Eksem & Tør Hud

Mest populære
Produkter pr. side: 36 60 120 180
Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

Dermatologisk

61 produkter
61 produkter
Sorter efter: Mest populære
SPAR 23,-
Weleda Skin Food Light 75 ml
91,95 kr.114,95 kr.Spar 23,-
Bio-Oil Hudplejeolie 200 ml
229,95 kr.
Bio-Oil Hudplejeolie 125 ml
169,95 kr.
Bio-Oil Hudplejeolie 60 ml
89,95 kr.
Propolis Creme 60 ml
129,95 kr.
SPAR 16,-
Weleda Skin Food Light 30 ml
63,95 kr.79,95 kr.Spar 16,-
Cosborg Pretty Legs 100 ml
369,95 kr.
Locobase Eczema Cream 30 g
79,95 kr.
Cosborg FingerCare 100 ml
237,95 kr.
Cosborg HandCare 100 ml
237,95 kr.
KUN ONLINE
Dermalog Skin-Cure 50 ml
72,95 kr.
Cetaphil Softening Cream 100 g
119,95 kr.
SPAR 10,-
Mentholatum Salve 30 g
40,95 kr.50,95 kr.Spar 10,-
Produkter pr. side: 36 60 120 180

Årsagen til tør hud

Grunden til, at huden bliver tør, kan være lidt uforståeligt, men lad os kigge lidt nærmere på det.

Huden indeholder naturligt fugt, hvilket er med til at holde den smidig og behagelig. I nogle tilfælde sker der dog det, at nogle af hudens byggesten, eksempelvis ceramider og lipider, ikke fungerer optimalt, hvilket gør, at huden har svært ved at holde på fugten, og fugten kan fordampe væk fra huden, hvilket gør den tør og sårbar.

Nogle oplever, at nogle steder på kroppen er mere udsatte end andre, fx. albuer, knæ, ben, hænder, hovedbund eller omkring øjnene. Det kan give god mening at give disse områder ekstra meget pleje.

Hudsygdomme som eksem og psoriasis kan gøre tilstanden endnu værre, men også udefrakommende faktorer som vind og vejr, årstider, kost, stress og rygning kan være med til at svække hudens evne til at holde på fugten.

Pleje af tør hud

For en tør hud, er det en fordel at få fugt, næring og pleje i alle steps, hvor det er muligt.

Start derfor hudplejen i badet. Det gøres ved at bruge en sæbe/vask, som udover at vaske huden skånsomt, også giver fugt og pleje. Bruger du i stedet en skrap sæbe, hvor pH-værdien ikke er tilpasset din hud, vil der være risiko for, at du vasker mere væk fra huden, end hvad godt er, hvilket kan påvirke hudens beskyttende barriere og naturlige sunde bakterieflora.

Det er dog stadig vigtigt at få vasket huden, da der er større risiko for, at udefrakommende bakterier kan udvikle sig i en hudbarriere, som ikke er intakt.

En vaskeolie kan også med fordel bruges, da den tilfører masser af pleje til huden. Det kan fx være Avene Xeracalm A.D Cleansing Oil, Bioderma Atoderm Huile De Douche eller Locobase Everyday Special Shower Oil.

Gode råd til tør hud med tendens til kløe

  • Undgå lange varme bade, da det er med til at udtørre huden
  • Brug en skånsom og nærende vaskeolie eller vaskegele som sæbe
  • Undgå Parfume
  • Undgå at klø og kradse. Prøv i stedet at klappe eller ae huden
  • Klip børns negle ned, så de ikke kradser i huden
  • Undgå uld og syntetisk tøj, som kan irritere huden
  • Sov i et køligt rum, da varmen kan fremprovokere kløen

Smør huden ind hver dag.

Den bedste måde, hvorpå du kan støtte op om hudens barriere, er ved at påføre creme. Påsmører du cremen efter du har været i bad, er huden ofte mere tilbøjelig til at tage imod cremen og få mest muligt ud af den. Har du meget tør hud, kan du med fordel påsmøre både morgen og aften.

Det er vigtigt, at du finder en konsistens som du synes om. Den bedste pleje får du ofte hvis fedtprocenten er høj, men hvis en høj fedtprocent i din creme gør, at du er mere tilbøjelig til at springe en indsmøring over, så gå efter en lidt lettere konsistens, så du rent faktisk får brugt cremen.

En tør hud kan ofte medføre kløe, hvilket gør, at nogle cremer til tør hud indeholder en stor mængde af beroligende ingredienser, samtidig med at de styrker og nærer hudbarrieren.

Smør huden ind hver dag

Hvis du har en mistanke om, at du har eksem, psoriasis eller hvis din hud på anden måde er meget ødelagt, så tag en snak med lægen, så du får den bedst mulige behandling for præcis din hud.

Alice
Farmakonom
Min ekspertise er:
Helse
De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Vi guider

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Gode og konsekvente renserutiner morgen og aften er alfa omega, hvis huden skal stråle smukt og fremstå sund. Har du tendens til tør hud, er det vigtigt at finde en rutine, der giver optimal fugt og pleje. Følg guiden nedenfor og find en skræddersyet renserutine til netop dit behov.

Læs Mere
Tør hud - sådan plejer du den bedst

Vi guider

Tør hud - sådan plejer du den bedst

Af Matas

Tør hud kan være virkelig frustrerende at have med at gøre – især hvis tilstanden er så slem, at huden klør og skaller. Vi har samlet alt, du skal vide om tør hud i denne artikel, så du har de bedste forudsætninger for at behandle den.

Læs Mere
Eksperten Guider: Hudplejerutine til tør hud

Matas LIVE

Eksperten Guider: Hudplejerutine til tør hud

Af Matas

Vintertiden kan være hård ved huden, og hvis du i forvejen har en tør hudtilstand, kan disse kolde tider være svære at komme igennem. Men frygt ej, hjælpen er på vej. Se med i denne live, hvor vi får besøg af farmakonom Stephanie Berg, som guider dig gennem den bedste hudplejerutine til at afhjælpe generne med tør hud. Vi skal snakke im ingredienser, produkter, og så deler hun ud af sine bedste tips og tricks!

Læs Mere
Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.