• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Kom godt fra start i 2021

Kom godt fra start i 2021 med nogle gode vaner, som er med til at gøre dig glad – indefra og ud. Mange af os har set frem til 2021 – behøver vi nævne hvorfor? ”Siden” er blank, og vi kan skrive lige den historie, som vi har lyst til. Tilfredsstillende, ikke? Tag hul på det nye år med gode vaner. Få inspiration her!

Et nyt år betyder en ny begyndelse, og der er mange, der ser det som at starte på en frisk, når et nyt år påbegyndes. Det handler nemlig om at komme godt fra start og få etableret nye, gode vaner og rutiner allerede i januar, så de hænger ved resten af året. 2020 har været et anderledes år for alle – og for mange af os har det også været et hårdt år – hvorfor det er ekstra vigtigt, at du kommer ud af starthullerne, og får den bedst mulige begyndelse på 2021. Derfor har vi samlet fem nye, gode rutiner og vaner, som du kan starte på i januar, der vil bringe velbehag samt ro til krop og sjæl. 

Fem nye rutiner, du kan starte på i 2021:

1. Bevæg din krop mere

Kom ind i vanen og dyrk oftere motion. Det er veldokumenteret, at du får det bedre fysisk og psykisk, hvis du husker at bevæge dig og dyrke motion jævnligt. Dine led og muskler har godt af at blive aktiveret, da det udløser endorfiner i hjernen, som giver en følelse af velbehag i kroppen.


Har du ikke mod på at falde ind i vanen med en daglig løbetur eller starte til en ny sportsgren, kan du starte op derhjemme med nogle øvelser på stuegulvet med en yogamåtte, en træningsbold og et par træningselastikker. Det kræver nemlig ikke for meget af dig at lave nogle få øvelser og bevæge kroppen dagligt, og det er nøglen, når du skal starte en ny træningsrutine op.

Casall Elastik Light
279,95
Optjen 28 point
(7)
Reebok træningsudstyr Pilates Måtte Black
689,95
Optjen 69 point


Vidste du, at…
det tager alt mellem 18 til 254 dage for en person at danne en helt ny vane? Og det tager 66 dage i gennemsnit, før din nye vane bliver noget, du gør automatisk.

Kilde: Healthline.com


2. Eksfoliér din hud én gang om ugen

Du har sikkert haft en skøn december, som har budt på mere stress, alkohol og mad, end dine måneder sædvanligvis gør. Og det kan med stor sandsynlighed ses på din hud, som vil fremstå mere trist og grålig. Gør det til en vane at forkæle din hud med en ugentlig peeling, da det vil gøre underværker for huden, og bringe farve og glød tilbage til dit ansigt.En peeling er en dybderensning af huden, hvor du rengør huden helt i bunden for døde hudceller og affaldsstoffer. Det kan ske enten med en kemisk eller mekanisk peeling af huden. Den kemiske peeling af huden sker ved hjælp af frugtsyrer, eksempelvis Mádaras Peel Mask, hvor frugtsyrerne i kombination med C-vitamin renser og strammer huden op.


Den mekaniske peeling foregår med små slibekorn, eksempelvis Matas Granatæble skrubbemaske, der nænsomt sliber urenheder og døde hudceller af huden.

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Vi guider

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Du ved sikkert, at du burde tilføre din hud noget syre af en eller anden art for at eksfoliere. Men syre? Og i ansigtet? Faktisk er det slet ikke så farligt – eller forvirrende. Læs med her, og bliv klogere på syrepeeling.

Læs også

3. Plej kroppen som et tempel

Når vi pakker os ekstra ind i de kolde måneder, kan vi godt glemme at pleje huden under lagene. Det giver de fleste tør, træt hud, som først får lidt kærlighed, når temperaturerne stiger, og der har huden altså taget skade.


Gør det til en vane, at du eksfolierer din hud i badet én gang om ugen med eksempelvis Ecookings bodyscrub. Den er en plejende cocktail af E-vitamin, solsikkeolie og siciliansk salt, der skrubber de døde hudceller væk.


Når din hud er blevet renset og eksfolieret, kan de nærende ingredienser fra din bodylotion eller kropsolie bedre trænge ind. Her kan du med fordel bruge Aurelias kropsolie, der opstrammer og fugter udtørret hud med macadamian- og borageolie og E-vitamin. Er du ikke til kropsolier, er Urtekrams bodylotion et nærende alternativ med aloe vera, sheasmør og hyaluronsyre, der sørger for, at din hud bliver smidig og gennemfugtet.

Ecooking Bodyscrub 01 300 ml
249,95
Optjen 25 point
Aurelia Firm & Revitalise Dry Body Oil 100 ml
494,95
Optjen 50 point

4. Brug tid på at skabe ro omkring dig

Skal du blive bedre til at tage tid til dig selv i det nye år, kan et løfte om at meditere et par gange om ugen være en god vane at tage op. Meditation behøver ikke at betyde, at du skal sidde på et tæppe i stuen og summe, det kan også være 5-10 minutter, hvor du får ro til at samle dine tanker. Der findes flere måder at meditere på, men hav tålmodighed for det er en teknik, som tager tid at mestre helt.


Når du skal meditere, er det alfa-omega, at du skaber en afslappende og rolig atmosfære, hvor du ikke bliver forstyrret. Det kan du gøre ved at bruge en diffuser til at fordele duften af en beroligende æterisk olie, som lavendel eller kamille.


Prøv fx en diffuser fra Beuer, der er designet i ægte bambus og riflet porcelæn, der udsender duftene med ultralydsteknologi, hvilket gør den meget lydsvag og ser godt ud samtidig. Er du ikke til æteriske olier, kan du lade duften fra et duftlys og hyggen derfra brede sig i rummet. De fås i et væld af varianter, som Merakis Nordic Pine, der dufter af de nordiske skove.

(24)
Beurer Aroma Diffuser LA40
499,95
Optjen 50 point


Tip! Følelser som skyld og skam hører ikke hjemme, når du forsøger at ændre en dårlig vane eller etablere en ny god vane. Faktisk bliver det nemmere at holde ved, hvis du roser dig selv undervejs – også hvis du slækker lidt en gang i mellem.


5. Bliv sundere indefra med kosttilskud

Kom du aldrig helt i gang med dine kosttilskud i 2020, er der god grund til at give det et nyt forsøg i 2021. Det er nemlig en vane, som ikke kræver meget ekstra tid og er hurtigt at få ind under huden. Kosttilskud kan være et godt supplement til en sund og varieret kost, hvis du er i underskud af vigtige mineraler og vitaminer.


Det kan eksempelvis være nødvendigt at supplere med D-vitamin i de mørkere måneder, hvor vi ikke ser meget til solens stråler. Eller fiskeolie, som indeholder omega-3- fedtsyrer, hvis du er vegetar og ikke spiser fisk, hvor du typisk vil få omega-3 fedtsyrer fra.


Du kan også give din hud et løft indefra. Hudens naturlige indhold af kollagen falder nemlig markant, når du rammer 30’erne, og det går ud over din huds spændstighed og fylde. Derfor kan det være en fordel selv at supplere op, hvis du gerne vil vedligeholde et ungdommeligt ydre.


Vild Nord Collagen GOLD 300g
339,95
Optjen 34 point

Relaterede produkter

(27)
Matas Medicare Medicare Lysterapilampe 1 stk
499,95
Optjen 50 point
(300)
Pudderdåserne.dk T-Zone Peeling 50 ml
149,95
Førpris 199,95
Optjen 15 point
(6)
Adidas træningsudstyr Small Power Bands 3 stk.
149,95
Optjen 15 point
Clean Space Rain Linen & Room Spray 148 ml
259,95
Optjen 26 point

Relaterede artikler

Hvad er dit nytårsforsæt? Her er redaktionens!

Vi guider

Hvad er dit nytårsforsæt? Her er redaktionens!

Af Amalie Schiller

Hvis du blev spurgt: ”hvad er dit nytårsforsæt for 2021?” - hvad ville du så svare? Jeg synes, at et årsskifte giver anledning til, at man summer over, hvad man ønsker at opnå i det kommende år. Måske sætter man endda det forgangne i perspektiv? Det er ikke længe siden, jeg gjorde op med mig selv, hvad jeg forventer af 2021 – og mig selv. I min summen blev jeg nysgerrig på, hvad mine kollegaer mon tænker om det år, vi snart springer ind i. Bliv klogere her!

Læs Mere
Sådan undgår du vintertræt hud

Vi guider

Sådan undgår du vintertræt hud

Af Cathrine Park

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, temperaturen falder, og huden begynder snart at skrige efter næring. Men hvilke produkter skal du kigge efter for at undgå vintertræt hud, og hvordan bibeholder du en sund glød? Bliv klogere på det hele – og mere til – ved at læse med her.

Læs Mere
6 tips til lysterapi i vintermørket

Vi guider

6 tips til lysterapi i vintermørket

Af Michelle Weis

Når vintermørket sænker sig, kan du opleve, at dagene bliver mere triste, og energien daler. Her er lysterapi din ven – både det naturlige lys fra solens stråler (hvis de ellers kunne trænge gennem det insisterende skydække) og det lys, du kan få ved at slappe af foran en lysterapilampe. I dagens indlæg giver vi tips til lysterapi i mørket, og vi fremhæver nogle af vores bestsellere inden for kategorien lysterapilamper.

Læs Mere
5 produkter jeg ikke kan undvære i min sport

Vi guider

5 produkter jeg ikke kan undvære i min sport

Fodboldbanen er et af de steder, hvor jeg tilbringer allermest tid – når jeg vel at mærke ikke er at finde på min pind på Matas’ hovedkontor. Og det kræver altså god forberedelse, hvis man gerne vil præstere og undgå skader. Derfor har jeg samlet fem af de produkter, som jeg og mit hold ikke kan undvære, når vi betræder grønsværen.

Læs Mere