• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Bag om brandet

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Svanemærket er et godt miljøcertifikat at kigge efter, hvis du ønsker produkter, der tager stort hensyn til miljøet. Matas har siden mærkets etablering været frontløber på svanemærkede produkter. Vi gør dig meget klogere på mærkningen her.

Du har nok spottet det grønne og hvide miljømærke på alt fra plejeprodukter og rengøringsmidler til byggematerialer og legetøj. Mere end 18.500 forskellige produkter og serviceydelser i Danmark bærer Svanemærket, der er det officielle nordiske miljømærke. Svanen blev stiftet af Nordisk Ministerråd i 1989, hvor Danmark hoppede med på vognen i 1997.

Hvad betyder Svanen?

Målet med Svanemærket er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Miljømærkning Danmark, der står bag Svanen, ser derfor på hele produktets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse, recirkulering og de miljøproblemer, der eventuelt opstår undervejs. Der stilles ikke kun krav til miljø men også kvalitetskrav for at sikre effektive produkter med lang levetid. For produkter, der holder i lang tid, begrænser miljøbelastningen fra ny produktion og affaldshåndtering. Svanemærket tildeles derfor udelukkende varer, der er særligt skånsomme for miljø og sundhed – uden er det er gået på kompromis med kvaliteten.

Striberne og Svanen

Matas var de første, der opnåede Svanemærket på varer indenfor personlig pleje og tilbyder den dag i dag flere egenvarer med Svanen indenfor skønhedsprodukter end nogen anden butikskæde i Danmark.

En stor del af vores Striber bærer logoet på fronten – faktiske mere end 200 Striber. Ikke nok med, at indholdet lever op til Svanens skrappe krav uden, at der er gået på kompromis med kvaliteten, så er der også tænkt i bæredygtig emballage. Matas bruger bl.a. helt nye krukker, der er fremstillet af 30% mindre plast - men med samme mængde indhold. Og vi arbejder hele tiden på at tilbyde flere varer til dig, der ønsker at værne om din sundhed og miljøet.

Svanemærket Babypleje

Vi har valgt at Svanemærke størstedelen af vores Matas Babypleje. En fin og sart babyhud fortjener den mest skånsomme pleje tænkeligt. Svanemærket indikerer, at produkterne tager særligt hensyn til dit barns sundhed og miljøet – uden at der er gået på kompromis med kvaliteten. Derudover er næsten al babyplejen deklareret med Astma-Allergi Danmarks Den Blå Krans, som en garanti for, at produkterne er helt uden parfume.

Alle Matas Babypleje-produkter er desuden også med økologisk indhold med undtagelse af Babypudder. Derudover er alle plejeprodukterne veganske og dermed uden animalske ingredienser.Solpleje med god samvittighed

Med Matas SolStriber får du mere end bare solfaktor. Hele Matas Solpleje-serie er Svanemærket. Det har vi valgt, fordi vi går op i, at store som små skal kunne smøre sig trygt ind i solcreme uden at være bange for, at der er uønsket kemi eller kritiske indholdsstoffer i produkterne.

Svanen værner om din sundhed og indikerer desuden, at produkterne belaster miljøet mindst muligt. De seneste par år er der også kommet stort fokus på, om solpleje er såkaldt reef safe, da det har vist sig, at visse solprodukter indeholder kritiske solfiltre, der er med til at beskadige koraller og  havmiljøet generelt. Svanen er her igen en indikator for, at disse kritiske solfiltre ikke er til stede i Matas SolStriber, så du trygt kan smøre dig ind og efterfølgende bade i havet uden at gøre skade på havmijøet.


Relaterede produkter

Relaterede artikler

Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Bag om brandet

Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Hver femte dansker er ramt af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler, og tallet er desværre stigende. Du kan selv gøre en hel del for at undgå unødig dette i dine skønhedsprodukter. Astma-Allergi Danmarks Blå Krans er et godt og trygt sted at starte.

Læs Mere
Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Nyhed

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Hvis ansigtsmasker endnu ikke er en del af din skønhedsrutine, kan du ikke komme for hurtigt i gang. En ansigtsmaske er nemlig en af hemmelighederne bag en smuk og velplejet hud. Dyk ned i Stribernes store sortiment af masker og find den helt rette til din hudtype og dit behov.

Læs Mere