• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Gua Sha og Facial Rollers: Sådan bruger du dem

Gua Sha og Facial Rollers af smukke krystaller er populære som aldrig før. Bruges de rigtigt, er der mange fordele at hente for din hud. Se med, når vores helserådgiver Randi fortæller dig alt du skal vide om udvælgelse, brug og fordele ved de smukke - og virksomme - massagesten.

Vi sendte LIVE tirsdag d. 21/04

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med tirsdag d. 21/4  kl. 20:00!
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Gua Sha og Facial Rollers: Sådan bruger du dem Se med, når vores helserådgiver Randi fortæller dig alt du skal vide om udvælgelse, brug og fordele ved de smukke - og virksomme - massagesten. Tirsdag d. 21.04 kl. 20.00

Hvorfor bruge Gua Sha og Face Rollers?

At bruge krystaller til ansigtsmassage er en gammel teknik, som virkelig har vundet popularitet herhjemme de seneste år. Fordelene er da også mange: ud over, at det er et skønt lille ritual i hverdagen som giver dig mulighed for at komme helt ned i gear og slappe af, gør de også meget godt for huden.


Massagen er med til at booste hudens glød, stramme op, reducere hævelser, hjælpe din pleje med at trænge bedre ind og selvfølgelig opløse spændinger. Det fantastiske ved gua shas og facial rollers er, at du kan bruge dem lige præcis som det passer dig! Ønsker du blot det fysiske og behagelige aspekt af en ansigtsmassage vil du kunne drage fordel af stenene, men hvis du også interesserer dig for den mere spirituelle side og krystallerne i sig selv, vil du virkelig sætte pris på produkterne.

Hvad er forskellen på en Gua Sha og en Facial Roller?

Selvom de umiddelbart minder om hinanden, er der faktisk forskel på en gua sha og en ansigtsrulle: en gua sha arbejder dybere i huden end en ansigtsrulle gør og er i det hele taget en lidt mere "avanceret" udgave af en massagesten.


Hvilken type man vælger kommer helt an på, hvad man vil opnå - begge sten kan hjælpe dig med at booste hudens glød, velvære og spændstighed. Vil du gerne give dig i kast med denne type ansigtsmassage, men måske ikke bruge alverdens tid på det, vil en facial roller være det rigtige valg. Har du derimod til hensigt at blive mere nørdet omkring din ansigtsmassage, vil en gua sha lige være sagen for dig.

Sådan vælger du den rigtige krystal

Ansigtsmassagesten kommer i et utal af farver og krystaller. De kan hver især noget unikt, men det kan virke helt uoverskueligt at sætte sig ind i de forskellige egenskaber.


De to mest udbredte krystaller er jade og rosa kvartz. Du skal vælge en jaderulle, hvis du gerne vil frigive tålmodighed og modarbejde stress og ubalance - det være sig i sindet eller huden. Vælg rosa kvartz, hvis du gerne vil frigive kærlighed - igen både i sind og hud. Rosa kvartz handler nemlig om selvforkælelse og selvaccept.

En tredje variant som vinder frem er krystallen fluorit, som virker udrensende. Den krystal kan du vælge, hvis du gerne vil rense helt i dybden og komme ophobninger til livs.


Randi har dog et meget simpelt råd når det kommer til at udvælge den rigtige krystal for dig: vælg den, du synes er smukkest. Ofte har vi en masse meninger om, hvad der er bedst for os, men Randi fortæller, at din krop intuitivt vil fortælle, hvilken krystal den vil have mest gavn af, alt efter hvad der tiltaler dig æstetisk. Så bliver det da ikke nemmere!


Se på krystallen som et redskab, der hjælper dig med at komme i det rigtige mindset: ud over, at massagen i sig selv er godt for huden, symboliserer krystallen en "energi" du gerne vil kultivere: selvkærlighed, tålmodighed, afstressning - hvad end du trænger til mere af i din hverdag.

Rosa kvartz: Til kærlighed

A Pure Mind Faceroller - dobbelt rulle Rosa Kvarts
399,95
Optjen 40 point
(5)
A Pure Mind Gua Sha Rosa Kvarts
249,95
Optjen 25 point
A Pure Mind Massagerulle Rosa Kvarts
399,95
Optjen 40 point

Jade: Til tålmodighed og afstressning

A Pure Mind Repair Roller Jade
449,95
Optjen 45 point
A Pure Mind Faceroller Enkelt Rulle Jade
299,95
Optjen 30 point
A Pure Mind Gua Sha Grøn Jade
249,95
Optjen 25 point
A Pure Mind Faceroller - dobbelt rulle Jade
399,95
Optjen 40 point
A Pure Mind Gua Sha Heart Grøn Jade
249,95
Optjen 25 point

Jaspis, Tiger Øje og Fluorit: Andre behov

A Pure Mind Faceroller Dobbeltrulle Tiger Øje
399,95
Optjen 40 point

Husk den rigtige olie

For at få en god oplevelse med din gua sha eller facial roller, er det vigtigt, at du masserer på den rigtige base. Sørg for at bruge din massagesten sammen med en olie, så stenen glider let hen over huden, uden at trække eller skippe. Olien er en ekstremt vigtig del af ansigtsmassagen, som man ikke skal udelade.


Her anbefaler Randi, at du vælger en olie efter din huds behov. Selve stenen vælges som sagt efter dit mentale behov, så nu er det hudens tur. Har du tør hud? Mangler du glød? Måske du døjer med urenheder eller forstørrede porer? Der er en olie for alle. Det vigtigste er bare, at du vælger én, som bliver på huden et lille stykke tid inden den trænger lidt ind, så du har tid at arbejde i. Herunder finder du nogle af Randis favoritter til forskellige hudproblemer.


Uren eller følsom hud: har du uren eller følsom hud som er bragt ud af balance, anbefaler Randi at du vælger MIILDs Purifying & Balancing Facial Oil

Tør hud eller manglende glød: døjer du med tørhed og en hud, som ikke ser så strålende ud som du gerne ville have? Så prøv MIILDs Kindly & Softening Facial Oil.

Rynker og pigmentering: vil du gerne booste din huds spændstighed eller modvirke pigmentforandringer? Så er det RAZSpas hybenkerneolie du skal have fat i.

All-round: leder du blot efter en olie som går langt på literen og kan bruges i mange situationer? Så vil SARD Kopenhagens Abrikoskerneolie være sagen.

Olier til ethvert behov:

MIILD Facial Oil Purifying & Balancing No. 2, 30 ml
389,95
Optjen 39 point
(13)
MIILD Facial Oil Kindly & Softening No. 1, 30 ml
389,95
Optjen 39 point
(5)
RAZspa RH Rosehip 30 ml
274,95
Optjen 28 point
(12)
SARDkopenhagen Abrikoskerneolie 100 ml
144,95
Optjen 15 point

Randis 3 bedste råd til at komme i gang

Vi håber, at kombinationen af denne artikel og videoen, hvor Randi demonstrerer de forskellige massageteknikker har klædt dig godt på til at komme i gang med krystal-massage selv. Før vi slutter, vil vi dog lige koge al Randis visdom ned til 3 gode råd til dig, som gerne vil kaste dig ud i ansigtsmassage med krystaller:


1) Bare kast dig ud i det! Så længe du masserer inde fra midten af ansigtet og ud, kan du ikke gøre noget galt. Du behøver ikke have perfekt teknik for at se resultater.


2) Husk altid at bruge en olie! Vælg olien efter din hudtype og din huds eventuelle udfordringer.


​​​​​​​3) Lad intuitionen råde når du vælger krystal: du vil naturligt føle dig draget af den, du har mest brug for.

Vil du have mere selvforkælelse derhjemme? Se her

Gør-det-selv guide til Gua Sha sten massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha sten massage

Af Isabel Marschall Thostrup

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er ved at blive en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Få gør-det-selv guiden her!

Læs Mere
Tid til hjemmespa

Vi guider

Tid til hjemmespa

Af Alberte Sejling

Lige nu er der tid til masser af indendørs hygge, hvor du med fordel kan tage dig tid til selvforkælelse og lave din egen hjemmespa. Vi har samlet nogle af vores favorit welnessprodukter, som vil gøre din spaoplevelse endnu mere luksuriøs.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage