Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Cecilie Haugaard: Opskriften til mit sunde hår

Du kender måske bedst model og influencer Cecilie Haugaard fra hendes Instagram-profil, @cillemouse, hvor hun deler små øjeblikke fra sit liv – men måske du særligt har sukket efter hendes smukke mørkebrune lokker, der emmer af sundhed? Så er denne live til dig! Som ambassadør for Kerastase får vi nemlig Cecilie Haugaard i studiet for at fortælle om sine yndlingsprodukter, og undervejs vil hun dele alle sine hårpleje-hemmeligheder med jer. Se med, og stil hende dine spørgsmål!
Hår
Vi sendte LIVE mandag d. 28/03

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Kom hårtabet til livs med den rette pleje

Hårtab er desværre noget, der sker for rigtig mange mennesker - både kvinder og mænd. Faktisk er den største bekymringsfaktor blandt den nye generation af unge ikke tørt eller skadet hår, men hårtab. Hårtab kan skyldes en lang række faktorer såsom stress, miljømæssige og hormonelle faktorer.


I denne Matas LIVE har vi derfor teamet op med KÉRASTASE, der har lanceret en fantastisk ny hårplejeserie, der netop er målrettet kvinder, som oplever hårfald, og som ønsker at modvirke dette. Cecilie Haugaard er ambassadør for KÉRASTASE, og er med i studiet for at dele hendes personlige oplevelser med produkterne, da hun selv har været igennem et forløb, hvor hun oplevede hårtab.

Hvorfor oplever jeg hårtab?

KÉRASTASE har identificeret de to primære årsager til, hvorfor kvinder oplever hårtab. Enten er hårroden svækket indefra, hvilket får hårtrådene til at give slip. Hvis dette ikke er tilfældet skyldes det nok, at håret brydes af på midt akslen pga. eksterne stressfaktorer og stylingsvaner. Begge processer reducerer antallet af hårtråde og svækker hårets rødder betydeligt.


Hårtab pga. svækkede hårrødder: Biologiske faktorer, såsom intern følelsesmæssig stress, hormonelle ændringer eller livstilsændringer, påvirker hårets rødder. Dette bevirker, at håret gradvis slipper hovedbunden, hvilket giver et synligt hårfald.


Hårtab pga. knækkede fibre: Eksterne daglige stressfaktorer, såsom hyppigt brugt af varmeredskaber eller miljøforurening, kan også medføre til, at hårets fibre knækkes. Her sker der dog det, at håret knækker, hvilket resulterer i et langt mere svækket hår.

KÉRASTASE GENESIS - Den perfekte hårplejeserie til dig, der ønsker at bekæmpe hårtab

Genesis er serien til dig med svækket hår og tendens til hårtab. Serien er udviklet i samarbejde med frisører, diætister og dermatologer, uden at gå på kompromis med Kérastases luksuriøse formler og ingredienser, samt deres altid fantastiske duftsammensætninger. Serien indeholder 7 produkter, der fordeles til brug på 4 stadier:


  1. Bathe
  2. Treat
  3. Prime
  4. Activate   

Step 1: Bathe

Kérastase har skabt to shampooer i Genesis-serien til hhv. fint eller normalt hår samt til tykt eller tørt hår. Begge shampooer forebygger, at håret knækker samt, at det løsner sig ved roden og falder af.  


Genesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo er til fint og svækket hår, der er tilbøjeligt til at knække. Shampooen renser håret og hovedbunden skånsomt, for at skabe et optimalt hår- og hovedbundsmiljø.


Genesis Bain Nutri-Fortifant Shampoo er til det tykke og svækkede hår, der er tilbøjeligt til at falde af og knække. Shampooen renser ligeledes håret og hovedbunden skånsomt, således, at hår og hovedbund har de bedste betingelser.

250 ml
KÉRASTASEGenesis Bain Hydra-Fortifiant Shampoo
249,95 kr.
(33)
250 ml
KÉRASTASEGenesis Bain Nutri-Fortifiant Shampoo
249,95 kr.
(17)

Step 2: Treat

Det næste step i Kérastases 4-steps-rutine er at pleje og nære håret med fugt. Dette er altid et vigtigt step i din baderutine, for ligesom, at huden har brug for fugt efter du har renset den, har håret også brug for det.


Genesis Fondant Renforcateur Conditioner er en balsam, der skal benyttes efter shampoo. Balsammen giver en let pleje til håret og fugter det øjeblikkeligt. Derudover efterlader det håret med et fyldigere udtryk. Balsammen nærer bedst håret, hvis det ikke er drivvådt. Sørg derfor for, at du har presset overskydende vand ud af håret, inden du påfører produktet.


Genesis Masque Reconstituant Hair Mask er en luksuriøs og effektiv hårmaske, som giver intens fugt og næring til håret. Ved brug af masken 1-2 gange om ugen, vil håret over tid styrkes og blive mere modstandsdygtig overfor udefrakommende påvirkninger. For det optimale resultat, skal du igen ikke påføre masken i drivvådt hår, men presse overskydende vand ud. Lad derudover masken sidde i omkring 5 minutter, og undgå hovedbunden, da denne ellers bliver fedtet.

200 ml
KÉRASTASEGenesis Fondant Renforcateur Conditioner
334,95 kr.
(21)
200 ml
KÉRASTASEGenesis Masque Reconstituant Hair Mask
439,95 kr.
(9)
Hårtab: Her er, hvad du kan gøre

Vi guider

Hårtab: Her er, hvad du kan gøre

Hvis du døjer med hårtab, kan du helt sikkert nikke genkendende til frygten for hårbørsten og suget i maven, når du ser dine dyrebare hårstrå ligge på tøjet, stolen og i vasken i stedet for at sidde på dit hoved. I denne artikel stiller vi skarpt på hårtab, de mest almindelige grunde til det – og ikke mindst hvad du selv kan gøre, hvis du oplever, at det tynder ud i dit hår.

Læs også

Step 3: Prime

Når du kommer ud af badet, er det blevet tid til at pleje og beskytte håret. Genesis Défense Thermique Leave-In er en varmebeskyttelse i form af en cremet tekstur. Hårcremen sikrer, at håret beskyttes mod eksterne skader og aggressioner samt, at det bliver mere modstandsdygtigt. Produktet giver en varmebeskyttelse på op til 230 grader, og det anvendes på fugtige længder inden føntørring.

150 ml
KÉRASTASEGenesis Défense Thermique Leave-in
309,95 kr.
(13)

Step 4: Activate

For virkelig at komme hårtabet til livs, er det en god ide, at pleje håret og hovedbunden over natten. Dette kan du gøre, ved at tilføje et hårserum til din aftenrutine.


Genesis Sérum Anti-Chute Fortifiant Scalp Serum er et styrkende anti-hårtabs-serum til dagligt brug. Serummet styrker hovedbundens naturlige beskyttende barriere og bidrager til et stærkere hår. Produktet skal anvendes i 4 doser hver dag, hvor det fordeles og masseres ind i hovedbunden. Produktet skal ikke skylles ud, hvorfor det er en god ide at anvende det om aftenen, således at du kan sove med det i.


Genesis Ampoules Cure Anti-Chute Fortifiant Treatment, er en styrkende anti-hårtabs-kur, for intens behandling af periodisk hårtab. Produktet indeholder en unik koncentration af målrettede ingredienser, der arbejder intenst for at reducere hårtab. Kuren består af 10 ampoules, der ligeledes fordeles og masseres ind i hovedbunden. Produktet skal heller ikke skyldes ud, og derfor anbefaler vi, at du påfører det inden du går i seng.

90 ml
KÉRASTASEGenesis Sérum Anti-Chute Fortifiant Scalp Serum
439,95 kr.
(16)
10*6ml
KÉRASTASEGenesis Ampoules Cure Anti-Chute Fortifiant Treatment
504,95 kr.

Gå ikke glip af noget!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Gun-Britt: Sådan plejer og styler du tørt hår

Matas LIVE

Gun-Britt: Sådan plejer og styler du tørt hår

Af Matas

Trist hår, spaltede spidser, stride strithår. Hvis dit hår er tørt, bliver det svært at arbejde med – og det kan virke som en umulig opgave at vække det til live igen. Men heldigvis kender vi en ekspert, som ved, hvad der skal til for at trylle et tørt og trist hår om til en velplejet hårpagt med masser af fylde og shine. Se med i denne live, hvor selveste Gun-Britt Zeller med det altid-så-smukke hår gæster studiet og deler ud af sine bedste råd til at pleje og style tørt hår.

Læs Mere
Christiane SM: Få mit glam makeup-look

Matas LIVE

Christiane SM: Få mit glam makeup-look

Af Matas

Find din fineste gallakjole frem, og gør dig klar til at fylde indkøbskurven med smukke glimmerskygger og pigmenterede læbestifter – for det er nemlig blevet tid til at gå all in på glam. Vi får besøg af iværksætter og influencer Christiane Schaumburg-Müller og makeupartist for MaxFactor Sara Rostrup, som skal guide jer gennem deres yndlingsprodukter og makeup-teknikker, der kan gøre enhver aftenkjole ære. Se med, og stil alle dine spørgsmål undervejs!

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek