• Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage

Forkæl dig selv med 20% på alt* (medlemstilbud)

Bag om brandet

Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Hver femte dansker er ramt af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler, og tallet er desværre stigende. Du kan selv gøre en hel del for at undgå unødig dette i dine skønhedsprodukter. Astma-Allergi Danmarks Blå Krans er et godt og trygt sted at starte.

Astma-Allergi slår et slag for, at vi skal passe bedre på vores hud. For al hud er sårbar hud - uanset alder. En måde at skåne sin hud for parfume og andre stoffer, der kan give særlig risiko for hudallergi, er ved at kigge efter allergimærket Den Blå Krans. Vi giver dig en kort introduktion til mærkningen, så du fremover nemt og trygt kan finde allergivenlige produkter.

Én gang allergi, altid allergi

Røde plamager. Kløen. Udslæt. Det er de typiske symptomer på hudallergi, som kan udvikles, hvis huden kommer i kontakt med allergifremkaldende stoffer. Det kan fx komme fra parfume i produkter, fra visse konserveringsmidler samt metaller som fx nikkel eller krom. Jo længere tid du er i kontakt med stoffet, jo større er risikoen for at udvikle hudallergi. Når du først har fået hudallergi, er det desværre for livet, derfor kan det være en idé allerede fra i dag at lægge skånsomme og parfumefri produkter i indkøbskurven.

Parfumefri hudpleje guide

Vi guider

Parfumefri hudpleje guide

Måske har du allergi, sensitiv hud eller bare en sart næse. Der er mange gode grunde til at vælge rene hudplejeprodukter uden parfume i. Men det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i markedet, og derfor får du her en oversigt over nogle af de mest populære mærker og produkter uden parfume.

Læs også

Den Blå Krans

Det kan dog ofte være svært at gennemskue, hvornår et produkt er uden de særligt allergifremkaldende stoffer. Her er Astma-Allergi Danmarks Blå Krans en god mærkning at orientere sig efter, som er det mest kendte allergimærke herhjemme. Den Blå Krans er en international mærkning, der findes i over 50 lande, og alene i Danmark er der over 1200 produkter med mærkningen. Den er din sikkerhed for, at ikke bare ingredienserne, men også produktionsrester og forureninger er blevet vurderet, så der er minimal risiko for at udvikle allergi. Det er både en fordel for dig, der er allergiker men også for dig, der vil forebygge allergi og passe på dig selv og dine nærmeste.


For at vurdere produktet har Astma-Allergi Danmark fået fuld indsigt i de anvendte indholdsstoffer - og hvis nødvendigt produktionsprocessen og produktionskemikalier - og har på denne baggrund vurderet dem hver for sig og i kombination med hinanden. Mærket er non-profit, så alle midler anvendes i arbejdet med at mindske antallet af allergitilfælde og gøre livet lettere for allergikere. Ved køb af produkter med Den Blå Krans, er du derfor samtidig med til at støtte dette arbejde.

Grøn hudpleje med god samvittighed

Vi guider

Grøn hudpleje med god samvittighed

Vi har gjort det nemt for dig at træffe et grønnere valg, når du vælger produkter inden for skønhed, helse og velvære. Her kan du se nogle af de skønne naturlige hudplejeprodukter, der udmærker sig, enten fordi de er certificerede, ekstra rene, økologiske, naturlige, veganske eller bæredygtige.

Læs også

Matas og Den Blå Krans

I Matas er over 100 af vores egne varer deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og stemplet med den Blå Krans. De findes i Striberne, Matas Natur, Solstriber, BabyStriber, Medicare og Uren Hud, og vi arbejder hele tiden på at få flere produkter deklareret med mærkningen. Matas var ligeledes blandt de første i Danmark, som lancerede makeup med Den Blå Krans.


Nyeste Astma-Allergi-certificerede skud på stammen hos Matas er serien Mild. Mild er både Astma-Allergi-mærket og Svanemærket og fås i ansigts- og kropspleje samt som hårpleje senere på året. Serien er derfor helt uden parfume, som især gør den velegnet til dig med sensitiv hud. I ansigtsplejen kan du vælge mellem 9 lækre produkter, og i kropsplejen er der indtil videre lanceret 7 nyheder og flere er på vej.

Se alle Matas’ egne produkter deklareret med Den Blå Krans lige her.

Relaterede produkter

Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Bodybutter 250 ml
36,95
Førpris 49,95
DU OPTJENER 4 Point
Matas Striber Mild Bodylotion 400 ml
40,95
Førpris 54,95
DU OPTJENER 5 Point
Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Showergel 1000 ml
44,95
Førpris 59,95
DU OPTJENER 5 Point
Matas Striber Mild Flydende Håndsæbe 400 ml
25,95
Førpris 34,95
DU OPTJENER 3 Point
Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Bodyscrub 200 ml
36,95
Førpris 49,95
DU OPTJENER 4 Point
Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Body Oil 200 ml
48,95
Førpris 64,95
DU OPTJENER 5 Point
Abonnér & spar 20%
Matas Striber Mild Bodycreme 250 ml
36,95
Førpris 49,95
DU OPTJENER 4 Point

Relaterede artikler

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Bag om brandet

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Svanemærket er et godt miljøcertifikat at kigge efter, hvis du ønsker hvis du ønsker produkter, der tager stort hensyn til miljøet. Matas har siden mærkets etablering været frontløber på svanemærkede produkter. Vi gør dig meget klogere på mærkningen her.

Læs Mere
Sådan gør du dine skønhedsvalg grønnere

Vi guider

Sådan gør du dine skønhedsvalg grønnere

Skriv dig disse 5 gode råd bag øret, hvis du vil med på den grønne skønhedsbølge. Din sundhed og miljøet vil takke dig!

Læs Mere
Godt tilpas med Matas Striberne

Bag om brandet

Godt tilpas med Matas Striberne

Stort set alle danskere har en Matas Stribe stående på badeværelseshylden eller liggende i skuffen. Matas Striberne er blevet et dansk ikon med associationer til velvære og hverdagsliv; en sand familieklassiker på tværs af generationer.

Læs Mere
Endelig er de nye Striber til ansigtet her!

Nyhed

Endelig er de nye Striber til ansigtet her!

Er du klar til en helt ny generation af Striber? Vi har givet vores ikoniske Striber en gennemgribende makeover med et helt nyt, nordisk design og udviklet tre nye intensive og skånsomme serier af ansigtspleje.

Læs Mere
  • Fri fragt til butik ved køb for 99 kr.
  • Byt i forretning
  • Mere end 1000 brands
  • 30 dages returret
  • Afsendes indenfor 1-4 dage