Menu
Bag om brandet

Vi tester Mild-serien fra Matas Striberne

Det kan være svært at vurdere, hvilken hudtype man har og hvilke hudpleje produkter man skal gå efter. May, som blogger under navnet Sydhavnsmor, har skrevet om Matas nye Mild serie, hvor to læsere har testet produkterne.

Siden Matas lancerede deres nye serie Mild, har jeg dagligt brugt flere produkter fra serien. Jeg har, som før fortalt, altid lidt af meget sensitiv og tør hud, og har prøvet samtlige produkter, der findes på markedet i ren desperation for at finde nogle, der virkede på min hudtype. Jeg har brugt ufattelig mange penge på dyre mærker, der ikke gjorde en forskel. Og så var hemmeligheden bag en pænere og bedre hud bare så enkel.​​​​​​​

Hvordan ved man hvilken hudtype man har?

​​​​​​​

Jeg var for nyligt ude at besøge Emma, der arbejder i en Matas-butik, for at høre, hvordan man kan finde ud af, hvilken hudtype man har. Jeg troede nemlig engang, at jeg havde meget fedtet hud, men fandt så ud af, at jeg havde brugt forkerte produkter i mange år.


Matas nye Striber har hudplejeprodukter til alle typer hud; tør, kombineret og fedtet. Emma lærte mig nemlig en masse om hud og hudtyper, jeg ikke anede. At der findes tre hudtyper, og to hudtilstande (som man kan se i videoen).


Jeg vil anbefale jer at gå ned i jeres lokale Matas, og tage en snak med en af de søde medarbejdere, som kan guide jer angående jeres hudtype.To læsere, Hanna og Christine har testet Matas Mild-serien til deres hudtyper – hvad synes de?

​​​​​​​

For noget tid siden søgte jeg et par læsere, til at teste fem produkter fra Mild-serien; Micellar Water, dagcremen , natcremen, øjencremen – alle til sensitiv hud, og bodyscrubben. Det blev Hanna og Christine der endte med at få produkterne tilsendt, for at give deres feedback. For jeg synes det var ret spændende at høre om de også synes om produkterne, som jeg selv er glad for.


Christine er 39 år og nybagt mor på barsel. Hun arbejder som afdelingschef på et plejehjem, og trænger til et boost til huden, efter en graviditet.


Hanna er 38 år, mor til Ferdinand på 3 år. Hun er uddannet kosmetolog og har tidligere arbejdet som skønhedsskribent. Går op i skønhed og gode produkter og siger, ” jeg har fået en meget trist og tør hud og ligeledes rander under øjnene, der ikke går væk selvom jeg sover”.

Christine

Hanna

De nye Stribers udseende og funktionalitet


Christine:

Jeg synes emballagen på Mild-serien virkelig har fået et pænere look. Jeg kan godt lide de mere afdæmpede toner, og så passer det skønt ind på mit badeværelse. Jeg synes det er nemt at skrue låget på Micellar Wateren, hvilket gør produktet nemt at anvende. Cremerne er lette at benytte med pumpefunktionen, som derved også er langt mere hygiejnisk.


Hanna:

Jeg er også ret vild med det nye look som Matas Striber har fået, selvom der nu også var noget charme og 80’er-nostalgi over dem med de farvede striber. Jeg synes at det nye design er pænt og minimalistisk, men tænker på, om det måske kan være svært at gennemskue om produkterne er til kvinder eller mænd, da striberne er grålige. De nye striber passer dog godt i mit marmorbadeværelse, så det er jo fedt!

Find de GlamGlow produkter, der passer til dig

Vi guider

Find de GlamGlow produkter, der passer til dig

Når du skal finde de GlamGlow produkter, der passer til dig, skal du tage udgangspunkt i din hudtype. Har du f.eks. uren hud, tør hud, sensitiv hud, eller vil du mindske fine linjer? Din hudplejerutine og de produkter, du vil bruge, skal baseres på din hudtype og tilstand – huden i ansigtet kan nemlig ændre sig løbende pga. f.eks. omskiftende vejr, fordi du er stresset eller har hormonelle forandringer.

Læs også

Den Blå Krans og allergivenlige produkter

Christine:

Jeg er vild med konsistensen på cremerne. Dog føler jeg mig nødsaget til at bruge to pump, for at opnå en gennemfugtet følelse i huden. Det er også en god skrubbecreme. Huden føles virkelig ren og meget blød bagefter. For mig er det vigtigt, efter jeg er blevet mor, at produkterne er mærket med Den Blå Krans, og er allergivenlige. Med Mild-serien får man virkelig meget for pengene – jeg er meget overrasket. 

Dag- og natcreme

Hanna:

Dag– og natcremen er lette at påføre, grundet de har en pumpe. De er lette at smøre ud og fedter ikke.


Øjencremen er god og har en lækker konsistens. Jeg føler den trænger godt ind og at den på en måde får mine rander til at være mindre dybe.


Jeg har tidligere udelukkende brugt bodyscrubs fra The Bodyshop da jeg i en periode var vild med deres eksotiske dufte.

Effektiv bodyscrub

Hanna:

Jeg har savnet en rigtig effektiv bodyscrub, der kunne give mig en ordentlig omgang. Ja, det lyder måske lidt sjovt, men vil gerne kunne mærke forskel på før- og efter brug af en scrub.


Og det har kun været olierne, i de andre jeg har brugt, der gjorde at jeg følte mig dejligt blød, i og med at kornene ikke rigtigt kunne fjerne de døde hudceller/tørre hud.


Da jeg skulle prøve Matas Mild-scrubben blev jeg virkelig imponeret. Hold da op hvor er den god. Den scrubber alle døde hudceller af og jeg følte nærmest min hud fik øget blodgennemstrømning, ligesom ved tørbørstning, som er god mod cellulite blandt andet.


Den kan jeg varmt anbefale. Rart den er i en tube også, så man slipper for at skrue låget af og på.

Christines og Hannas Mild-favoritter

Christine:

Micellar Wateren er klart min favorit. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig kendte produktet og har mest tænkt det lød smart. Men hold nu op det er lækkert med fugten, jeg synes nærmest jeg kunne mærke og se forskellen med det samme. 


Hanna:

Micellar Wateren er et dejligt produkt at rense med. Jeg synes den gør huden utrolig ren uden overhovedet at udtørre min hud. Normalt føles min hud tør efter rens, men med denne, er det næsten ikke nødvendigt at bruge en creme bagefter.


Den giver min hud en smuk glød og shine. Jeg husker engang at Ole Henriksen nævnte at en ung hud, er en hud der skinner, og det sker når jeg bruger Micellar Water – yes I love it!


Derudover er det en rigtig god stor størrelse, der har en smart skruefunktion, som jeg ikke har set før. Men det er en fordel, da man ikke bruger for meget ad gangen og så er det meget hygiejnisk. Micellar Wateren gør hudens porer meget forfinede, og fugter huden fantastisk.

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Bag om brandet

Svanemærket – for din og miljøets skyld

Svanemærket er et godt miljøcertifikat at kigge efter, hvis du ønsker produkter, der tager stort hensyn til miljøet. Matas har siden mærkets etablering været frontløber på svanemærkede produkter. Vi gør dig meget klogere på mærkningen her.

Læs også

Striberne er også til børn

Christine:

Det betyder også noget for mig, at jeg kan bruge Striberne til mit barn. Børn vil oftest gerne bruge det forældrene bruger, også er det jo skønt ligefrem man med god samvittighed kan give det videre. 

Nul parfume


Hanna:

Personligt foretrækker jeg produkter uden parfume, har en slags duft, der f.eks. kommer fra frugt, urter, æteriske olier eller lignede. For mig er det en af de små luksusting i hverdagen, at jeg føler jeg dufter godt og har været i hjemmespa eller lignende. Desuden synes jeg det vækker mine sanser og giver ro, f.eks. at bruge en dejlig lavendelolie eller lignende efter bad. Så jeg mangler lidt duft..  ​​​​​​​

Budgetvenlige Striber


Hanna:

Det er sjældent, at dyre cremer er meget bedre efter min mening. Så for mig er det helt klart et plus, at den er budgetvenlig/SU-venlig. Desuden ser jeg altid hvilke ingredienser der er i, så jeg har en idé om hvad jeg smører på min hud.


Jeg bruger ikke så mange penge på hudpleje, som jeg måske burde. Er nok lidt skadet af at have jobbet i branchen, hvor jeg fik meget lækre produkter til test gratis. Derudover har jeg sjældent haft gode erfaringer/resultater med de kommercielle produkter fra detailhandlen.


Jeg foretrak at bruge klinikprodukter fra en kosmetolog, da de ofte er mere veldokumenterede og giver bedre resultater pga. deres indhold af aktive ingredienser. Men jeg har mine Mild-favoritter, som er bodyscrubben, pga. den er så effektiv og drøj, og øjencremen da den er meget lækker og trænger godt ind. Jeg har virkelig brug for øjencreme, da jeg sover for lidt.

Christine og Hannas tidligere erfaringer med Matas Striber


Hanna:

Førhen har jeg primært brugt Stribernes peelingmaske og øjenmakeupfjerner, dengang jeg var teenager.


Christine:

Det er også en del år siden jeg sidst har brugt Striberne. Ærligt har jeg ikke før tænkt at de kunne noget særligt. Mit forhold var ret neutralt. Men det har ændret sig nu. Jeg har tænkt mig at fortsætte med serien, og vil bestemt kigge langt mere i retning af Striberne generelt.


Relaterede artikler

Afterparty - 7 beauty tips til dagen derpå

Vi guider

Afterparty - 7 beauty tips til dagen derpå

Af Cathrine Park

Har du festet hele aftenen og natten med, kan du ikke undgå, at det sætter sine spor på din hud og krop. Heldigvis er der nogle gode vaner og brugbare råd, du kan følge for nemt at føle dig frisk og veloplagt dagen derpå.

Læs Mere
Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Nyhed

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Hvis ansigtsmasker endnu ikke er en del af din skønhedsrutine, kan du ikke komme for hurtigt i gang. En ansigtsmaske er nemlig en af hemmelighederne bag en smuk og velplejet hud. Dyk ned i Stribernes store sortiment af masker og find den helt rette til din hudtype og dit behov.

Læs Mere