• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Forebyg og behandl pigmentforandringer

Pigmentforandringer kan opstå af mange årsager; de kan være hormonelle, nedarvede eller komme på baggrund af solskader. Fælles for dem er, at de er svære at behandle når de først er kommet. I dag guider kosmetiker Zita dig til, hvad du kan gøre for at forebygge pigmentforandringer og behandle dem, du allerede måtte have fået.

Se med tirsdag d. 16/6 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Sådan forebygger og behandler du pigmentforandringer I dag guider kosmetiker Zita dig til, hvad du kan gøre for at forebygge pigmentforandringer og behandle dem, du allerede måtte have fået. Tirsdag d. 16.06 kl. 20.00

Førstehjælp til pigmentforandringer

Mange af os døjer med pigmentforandringer, og der kan være flere forskellige årsager til det opstår. Zita er uddannet kosmetiker og ekspert i hud og hudpleje. I dag fortæller hun om hvordan, du kan forebygge og behandle pigmentforandringer.

Hvorfor dannes pigmentering?

Vores brune pigmentering i huden kommer fra vores melaninceller, også kaldet melanocytter. De frigiver melanin til vores celler og lægger sig som en paraply oven på cellen for at beskytte cellens dna. Pigmentfejl skyldes skade eller forvirring i melanocytterne. Det kan være på grund af at huden har været udsat for meget sol eller skyldes hormoner som f.eks. stress eller graviditet. Pigmentering i forbindelse med stress kan ske ved overproduktion af stress hormon da det minder meget om vores melaninstimulerende hormon, og på den måde snyder kroppen til at danne melanin.

Sådan forebygger du pigmentforandringer

Det allerbedste du kan gøre for at forebygge pigmentforandringer, er at bruge solcreme. Det er meget vigtigt, at du beskytter din hud ofte med en solcreme med høj faktor. Du skal også primært holde dg væk fra solen, men det er selvfølgelig svært, når man gerne vil nyde det gode vejr og få en lækker, brun farve. Men det er det bedste du kan gøre for at mindske risikoen for pigmenteringer. Herunder ser du Zita’s anbefalinger til gode solcremer med høj faktor.

Solfaktor

(2)
Shiseido Sun Stick SPF 50 15 g
249,95
DU OPTJENER 25 Point
(1)
Filorga Uv Bronze Face SPF 50+ 40 ml
299,95
DU OPTJENER 30 Point
(0)
Shiseido Sun Lip Color Splash SPF 30 Uluru Red
214,95
DU OPTJENER 22 Point

Sådan behandler du pigmentforandringer

Hvis skaden allerede er sket, så findes der produkter som kan hjælpe dig og din hud. Det er vigtigt at være tålmodig, da pigmentforandringer ikke kan reduceres natten over. Det kræver stor disciplin at holde pigmenteringen nede og undgå, at de kommer frem igen. Zita minder også om, at det er vigtigt at have realistiske mål i forhold til resultatet, så du ikke skuffer dig selv. Gode ingredienser i hudpleje er f.eks. C-vitamin og AHA-syrer. Herunder ser du nogle af Zita’s bedste bud til din hudplejerutine.

Produkter til pigmentforandringer

(83)
Ecooking Peel Maske 50 ml
269,95
DU OPTJENER 27 Point
(23)
Beauté Pacifique Tyrostase Pigment Equalizer 50 ml
259,95
DU OPTJENER 26 Point
(4)
The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution 240 ml
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(1)
The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA 30 ml
79,95
DU OPTJENER 8 Point
(2)
Helena Rubinstein Re-Plasty Light Peel Lotion 150 ml
829,95
DU OPTJENER 83 Point
(2)
Helena Rubinstein Re-Plasty Laserist Serum 30 ml
1.669,00
DU OPTJENER 167 Point

Lækre proteinbarer

The Protein Kitchen har produceret lækre proteinbarer til at supplere din træning. Det er en 100 % naturlig proteinbar uden tilsat smag, farve eller sødestof. Du finder dem lige her.

Brynpomade: når brynene skal være perfekte

(0)
KVD Vegan Beauty Brow Crème Pot Taupe
164,95
DU OPTJENER 17 Point
(0)
KVD Vegan Beauty Brow Crème Pot Dark Brown
164,95
DU OPTJENER 17 Point
(2)
Anastasia Beverly Hills Brow Brush 7B
184,95
DU OPTJENER 19 Point

Bryn-pen: når brynene skal være fluffy

(5)
MAC Shape & Shade Brow Tint Spiked
169,95
DU OPTJENER 17 Point
(2)
MAC Shape & Shade Brow Tint Lingering
169,95
DU OPTJENER 17 Point
(3)
Gosh Copenhagen Brow Hair Stroke 001 Brown
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Mild behandling og vedligeholdelse

Det sidste Louise anbefaler at du tænker over, når du vil gro sunde negle, er at behandle dem mildt. Det gør du bl.a. ved at investere i en god neglefil eller -klipper, samt bruge milde neglelaksfjernere.


Louise sværger selv til en glasfil, og kunne se stor forskel i sine egne negles sundhed efter hun begyndte at bruge glasfil fremfor metalfil. Husk, at du kun må file neglene i én retning, ellers flækker du dem. Er du mere til en negleklipper, så vælg da ligeledes en i god kvalitet, som er skarp og klipper neglen fint og jævnt ved første tryk.


Neglelakfjerner uden acetone er mindre hårdt mod neglene end en acetoneholdig neglelaksfjerner. Til gengæld fjerner de ikke din lak ligeså hurtigt, men er bestemt ikke ueffektive. Louise anbefaler klart, at man anskaffer sig en mild neglelakfjerner - det er nemlig rigtig hårdt og udtørrende for neglene, når lakken skal af igen.

Mildt vedligehold

(7)
Depend Neglefil glas med sten
99,95
DU OPTJENER 10 Point
(70)
Matas Striber Farvet Glasneglefil
109,95
DU OPTJENER 11 Point
(5)
Nilens Jord Neglefil 199 Glass
84,95
DU OPTJENER 9 Point
(1)
Mavala Neglelakfjerner uden Acetone 50 ml
35,95
Førpris 47,95
DU OPTJENER 4 Point

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Opgrader din makeup til sommeren

Matas LIVE

Opgrader din makeup til sommeren

Af Matas

Temperaturerne stiger, og med sæsonernes skiften kommer lysten til at forny sit look snigende. I dag viser Maria, hvordan hun nemt og hurtigt opgraderer sin makeup til sommeren - og hun giver dig en masse teknikker, til at opnå et friskt og lækkert look.

Læs Mere
Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Matas LIVE

Vi guider til selvbruner: Alt du skal vide

Af Matas

Slut med striber, ujævn påføring og mærkelig lugt. Se med, når materialisten Janni guider dig igennem selvbruner-junglen. Janni deler alle sine bedste tips til at få et smukt og naturligt resultat, og svarer selvfølgelig på spørgsmål undervejs.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret