• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu

Problemhud

Mænd Hudpleje Ansigtspleje
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

På abonnement

Pris

Indhold

Certificeringer

Bedømmelser

Aktuelt

36 produkter
36 produkter
Sorter efter: Mest populære
CLUB MATAS HUDTEST
Få anbefalet produkter som passer til din hud
TAG TESTEN
Alice
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse

Hvorfor opstår uren hud?

Fedtet og uren hud er et hudproblem som mange oplever på et tidspunkt i livet. Her ser du forslag på produkter, som arbejder med netop denne problemstilling.

I teenageårene kan fedtet og uren hud med bumser og hudorme specielt opstå på grund af hormoner i kroppen, men faktorer som forurening, kost, søvn og stress kan også spille ind.

Det der sker er, at hudens talgkirtler producerer for meget meget talg/fedtstof, hvilket kan tilstoppe porerne med døde hudceller og talg og føre til bumser og hudorme.

Hudplejerutine til uren hud og problemhud

Der findes flere produkter som arbejder på præcis disse problemstillinger, som mindsker hudproblemer som de nævnte og som bidrager til at normalisere talgproduktionen.

Et eksempel på en rutine kan være følgende:

  1. Brug en rensegele der renser porerne og fjerne overskydende hudfedt.
  2. Brug en skin tonic der Fjerner døde hudceller og reducerer porestørrelsen
  3. Brug et natserum som mildt eksfolierer huden og fjerner døde hudceller, renser porerne og mindske urenheder og mærker efter urenheder, så huden bliver mere ensartet og jævn.
  4. Brug en ansigtscreme som reducerer svære urenheder og mindsker fedtet hud.

Solbeskyttelse er den bedste måde at passe på vores hud på, uanset hudtype. For den urene hud er det også en fordel da det mindsker risikoen for blivende mærker af bumserne. Brug derfor solcreme hver dag der ikke fedter og tilstopper ikke porerne.

Fokuser på det vigtigste i din hudplejerutine

Synes du at en lang hudplejerutine med flere trin er uoverskuelig og tidskrævende? Så fokusér på det vigtigste.

Fordelen med en lidt længere hudplejerutine er, at det giver anledning til, at du får udbyttet fra flere produkter og ingredienser. Men husk dog på, at den bedste hudplejer er den du får brugt.

De allervigtigste trin i hudplejen er rens og creme, og at du bruger det både morgen og aften. Du kan eventuelt bruge din rens i badet på ét af tidspunkterne, da det er hurtigt og nemt.

Har du mod på det, kan du med fordel tilføje en skintonic og/eller et serum til din rutine.

De ekstra råd

Ny hudplejerutine

Når du starter en ny hudplejerutine er det vigtigt at du er tålmodig. Lad der gå minimum 1 måned før du vurderer den fulde effekt af produkterne. Det kan sagtens være at du ser en bedring tidligere.

Undgå at presse, klemme eller pille

Det er lettere sagt end gjort, men hvis du undgår dette er der mindre sandsynlighed for at der kommer ar efter bumsen/hudormen. Derudover kan bakterierne på dine hænder og under dine negle også gøre situationen værre.

Tal eventuelt med lægen

Hvis du har uren hud i ansigtet og oplever, at det påvirker dig meget, samtidig med at hudpleje ikke har haft den ønskede effekt, vil jeg anbefale at du taler med lægen for at høre hvad mulighederne er for behandling mod acne.

Eksperten Guider: Hudplejerutine til uren hud

Nyhed

Eksperten Guider: Hudplejerutine til uren hud

Af Matas

Forstørrede porer, fedtet hud og bumser. Uren hud kan være rigtig irriterende, men heldigvis er der i mange tilfælde råd for det. Se med i denne LIVE, hvor farmakonom Stephanie Berg gæster studiet for at rådgive om de helt rigtige produkter, ingredienser og vaner, som giver den urene hud kamp til stregen.

Læs Mere
Akne – uren hud og bumser

Din sundhed

Akne – uren hud og bumser

Af Matas

Hudorme, bumser og røde knopper. Akne er en af de allermest almindelige hudlidelser, som viser sig i form af urenheder i huden, typisk i ansigtet, på bryst eller ryggen. Lidelsen rammer størstedelen af unge i puberteten og kan forekomme i mild, moderat eller svær grad. Vil du vide mere om akne, uren hud og bumser, så læs med i artiklen her.

Læs Mere
Bliv klogere på uren hud

Din sundhed

Bliv klogere på uren hud

Af Matas

Der kan være mange typer af uren hud, men fælles for dem alle er, at huden oplever en ubalance i dens normale produktion af talg og det påvirker hudens regulering af bakterier. Det skaber gunstige vilkår for at bakterierne på huden kan formere sig og tilstoppe hudens porer, og det kan medføre betændte porer, bumser og i værste tilfælde, akne.

Læs Mere