• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu

C-vitamin

C-vitamin er et vandopløseligt vitamin, der findes i mange forskellige former. C-vitamin har vigtige funktioner i kroppen og er gavnlige for hudens sundhed. Derfor vil du også kunne finde det som en bærende ingrediens i olier, serum, gels, masker og cremer. Find desuden dit C-vitamin som tilskud her hos Matas.dk.

Helse & Sundhed Kosttilskud Vitaminer
Mest populære
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

32 produkter
32 produkter
Sortér efter: Mest populære
Bliv klogere på C-vitaminBliv klogere på C-vitamin
Har du nogensinde tænkt over hvad C-vitamin gør for din krop? Få svaret her.Har du nogensinde tænkt over hvad C-vitamin gør for din krop? Få svaret her.
(13)
Bodylab Orange & Mandarin 20 brusetabl
39,95
Optjen 4 point
Nani Nani Acerola Vitamin C 90 kaps.
299,95
Optjen 30 point
Solgar Ester C Plus 500mg vegicaps 250 kap
579,95
Optjen 58 point
Natur Drogeriet Mega C-vitamin 500 mg 150tabl
149,95
Optjen 15 point
Unikalk Brusetabletter m. lemonsmag 20 stk
34,95
Optjen 4 point
Unikalk Brusetabletter Appelsinsmag 20 stk
34,95
Optjen 4 point
Solgar Ester C-vitamin Plus 500mg 50 kap
132,95
Optjen 14 point
Health Care Mega C 500 mg HealthCare 150 tab
172,95
Optjen 18 point
Grønne dfi vitaminer C 500 m. hyben 240 tab
179,95
Optjen 18 point
Natur Drogeriet Liposomal C-vitamin 150 ml
199,95
Optjen 20 point
NDS C-200 Vitamin 90 tab
174,95
Optjen 18 point
Natur Drogeriet Acerola C-pulver Ø 100 g
209,95
Optjen 21 point
Unik Food Acerola pulver Øko 100 gr.
179,95
Optjen 18 point

Hvor meget C-vitamin om dagen?

Piller eller brusetabletter med C-vitamin vil ofte indholde en dosis på mellem 200-500 mg pr for voksne over 11 år. C-vitamin kan også fås gennem kosten bl.a. i juice. Her er C-vitaminindholdet naturligvis afhængigt af kilderne. Hvis råvarerne i din drik/spise er økologiske, vil indholdet af naturligt forekommende vitaminer være højere.

Hvorfor tage C-vitamin?

C-vitamin er gavnligt at tage som kosttilskud, hvis du i perioder ikke får nok af det gennem din kost. Kilder til c-vitamin er bl.a. kartofler, bær, citrusfrugter, kål, hyben, persille, kiwi og mango. C-vitaminet bidrager til dannelsen af kollagen, der har en indflydelse på normal funktion af blodkar, hud, brusk og knogler. Hvis du er meget aktiv i hverdagen og sveder meget væske ud af kroppen, kan du have behov for et C-vitamintilskud.

C-vitamin er også vigtigt, fordi det bidrager til dannelsen af kroppens bindevæv og dets funktioner. Sammen med jern er det en af de aminosyrer, der bruges til at opbygge protein i kroppen. Dette protein er kollagen, som indgår i mange af kroppens legemsdele.

Hvad er C-vitamin godt for?

C-vitamin er godt for dannelsen af kollagen. Derudover er C-vitamin også godt for vores hud, da det fungerer som et antioxidant, der forhindrer cellerne i at oxidere. Forestil dig et æbleskrog, der er efterladt på en tallerken. Der går ikke lang tid, før det ellers saftige og sprøde æble bliver brunt. Det er dét, som C-vitamin forhindrer fra at ske i vores krop.

C-vitamin reducerer også træthed og mindsker udmattelse. I forbindelse med hudpleje vil C-vitamin have en positiv effekt på din glød og udstråling.

Hvordan optages C-vitamin bedst?

C-vitamin er vandopløseligt, hvorfor kroppen udskiller den mænge, den ikke kan bruge, med din urin. C-vitamin lagres derfor ikke i kroppen. Hvis du vælger dit tilskud som depottabletter, frigives vitaminet i tempi, hvorfor du dermed giver kroppen de bedste forudsætninger for at optage vitaminerne. Du kan også vælge tilskuddet i flydende form eller som spray for en hurtigere optagelse.
​​​​​​​

Til børn og til dig, der er gravid

Som udgangspunkt er C-vitamin som tilskud ikke nødvendigt til børn. Der er en del C-vitamin i frugt og grønt, så hvis blot din barn spiser sundt og varieret, er det ikke nødvendigt at supplere med kosttilskud. Som gravid kan det være hensigtsmæssigt at få C-vitamin, eksempelvis i et glas juice, da det fremmer optagelsen af det jerntilskud, du skal tage i forbindelse med din graviditet.​​​​​​​

Stephanie B.
Farmakonom
"For mig er skønhed en følelse der omhandler velvære, sundhed og selvforkælelse. Det at føle sig både smuk og glad i krop og sind, hvad enten det er en lækker makeup, en sund kost eller en god ansigtsmaske når dagen er omme. Det handler om balance."
Stephanie er uddannet Farmakonom og har i sine 6 år på apoteket, altid sat en stor ære i at informere sine kunder rigtigt og haft fokus på kundeglæde. Hun finder stor glæde i at opdatere sin viden indenfor helse og hudpleje der er i konstant udvikling, og kan ofte findes på gulvet hvor hun tager sig god tid til at guid...