Kosttilskud til Hår

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Vælg filtre

Mærker

Pris

Indhold

Certificeringer

Specialbehov

Egenskaber

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

Dermatologisk

60 produkter
60 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 36,-
Matas Striber Biotin 5 mg 100 tabl.
108,95 kr.144,95 kr.Spar 36,-
SPAR 50,-
Matas Striber Hair & Nails Vitamins Gummies 60 stk.
99,95 kr.149,95 kr.Spar 50,-
SPAR 25%KØB FOR 150,-
Drogens Vital Hud, Hår & Negle 160 stk
119,96 kr.159,95 kr.Spar 40,-
SPAR 25%
VÆRDI 392,-
New Nordic Hair Volume Gaveæske
Medlemspris
224,96 kr.299,95 kr.Spar 75,-
Solgar Biotin 5000 ug 100 kaps.
259,95 kr.
Helein Biotin 60 tabl.
199 kr.
Ducray Anacaps TriActiv 30 kapsler
294,95 kr.
Solgar Biotin 5000 ug 50 kaps.
159,95 kr.
Nani Hår Multi Vitamin 120 kaps
439,95 kr.
Solgar Biotin 1000 ug 50 kaps.
109,95 kr.
Beauty Bear HAIR 60 kaps
249,95 kr.
KUN ONLINE
Pureviva Trim 400 kaps
209,95 kr.
KUN ONLINE
Pureviva Silica 270 kaps.
139,95 kr.
Njord Hair Vitamins 60 g
149,95 kr.
Natur Drogeriet Arginin 90 kaps.
149,95 kr.
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Min ekspertise er:
Hårpleje

Hvad er et kosttilskud til håret?

De fleste kosttilskud til håret lover dig et tykkere, stærkere og sundere hår. Håret er det væv på menneskekroppen, der vokser hurtigst, og det har brug for rigtig meget næring til væksten. Kosttilskud til hår, hud og negle er udviklet på baggrund af en række vitaminer og mineraler, som dine hårfollikler har behov for, så de er i stand til at opretholde en normal hårvækst.

Vitaminer og mineraler til håret

Kroppen kan ikke selv producere vitaminer og mineraler. Kosttilskud er som udgangspunkt altid tilskud til en ellers sund og varieret kost. Hvis du ikke bliver dækket bredt ind af vitaminer og mineraler fra kosten, kan et tilskud være oplagt for at understøtte normal hårvækst.

Vores brede sortiment, kan give anledning til forvirring. Når der er så mange valgmuligheder, hvilken skal du så vælge? Det vil vi prøve og hjælpe dig med her.

Hvilke vitaminer og mineraler er gode for håret?

Flere vitaminer og mineraler er vigtige får hovedbunden og hårets sundhed, samt andre vigtige kropsfunktioner. Her er en generel liste du med fordel kan gå efter når vi sætter hår i fokus:

  • Zink bidrager til vedligeholdelse af hud, hår og negle samt normal omsætning af Vitamin AKobber bidrager til normal pigmentering af håret
  • Vitamin A er nødvendig for normal udvikling af hud og celle specialiseringsprocessen
  • Vitamin B2 understøtter vedligeholdelse af normal hud og beskytter cellerne mod oxidativt stress
  • Vitamin B6 understøtter celledelingsprocessen
  • Biotin eller B7 understøtter vedligeholdelse af hud og hår. Det er et vitamin du vil se gentagende i flere tilskud og typisk ekstra høje mængder
  • Vitamin C bidrager til normal vækst af collagen, der har betydning for normalt fungerende hud.

Hvilke vitaminer og mineraler styrker dit hår?

Så hvilke vitaminer og mineraler er egentlig vigtige i et vitamintilskud til hår-, hud- og negle? De bedste kosttilskud til håret indeholder altid disse sunde næringsstoffer til håret:

Vitamin A/B/C/D/E, biotin, jern, zink, silica og aminosyrer er de vigtigste vitaminer/mineraler, du skal holde øje med. De har hver deres funktion og hjælper hinanden til at styrke håret.

Hvilken variant bør jeg vælge?

Alle kroppe er forskellige og det er derfor forskelligt hvad der er bedst for dig. Hvis du får dækket dit basale vitamin og mineral behov fra kosten, kunne et kosttilskud med forskellige urter, ekstrakter eller aminosyrer måske være en god mulighed.

Uanset hvad, kan du ikke vælge forkert. Vores bedste råd til dig, er at læse produktbeskrivelsen på de enkelte varianter, afprøv tilskuddet i minimum 3-6 måneder, og herefter skifte til at andet tilskud, hvis du ikke oplever ønsker effekt.

Hvor lang tid går der før de virker?

For at forstå håret som helhed, er det vigtigt at forstå, at det hele starter i hårsækken. Blodtilførsel til hårsækken og en sund hovedbund, er derfor altafgørende for optimal hårvækst. Håret gennemgår helt naturligt forskellige vækstfaser igennem livet. Nogle kan opleve skaldethed i en ung alder, hvor andre har tykt og fyldigt gråt hår i en senere alder. Vitaminer kan ikke ændre på din krops genetik.

Hvis du oplever hårtab grundet stress, sygdom, amning eller hormonellekropspåvirkninger mm., bør der komme ro på disse forhold, for at forebygge og afhjælpe hårtab.

Håret gror langsomt, og derfor bør du anvende et tilskud i minimum 3-6 måneder for at se en ændring af din hårvækst eller fylde. Håret vokser ca. 1 cm om måneden. Efter et par måneder, kan du derfor opleve nye små hår, også kendt som babyhår, langs hårgrænsen eller imellem hårstråene. Det er et positivt tegn på at håret vokser på ny, og du er på rette vej.

Vitaminer til tyndt, tørt og skadet hår

Vitaminer og mineraler er vigtige, for at dit hår skal vokse normalt. Hvis du har rutiner i din hverdag der skader dit hår vil du dog ikke opleve en effekt fra kosttilskudet. Du skal derfor være opmærksom på, at der skal være rutiner i din hårpleje der skal ændres. På den måde giver du håret de bedste betingelser for at blive stærkt.

Glatte- og krøllejern er for eksempel meget hårdt mod dit hvor. Derfor bør du ikke bruge det ofte. Hvis du bruger det ofte kan du med fordel bruge varmebeskyttende produkter i dit hår.

Får jeg bedre hårvækst, hvis jeg øger dosis?

Nej! Din krops normale funktioner har betydning for dit hår. Du kan ikke forbedre eller øge din krops naturlige processer ved at øge indtaget af vitaminer. Desuden er visse vitaminer fedtopløselige, hvilket kroppen udnytter til at lagre dem til senere, i fedtdepoter. Et overforbrug af visse vitaminer kan derfor være potentielt skadeligt for din krop, hvis det fås i for høje mængder over længere tid.

Hvis du kombinerer flere tilskud, så vær opmærksom på, at du ikke får for høje mængder af vitamin A, D, E og K.

Hvad er bedst - tabletter eller vingummier?

Effekten af tilskuddet efter indtagelse er generelt det samme hvad end du får fra en tablet eller vingummi. Nogle vitaminer som B-vitaminer har naturligt en kraftig smag og kan give nogle tabletter en speciel duft. Dette kan camoufleres bedre i en vingummi med smag. Grundet formulering kan du dog risikere, at du skal have flere vingummier for at få samme mængde end du ville i én tablet.

Når du er i tvivl og skal vælge mellem to vitaminer til håret, så overvej de øvrige ingredienser og vælg det tilskud du kan opnå størst succes med at tage dagligt, samt hvad der passer bedst sammen med din livstil.

Hvad gør alle de andre ingredienser  i tilskuddet?

Generelt vil du finde flere af de samme vitaminer og mineraler i de forskellige tilskud. Desuden finder du en masse spændende ingredienser som Silica, Agerpaderokke, L-cystein, Hirse-ekstrakt, Aminosyrer og mange flere.

Visse ingredienser er gode kilder til vitaminer og mineraler og visse andre ekstrakter er tilsat, ud fra firmaernes test og forskning i deres enkelte produkt. Du kan med fordel skifte imellem forskellige tilskud, indtil du finder den rette løsning for dig.

Må jeg tage hårvitaminer hvis jeg er gravid eller ammer?

Da vitaminer og mineraler mm. overføres til barn og modermælken, anbefales det at man snakker med sin læge før man tager et kosttilskud hvis du er gravid eller ammer. Du kan se vores sortiment af kosttilskud sammensat til gravide eller ammende her.

Sundheds- og fødevarestyrelsen anbefaler at du følger De Officielle Kostråd for at sikre kroppen optimale niveauer af vitaminer og mineraler, du kan læse mere om dem i De officielle Kostråd.

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.