• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-3 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Forebyg og behandl pigmentforandringer

Pigmentforandringer kan opstå af mange årsager; de kan være hormonelle, nedarvede eller komme på baggrund af solskader. Fælles for dem er, at de er svære at behandle når de først er kommet. I dag guider kosmetiker Zita dig til, hvad du kan gøre for at forebygge pigmentforandringer og behandle dem, du allerede måtte have fået.

Vi sendte LIVE tirsdag d. 16/06

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med tirsdag d. 16/6 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Sådan forebygger og behandler du pigmentforandringer I dag guider kosmetiker Zita dig til, hvad du kan gøre for at forebygge pigmentforandringer og behandle dem, du allerede måtte have fået. Tirsdag d. 16.06 kl. 20.00

Førstehjælp til pigmentforandringer

Mange af os døjer med pigmentforandringer, og der kan være flere forskellige årsager til det opstår. Zita er uddannet kosmetiker og ekspert i hud og hudpleje. I dag fortæller hun om hvordan, du kan forebygge og behandle pigmentforandringer.

Hvorfor dannes pigmentering?

Vores brune pigmentering i huden kommer fra vores melaninceller, også kaldet melanocytter. De frigiver melanin til vores celler og lægger sig som en paraply oven på cellen for at beskytte cellens dna. Pigmentfejl skyldes skade eller forvirring i melanocytterne. Det kan være på grund af at huden har været udsat for meget sol eller skyldes hormoner som f.eks. stress eller graviditet. Pigmentering i forbindelse med stress kan ske ved overproduktion af stress hormon da det minder meget om vores melaninstimulerende hormon, og på den måde snyder kroppen til at danne melanin.

Sådan forebygger du pigmentforandringer

Det allerbedste du kan gøre for at forebygge pigmentforandringer, er at bruge solcreme. Det er meget vigtigt, at du beskytter din hud ofte med en solcreme med høj faktor. Du skal også primært holde dg væk fra solen, men det er selvfølgelig svært, når man gerne vil nyde det gode vejr og få en lækker, brun farve. Men det er det bedste du kan gøre for at mindske risikoen for pigmenteringer. Herunder ser du Zita’s anbefalinger til gode solcremer med høj faktor.

Solfaktor

Sådan behandler du pigmentforandringer

Hvis skaden allerede er sket, så findes der produkter som kan hjælpe dig og din hud. Det er vigtigt at være tålmodig, da pigmentforandringer ikke kan reduceres natten over. Det kræver stor disciplin at holde pigmenteringen nede og undgå, at de kommer frem igen. Zita minder også om, at det er vigtigt at have realistiske mål i forhold til resultatet, så du ikke skuffer dig selv. Gode ingredienser i hudpleje er f.eks. C-vitamin og AHA-syrer. Herunder ser du nogle af Zita’s bedste bud til din hudplejerutine.

Produkter til pigmentforandringer

(149)
Ecooking Peel Maske 50 ml
202,95
Førpris 269,95
Optjen 21 point
(49)
Beauté Pacifique Tyrostase Pigment Equalizer 50 ml
259,95
Optjen 26 point
(122)
Ole Henriksen Glow2OH Dark Spot Toner 190 ml
229,95
Optjen 23 point
(24)
The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA 30 ml
86,95
Optjen 9 point
Helena Rubinstein Re-Plasty Light Peel Lotion 150 ml
829,95
Optjen 83 point

Lækre proteinbarer

The Protein Kitchen har produceret lækre proteinbarer til at supplere din træning. Det er en 100 % naturlig proteinbar uden tilsat smag, farve eller sødestof. Du finder dem lige her.

Brynpomade: når brynene skal være perfekte

KVD Beauty Brow Crème Pot Taupe
164,95
Optjen 17 point
KVD Beauty Brow Crème Pot Dark Brown
164,95
Optjen 17 point
(7)
Anastasia Beverly Hills Brow Brush Nr. 7B
184,95
Optjen 19 point

Bryn-pen: når brynene skal være fluffy

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Mildt vedligehold

(17)
Depend Neglefil glas med sten
99,95
Optjen 10 point
(24)
Nilens Jord Neglefil 199 Glass
84,95
Optjen 9 point
Mavala Neglelakfjerner uden Acetone 50 ml
35,95
Førpris 47,95
Optjen 4 point

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere