C-vitamin

Helse & Sundhed Kosttilskud Vitaminer
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/2
Vælg filtre

Mærker

Pris

Alder

Form

Certificeringer

Indhold

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

57 produkter
57 produkter
Sorter efter: Mest populære
VI GUIDER
Bliv klogere på C-vitamin
LÆS MERE
Forrige
Gå til side
1
ud af 2
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Hvor meget C-vitamin om dagen?

Det anbefales for voksne, at vi dagligt indtager 75 mg C-vitamin ifølge de nordisk næringsstofanbefalinger. C-vitamin finder du typisk i grøntsager og frugter. Særligt kartofler, citrusfrugter samt rød peberfrugt har et højt indhold af C-vitamin, så hvis du får masser af det i din kost, skulle du gerne være dækket ind med C-vitamin.

Får du ikke dækket dit behov for C-vitamin gennem kosten eller bare ønsker at tage et tilskud, så findes C-vitamin som tabletter, depottabletter eller brusetabletter.

Hvad bidrager C-vitamin til?

C-vitamin er et vitamin, som har en effekt på mange funktioner i kroppen. Det er nemlig et vitamin, som i fællesskab med andre vitaminer og mineraler bidrager til at en lang række af processer i kroppen sker optimalt.

Vitamin C kan bl.a. bidrage til:

  • Et normalt energistofskifte
  • Et normalt fungerende nervesystem
  • At vedligeholde immunsystemets normale funktion
  • At mindske træthed og udmattelse
  • At understøtte dannelsen af kollagen, der har betydning for normalt fungerende hud
  • Dannelsen af kollagen til normalt fungerende brusk
  • At øge optagelsen af jern i kroppen
  • At understøtte den normale funktion af knogler, tandkød, hud og tænder

Af listen fremgår det tydeligt, at vitamin C har mange større og mindre funktioner i den menneskelige krop, og vi har derfor alle brug for vitamin C.

Hvordan optages C-vitamin bedst?

C-vitamin er et vandopløseligt vitamin, og optages fra den øvre del af tyndtarmen, kroppen udskiller den mængde, den ikke kan bruge med din urin. C-vitamin lagres derfor ikke i kroppen. Hvis du vælger dit tilskud som depottabletter, frigives C-vitaminet langsomt henover dagen, hvorfor du dermed giver kroppen de bedste forudsætninger for at optage vitaminet. Du kan også vælge tilskuddet i flydende form eller som spray for en hurtigere optagelse.​​​​​​​

Til børn og til dig, der er gravid

Som udgangspunkt er C-vitamin som tilskud ikke nødvendigt til børn. Der er en del C-vitamin i frugt og grønt, så hvis blot din barn spiser sundt og varieret, er det ikke nødvendigt at supplere med kosttilskud. Som gravid kan det være hensigtsmæssigt at få C-vitamin, da det fremmer optagelsen af det jerntilskud, du skal tage i forbindelse med din graviditet. Så vær opmærksom på om dit jerntilskud indeholder C-vitamin, hvilket nogle gør.

Kan man mangle C-vitamin?

Det kan man i princippet godt, men mangel på C-vitamin er uhyre sjældent, fordi vitaminet findes i frugt og grønt; madvarer, som vi har adgang til i hele verden.

Ønsker du at supplere dit indtag af C-vitamin med et kosttilskud, finder du en lang række af slagsen her på Matas.dk.

Malene
Materialist
Malene blev i 2017 uddannet materialist i Gråsten. Hun har en stor interesse for både hudpleje og helse, og hun sætter en ære i at lære og uddanne sig selv i produkter, så hun altid kan vejlede kunderne med stor faglighed. Malene ser ikke blot sit job som et arbejde, men også som en hobby hun er passioneret omkring. Ma...