Menu
Vi guider

Ultimativ videoguide: 7 steps til smokey eyes

Smokey eyes kan laves på mange forskellige måder. Helt fra et klassisk og festligt look til det mere rockede eller helt enkle hverdagslook. Se med i vores videoguide og bliv inspireret til dit næste smokey eyes look.

Smokey eyes looket er ikke kun til festlige lejligheder, men også til hverdage, hvor makeuppen skal være lidt "extra" - på den gode måde. Vi har lavet en videoguide, hvor vi tager dig med trin for trin, til hvordan du laver et naturligt og sofistikeret smokey eyes look. Læs med i de 7 trin under videoen, hvor vi detaljeret beskriver, hvordan du laver looket - og hvilke produkter vi anbefaler at bruge!


Det skal du bruge:​​​​​​​

  1. Øjenlågsprimer
  2. Vinklet øjenskyggepensel
  3. Medium pensel til at blende
  4. Øjenskyggepalette  
  5. Eyeliner
  6. Mascara


Inden du går i gang..

Det er vigtigt, at din hud omkring øjenområdet ikke er tørt. Det vil gøre det svære at lægge din øjenskygge og du kan risikere, at den ikke lægger ensartet.


Det er derfor en god idé at påføre en god fugtgivende øjencreme, inden du starter med dit smokey eyes look.

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Vi guider

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med friske øjne, så kan den rette øjencreme hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt seks af de bedste øjencremer, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tør hud under øjnene, mørke rande, træt og trist hudtone eller ønsker en øjencreme med opstrammende effekt. Og så guider vi også til øjencremer til de kære mænd.

Læs også
1

Øjenlågsprimer

En øjenlågsprimer bruges på øjenlåget, inden du påfører din makeup. Øjenlågsprimeren sørger blandt andet for, at din øjenskygge ikke lægger sig i klumper og forlænger samtidig holdbarheden.


Når du har påført primeren, vil det også være nemmere for dig at lægge en flot og fejlfri øjenmakeup.


I videoen bruger vi en primer fra Smashbox, der fastholder og intensiverer farverne i øjenskyggen i 24 timer. 


2

Den lyse øjenskygge

Efter du har påført øjenlågsprimeren, kan du gå i gang med dit smokey eyes look. Start her med at påføre en lys øjenskygge på hele øjenlåget – også over globelinjen.


I videoen bruger vi en lys farve fra IT Cosmetics øjenskygge palette, der hedder 'Confidence'. Max Factors Masterpiece palette, har også en lys nuance, der er perfekt til smokey-eyes looket. Denne er også lidt mere budgetvenlig, og den indeholder en række alsidige nude-faver, der kan bruges til både smokey-eyes looket, men også til mange andre fine makeup-looks.


Brug her en medium pensel til at påføre øjenskyggen.Tip! Brug en øjenskygge palette, der har alle farverne du skal bruge til dit smokey eyes look.

3

Den mørkebrune farve

Næste step er at finde den mørkebrune farve frem, hvor du her bruger en vinklet pensel til at lægge øjenskyggen.


Start halvvejs på vippekanten, før penslen ud mod ydre øjenkrog og yderligere i en bue op mod globelinjen så du former et ’’c’’.


I videoen bruger vi farven 'Daring' fra IT Cosmetics øjenskygge palette. Men her kan du - igen - vende snuden mod Max Factors Masterpiece palette, som også har en fin, mørkebrun farve med en smule shimmer-effekt.


4

Blend din øjenskygge

For at få et ultimativt smokey eyes look, skal du nu bruge en medium pensel igen, til at blende øjenskyggen ud.


Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs også
5

Den mørke linje

Når din øjenskygge er på plads, er det tid til at lægge en endnu mørkere linje langs vippekanten. For at lave et mere intenst look, kan du vælge at lægge en næsten sort øjenskygge.


Igen har vi brugt en af farverne fra IT cosmetics øjenskygge palette, som denne gang er farven 'Superhero'. Du kan også gå med en sort eyeliner langs vippekanten, hvis du synes, at sådan én er nemmere at arbejde med. Vi er ret vilde med Max Factors Eyeliner Pencil 20 Black. Den er nem at bruge, og den har en intens sort farve, som er perfekt til smoookey looket.


Brug hertil en vinklet øjenskyggepensel til at tegne linjen. 


6

Eyelineren

Går du efter et mere dramatisk look, kan du fuldende dit smokey eyes look ved at lægge en sort eyeliner på den våde kant samt øvre vippekant.


Eyelineren kan sagtens undværes, hvis du ønsker et mindre intenst look.


I videoen har vi brugt en sort eyeliner fra Nilens Jord, som har en blød og cremet konsistens.Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Kender du den situation? Vi guider dig til den perfekte winged eyeliner.

Læs også
7

Mascaraen

Det sidste step til et smokey eyes look er at påføre en god mascara.


Mascaraen som bruges i videoen er fra Helena Rubinstein. Den er desværre udsolgt, så derfor har vi været i gemmeren for at finde en anden favorit, nemlig Max Factors 2000 Calorie 01 Black.


Mascaraen er nem at arbejde med, og du kan enkelt bygge volumen og længde på, så du kan opnå det look, du drømmer om. Farven er desuden intens, og det gør, at du kan skabe et ultimativt Smokey eyes look!

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Makeup til julefrokosten

Grib stilen

Makeup til julefrokosten

Af Trine Brøndsted

Det er snart tid til endnu en sæson med julefrokoster, hvor du har mulighed for at gøre lidt ekstra ud af din makeup.

Læs Mere
Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Af Alberte Sejling

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Læs Mere
Primer: Alt Du Behøver At Vide

Vi guider

Primer: Alt Du Behøver At Vide

Af Cecilia Demant

Måske du har hørt om dem; de lover at give din hud et mere perfekt udseende, få din makeup til at holde længere, gøre din øjenskygge mere intens og endda agere som et ekstra lag hudpleje. I dag skal det handle om primere – for hvad er op og ned? Og virker de virkelig?

Læs Mere
Husk at drysse glimmer på

Vi guider

Husk at drysse glimmer på

Af Trine Brøndsted

Det er bare mere festligt, når man spicer makeuppen op med en masse glimmer og shimmer. Vi ser derfor på hvilke glimmerprodukter, der passer perfekt til sæsonens mange fester.

Læs Mere