• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • 30 dages fuld returret
 • Mere end 1000 brands
Menu

Eventkalender:
  Se hvornår vi sender live her  

Matas LIVE

Vores bedste tips til en god nattesøvn

En god nattesøvn danner basis for rigtig store dele af vores velvære, energiniveau og livskvalitet. Alligevel nedprioriterer rigtig mange søvnen eller desværre har problemer med at sove. Se med, når Randi deler sine råd til en bedre nattesøvn.

Vi sendte LIVE tirsdag d. 02/06

LIVEN er afholdt, men du kan se videoen her

Se med tirsdag d. 2/6 kl. 20:00
​​​​​​​Tilmeld dig og få en påmindelse om eventet herunder

Vores bedste tips til en god nattesøvn En god nattesøvn danner basis for rigtig store dele af vores velvære, energiniveau og livskvalitet. Se med, når Randi deler sine bedste tips til at sove godt. Tirsdag d. 02.06 kl. 20.00

Sov godt

Der er ikke noget værre end en dårlig nats søvn. For nogle af os sker det desværre alt for ofte. Hele vores hverdag kan afhænge meget af vores søvn, da det bidrager til vores energiniveau og livskvalitet. Om du selv nedprioriterer din søvn eller om du ikke ved hvorfor, du sover dårligt, så kommer Randi her med sine bedste råd til dig.

Før din søvn

Randi’s vigtigste råd er at droppe al form for skærmtid med blåt lys i god tid inden du skal sove. Du skal også skippe aftenkaffen og hellere spise en banan om aftenen, hvis du er sulten, da det indeholder naturligt tryptophan.

Det er en rigtig god ide at opsætte et aftenritual inden, du skal sove som hjælper dig med at komme helt ned i gear og slappe af. Det er ikke nemt for din krop at gå fra fuld aktivitet til søvn, så du skal lave et godt mellemstadie som forbereder din krop på ren afslapning. Find en god rutine som passer til netop dig og dine behov. Her er nogle af Randi’s anbefalinger samt produkter til et aftenritual:


 • Læs i en bog
 • Gå en aftentur
 • Drik en kop beroligende te
 • Invester tid i din hudplejerutine
 • Tænd et duftlys eller duftlampe
 • Luft ud i dit soveværelse
 • Hør rolig musik eller en god podcast
 • Tag et beroligende, varmt bad

Under din søvn

Når du skal til at sove, så sørg for at soveværelset har en temperatur, som passer til dig. De fleste kan godt lide det let køligt, så det matcher kroppens temperatur under søvnen. Du kan desuden have luftrensende planter stående på værelset for bedre komfort i løbet af natten. Sørg også for at sove i et mørkt soveværelse. Her kan du evt. investere i en sovemaske som lukker af for det naturlige lys – perfekt til de lyse nætter om sommeren. Ønsker du ekstra forkælelse, så brug en pillowspray med lavendelduft som er med til at berolige dig.

Efter din søvn

Når du står op om morgenen, skal du starte dagen ud med at strække ud i kroppen. På den måde er du med til at vække kroppen fra en god nats søvn. Døjer du med tørre og trætte øjne, kan du bruge nogle øjendråber. Et køligt brusebad kan også være med til at vække kroppen.

Kosttilskud til en god nats søvn

Ønsker du at supplere med kosttilskud, findes der forskellige slags alt efter hvilket søvnproblem du har, da de virker forskelligt. Har du uro i kroppen, skal du gå efter kosttilskud med baldrian, humle eller magnesium. Har du derimod problemer med at falde i søvn, skal du gå efter tryptophan kosttilskud. Herunder finder du Randi’s anbefalinger til kosttilskud til søvnproblemer. Er du i tvivl om, hvad der passer til dig, så søg gerne rådgivning hos vores helserådgivere.

Vil du se flere LIVES? Kig med her

Gua Sha og Facial Rollers: Sådan bruger du dem

Matas LIVE

Gua Sha og Facial Rollers: Sådan bruger du dem

Af Matas

Gua Sha og Facial Rollers af smukke krystaller er populære som aldrig før. Bruges de rigtigt, er der mange fordele at hente for din hud. Se med, når vores helserådgiver Randi fortæller dig alt du skal vide om udvælgelse, brug og fordele ved de smukke - og virksomme - massagesten.

Læs mere
Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Matas LIVE

Curly Girl Metoden: Sådan kommer du i gang

Af Matas

Smukke, definerede og krus-fri krøller er det, mange krøltroppe drømmer om. Krøller er dog ikke det nemmeste at have med at gøre, og kræver nænsom pleje og særlig styling, for at tage sig bedst muligt ud. I dag guider vi til "Curly Girl Metoden" som er en måde at behandle krøllet hår på, for ekstra definition og et sundt hår.

Læs mere