Lægemiddel
1 / 1
Lægemiddel

Forte Gel 23,2 mg/g 50 g

95,95 kr.

Kan afsendes med det samme.

På lager i 246 butikker.

Fri fragt til butik ved køb over 99 kr..

Anvendelse og virkning
Voltaren Forte tilhører gruppen af non-steroide antiinflammatoriske stoffer (NSAID). Voltaren Forte dæmper betændelse og er smertestillende. Du kan bruge Voltaren Forte til behandling af smerter, ømhed og hævelser i led og muskler pga. betændelse. Lægen kan have foreskrevet anden anvendelse eller dosering end angivet i denne information. Følg altid lægens anvisning og oplysningerne på doseringsetiketten. Kontakt lægen, hvis du får det værre, eller hvis du ikke får det bedre i løbet af 7 dage.

Dosering
Den anbefalede dosis er: Voksne og børn på 14 år og derover: Påfør gelen 2 gange dagligt (fortrinsvist om morgenen og aftenen) på det smertefulde område.

Sådan påføres Voltaren Forte gel: Tube med skruelåg: 1) Skru hætten af for at fjerne forseglingen, før første anvendelse. Med bagsiden af hætten gennembores forseglingen. Drej og fjern forsegling i tuben.
2) Tryk forsigtigt en lille mængde gel ud af tuben og påfør gelen på det smertefulde eller hævede område ved langsomt at gnide det ind i huden. Den mængde, der er behov for afhænger af størrelsen på det smertefulde eller hævede område. Normalt er en mængde svarende til størrelsen af et kirsebær eller en valnød tilstrækkelig. Du mærker måske en let kølende virkning, når du gnider gelen ind i huden.

Tube med flip-låg: 1) Brug en finger, tommel, siden af din hånd eller endda kanten af et bord til at åbne fliplåget let. Forseglingen på hver side af hætten brydes, når låget åbnes for første gang. Tjek at forseglingen ikke er brudt før du anvender produktet for første gang.
2) Tryk forsigtigt en lille mængde gel ud af tuben og påfør gelen på det smertefulde eller hævede område ved langsomt at gnide det ind i huden. Den mængde, der er behov for afhænger af størrelsen på det smertefulde eller hævede område. Normalt er en mængde svarende til størrelsen af et kirsebær eller en valnød tilstrækkelig. Du mærker måske en let kølende virkning, når du gnider gelen ind i huden.
3) Vask hænderne når du har gnedet gelen ind i huden for at undgå utilsigtet kontakt med munden eller øjnene med mindre det er hænderne, der skal behandles.
4) Hvis nødvendigt, fjernes overskydende gel fra hætten efter brug med et håndklæde eller papir til hætten er ren og tør. Flip-låget lukkes ved at presse låget ned med din finger, siden af hånden eller mod et bord, til du hører en klik-lyd. Hold tuben oprejst, når du åbner og lukker den for at undgå lækage.

Efter påføring: 1) Efter påsmøring skal hænderne tørres med absorberende papir (fx køkkenrulle) og derefter vaskes, medmindre du behandler hænderne. Det absorberende papir skal smides i skraldespanden efter brug.
2) Vent med at bade indtil Voltaren Forte er tørret ind. Voltaren Forte er kun til anvendelse på huden.

Så længe skal du anvende Voltaren Forte: Du må ikke anvende Voltaren Forte i mere end 2 uger ved muskel- og ledskader (f.eks. forstuvninger, forstrækninger, blå mærker) eller senebetændelse. Lægen kan anbefale længere behandling. Kontakt lægen, hvis smerter og hævelse ikke er bedre inden for 7 dage, eller hvis de forværres.

Brug til børn under 14 år: Voltaren Forte må ikke anvendes til børn under 14 år.

Hvis du har glemt at bruge Voltaren Forte: Hvis du har glemt at påføre Voltaren Forte til tiden, så påfør gelen, når du kommer i tanke om det og fortsæt som normalt.
Du må ikke påføre en dobbelt mængde som erstatning for den glemte dosis.
Spørg lægen eller apotekspersonalet, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Advarsler og forsigtighedsregler
Tag ikke dette lægemiddel hvis du er allergisk over for diclofenac eller et af de øvrige indholdsstoffer i Voltaren Forte.
Hvis du er overfølsom over for medicin, der anvendes til behandling af smerter, feber eller betændelse, som f.eks. ibuprofen eller acetylsalicylsyre (et stof, der også anvendes til forebyggelse af blodpropper).
Hvis du er i tvivl, så spørg lægen eller apotekspersonalet. Symptomer på en allergisk reaktion kan omfatte: Hvæsen eller åndenød (astma); hududslæt med blærer eller nældefeber; hævelse af ansigt eller tunge samt løbende næse.
Hvis du er gravid i 7.-9. måned eller er under 14 år.

Dette lægemiddel indeholder 50 mg propylenglycol (E1520) og 0,2 mg butylhydroxytoluen (E321) per gram gel. Propylenglycol, kan give irritation af huden. Butylhydroxytoluen, kan give lokalt hududslæt (f.eks. kontakteksem) og irritation af øjne og slimhinder.
Voltaren Forte indeholder duftstoffer (parfume).
Voltaren Forte indeholder duftstoffer med benzylalkohol, citronellol, coumarin, d-limonen, eugenol, geraniol, linalool, som kan medføre allergiske reaktioner.

Særlige advarsler og forsigtighedsregler
Kontakt lægen eller apotekspersonalet, før du bruger Voltaren Forte.
Du må ikke påføre gelen på beskadiget hud som f.eks. rifter, åbne sår eller på hud med udslæt eller eksem.
Stop behandlingen, hvis du får hududslæt efter påføring af produktet.
Undgå anvendelse på store hudområder eller i længere tid end den godkendte anvendelsesperiode, med mindre din læge anbefaler det.
Voltaren Forte er kun til anvendelse på huden.
Du må ikke anvende det i munden.
Du må ikke synke det.
Vær forsigtig, så du ikke får Voltaren Forte i øjnene.
Hvis det sker, skal du skylle øjnene grundigt med rent vand. Opsøg lægen eller apoteket, hvis der er vedvarende gener. En skinne eller et støttebind, der normalt bruges til skader som forstuvninger, kan anvendes, men gelen må ikke bruges under lufttætte (plast) bandager.
Voltaren Forte kan påvirke dine nyrer, selvom det smøres på huden.
Hvis du tager anden medicin mod smerter (NSAID), er risikoen for bivirkninger større.
Hvis du har eller har haft astma eller allergi, kan Voltaren udløse astmalignende anfald.
Hvis du har nogen spørgsmål, så tal med lægen eller apotekspersonalet før du anvender Voltaren Forte.
Børn (under 14 år): Der foreligger utilstrækkelige data om Voltaren Fortes sikkerhed og virkning hos børn og unge under 14 år.
Voltaren Forte må ikke anvendes til børn under 14 år.
Børn og unge (14 år og derover): For børn og unge i alderen 14 år og derover anbefales det, at forbrugeren/forældrene til forbrugeren rådfører sig med en læge, hvis produktet skal anvendes i mere end 7 dage til smertelindring eller hvis symptomerne forværres.

Brugen af anden medicin
Fortæl altid lægen eller apotekspersonalet, hvis du bruger anden medicin eller har gjort det for nylig.

Graviditet og amning
Graviditet og amning: Hvis du er gravid eller ammer, har mistanke om, at du er gravid, eller planlægger at blive gravid, skal du spørge din læge eller apotekspersonalet til råds, før du bruger dette lægemiddel.
Du må ikke anvende Voltaren Forte i de sidste 3 måneder af graviditeten, da det kan skade dit ufødte barn eller medføre problemer ved fødslen.
Voltaren Forte bør kun anvendes i løbet af de første 6 måneder af graviditeten efter lægens anbefaling, og dosen skal holdes så lav som muligt og behandlingsvarigheden så kort som muligt.
Voltaren Forte skal kun anvendes under amning efter lægens anbefaling, da diclofenac passerer over i modermælk i små mængder.
Dog bør Voltaren Forte ikke anvendes på brystet, hvorfra der ammes eller andetsteds på store hudområder eller i længere tid.
Kontakt din læge eller apotekspersonalet for yderligere oplysninger, hvis du er gravid eller ammer.

Overdosering
Kontakt lægen, skadestuen eller apoteket, hvis du har brugt mere Voltaren Forte, end der står i denne information, eller mere end lægen har foreskrevet (og du føler dig utilpas).
Hvis du bruger mere gel end du burde, tør overskydende gel af med en klud.
Hvis du eller et barn ved et uheld sluger gelen, skal du straks kontakte din læge.

Bivirkninger
Læs indlægssedlen for fuldstændig liste over bivirkninger.
Dette lægemiddel kan som al anden medicin give bivirkninger, men ikke alle får bivirkninger.
Almindelige bivirkninger (kan forekomme hos op til 1 ud af 10 patienter): Hududslæt, kløe, rødmen eller svie af huden

Holdbarhed
3 år.

Opbevaring
Opbevar Voltaren Forte utilgængeligt for børn.
Brug ikke Voltaren Forte efter den udløbsdato, der står på pakningen og tuben efter EXP.
Udløbsdatoen (EXP) er den sidste dag i den nævnte måned. Dette lægemiddel kræver ingen særlige forholdsregler vedrørende opbevaringen.
Spørg på apoteket, hvordan du skal bortskaffe medicinrester. Af hensyn til miljøet må du ikke smide medicinrester i afløbet, toilettet eller skraldespanden.

Læs indlægssedlen
Vi opfordrer til, at du læser indlægssedlen, som følger med produktet.

Generelt
DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT AT FORTRYDE KØB AF LÆGEMIDLER.

Forklaringen er, at det ikke er lovligt at gensælge et lægemiddel, der har været ude hos en forbruger. På den måde sikres du som kunde, at du altid modtager et lægemiddel der har været opbevaret og håndteret korrekt og derfor virker efter hensigten. Det er naturligvis muligt at reklamere over et lægemiddelkøb, i tilfælde af at produktet er defekt ved modtagelsen.

Dato
26-08-2022.

Klassificering
Lægemiddel.
FormGel
Aktivt stof: diclofenacdiethylamin. Ét gram gel indeholder 23,2 mg diclofenacdiethylamin.Øvrige indholdsstoffer (hjælpestoffer): butylhydroxytoluen, carbomer, cocoylcaprylocaprat, diethylamin, isopropylalkohol, paraffinolie, macrogolcetostearylether, oleylalkohol, propylenglycol, eukalyptusolie, renset vand.

OBS: Der kan være små uoverensstemmelser mellem ovenstående indhold og indholdsdeklarationen på den vare, du som kunde modtager fra Matas. Vi anbefaler derfor, at du altid tjekker indholdsdeklarationen på det fysiske produkt, du modtager.

Indhold50 g
Enhedspris1.919 kr./kg
MærkeVoltaren
KategoriMuskelsmerter
Se altVoltaren Muskelsmerter
Varenummer790018

Fri fragt: Ved køb for min. 499 kr.
Vi tilbyder følgende leveringsformer:

 • Levering til butik
 • Privatadresse/arbejdsplads/pakkeshop
 • Privatadresse
 • Privatadresse/pakkeshop
 • Privatadresse/pakkeshop
 • Privatadresse/pakkeshop

DET ER DESVÆRRE IKKE MULIGT AT FORTRYDE KØB AF LÆGEMIDLER.

Forklaringen er, at det ikke er lovligt at gensælge et lægemiddel, der har været ude hos en forbruger.

På den måde sikres du som kunde, at du altid modtager et lægemiddel der har været opbevaret og håndteret korrekt og derfor virker efter hensigten.

Det er naturligvis muligt at reklamere over et lægemiddelkøb, i tilfælde af at produktet er defekt ved modtagelsen.

Hos Matas kan du betale med alle de måder du kender. Du vælger betaling i checkout.

 • Dankort
 • MobilePay
 • Visa
 • Mastercard
 • Anyday
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.