• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Fiskeolie / Omega-3

Fiskeolie er en koncentreret kilde til omega-3 fedtsyrer, som også går under navnet n-3 fedtsyrer. Vores kroppe kan selv producere de fleste af de nødvendige fedtstoffer – men det er ikke tilfældet med omega 3. Disse betegnes som essentielle (livsnødvendige) fedtsyrer, som vi kun kan få gennem maden eller kosttilskud. Find din fiskeolie her på Matas.dk.

Helse & Sundhed Kosttilskud & Olier Kosttilskudsolier
75 produkter
Mest populære

Pris

Produkter pr.side: 36 60 120 180
Side: 1 / 3
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Aktuelt

75 produkter
Sortér efter: Mest populære
Bodylab Omega3 120 stk
79,95
Optjen 8 point
Bliv klogere på Omega-3
Ved du hvorfor nogle Omega-3 kaldes essentielle fedtsyrer? Bliv klogere her.
Pikasol Premium 140 stk
164,95
Førpris 219,95
Optjen 17 point
Eskio-3 Pure Omega-3 250 kapsler
244,95
Optjen 25 point
Eskio-3 Med E-vitamin 250 kaps.
170,95
Førpris 244,95
Optjen 18 point
Fiskeolie 500 mg Fitness Pharma 360 kap
139,95
Optjen 14 point
Eskio-3 Pure Omega-3 105 ml.
62,95
Førpris 104,95
Optjen 7 point
Futura Fiskeolie Premium 140 kapsler
142,95
Førpris 189,95
Optjen 15 point
Forrige
Gå til side
1
ud af 3
Næste
Produkter pr.side: 36 60 120 180

Forskellige former for fiskeolie

Der findes forskellige former for fiskeolie. Du kan både købe det i flydende form og i kapselform. Vi har hos Matas et bredt udvalg af både flydende fiskeolie eller fiskeolie i kapselform. Den største forskel på de to er, at pillerne kan være lidt svære at synke – og i det tilfælde er det flydende kosttilskud bedst til dig. Derudover har vi også fiskeoliekapsler, der er tilsat ingefær, som bidrager til sunde led.

Derudover kan du også finde 'fiskeolie anti opstød' hos Matas, hvis du oplever opstød, når du tager din daglige fiskeolie.

Hvad er fiskeolie godt for?

Det er primært omega-3, som giver fiskeolien sine gode egenskaber. Fedtsyrerne EPA og DHA optages i cellemembranerne i hele kroppen og fungerer som en slags beskyttende skal omkring cellerne.

Omega-3 bidrager positivt til din hukommelse, koncentrationsevne og indlæringsevne. Derudover har det gavnlig indflydelse på dine øjne, dit syn og indholdet af fedt i dit blod.

Hvor meget fiskeolie?

Anbefalingerne lyder, at du skal have mellem 600 – 1000 mg omega-3 om dagen. Det er denne dosis, der skal til, for at du styrker din hjertefunktion. Det svarer til, at du spiser fed fisk to gange om ugen. Fede fisk som f.eks. hellefisk, laks, makrel og sild indeholder 500-750 mg omega-3 pr. 100 gram. Til sammenligning indeholder magre fiskearter som f.eks. torsk, rødspætte og tun mindre end 250 mg pr. 100 gram. Heraf udgør EPA omkring halvdelen og DHA en fjerdedel.

Undgå opstød/fiskebøvs

Tager du fiskeolie, er det en god idé at tage det sammen med et måltid eller lige før sengetid. Oplever du alligevel generende opstød, kan du med fordel prøve krill-olie som alternativ. Krill-olien har de samme gode egenskaber som fiskeolien i form af omega-3, men olien optages bedre i maven, og det gør, at du ikke får sure opstød.

Fiskeolie under graviditet

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du spiser mere fed fisk under din graviditet. Dog er der specifikke typer fisk, man bør undgå som gravid. Dette er fisk som tun og generelt rovfisk, da disse typer fisk indeholder kviksølv og andre tungmetaller. Derfor kan et kosttilskud med fiskeolie fungere som et godt supplement til kosten under graviditeten. Spørg dog altid egen læge til råds omkring dosering og valg af fiskeolie.

Fiskeolie til børn

Børn har også stor nytte af fiskeoliens sundhedsfordele. Ligesom med andre kosttilskud skal børn dog ikke have de samme mængder som voksne. Det er ikke alle børn, der er i stand til at sluge kapsler, og derfor er det godt, at der findes et stort udvalg af fiskeolie specielt til børn, som er mere velsmagende.

Fiskeolie og anden medicin

Fiskeolie i sig selv har blodfortyndende egenskaber, og det kan derfor forstærke virkningen af anden blodfortyndende medicin. Det anbefales, at du stopper med at indtage fiskeolie, hvis du skal opereres. Dette er netop på grund af oliens blodfortyndende effekt, som ikke er hensigtsmæssig under en operation. For at denne virkning kan nå at fortage sig fra kroppen, skal du stoppe dit indtag af kosttilskud ca. en uge før, du skal opereres. Kontakt altid din egen læge, hvis du er i tvivl.

  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage