• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Vi guider

Sådan Påfører Du Foundation

Du kan lægge foundation på mange måder, men hvad er den bedste metode for dig? Læs - og se - med her, når vi viser dig de forskellige metoder i praksis på video, samt gennemgår dem én for én, så du kan få et perfekt resultat hver gang.

Der er mange måder at lægge sin foundation på, og hvilken metode der er bedst, afhænger både af dine egne præferencer samt den foundation du bruger. Påføringen bærer en stor del af ansvaret for det endelige resultat, og i dag guider vi dig til at finde den bedste metode til din situation. Vil du hellere se en video hvor vi viser dig teknikkerne i praksis, så kig nederst i artiklen.

Hvad skal du tage højde for?

Når du vælger påføringsmetode er der flere ting at tage højde for: hvor meget dækning ønsker du at få ud af din foundation? Og hvilken form er din foundation på? Der er grundlæggende 3 måder at lægge den på: ved brug af fingre, svamp eller pensel. De kan alle noget forskelligt og anvendes efter behov.

Fingre

Klør fem er et ganske udmærket redskab til påføring af foundation. Varmen fra fingrene får produktet til at ”smelte” ind i huden for det mest naturlige resultat. Desuden kan man opnå rigtig god præcision ved brug af fingrene, bl.a. omkring øjne, øjenbryn og næsen. Påføringen går rigtig hurtigt og rengøringen er simpel. Vi anbefaler at man altid vasker sine hænder grundigt både før og efter appliceringen.


Fingrene fungerer dog bedst til flydende foundations med en lettere konsistens og dækning. Det kan nemlig være svært at sprede en tyk eller højt pigmenteret foundation jævnt med fingrene – og hvis det lykkes, er det forholdsvis tidskrævende. Fingrene er den metode, som giver den letteste dækning fra dit produkt, så den er særlig god til dig, som ønsker det mest naturlige resultat.

(17)
Matas Natur Gojibær & Aloe Vera Håndsæbe 250 ml
32,95
Førpris 44,95
DU OPTJENER 4 Point
(41)
Ecooking Flydende Håndsæbe 500 ml
129,95
DU OPTJENER 13 Point
(34)
Raunsborg Nordic Hand Soap i Pumpeflaske 500 ml
124,95
DU OPTJENER 13 Point

Pensler og børster

Pensler og børster kan bruges til at påføre alle typer af foundations, og hvilken børste man vælger, afhænger af ens foundation. Børster findes i et hav af forskellige udgaver og kan derfor give mange forskellige effekter på huden; bare tætheden af børstens hår har en del at sige. Jo tættere børstens hår er, jo mere dækning får du ud af din foundation.


Det gode ved børster er, at du undgår at få foundation på fingrene, og du kan opnå et meget professionelt resultat på huden. Når du har fundet den rigtige børste for dig, vil du opleve, at de er super nemme at håndtere og du kan skabe præcis den effekt du ønsker. Til gengæld er der rengørings- og tørretid involveret hvis du vil have, at din børste holder længst muligt og påfører produkt optimalt. Hvis du vedligeholder din pensel kan den sagtens holde i mange år – helt op til 10 år, hvis den er af god kvalitet, så man får meget for pengene her.


Til pudderfoundations anbefaler vi større, løsere børster såsom kabukibørster. Til flydende foundation har du lidt flere valgmuligheder, og her fungerer alt fra flade pensler til tættere ”buffer”-børster. En tommelfingerregel er, at jo tykkere din foundation er, jo tættere en børste har du brug for, for at få et helt jævnt resultat.

(8)
MIILD Kabuki Brush 01
259,95
DU OPTJENER 26 Point
(7)
M.COSMETICS Professionel Artist Brush Medium No. 111
79,95
Førpris 99,95
DU OPTJENER 8 Point
Den Ultimative Guide Til Foundation

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Foundation

Foundation er et af de sværere makeupprodukter at have med at gøre, for der er mange ting at tage højde for. Hvilken farve skal du vælge? Har du styr på din undertone? Hvad med dækkeevne? I denne artikel giver vi dig svar på alt der er værd at vide om emnet - så du rammer den rigtige foundation hver gang.

Læs også

Svampe

Svampe er et populært redskab til påføring af foundation, og de er smarte, fordi de fungerer med en bred skare af foundation-typer. Stick foundations, flydende foundations af alle typer og kompakt foundations fungerer rigtig godt med en svamp. Nogle anvender dem endda til pudderprodukter, men denne teknik kræver lidt træning. En svamp kan både give dig et super naturligt eller intenst resultat, alt efter hvor mange lag du vælger at arbejde i.


De fleste makeupsvampe – såsom den populære Beautyblender – kræver, at du fugter dem inden brug. Det er smart, fordi vandet hjælper med at fordele foundationen rigtig flot og gør det desuden svært at komme for meget produkt på, fordi svampen absorberer lidt af det. Svampens særlige overflade sikrer, at den ikke efterlader mærker på huden som en uvasket børste kan. Den er også nem at vaske og klar til brug lige efter, eftersom der ingen tørretid er. Ulempen er, at svampe skal skiftes ud oftere end børster, fordi de er mere sarte.

(42)
The Beautyblender Pink
109,95
Førpris 129,95
DU OPTJENER 11 Point
(34)
Real Techniques Miracle Complexion Sponge
89,95
DU OPTJENER 9 Point
(16)
M.COSMETICS Professional Blending Sponge Classic
69,95
DU OPTJENER 7 Point
(18)
M.COSMETICS Blending Sponge
39,95
Førpris 49,95
DU OPTJENER 4 Point

Video: Sådan gør du i praksis

En ting er at læse om de forskellige teknikker - noget helt andet er at se dem i praksis. I videoen nedenfor kan du se alle metoderne vi har gennemgået her i artiklen, og vi deler selvfølgelig en masse ekstra tips undervejs.


Der findes også et par andre måder at påføre sin foundation på; bl.a. med silikone ”svampe” der ruller produktet på huden eller via airbrush, men de tre metoder vi har nævnt i dag er de langt mest udbredte og nemmeste at gå til.

Fandt du den, der passer dig?

Relaterede artikler

Hvilken Slags Foundation Skal Du Vælge?

Vi guider

Hvilken Slags Foundation Skal Du Vælge?

Af Josephine Sommer

Foundation findes på mange former; flydende, stick og pudder er bare nogle af dem. Men hvilken type passer bedst til dig, og hvad er fordelene ved de forskellige?

Læs Mere
Få Din Foundation Til At Holde Hele Dagen

Vi guider

Få Din Foundation Til At Holde Hele Dagen

Af Cecilia Demant

Det er ret ufedt at bruge tid om morgenen på at lægge en pæn base, som så på mystisk vis er forsvundet inden frokost. Heldigvis er der meget man kan gøre for at forlænge holdbarheden af sin foundation.

Læs Mere
Sandt og falsk om foundation

Vi guider

Sandt og falsk om foundation

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at foundation tilstopper hudens porer og at du hellere skal vælge en der er for mørk end for lys? Det er blot to eksempler på mange af de myter og misforståelser der florerer om foundation. I dag tager vi et kig på fire af dem for at afgøre, hvilke der er sande og hvilke der er falske.

Læs Mere
Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Vi guider

Vælg Den Rigtige Foundation Til Din Hudtype

Af Cecilia Demant

Har du også hørt, at pudderfoundations kun er til fedtet hud, eller at du ikke kan gå med foundation hvis du har rynker? Heldigvis er sandheden, at du kan vælge præcis den type foundation du vil - uanset hvilken hud eller hudtype du har! Vi guider dig til at finde frem til den rigtige, baseret på hvordan din hud har det lige nu.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byttes t.o.m. 31. januar 2021