Solcreme til ansigtet

Hudpleje Solpleje Solcreme
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/6
Vælg filtre

Mærker

Pris

Solfaktor

Anvendelse

Vandafvisende

Form

Specialbehov

Indhold

Certificeringer

Hudtype

Størrelse

På abonnement

Bedømmelser

Aktuelt

185 produkter
185 produkter
Sorter efter: Mest populære
FIND DIN FAVORIT
Solbeskyttelse
TAG TESTEN
VI GUIDER
Solfaktor 15, 30 eller 50?
LÆS MERE
VI GUIDER
Alt, du skal vide om solcreme
LÆS MERE
SPAR
29,-
Derma Kids Sollotion SPF 50 150 ml
85,95 kr.114,95 kr.
SPAR
19,-
Derma Ansigtssolcreme SPF 30 50 ml
85,95 kr.104,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 6
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Hvorfor vælge en solcreme til ansigtet?

Solen er dejlig, og hvem elsker ikke en solkysset glød i ansigtet? men ligeså lækker solen er, ligeså skadelig kan den være for vores hud. Derfor er det super vigtigt, at huske at beskytte huden når du bevæger dig udenfor.

Huden i vores ansigt er det område på vores krop som er mest udsat for solens stråler, og samtidig er vores hud i ansigtet ofte mere sart og har brug for mere pleje end resten af kroppen. Så ønsker du at passe bedst muligt på din hud i ansigtet, vil det være en god ide at bruge en solcreme som er specielt lavet til huden i ansigtet.

Det bedste Anti-age´s trick i bogen er helt kart solbeskyttelse, solbeskyttelse og atter solbeskyttelse.

Den vigtigste grund til beskytte sin hud mod solen er selvfølgelig, at jo mere huden er udsat for solen, jo større risiko er der for senere i livet at udvikle hudkræft, men solen har faktisk også stor skyld i for tidlig ældning, irritationer i huden, urenheder og pigmentforandringer. Faktisk siges det at kun 20% af hudens ældning kommer fra vores gener, hvor de resterende 80% skyldes ydre faktorer, som livstil, forurening og i stor grad solen.

Ansigtssolcremer kommer i mange forskellige udgaver, både med lav og høj solfaktor, med og uden parfume og til forskellige hudtyper. Ved at vælge en ansigtssolcreme, kan du på den måde også få et produkt som passer til din hudtype og som også passer til hvis du har specielle ønsker til din hudpleje, som f.eks. ekstra fugt, anti-age eller hvis du har en mere fedtet og uren hud.

Hvad er solfaktor og hvilken skal jeg bruge?

Solfaktor kaldes også SPF og betyder sun protection factor. Faktoren er et forholdstal, man finder frem til ved at måle hvor meget stråling, der skal til for at give rødme i hud med solcreme på, i forhold til hud uden solcreme.

Faktortallet er kun vejledende i forhold til hvor længe man som person er om at blive solskoldet og varierer efter hudtone, tidspunkt på dagen og tidspunkt på året.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man herhjemme bruger faktor 15 og faktor 30 - faktor 50 hvis du skal sydpå. Er du meget lys anbefales det at du også bruger en højere faktor herhjemme.

Solcreme virker ved at afskærme for solens uv stråler, ved hjælp af enten et kemisk eller fysisk filter. Hvor meget solcremen blokerer afhænger dels af hvilken faktor solcremen har og om den bruges korrekt - det er nemlig super vigtigt at man bruger nok. Til ansigtet anbefales det at man bruger en teske størrelse, og så er det vigtigt at påfører igen ca. hver anden time.

  • SPF 15 bremser for 93% af solens stråler
  • SPF 30 bremser for 97% af solens stråler
  • SPF 50 bremser for 98% af solens stråler

Forskellen på kemisk og fysisk filter

Der findes 2 typer sol solfilter, kemisk og fysisk

Kemisk filter
Kemiske solfiltre indeholder stoffer der trænger ned i hudens øverste lag. Når uv strålerne så rammer huden absorberer filtrene uv-strålerne, så de ikke når ned i hudens dybere lag og påfører skade. kemiske solfiltre er usynlige på huden.

Fysisk filter
Et fysisk filter ligger sig som en tynde hinde oven på huden og beskytter ved at reflekterer solens stråler væk. Et fysisk filter er ikke gennemsigtigt og kan derfor give et hvidligt skær på huden, dog er det ikke alle solcremer med fysisk filter der giver et hvidligt skær, da der er udviklet fysisk filter i nanoform. Nanoform betyder at de ikke vil give et tydligt hvidt skær på huden. Det mest brugte fysiske filter er titandioxid.

Hvad er UV-stråler?

UV- stråler kommer fra solen og kommer i UVA, UVB og UVC- stråler. Det er disse stråler vi beskytter huden imod med solcreme.

UVA-stråler
UVA-stråler giver huden farve, men er de stråler der er i stand til at trænge længest ned i huden og kan skade vores dna og ælde huden, man kan huske det på UVA = age.

UVB-stråler
UVB-stråler er dem der gør huden solbrændt og er dem der kan give solskoldning, hvilket man kan huske på UVB - Burn. Både UVA og UVB stråler skader huden og kan medføre kræft i huden, det er derfor vigtigt at huske at bruge en solcreme der er bredspektret.
Bredspektret betyder at solcremen beskytter både mod UVA og UVB-stråler.  

UVC-stråler
UVC-stråler er de farligste, men heldigvis sørger vores ozonlag for at disse stråler ikke når ned til jorden.

Hvad betyder UV-indeks?

UV-indeks er et udtryk for intensiteten af solens stråler, og giver dermed et billede af hvornår du skal passe ekstra meget på solen. Jo højere UV-indekset er, jo højere solfaktor anbefales det at du bruger.

Solen er stærkest mellem 12 og 15 så her anbefales det at du går helt ud af solen.

Du kan finde din ansigtssolcreme på Matas.dk

På Matas.dk kan du finde et bredt udvalg af solcremer til ansigtet og vi har helt sikkert en der passer til lige præcis dine behov.

Du har kun en hud, så pas på den. Solen er dejlig og det er okay at nyde den, så længe du husker solcremen.

Og så husk altid på de klassiske solregler: skygge, solhat, solcreme.

Rikke
Farmakonom