Bag om brandet
Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans
Hver femte dansker er ramt af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler, og tallet er desværre stigende. Du kan selv gøre en hel del for at undgå unødig dette i dine skønhedsprodukter. Astma-Allergi Danmarks Blå Krans er et godt og trygt sted at starte.

Astma-Allergi slår et slag for, at vi skal passe bedre på vores hud. For al hud er sårbar hud - uanset alder. En måde at skåne sin hud for parfume og andre stoffer, der kan give særlig risiko for hudallergi, er ved at kigge efter allergimærket Den Blå Krans. Vi giver dig en kort introduktion til mærkningen, så du fremover nemt og trygt kan finde allergivenlige produkter.

Én gang allergi, altid allergi

Røde plamager. Kløen. Udslæt. Det er de typiske symptomer på hudallergi, som kan udvikles, hvis huden kommer i kontakt med allergifremkaldende stoffer. Det kan fx komme fra parfume i produkter, fra visse konserveringsmidler samt metaller som fx nikkel eller krom. Jo længere tid du er i kontakt med stoffet, jo større er risikoen for at udvikle hudallergi. Når du først har fået hudallergi, er det desværre for livet, derfor kan det være en idé allerede fra i dag at lægge skånsomme og parfumefri produkter i indkøbskurven.

Parfumefri hudpleje guide

Vi guider

Parfumefri hudpleje guide

Måske har du allergi, sensitiv hud eller bare en sart næse. Der er mange gode grunde til at vælge rene hudplejeprodukter uden parfume i. Men det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i markedet, og derfor får du her en oversigt over nogle af de mest populære mærker og produkter uden parfume.

Læs også

Den Blå Krans

Det kan dog ofte være svært at gennemskue, hvornår et produkt er uden de særligt allergifremkaldende stoffer. Her er Astma-Allergi Danmarks Blå Krans en god mærkning at orientere sig efter, som er det mest kendte allergimærke herhjemme. Den Blå Krans er en international mærkning, der findes i over 50 lande, og alene i Danmark er der over 1200 produkter med mærkningen. Den er din sikkerhed for, at ikke bare ingredienserne, men også produktionsrester og forureninger er blevet vurderet, så der er minimal risiko for at udvikle allergi. Det er både en fordel for dig, der er allergiker men også for dig, der vil forebygge allergi og passe på dig selv og dine nærmeste.


For at vurdere produktet har Astma-Allergi Danmark fået fuld indsigt i de anvendte indholdsstoffer - og hvis nødvendigt produktionsprocessen og produktionskemikalier - og har på denne baggrund vurderet dem hver for sig og i kombination med hinanden. Mærket er non-profit, så alle midler anvendes i arbejdet med at mindske antallet af allergitilfælde og gøre livet lettere for allergikere. Ved køb af produkter med Den Blå Krans, er du derfor samtidig med til at støtte dette arbejde.

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Vi guider

15 hudplejebrands med økologiske ingredienser

Hudplejeprodukter med fokus på bæredygtighed og økologiske ingredienser er i høj kurs i disse dage. Men det kan måske være lidt svært at hitte ud af, hvor du kan finde den bedste naturlige hudpleje? Bare rolig - vi har samlet 15 skønne brands til dig her, som enten indeholder økologiske og naturlige ingredienser eller er veganske eller bæredygtige, så du kan lade dig inspirere til dit næste køb. Lad os se på dem her!

Læs også

Matas og Den Blå Krans

I Matas er over 100 af vores egne varer deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark og stemplet med den Blå Krans. De findes i Striberne, Matas Natur, Solstriber, BabyStriber, Medicare og Uren Hud, og vi arbejder hele tiden på at få flere produkter deklareret med mærkningen. Matas var ligeledes blandt de første i Danmark, som lancerede makeup med Den Blå Krans.


Nyeste Astma-Allergi-certificerede skud på stammen hos Matas er serien Mild. Mild er både Astma-Allergi-mærket og Svanemærket og fås i ansigts- og kropspleje samt som hårpleje senere på året. Serien er derfor helt uden parfume, som især gør den velegnet til dig med sensitiv hud. I ansigtsplejen kan du vælge mellem 9 lækre produkter, og i kropsplejen er der indtil videre lanceret 7 nyheder og flere er på vej.

Se alle Matas’ egne produkter deklareret med Den Blå Krans lige her.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Bag om brandet

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Svanemærket er et godt miljøcertifikat at kigge efter, hvis du ønsker produkter, der tager stort hensyn til miljøet. Matas har siden mærkets etablering været frontløber på svanemærkede produkter. Vi gør dig meget klogere på mærkningen her.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.