner.

Læs også

Fremtrædende øjne

Ser man dine øjne i profil, vil man se, at de træder frem fra dit ansigt. Du har derfor både øjenlåg over og under dit øje.


Tips til at balancere

For at få dine øjne til at syne mindre fremtrædende kan du lægge en relativt mørk øjenskygge på hele dit øjenlåg, fra vippekanten og op til globelinjen og under øjet. Blend ud med en highlighter i inderste øjenkrog for at lysne øjet op.

Dyb globelinje

Du har en meget tydelig globelinje og masser af synligt øjenlåg. Dette øjenlåg kan virke lidt ‘hult’.


Tips til at balancere

Med denne skarpe globelinje og masser af glat hud og synligt øjenlåg bliver man nemt fristet til at give den gas. Det kan du også sagtens, men en god idé er at undgå for meget mørk skygge i globelinjen. Brug en mørk skygge langs vipperne eller en eyeliner, som du tværer let ud med en pensel, og læg en lysere skygge på resten af øjenlåget.

Øjne, der sidder langt fra hinanden

Afstanden mellem dine øjne er længere end bredden på et øje.


Tips til at balancere

Undgå highlighter i indre øjenkrog, da dette blot får dine øjne til at syne længere fra hinanden. Læg hellere en mørk skygge på hele øjenlåget fra inderste til yderste øjenkrog op til globelinjen, hvor du blender den godt ud, specielt inde ved næsen.


Brug eventuelt en smule lysere skygge i yderste øjenkrog for at blende den mørke nuance lidt ud. Afslut med en flydende eyeliner langs den øverste vippekant og helt ind i øjenkrogen.

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Læs også

Tætsiddende øjne

Afstanden mellem dine øjne er kortere end bredden på et øje.


Tips til at balancere

For meget mørk/sort skygge vil få dine øjne til at syne mindre og tættere. Sørg for at lysne op med lyse farver, og brug gerne masser af highlighter i din inderste øjenkrog og under brynet. Læg eventuelt en helt tynd liner kun over øjet for at give intensitet til dine vipper.

Mandelformede øjne

Dine øjne er velbalancerede og dine ydre hjørner af øjet vinkler en smule opad.


Tips til at balancere

Du kan bære alle typer øjenmakeup. Heldige dig!

Relaterede produkter

(2)
KVD Vegan Beauty Brow Crème Pot Light Brown
164,95
Optjen 17 point
(120)
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Highlight & Contour Pro Palette
199,95
Optjen 20 point
(9)
Clinique All About Shadow Duo Like Mink
259,95
Optjen 26 point
(3)
Tromborg Deluxe Eyeliner # 1 Black
179,95
Optjen 18 point

Relaterede artikler

Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Af Amalie Schiller

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs Mere
10 tips fra materialisten

Vi guider

10 tips fra materialisten

Af Sofie Rasmussen

Foråret er så småt på vej, og her ved Sofie Rasmussen fra Matas i Rødovre hvilke produkter, der kan gøre dig klar til de skønne forårsdage. Find hendes 10 beautyfavoritter her.

Læs Mere
Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Vi guider

Hvornår udløber din makeup? Guide til holdbarhed

Af Isabel Marschall Thostrup

Din yndlingsmascara holder desværre ikke evigt. Der kan komme bakterier og andet snavs i alle makeupprodukter over tid, og derfor er det vigtigt at skifte dem ud i tide. Her får du en komplet guide til holdbarhed på al din makeup.

Læs Mere
Ultimativ videoguide: 7 steps til smokey eyes

Vi guider

Ultimativ videoguide: 7 steps til smokey eyes

Af Amalie Schiller

Smokey eyes kan laves på mange forskellige måder. Helt fra et klassisk og festligt look til det mere rockede eller helt enkle hverdagslook. Se med i vores videoguide og bliv inspireret til dit næste smokey eyes look.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage