• Afsendelse 1-2 hverdage
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Byt i 260 butikker
  • 30 dages fuld returret
  • Mere end 1000 brands
Menu

C-vitamin

C-vitamin er et vandopløseligt vitamin, der findes i mange forskellige former. C-vitamin har vigtige funktioner i kroppen og er gavnlige for hudens sundhed. Derfor vil du også kunne finde det som en bærende ingrediens i olier, serum, gels, masker og cremer. Find desuden dit C-vitamin som tilskud her hos Matas.dk.

Helse & Sundhed Kosttilskud Vitaminer
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

Bedømmelser

Aktuelt

45 produkter
45 produkter
Sortér efter: Mest populære
VI GUIDER
Bliv klogere på C-vitamin
LÆS MERE
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Hvor meget C-vitamin om dagen?

Piller eller brusetabletter med C-vitamin vil ofte indholde en dosis på mellem 200-500 mg pr for voksne over 11 år. C-vitamin kan også fås gennem kosten bl.a. i juice. Her er C-vitaminindholdet naturligvis afhængigt af kilderne. Hvis råvarerne i din drik/spise er økologiske, vil indholdet af naturligt forekommende vitaminer være højere.

Hvorfor tage C-vitamin?

C-vitamin er gavnligt at tage som kosttilskud, hvis du i perioder ikke får nok af det gennem din kost. Kilder til c-vitamin er bl.a. kartofler, bær, citrusfrugter, kål, hyben, persille, kiwi og mango. C-vitaminet bidrager til dannelsen af kollagen, der har en indflydelse på normal funktion af blodkar, hud, brusk og knogler. Hvis du er meget aktiv i hverdagen og sveder meget væske ud af kroppen, kan du have behov for et C-vitamintilskud.

C-vitamin er også vigtigt, fordi det bidrager til dannelsen af kroppens bindevæv og dets funktioner. Sammen med jern er det en af de aminosyrer, der bruges til at opbygge protein i kroppen. Dette protein er kollagen, som indgår i mange af kroppens legemsdele.

Hvad er C-vitamin godt for?

C-vitamin er godt for dannelsen af kollagen. Derudover er C-vitamin også godt for vores hud, da det fungerer som et antioxidant, der forhindrer cellerne i at oxidere. Forestil dig et æbleskrog, der er efterladt på en tallerken. Der går ikke lang tid, før det ellers saftige og sprøde æble bliver brunt. Det er dét, som C-vitamin forhindrer fra at ske i vores krop.

C-vitamin reducerer også træthed og mindsker udmattelse. I forbindelse med hudpleje vil C-vitamin have en positiv effekt på din glød og udstråling.

Hvordan optages C-vitamin bedst?

C-vitamin er vandopløseligt, hvorfor kroppen udskiller den mænge, den ikke kan bruge, med din urin. C-vitamin lagres derfor ikke i kroppen. Hvis du vælger dit tilskud som depottabletter, frigives vitaminet i tempi, hvorfor du dermed giver kroppen de bedste forudsætninger for at optage vitaminerne. Du kan også vælge tilskuddet i flydende form eller som spray for en hurtigere optagelse.
​​​​​​​

Til børn og til dig, der er gravid

Som udgangspunkt er C-vitamin som tilskud ikke nødvendigt til børn. Der er en del C-vitamin i frugt og grønt, så hvis blot din barn spiser sundt og varieret, er det ikke nødvendigt at supplere med kosttilskud. Som gravid kan det være hensigtsmæssigt at få C-vitamin, eksempelvis i et glas juice, da det fremmer optagelsen af det jerntilskud, du skal tage i forbindelse med din graviditet.​​​​​​​

Stephanie B.
Stephanie B.
Farmakonom
Stephanie er uddannet Farmakonom og har i sine 6 år på apoteket, altid sat en stor ære i at informere sine kunder rigtigt og haft fokus på kundeglæde. Hun finder stor glæde i at opdatere sin viden indenfor helse og hudpleje der er i konstant udvikling, og kan ofte findes på gulvet hvor hun tager sig god tid til at guid...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Helse