• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Levering 1-3 dage
Bag om brandet

Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Hver femte dansker er ramt af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler, og tallet er desværre stigende. Astma-Allergi Danmark sætter derfor i hele februar fuld fokus på problemet med kampagnen FRAGILE.

Astma-Allergi Danmarks FRAGILE kampagne slår et slag for, at vi skal passe bedre på vores hud. For al hud er sårbar hud - uanset alder. En måde at skåne sin hud for parfume og andre stoffer, der har en særlig risiko for hudallergi i hverdagen, er ved at kigge efter allergimærket Den Blå Krans. Vi giver dig en kort introduktion til mærkningen, så du fremover nemt og trygt kan finde allergivenlige produkter.

Én gang allergi, altid allergi

Røde plamager. Kløen. Udslæt. Det er de typiske symptomer på hudallergi, som kan udvikles, hvis huden kommer i kontakt med allergifremkaldende stoffer. Det kan fx komme fra parfume i produkter, fra visse konserveringsmidler og metaller som fx nikkel eller krom. Jo længere tid du er i kontakt med stoffet, jo større er risikoen for at udvikle hudallergi. Når du først har fået hudallergi, er det desværre for livet, derfor kan det være en idé allerede fra i dag at lægge skånsomme og parfumefri produkter i indkøbskurven.

Parfumefri hudpleje guide

Vi guider

Parfumefri hudpleje guide

Måske har du allergi, sensitiv hud eller bare en sart næse. Der er mange gode grunde til at vælge rene hudplejeprodukter uden parfume i. Men det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i markedet, og derfor får du her en oversigt over nogle af de mest populære mærker og produkter uden parfume.

Læs også

Den Blå Krans

Det kan dog ofte være svært at gennemskue, hvornår et produkt er uden de særligt allergifremkaldende stoffer. Her er Astma-Allergi Danmarks Blå Krans en god mærkning at orientere sig efter, da det er det mest kendte allergimærke herhjemme. Den Blå Krans er en international mærkning, der findes i over 50 lande, og alene i Danmark er der over 1200 produkter med mærkningen. Den er din sikkerhed for, at ikke bare ingredienserne, men også produktionsrester og forureninger er blevet vurderet, så der er minimal risiko for at udvikle allergi. Det er både en fordel for dig, der er allergiker men også for dig, der vil forebygge allergi og passe på dig selv og dine nærmeste.

For at vurdere produktet har Astma-Allergi Danmark fået fuld indsigt i de anvendte indholdsstoffer - og hvis nødvendigt produktionsprocessen og produktionskemikalier - og har på denne baggrund vurderet dem hver for sig og i kombination med hinanden. Mærket er non-profit, så alle midler anvendes i arbejdet med at mindske antallet af allergitilfælde og gøre livet lettere for allergikere. Ved køb af produkter med Den Blå Krans, er du derfor samtidig med til at støtte dette arbejde.

Grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Grøn hudpleje med god samvittighed

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs også

Matas og Den Blå Krans

I Matas er over 100 af vores egne varer deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og stemplet med Den Blå Krans. De findes i Striberne, Matas Natur, Solstriber, BabyStriber, Medicare og Uren Hud, og vi arbejder hele tiden på at få flere produkter deklareret med mærkningen. Matas var ligeledes blandt de første i Danmark, som lancerede makeup med Den Blå Krans.​​​​​​​

Du kan finde alle Matas' egne produkter deklareret med Den Blå Krans her.

Se et udvalg af Matas' egne produkter deklaret med Den Blå Krans:

Relaterede artikler

Kom igennem vinteren med en detox

Vi guider

Kom igennem vinteren med en detox

Af Trine Brøndsted

Vinteren er godt i gang, og kulden gør os ofte en smule mere inaktive, mens lysten til sødt og fedt måske også bliver lidt større end sædvanligt i denne mørke tid. Giv din krop og hud et godt boost med en detox!

Læs Mere
Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas Natur

Af Alberte Sejling

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs Mere
Ingefær – kender du naturens superhelt?

Spot Trenden

Ingefær – kender du naturens superhelt?

Af Trine Brøndsted

Ingefær er ikke roden til alt godt, men det kan godt føles sådan. Bliv klogere på en af naturens superhelte.

Læs Mere
C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Vi guider

C-vitamin: De bedste produkter til strålende hud

Af Isabel Marschall Thostrup

Glow! Det er præcis hvad huden får, når du bruger c-vitamin i din hudplejerutine. Men C-vitamin kan faktisk gøre andet end at give glød til huden; det kan give en mere ensartet hudtone, beskytte huden fra forurening og også være med til at give fugt. Få overblikket over de forskellige mærkers styrker, så du kan finde de produkter, der passer bedst til netop dig.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Levering 1-3 dage