Tamponer

Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

Aktuelt

27 produkter
27 produkter
Sorter efter: Mest populære
Tampax Super Tamponer 30 stk
44,95 kr.
KUN ONLINE
O.B. Super Plus 16 stk
34,95 kr.
O.B. Super 16 stk
34,95 kr.
O.B. Mini 16 stk
24,95 kr.
O.B. Normal 16 stk
stk. 24,95 kr.
Organyc Tampon Regular 16 stk
39,95 kr.
Organyc Tampon Super 16 stk
41,95 kr.
Organyc Tampon Super Plus 16 stk
42,95 kr.
Lærke
Farmakonom
Lærke er udlært farmakonom på apoteket i 2015. Hudplejen har været en stor passion i mange for Lærke. Hun nyder kundekontakten og tror på at den rigtige rådgivning skal være tilgængelig for alle.
Min ekspertise er:
Helse

Der findes mange forskellige muligheder, når du er på udkig efter det helt rigtig produkt, du kan bruge i forbindelse med din menstruation. Du kan vælge kun at bruge tamponer alene eller du kan vælge, at kombinere dem med bind.

Det kommer helt an på hvad du føler er mest behageligt og i hvilket omfang din menstruation er. På den måde sikre du dig altid, at være bedst muligt beskyttet mod lækage - på en ren og sikker måde. Vi har alt fra Tampax til O.B., som er to af de førende mærker indenfor området.

Hvilken tampon skal jeg bruge og hvornår kan den være en fordel?

Når det drejer sig om tamponer, findes der mange forskellige størrelser og sugeevner. Den bedste måde du kan kende forskel på de mange forskellige sugeevner, er ved at se hvor mange dråber der er på pakken.

Hvis der er få dråber betyder det som oftest, at de har en lav sugeevne og ved mange dråber, har de i de fleste tilfælde en noget højere sugeevne. Det kan dog godt variere fra brand til brand.

Hvis du oplever kraftige blødninger under din menstruation, kan det være en fordel for dig at vælge en tampon med en høj sugeevne. Så er du bedst sikret mod, at der skal opstå lækage.

Nogle kvinder foretrækker tamponer med indføringshylster og andre føler, at det er nemmest uden - det er helt op til dig selv hvad du føler er mest behageligt og hvad der fungere bedst for lige netop dig.

Har du spiral vil du sagtens kunne benytte dig af en tampon. Du skal dog bare være lidt opmærksom, når du tager den ud, da man kan komme til at flytte lidt på spiralen. Derfor anbefales det at man en gang imellem får tjekket, om ens spiral sidder korrekt.

Hvordan bruger man tamponer?

  1. Det er vigtigt med en god hygiejne, derfor start altid med at vaske hænderne, så du er sikker på at det ikke kommer nogle bakterier med op, når du skal indføre din tampon.
  2. Sørg for at slappe af i kroppen og især i dit underliv. Dette vil gøre indføringen mere behagelig for dig.
  3. Sæt dig lidt på hug eller placer dit ene ben op på toilettet. Ved at bruge en af disse to stillinger, gør du selve indføringen nemmere.
  4. Hvis du har brugt en tampon med indføringshylster, presser du den ene ende af hylsteret ind, så den skubber din tampon på plads. Du kan nu tage hylsteret ud og tamponen sidder hvor den skal. Føler du ikke at den sidder rigtigt eller er ubehagelig, kan du prøve at tage den ud igen og starte forfra med en ny.  De fleste pakker indeholder også en rigtig fin tegning og vejledning, som kan være til hjælp. I starten skal der lidt øvelse til - men øvelse gør mester.

Husk at skift din tampon ud hver. 4-8 time, alt efter hvad der er anbefalet i brugsvejledningen. Det er vigtigt at du ikke går for længe med den samme tampon, da det kan føre til ubehag i underlivet.

Bæredygtighed og miljøvenlig

​​​​​​​Økologiske og bæredygtige tamponer er perfekte til dig, som ønsker nogle der er ekstra skånsom for både hud og slimhinder. Som kvinde får du mulighed for at tage stilling til, hvad du ønsker at bruge til din krop og dit underliv. Dog skal det selvfølgelig nævnes, at alle tamponer på ingen måde er skadelig og de er uden nogle former for kemi, uanset om du vælger nogle bæredygtige eller helt almindelige tamponer.

Hvis du ikke er til tamponer, men stadigvæk ønsker, at tænke på vores miljø kan en Organic cup eller på dansk, også kaldt menstruations cup, også være en mulighed for dig.

Find vores udvalg af forskellige tamponer her på Matas.dk eller i din lokale Matas butik.

Brug for personlig rådgivning?
Brug for personlig rådgivning?

Få faglig rådgivning omkring sundhed og pleje. Chat eller tal med en farmakonom.