Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Curly Girl-sikker hårstyling: Sådan gør du

Curly Girl metoden er populær som aldrig før, så i dag deler vores helt egen curly girl, Christina Petersen, sine bedste tips til hvordan du kan style dit hår Curly Girl-venligt, samt deler sine anbefalinger til hvilke produkter du skal bruge.
Hår
Vi sendte LIVE mandag d. 26/10

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Vi sendte LIVE mandag d. 26/10 - men du kan altid se videoen her:

Vi sendte LIVE mandag d. 26/10

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

KUN på Matas.dk: Ole Henriksen går LIVE Ole Henriksen gæster Matas LIVE til et eksklusivt interview, hvor du kan stille ham spørgsmål undervejs! Tirsdag d. 07.07 kl. 09.30
Curly Girl-sikker hårstyling: Sådan gør du Se med, når vores helt egen curly girl Christina deler sine bedste tips til Curly Girl sikker hårstyling! Mandag d. 26.10 kl. 20.00

Se med mandag d. 26/10 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herover

Hvad er Curly Girl-metoden?

Curly Girl-metoden handler om at sætte sine krøller fri fra tyngde og udtørrende ingredienser ved først og fremmest at fravælge sulfatholdigt shampoo, da dette ifølge Christina, renser håret for naturlige fedtstoffer. I stedet bør du vaske og pleje håret i silikonefri balsam, for at tilføre mest mulig fugt til krøllerne.


Denne form for hårvask kalder Christina Petersen for ”co-wash”. Co-wash er en forkortelse for ”conditioner only wash”.


Formålet med Curly Girl co-wash er at genskabe hårets naturlige fugt ved at fjerne sulfat- og silikoneholdige produkter. På den måde vil du undgå tørt, kruset og frizzy hår. Når håret er rigeligt fugtet, vil de naturlige krøller nemmere kunne bryde frem. Håret vil fremtræde sundere og være mere glansfuldt at se på.


Christina forklarer, at hår er i samme kategori som uld, pels og fjer, og derfor skal du behandle det på samme skånsomme måde, som du ville passe og pleje en fin silkeskjorte eller uldtrøje. Her giver Christina sine vaskeråd:

  • Ingen vask med shampoo (hår er som uld, det vil krympe og dehydrere).
  • Ingen børster eller kamme (det får håret til at frizze, flosse og knække).
  • Ingen klipning, når håret er vådt (krøllet hår krymper mange centimeter, når det tørrer).
  • Ingen føntørring på høj varme (varme ødelægger håret).Ingen sulfat- eller silikoneholdige produkter.

Ingredienser du bør undgå

Ifølge Christina bør du pleje dit hår med så naturlige ingredienser som muligt. Hun fremhæver følgende ingredienser som nogle du bør undgå:

  • Undgå sulfater (de fjerner de naturlige olier fra håret).
  • Undgå silikone (silikone kan tilstoppe hovedbunden og lukke hårstråene inde).
  • Undgå alkohol i styling-gel (alkohol i en gel suger fugten ud af håret, og efterlader det tørt).

Hvordan styler man krøllerne Curly Girl-venligt

Christina fortæller, at der findes utallige Curly Girl-metoder til at style krøller på, men især tre metoder er nogle som Christina gør meget brug af – Gel Cast, Raking og Praying Hands.  


Gel Cast: Gel Cast betyder at det påførte gel dækker håret og danner et lag rundt om de enkelte hårstrå. Når gelen tørrer, vil der blive dannet et ”krystal” lag rundt om dine krøller, og herved vil du bibeholde den struktur som dine krøller har, når de er nyvasket. Derudover minimerer denne metode også frizz i håret.

Sådan gør du:


1. Efter du har vasket dit hår, så påfører du en leave-in creme samt en krøllecreme i håret. Du starter med at varme produktet op i håndfladen, og derefter påfører du det i håret med en flad hånd. Du skal forestille dig, at du skal ”flade” dit hår mellem dine hænder, men du må endelig ikke trykke for hårdt, da du kan risikere at trække dine krøller ud.


2. Derefter kommer du en portion styling-gel i hånden, og ligeledes påfører produktet i håret med en flad hånd. Du skal kramme produktet godt ind i håret, og dette kan med fordel gøres med hovedet nedad.


3. Herefter skal du lade håret lufttørre. Det kan være en fordel ikke at flytte for meget rundt på håret når det tørrer, for at sikre der ikke opstår frizz.  


4. Når håret og gelen er tørt, kan der komme en vis stivhed omkring håret – dette er ”castet” der indkapsler hårstråene. Denne stivhed kan du nu kramme ud af håret, enten med tørre eller fugtige hænder, eller ved brug af et fiberhåndklæde.  


Raking: En anden metode, som Christina anbefaler til styling af krøllerne, er ”Raking”. Dette er en metode, hvor du fordeler produkterne i håret mens dine fingre arbejder som en bredtandskam. Det kan bryde krølle-lokker op, så Christina anbefaler, at man kun bruger denne metode, hvis man har meget stramme krøller, der godt kan tåle at blive brudt op.


Praying Hands: Den sidste metode, som Christina anbefaler er ”Praying Hands” metoden. Dette er en metode, du sikkert allerede har prøvet igennem din hårrejse. Ofte anvender vi for meget produkt og ender med sprøde krøller, men ved brug af denne metode, så sikrer du, at produktet bliver distribueret jævnt fra rod til spids.

Fordel krøllecremen i dine håndflader og placer dine hænder over en del af dit hår i en bedende position (som når vi sidder i kirken), med dit hår imellem begge hænder. Lad blidt dine hænder glide ned fra rødderne til enderne af håret. Denne teknik virker også godt i tørt år, hvis du vælger at bruge en spray.

Disse produkter egner sig godt til Curly Girl-metoden

SPAR 20%ABONNÉR
Matas StriberHavtorn Balsam til Normalt Hår
59,95 kr.
(208)
200 ml
John FriedaFrizz Ease Curl Reviver Mousse
109,95 kr.
(117)
SPAR 45,-
KUN ONLINE
250 ml
StuhrMild Styling Spray Mousse
49,95 kr. 94,95 kr.
(17)
200 ml
John FriedaFrizz Ease Curl Reviver Mousse
109,95 kr.
(117)

Første step: Rens

Det første og vigtigste step i Marias morgenrutine er at rense ansigtet for snavs. Dette gør hun både morgen og aften, og hun fortæller, at dette er alfa og omega for at opnå en velplejet hud.


Først bruger Maria Confidence In Your Cleanser, som er en sulfat og sæbefri ansigtsrens. Rensen er udviklet i samarbejde med plastikkirurger og renser skånsomt huden fri for makeup og snavs, samtidig med, at den fugter huden. Rensen er beriget med Anti-Aging Armour Rejuvenating Concentrate, som mindsker fine linjer og rynker, samt andre effektive ingredienser, der efterlader huden blød og med en ensartet hudtone.


Efter at have renset huden, så bruger Maria Miracle Water, som er en 3-i-1 toner. Toneren kombinerer Skin-Brightening Radinance Booster for at rense, afbalancere og booste gløden i ansigtet, Anti-Aging Treatment Essence for at mindske rynker og fine linjer samt Skin-Softening Micellar Cleanser, der renser huden fri for olie, urenheder og rester af makeup. Toneren er altså et vidunderprodukt, og har været en fast del af Marias hudplejerutine i en længere periode.

Andet step: Fugt

Når Maria har renset sin hud godt og grundigt er det tid til at fugte den. Her bruger hun to produkter både morgen og aften.


Om aftenen bruger Maria Confidence In Your Beauty Sleep Night Cream, som er en fugtighedscreme, der virker i løbet af natten, hvor hudcelleomsætningen arbejder på at forbedre overfladecellefornyelsen vha. eksfoliering. Derudover indeholder cremen også anti-age ingredienser, der effektivt forebygger ældning af huden.


Om morgenen benytter Maria sig af Confidence In A Cream, som er en blødgørende og superabsorberende fugtighedscreme med anti-age effekt, der egner sig til alle hudtyper. Cremen hjælper dig med at få huden til at fremstå fastere, samtidig med, at den reducerer synligheden af porer og misfarvninger. Derudover fungerer den som en sand fugtbombe, der får din hud til at føles fløjlsblød, glat og med en glødende udstråling.


Både morgen og aften bruger Maria Confidence In An Eye Cream, som er en ultra-fugtgivende øjencreme med et strejf af abrikosfarve, der er med til at farvekorrigere og lysne huden omkring øjet, så du opnår et friskt udtryk.

3 FOR 2
KUN I MATAS
60 ml
IT CosmeticsConfidence In Your Beauty Sleep Cream
434,95 kr.
(16)

Tredje step: En god base

Nu er det blevet tid for Maria til en lækker en dejlig let og smuk makeup. For Maria er det vigtigt at makeuppen er hurtig og nem, men samtidig giver et resultat der får hende til at føle sig smuk og præsentable.


Først så lægger Maria en base med Your Skin But Better CC+ SPF 50+, som er en fuldt dækkende foundation, der korrigerer hudtonen og mindsker synligheden af fine linjer. Herefter bruger hun Bye Bye Under Eye Concealer, der er en fuldt dækkende concealer, som holder hele dagen uden at lave striber eller sætte sig i de fine linjer i huden.

3 FOR 2
KUN I MATAS
IT CosmeticsCC+ Foundation SPF 50
349,95 kr.
(688)
3 FOR 2
KUN I MATAS
IT CosmeticsBye Bye Under Eye Concealer
229,95 kr.
(42)

Fjerde step: Hold makeuppen på plads

Efter, at Maria har lagt sin foundation og concealer, så sætter hun makeuppen med Bye Bye Pores Pressed i ansigtet. Pudderen reducerer synligheden af porer og ujævnheder samtidig med, at den holder makeuppen på plads hele dagen.


Under øjnene bruger Maria Bye Bye Pores, som er en løs pudder der ligeledes hjælper med at reducere synligheden af porer og ujævnheder i huden. Den sikrer desuden, at concealeren holdes på plads hele dagen og at mascaraen på undervipperne ikke smudger på huden

3 FOR 2
KUN I MATAS
Translucent
IT CosmeticsBye Bye Pores Pressed
269,95 kr.
(60)
3 FOR 2
KUN I MATAS
6,8 g
IT CosmeticsBye Bye Pores - Translucent
269,95 kr.
(71)

Femte step: Tid til at bringe farven tilbage

Nu er det blevet tid for Maria til at bringe farve og korrektur tilbage til ansigtet. Her bruger hun Your Most Beautiful You, som er en ansigtspalette, der indeholder blush, highlighter og bronzer.


Den matte bronzer giver varme til din hud, mens den lysreflekterende highlighter skaber en naturlig glød, og blushen giver dig en frisk farve til kinderne.

Sjette step: Brows on fleek

Bryn er vigtige for Maria, men ligesom alt andet makeup, så ønsker hun ikke at bruge alverdens tid på det. Derfor benytter hun sig af Brow Power Universal Eyebrow Pencil, som er en smart, let anvendelig øjenbrynsblyant, der hjælper dig med at skabe veldefinerede, voluminøse bryn på et split-sekund.

3 FOR 2
KUN I MATAS
Universal Taupe
IT CosmeticsBrow Power Universal Eyebrow Pencil
219,95 kr.
(22)

Syvende step: Forførende vipper

Efter, at Maria har tegnet sine bryn op, så bruger hun Superhero Mascara til at definere sine vipper med.


Mascaraen indeholder plejende ingredienser og supersorte pigmenter, der adskiller, løfter og gør øjenvipperne voluminøse. Mascaraen er opbyggelig, så du til hverdag kan have et naturligt look og til fest bygge den op til en sand wow-effekt!

3 FOR 2
KUN I MATAS
Sort
IT CosmeticsSuperhero Mascara
219,95 kr.
(54)

Ottende step: Smukke læber

Det sidste step i Maria Lucias morgenrutine er læbestift. Dette er noget Maria bruger hver dag, og det får hende til at føle sig ekstra feminin.


Maria bruger Pillow Lips Lipstick, som er en kollagenberiget læbestift, der både fås i en mat og cremet finish. Læbestiften er specielt udviklet til at komplementere forskellige hudtoner og læbetyper, og den er beriget med kollagen, der effektivt mindsker synligheden af læbelinjer og bidrager til et mere fyldigt udseende.  

Look 1: Birgitte Bardot

Den franske skuespillerinde Birgitte Bardot var kendt for sit ikoniske mørke look. Her er mat hud essentielt, men det skal ikke være for tung en ansigtsmakeup. Man kommer langt med blot en let solkysset kulør. Til gengæld skal der være fuld fokus og knald på øjnene. Definér globelinjen og tegn en blød eyeliner rundt om hele øjet. Sørg for en god mængde mascara, så du får voluminøse vipper. Læberne skal holdes i en neutral farve såsom nude eller ferskenfarvet.

Birgitte Bardot look

SisleyPhyto-Khol Star Waterproof
389,95 kr.
(87)
3 FOR 2
Black
LancômeHypnôse Volume-À-Porter Clean Volume
289,95 kr.
(185)
3 FOR 2
LancômeHypnose Palette 5 Farver
449,95 kr.
(56)
SisleyPhyto-Sourcils Design
459,95 kr.
(13)
L'Oréal ParisLe Khöl Naturel by Paradise
69,95 kr.
(113)
SPAR 20%ABONNÉR
SisleyTinted Moisturizer SPF 15
824,95 kr.
(39)

Look 2: No makeup-makeup

Et no makeup-makeup look ses også tit blandt Parisiske kvinder. Her skal de naturlige, smukke træk i ansigtet fremhæves. Påfør en farvet dagcreme, da det giver let farve til huden. Brug kun pudder i T-zonen og dup blotting papers på huden i løbet af dagen for at fjerne fedtet i huden. Tæm brynene med en god browgel. Den kan evt. indeholde en smule farve, og ellers kan den være helt transparent. Definér dit ansigt med contour og highlighter og tilføj en smule mascara, hvis dine vipper er lyse. Slut af med en lip balm med plumping effekt. TIP: Ønsker du en smule mere farve til ansigtet, kan du med fordel have røde læber. Den røde farve går rigtig godt med en neutral ansigtsmakeup.

No makeup-makeup look

L'Oréal ParisVolume Million Lashes Mascara
159,95 kr.
(593)
SisleyBlur Expert
694,95 kr.
(19)
SPAR 20%ABONNÉR
SisleyTinted Moisturizer SPF 15
824,95 kr.
(39)
SisleyLe Phyto-Rouge
409,95 kr.
(63)

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Hairstudio

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Af Amalie Kaaris Lund

Her er den komplette guide til Curly Girl metoden og produkterne! Måske er du en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig for at fremhæve det krøllede look. Eller også skal du netop til at i gang! Læs med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl, co-wash og low-poo i en trin for trin guide.

Læs Mere
Sådan plejer du dine krøller med Matas Striber

Vi guider

Sådan plejer du dine krøller med Matas Striber

Af Benedikte Lundberg

Lige meget om du har små proptrækkerkrøller eller lange wavy slangekrøller, så kræver alle slags snoede lokker den helt rigtige pleje for at fremstå spændstige, sunde og glansfulde. Læs her hvordan.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek