Vi guider

Amalies makeup favoritter: fra simpelt til glitter

Jeg tror, at de fleste af os har nogle særlige favoritter, når det kommer til makeup. Måske har du brugt den samme mascara i flere år, fordi du ikke har kunnet slippe jerngrebet om den, siden du første gang prøvede den i din lokale Matas? Personligt har jeg selv nogle favoritter, der efter måneder og år stadig dominerer i min makeuptaske. Når jeg går på jagt i beauty-junglen, går jeg for det meste på udkig efter simple produkter, der får mit makeuplook til at se naturligt og simpelt ud. Og dog..

Det sker da en gang i mellem, at jeg tager stiletterne på og drager mod byen en fredag eller lørdag aften med veninderne – hvilket snart må være et år siden (læs: corona). Her tillader jeg mig selv at gå lidt ekstra til den og bruge dobbelt så lang tid foran spejlet. Her får mine øjenlåg en god omgang glimmer øjenskygge, mine kindben dobbelt-op på highlighter, og langs vippekanten lægger jeg et strejf af den sorte, intense eyeliner.


I dagens indslag vil jeg dele nogle helt særlige makeupfavoritter, jeg bruger i hverdagen, og nogle, jeg hiver frem, når jeg skal ud på dansegulvet. Og jeg har sådan glædet mig til at dele dem alle med jer - for hold nu op et fund af effektive, lækre og langtidsholdbare makeupprodukter, jeg har gjort mig! 

Fugtige, farverige læber

Jeg elsker en god, cremet læbestift, der efterlader læberne fugtmættet og fyldige. Listen over mine go-to læbestifter er lang, men i indslaget her skal det handle om to af dem.


Det er sjældent, at jeg vælger at gå med den røde læbestift af slagsen, men når jeg gør, så er Morange fra MAC en sikker vinder. Til hverdag går jeg typisk efter en lyserød læbestift - gerne en, der giver lidt shine til læberne. Her må Max Factor Dusky rose være en af de helt store favoritter! Du kan se begge læbestifter i aktion på mine læber nedenfor:

MAC Lipstick Morange
KUN ONLINE
Morange
MACLipstick
199,95 kr.
(4)
Max Factor Colour Elixir Lipstick 095 Dusky Rose
SPAR 36,-
095 Dusky Rose
Max FactorColour Elixir Lipstick
+ 13 farver
83,95 kr.119,95 kr.
(463)

Lange og fyldige vipper

Det her er faktisk en forholdsvis ny mascara for mig. Selvom den har været på markedet i et godt stykke tid, er det først nu, at jeg har grebet  chancen og testet den sorte darling fra Origins på egne vipper - og jeg er langt fra skuffet. De er go'! Mascaraen, jeg refererer til, er Lengthening Mascara, der formår at gøre vipperne lange og fyldige. Just how I like it.


Lengthening Mascara har et blødt børstehovede og er super nem at lægge på vipperne. Den hverken klumper eller drysser og så lægger den bare så fint på vipperne, altså. Jeg har forsøgt at tage et close-up billede af mine vipper, så I kan fornemme den sorte mascara live:

Blush med shimmer

Sidste sommer blev jeg introduceret for Pixi, som netop var landet på matas.dk. Jeg faldt i med begge ben, da jeg så den utlra fine emballange. Jeg så mit snidt til at teste Pixi +C Vit Glow-y Powder Peach Dew, som siden da har været til at finde i min makeuppung.

Pixi +C Vit Glow-y Powder Peach Dewn blush indeholder vitamin C og antioxidanter, der lysner hudtonen og efterlader den smukkeste glød! Se selv nedenfor, hvor jeg har lagt produktet langs mine kindben. Jeg er vild med den.

Pixi +C Vit Glow-y Powder Peach Dew
KUN ONLINE
Peach Dew
Pixi+C Vit Glow-y Powder
134,95 kr.
(6)

Bambi vipperne

Må 2021 være året, hvor jeg vågner op med bambi øjenvipper – hver dag! Eller det er måske for meget at forlange? Når man ikke har de her flotte, lange og fylde bambi øjenvipper fra naturens side, så er det godt, at vi i dag kan søge til andre metoder med en god mascara eller falske øjenvipper. Hvis der er noget, jeg er god til, så er det at eksperimentere med nye mascaraer. Alligevel er der en helt særlig genganger, der formår at snige sig med i indkøbskurven, når jeg shopper på matas.dk.


Hvis du endnu ikke har givet den populære og bedstsælgende Lavinde Copenhagen Beyond Volume & Curl Mascara et skud, så er det nu, du skal slå til. Det varede længe før, at jeg selv kastede mig over mascaraen på trods af, at mine kollegaer længe havde anbefalede den gyldne sag. Og jeg er glad, at jeg slog til! Den er virkelig en af de bedste mascaraer, mine vipper er blevet forkælet med. Se selv resultatet på mine vipper her:

Lavinde Copenhagen Beyond Volume & Curl Mascara Sort
Sort
Lavinde CopenhagenBeyond Volume & Curl Mascara
199,95 kr.
(687)

En bronzer, der har holdt i flere år 

Er det tilladt at have den samme bronzer liggende i makeuptasken flere år i træk? For jeg må nok indrømme, at min Tromborg bronzer i min makeuppung er den samme Tromborg bronzer, som jeg for 2 år siden kastede mig ud i at eksperimentere med for første gang. Ups! Og det er på trods af, at jeg (i hvert fald næsten) har brugt den hver dag! Meget imponerede, synes jeg selv. Jeg er naturligvis snart i bund, og jeg tror da også, at jeg må investere i en ny én til sommer.


Jeg bruger min bronzer året rundt. Om vinteren stryger jeg knap så meget på som om sommeren, hvor min hud trods alt har en smule mere sommerglød, der falder i ét med bronzeren. Jeg vil også tillade mig at sige, at det er en budgetvenlig bronzer, vi har med at gøre. Jeg synes i hvert fald, at 439,95 kr. er ret godt givet ud, hvis den holder i over 2 år, er det ikke?

Tromborg Baked Minerals Golden
Golden
TromborgBaked Minerals
+ 3 farver
439,95 kr.
(135)

Min vej til markerede bryn 

Jeg tror, at jeg var omkring 18 år, da jeg pænt vinkede farvel til Amalie med de ualmindeligt tynde (faktisk næsten usynlige) øjenbryn. I dag er mine bryn heldigvis vokset fint ud, og jeg har skiftet de ikkeeksisterende øjenbryn ud med nogle fyldige, større bryn – yes!


Når det kommer til øjenbryn, har jeg oplevet, at vi alle er vidt forskellige – hvilke jo er fantastisk! Bevares, jeg har da også en enkel gang eller to (hvis ikke tre) fået smidt en kommentar over skulderen, om jeg ikke snart skulle få gjort noget ved mine to skovsnegle over øjnene. Det er så her, jeg vemodigt må kaste et svar tilbage, at det har jeg ikke i sinde at gøre. Men nok om mine bryn! Mit absolut favoritmakeupprodukt, når det kommer til øjenbryn, er uden tvivl Depends øjenbrynspen. Jeg tror, at det er to år siden, at min kosmetolog anbefalede mig den, og jeg har brugt den lige siden. Dog har jeg siden fået endnu en favorit til samlingen fra Anastasia Beverly Hills, som er mindst lige så god.


Vil du se, hvordan jeg bruger mine brynprodukter? Så har jeg faktisk skrevet en artikel og lavet en videoguide til velplejede bryn, hvor jeg blandt andet viser, hvordan jeg tegner mine bryn op med Depends øjenbrynspen. Ellers kan du se billedet nedenfor, hvor jeg har brugt min favorit brynpen fra Anastasia Beverly Hills efterfulgt af en øjenbrynsgel fra selv samme vidunder brand.

Anastasia Beverly Hills Brow Wiz Medium Brown
Medium Brown
Anastasia Beverly HillsBrow Wiz
+ 11 farver
234,95 kr.
(64)
Depend Øjenbrynspen Slim & Thin Medium Brown
Medium Brown
DependØjenbrynspen Slim & Thin
+ 7 farver
129,95 kr.
(179)
Anastasia Beverly Hills Brow Gel Clear
Clear
Anastasia Beverly HillsBrow Gel
259,95 kr.
(40)

Bye-bye mørke rande 

Jeg kan umuligt være den eneste, der ligner en fordrukken mus, når mit vækkeur ringer på sit højeste kl. 07 om morgenen. Er jeg? Til mine mørke rande søstre såvel som brødre har jeg en concealer, der skjuler de mørke rander – hele dagen!


Say hello til min kære ven fra MAC Cosmetics – nemlig den super effektive 24-hour concealer. Udover at den på en naturlig måde udvisker de mørke rander, så får den også de små urenheder til at forsvinde. Fuldstændigt! Den har en rigtig god dækkeevne uden at være ’’for meget’’. Jeg bruger den altid som det første i min makeuprutine efterfulgt af min BB-gel, der fint blender sammen med concealeren, så min hud får en smuk, ensartet (og fejlfri 😉) finish.

MAC Studio Fix 24-Hour Smooth Wear Concealer NW20
NW20
MACStudio Fix 24-Hour Smooth Wear Concealer
+ 15 farver
229,95 kr.
(48)
Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs også

A little bit extra…

Lad os antage, at det er sommeren 2021. Landet er mere eller mindre åbnet helt op (lets pray!), og vi igen er samlet til kolde drinks med dem, vi holder af, og høj musik, hvor bassen kan mærkes helt ind i kroppen. Se dét er en sommer, hvor der for mit vedkommende er god grund til at gå lidt ekstra til den med makeuppen! Her har jeg nogle meget elskværdige favoritter, der gemmer sig nederst i min makeuppung til netop denne lejlighed. Og her er der hverken sparet på glimmer eller glamour.


Når jeg skal være lidt ’’extra’’ næste gang, så glæder jeg mig til, at jeg skal lægge et godt lag af min favorit øjenskygge fra KVD. Kan du gætte en farve? Yes, lyserød med glimmer, naturligvis! Og som jeg hentydede til i indledning, skal der naturligvis dobbelt-op på highlighter, som bliver en god blanding af alle tre highlighters fra min favorit MAC Cosmetic palette.


Prikken over i’et skal selvfølgelig sættes ved at intensivere min øjenmakeup med en god, sort eyeliner på den nederste, våde vippekant. Her har Lancomê altid min ryg.


Og lige til sidst.. Se lige, hvor smuke øjenskyggen er! Amen...

KVD Beauty Dazzle Stick Eyeshadow Flash Storm
Flash Storm
KVD BeautyDazzle Stick Eyeshadow
+ 4 farver
204,95 kr.
(18)
MAC Hyper Real Glow Palette Shimmy Peach
KUN ONLINE
Shimmy Peach
MACHyper Real Glow Palette
+ 1 farve
434,95 kr.
Lancôme Crayon Khôl Noir
SPAR 20%ABONNÉR
Noir
LancômeCrayon Khôl
+ 3 farver
219,95 kr.
(117)

Relaterede produkter

MIILD Natural Mineral Bronzer 01 Apricity
01 Apricity
MIILDNatural Mineral Bronzer
389,95 kr.
(77)
Helena Rubinstein Lash Queen Feline Blacks 01 Black
01 Black
Helena RubinsteinLash Queen Feline Blacks
319,95 kr.
(99)

Relaterede artikler

Vi tester vippeserum

Vi guider

Vi tester vippeserum

Drømmer du om lange, smukke øjenvipper – og har du overvejet at investere i et vippeserum? Så se med her, hvor vi tester forskellige sera og finder det bedste vippeserum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er imponerede over effekten af vidunder-produktet til vipperne, der får dem til at vokse i længde og tykkelse.

Læs Mere
Ultimativ videoguide: Sådan tegner jeg mine bryn

Vi guider

Ultimativ videoguide: Sådan tegner jeg mine bryn

Af Amalie Schiller

Naturlige vs. optegnede bryn? Jeg må nok indrømme, at jeg bedst kan lide min bryn, når de har fået en omgang med min yndlings brynpen og gel. Formede og farvede øjenbryn er nemlig en af de få ting, der på en naturlig måde kan løfte hele ansigtet og give en god udstråling. I artiklen her har jeg lavet en lille videoguide, hvor jeg detaljeret viser, hvordan du kan skabe flotte og fyldige bryn med nogle helt særlige produkter. Let's get started!

Læs Mere
Redaktionens musthaves fra Tromborg

Vi guider

Redaktionens musthaves fra Tromborg

Af Amalie Schiller

Indrømmet: der er et helt særligt dansk brand, der får mit beauty-hjerte til at banke ekstra hurtigt. Et brand, der med sine virksomme produkter med naturlige og økologiske ingredienser er ren velvære pakket i de smukkeste flakoner, som pynter så fint på badeværelset. Jeg refererer naturligvis til Tromborg, og i indslaget her viser jeg mine absolut favoritter fra selv samme brand.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.