• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
Vi guider

Sådan kommer du hårtab til livs

Er der for mange hår i hårbørsten, når du børster det? Her får du tre eksperters råd til, hvordan du kommer hårtab til livs.

Hårtab rammer de fleste på selvtilliden og selvforståelsen, og selvom de fleste af os oplever perioder, hvor vi taber mere hår end normalt, så ændrer det ikke ved, at ingen har lyst til at miste håret. Vi kigger nærmere på fænomenet, og hvad du kan gøre.

Derfor lider du af hårtab

Hårtab er enhver kvindes mareridt. Oftest bliver håret ringere og tyndere på toppen og til dels i siderne, mens håret i nakken sjældent bliver påvirket på samme måde.De fleste, der oplever hårtab, lider af det, vi kalder Alopecia Androgenetica, som på dansk kan oversættes til hormonelt eller arveligt betinget hårtab.Fortæller Anneliese Brander fra Hårklinikken. Her begynder hårsækkene at "skrumpe ind", og kvaliteten af dit hår bliver dårligere. Har du været udsat for, at dit hår pludselig falder af i store totter? Så kan der ifølge produktudvikler Cecilie Birch fra Unilever også være andet på spil.Håret vokser typisk i to til seks år, hvorefter det falder af og et nyt hår begynder at vokse. Hvis denne cyklus bliver forstyrret af for eksempel sygdom, graviditet eller overgangsalder, vil balancen blive påvirket, og håret kan falde af for tidligt.Siger Cecilie, som også understreger, at hårvækst oftest bliver reduceret langsomt over tid, så der er rig mulighed for at gribe ind i tide.​​​​​​​

Typiske årsager til hårtab

​​​​​​​

 • Stress
 • Kost
 • Hovedbundslidelser
 • Brug af stylingprodukter og/eller hårfarvemidler
 • Hårekstensions, glattejern, føntørring mv
 • Graviditet eller fødsel
 • Overgangsalder
5 Hverdagstips til et sundt hår

Vi guider

5 Hverdagstips til et sundt hår

Det kan være svært at vide, hvad vejen til et sundt hår er og hvordan man skal pleje det i dagligdagen. Materialist og stylist, Cecille, guider dig frem til de bedste tips.

Læs også

4 tips - Det kan du gøre, hvis du taber håret

Der er jo mange årsager til hårtab, så det er vigtigt at se på, om du passer ind i de syv typiske årsager til hårtab. Hvis du taber meget hår, og tror du er syg, så skal du selvfølgelig gå til din læge.

1. Vælg milde hårplejeprodukter

For at komme hårtabet til livs, skal du gå efter produkter uden parfume og hormonforstyrrende stoffer, både når det gælder shampoo, balsam og især stylingprodukter, som oftest sidder i håret hele dagen.


Der findes en række virksomheder, som har udviklet hårplejeserier, specielt for at stimulere dine hårsække og arbejde med irriteret hårbund.


Psst! Du taber cirka 100 hår om dagen, og det er helt naturligt.​​​​​​​

Kératase

Hårspecialisterne Kératase har udviklet flere hårplejeserier til kvinder, som kæmper med hårtab eller meget tyndt hår.


Kératase Densifique-serien lover mere end 1.000 hår på 3 måneder gennem at stimulere hårfolliklerne.​​​​​​​

(1)
KÉRASTASE Densifique Densifying Cure Woman 30x6 ml
879,95
DU OPTJENER 88 Point

Crescina

Crescina har også udviklet et komplet behandlingsprogram med en formel, der hjælper den naturlige hårvækst i områder med udtynding, stimulerer metabolismen af hårrodsceller og fremmer syntesen af keratin, der fører til produktion af nye hår.

(1)
Crescina HFSC 100% Complete 500 man 10+10*3,5 ml
989,95
DU OPTJENER 99 Point
Boost til din hårvækst med Australian Bodycare

Nyhed

Boost til din hårvækst med Australian Bodycare

Ny serie ved hårtab fra Australian Bodycare hjælper dig med at give dit hår de mest optimale vækstbetingelser. Grow-serien består af et serum, en shampoo og en hårspray. Produkterne indeholder naturlige ingredienser som Tea Tree Oil og Capilia Longa, som stimulerer hårvækst samt fremmer en sundere hovedbund.

Læs også

2. Pas på din hovedbund

Alt hårvækst starter i hårfolliklen og en sund hovedbund er alfa og omega for at give dit hår de bedste vækstbetingelser.


Silikone

Bruger du mange hårstylingsprodukter eller shampoo eller balsam med silikone, så kan det have betydning for din hårvækst. Ifølge Anne-Sophie Skjødt Villumsen, som er grundlægger af frisørkæden og hårplejeprodukterne Zenz, så lægger silikone sig som en barriere på hovedbunden og forhindrer, at der kommer ilt og næringsstoffer til hårrødderne.


Anne-Sophie oplever, at hendes kunder får en langt bedre hårvækst, når de bruger hårpleje uden silikone, men med hovedbundsstimulerende ingredienser. Oplever du hårtab, så tag et godt kig på dine hårprodukter for at se om de indeholder silikone. Du finder dem i ingredienslisten under navne som ender på -one eller -oxane.


Kalk

Vandet i Danmark er meget kalkholdigt, og kalken kan sætte sig i håret og hovedbunden og udtørre den. Det giver ikke de bedste betingelser for hårvækst, så prøv at skylle din nyvaskede hovedbund og dit hår i en eddikeopløsning, som består af 1 del eddike og 1 del vand. Lad det virke i et par minutter og skyl efter med rent vand.


Der findes en række virksomheder, som har udviklet hårplejeserier, specielt for at stimulere dine hårsække og arbejde med irriteret hårbund.

Koldpresset avocadoolie

Ifølge Anne-Sophie har koldpresset avocadoolie regenererende egenskaber og beskytter og nærer hår og hud. Brug olien som en hovedbundskur, hvor du masserer olien godt ind, og lader det virke mindst 10 minutter.

Avocadoolie mild koldpresset Ø 250 ml
124,95
DU OPTJENER 13 Point

Mild shampoo

Mild shampoo som bla. er lavet på æbleekstrakt og havtorn. Den er specielt formuleret til at fremme hårvækst. 

(3)
RAZspa Shampoo 500 ml
274,95
DU OPTJENER 28 Point

3. Spis varieret

Det er vigtigt at spise sundt og varieret, også når det gælder dit hår. Så får du den rette kombination af vitaminer og mineraler.


Et kosttilskud kan hjælpe dig på vej, men tænk på, at når det kommer til hår, så tager det lang tid, før du kan se en forandring, da de gavnlige effekter først kan ses efter ca. 3-6 måneder.


B-vitamin er kendt som vitaminet, der får hår og negle til at vokse, men du kan også have behov for andre vitaminer og mineraler, for at få gang i hårvæksten.

Gibidyl

Indeholder planteekstrakterne ginkgo biloba som fremmer mikrocirkulationen, agerpadderok som styrker og fremmer hårvæksten og stor nælde i kombination med mineralerne selen, zink og samt B-vitaminet biotin som bidrager til vedligeholdelsen af normalt hår. Kobber bidrager til hårets normale farve.

Cosborg Gibidyl Hair Tabs 60 tabl
359,95
DU OPTJENER 36 Point

Priorin

Indeholder biotin, der bidrager til at bevare den normale hårvækst.


For at opnå det bedste resultat, skal du anvende Priorin i mindst 90 dage.

Priorin Priorin 60 kaps.
399,95
DU OPTJENER 40 Point

4. Brug en god børste

... og red dit hår hver dag. Det er godt for hårbunden at blive masseret, for på den måde stimulerer du blodcirkulationen og sender næring ud til cellerne, og ved at rede dit hår fordeler du også de naturlige olier i hårbunden, så dit har ser sundt og blankt ud.

Mason Pearson

Limousinen inden for hårbørster, som kan få de fleste kvindehjerter til at slå hurtigere, lavet af vildsvinehår, som masserer hovedbunden.


Se alle Mason Pearson børster

(7)
Mason Pearson Børste BN Str. 1 Til Langt Hår
1.199,00
DU OPTJENER 120 Point

M.COSMETICS

Mindre kan også gøre det. Den her pudebørste er med 100 % vildsvinehår, som giver en særlig skånsom udredning af håret. De ægte hår fordeler desuden hårets naturlige olier og giver et blankt hår.


Se alle M.Cosmetics børster

(7)
M.COSMETICS Pro boar cushion brush 1 stk.
189,95
DU OPTJENER 19 Point
Nye professionelle hårbørster i naturhår

Nyhed

Nye professionelle hårbørster i naturhår

Et sundt og glansfuldt hår kræver daglig pleje. Og her mener vi ikke kun hårplejeprodukter. For ligeså vigtigt er det at bruge en god hårbørste. M. Cosmetics by Matas lancerer en helt ny serie af FSC-certificerede hårbørster, der alle er udviklet med vildsvinehår, som gør håret blødt og glansfuldt ved daglig anvendelse.

Læs også

Du er mere end bare dit hår

Selvom børsten er fuld af hår, og du er bange for, at det hele falder af, så er det ikke ualmindeligt at fælde lidt mere i periode. Men er du bekymret, så tal med din læge.


For langt de fleste af os, så kommer håret tilbage – og skulle det ske, at det ikke gør, så tænk på, at du er mere end bare dit hår, og du er fantastisk, præcis som du er.

Relaterede produkter

(18)
Priorin Shampoo 200 ml
99,95
DU OPTJENER 10 Point
Smuuk smuuk SKIN HairBooster 180 tabl.
239,95
Førpris 299,95
DU OPTJENER 24 Point
HairLust Hair Gummies 90 stk
249,95
DU OPTJENER 25 Point
(20)
HairLust Hair Growth & Repair Conditioner 250 ml
179,95
DU OPTJENER 18 Point
(4)
Nygaard Hårbørste vildsvin børste 7
129,95
DU OPTJENER 13 Point

Relaterede artikler

Styrk hud og hår med Smuuk Skin

Nyhed

Styrk hud og hår med Smuuk Skin

Smuuk Skin er en banebrydende serie af 5 skønhedsprodukter, der med sin enestående sammensætninger og kombinationer af nøje udvalgte næringsstoffer har til formål at pleje, nære og styrke huden indefra.

Læs Mere
Gun-Britt Zeller: Behandl dit hår ligesom din hud

Vi guider

Gun-Britt Zeller: Behandl dit hår ligesom din hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Hvor mange hårprodukter har du egentlig brug for? Det giver stjernefrisøren, Gun-Britt Zeller, sit bud på her, når hun guider dig til den helt rette hårplejerutine.

Læs Mere
Sådan får du flot gråt hår

Vi guider

Sådan får du flot gråt hår

Af Trine Brøndsted

Gråt hår er superflot til både unge og ældre kvinder. Men uanset om dine lokker er naturligt grå, eller dit hår er farvet, så kræver det ekstra pleje. Vi har talt med Frisør Gun-Britt, som giver dig sine råd, hvis du overvejer at gå grå.

Læs Mere
Den store guide til hårolie

Vi guider

Den store guide til hårolie

Af Sine Bindslev Caspersen

De gyldne dråber er efterhånden blevet fast sortiment hos et stort antal kvinder (og mænd), men hvad ved du egentlig om hårolie? Her er svarene på alle dine hårolie-spørgsmål.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret