Primer

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Produkter pr. side: 36 60 120 180
Side: 1/5
Vælg filtre

Mærker

Pris

Hudtype

Solfaktor

Indhold

Certificeringer

Form

Dækkeevne

Finish

Farve

Størrelse

På abonnement

Prøv det på

Bedømmelser

Aktuelt

179 produkter
179 produkter
Sorter efter: Mest populære
VI GUIDER
Primer - alt du bør vide
LÆS MERE
NYHED
BeautyAct
SE MERE HER
Sisley Instant Perfect 20 ml
504,95 kr.
Forrige
Gå til side
1
ud af 5
Næste
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Sara
Materialist
Sara blev i 2016 uddannet materialist og har et bredt kendskab til skønhedsbranchen. Hun har en stor passion inden for både hudpleje og makeup, og hun elsker desuden hele universet omkring vitaminer og kosttilskud. I Saras mange år i Matas, har hun indsamlet en stor viden og personlige erfaringer som hun drager nytte a...
Min ekspertise er:
Make-up

Hvorfor skal jeg bruge en primer?

En primer bruges, inden du lægger din makeup, men efter din hudplejerutine. En primers formål er at give din hud et flot, ensartet look, der skjuler porrer, rødme og fine linjer, så din makeup lægger pænere og holder længere. En primer kan også bruges til at give et forfinet look, hvis ikke du bruger makeup. Hvis du ikke har nogle umiddelbare hud-skavanker, du ønsker at få rettet op på, kan du med fordel anvende en primer for at forfine din hudstruktur. En primer har også den funktion, at den forlænger din makeups holdbarhed og beskytter din hud mod udefrakommende forurening.

Hvordan bruger jeg en primer?

EDu bruger din primer som det første step i din makeuprutine efter din daglige hudplejerutine. Lige meget hvilken primer, du ønsker at anvende på din hud, kan du mikse og matche produkter, som du har lyst. Mange brands producerer primere og foundations, der passer sammen, men det er helt op til dig, hvad du ønsker at fokusere på. Når du skal påføre en primer, kan du gøre det med hænderne eller bruge en makeupbørste. Vælger du en makeupbørste, kan det være nemmest at anvende en foundation- eller concealerbørste. Når du har påført din primer, kan du med fordel lade den tørre i et minut, inden du påfører din foundation. Når du skal fjerne din primer, skal du ikke tænke på andet end at rense din hud som normalt. En primer bliver fjernet på samme måde som din makeup, og du skal ikke gøre noget ekstra.

Primer til fedtet hud

Har du en olieret hud, kan det være svært for dig at få din makeup til at holde hele dagen. Har kan en primer til olieret hud være det rigtige for dig. En primer til fedtet hud går nemlig ind og matterer din hud, så den er klar til makeup. Ud over at mattere den skinnende hud, virker en primer til fedtet hud også oliekontrollerende.Man kan få primers som creme, gel og spray. Med en spray kan du fikse din makeup i løbet af dagen, hvis du skulle begynde at skinne.

Primere til dybe porer eller fine linjer

Nogle primere er lavet i en konsistens, som fylder ujævnheder i huden ud. Det er især godt, hvis du har dybe porer eller fine linjer. I disse tilfælde hvor det er ujævnheder, der skal mindskes, kan du med fordel bruge en creme- eller gelprimer. Primere med udfyldende effekter har tit en silikonekonsistens, som er silkeblød at bruge. Du opnår altså en helt glat og forfinet overflade, som er klar til makeup, så du kan få det perfekte look.

Primere med fugt

En primer med fugtgivende ingredienser kan især være god til dig, som har tydelige tørhedstegn i din hud, og som oplever, at din foundation krakelerer i løbet af dagen. Hvis du ikke føler, at en almindelig makeupprimer giver dig nok fugt, kan du vælge en primer, hvis formål er at give masser af fugt.

Når du har tør hud, er det essentielt at have en god hudplejerutine forud for makeuppen. Har du en god fugtgivende dagcreme og en fugtgivende primer, så har du grundstenene for en smuk makeup, der holder hele dagen.

Primer til øjenskyggen

Skal du have en flot øjenskygge, som holder hele aften og natten med, kan det være en fordel at bruge en øjenskyggeprimer under din øjenskygge. Der findes mange forskellige, og det er helt op til dig, hvad du vil opnå med den. Flere øjenskygge-primere kommer i cremeform og er nemme og skånsomme at arbejde med.

Her på Matas.dk og i vores Matas butikker, finder du et nøje udvalgt sortiment af face primere af forskellig art, som har fokus på enhver bekymring, du måtte stå med. Er du i tvivl, om hvilken primer du skal vælge, kan du altid spørge os til råds. Vi står klar med vejledning.

Farvede primere

Du kan med fordel vælge en primer med color correcting-feature, da det er en smart måde at gå ind og korrigere elementer, man gerne vil skjule eller mindske. Nogle af de farvede primere kan neutralisere, nogle kan fremhæve, og nogle kan friske op. Det er op til dig, hvad du gerne vil have fokus på. Nedenfor ser du nogle af de forskellige farver, og hvad de gør:

Røde/lyserøde toner:
De røde og lyserøde nuancer kan gå ind og mindske træthedstegn. Derfor er de især gode til huden under øjnene. Brug den under din concealer.

Gule toner:
De gule toner mindsker synligheden af pigmentforandringer og neutraliserer rødme og irriteret hud.

Grønne toner:
Grønne toner mindsker rødme i huden.


Lilla toner:
Lilla toner frisker en trist hud op og giver en masse liv til huden.

Orange/ferskenfarvede toner:
De orange og ferskenfarvede toner giver en naturlig glød, mens de er gode til at dække de mørke områder.

Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.