• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Vi tester øjenvippeserum

Drømmer du (også) om lange, smukke øjenvipper – og har du overvejet at investere i et vippeserum? Så se med her, hvor vi tester forskellige sera og finder det bedste vippeserum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er imponerede over effekten af vidunder-produktet til vipperne, der får dem til at vokse i længde og tykkelse.

Der er mange af os, der kæmper en hård kamp for at få vores øjenvipper til at synes længere. Heldigvis er der mange mærker, der har udviklet et vippeserum, og drømmer man om bambi-vipper, kan man passende investere i sådan ét. Det virkningsfulde eyelash serum har hvert fald fundet vej til vores hjerter, der banker for lange vipper, og i dagens skriv kan I se, hvilken effekt vippeserum har haft på vores øjenvipper. Spoiler alert: ”Mine vipper blev så lange, at de nærmest begyndte at kilde mine øjenlåg, og derfor stoppede jeg efter 4 ugers brug.” 

Sådan testede vi øjenvippeserum

Dette er oprindeligt en gammel test (se de ældste testresultater i bunden), men vi har tilføjet yderligere tre sera til artiklen, så du kan blive klogere på, hvordan de forskellige eyelash serum udvikler sig på vipperne. Vi har testet vippeserum fra seks forskellige mærker, og vi har hver især testet serum til vipperne i minimum fire uger. Vi har naturligvis fulgt de instrukser, der har været påvist på de forskellige sera, og vi anbefaler, at du gør det samme, så du kan få den ultimative virkning ud af det øjenvippe serum, som du klikker hjem.

Vippeserum test

Anja - Sanzi vippeserum

“KÆMPE JA” var mit svar, da redaktionen spurgte, om jeg ville teste en af de nye darlings på Matas’ hylder: Sanzi Beauty øjenvippeserum.


Lad mig være ærlige med jer: Jeg har altid haft virkelig korte vipper, som har haft lidt deres eget liv. Det har ikke været unormalt, at de har knækket og givet et underligt, ujævnt look i længden. Og jeg har altid tænkt, at jeg nok bare havde trukket det korteste strå på dén front.


I vejledningen står der, at man skal bruge Sanzi Beauty Vippeserum hver aften på ren hud i 6-8 uger for at se resultater. Selv efter de første 4 uger, kunne jeg ikke se den store forskel. Jo, mine vipper var da en smule kraftigere end før, og længdeforskellen havde også udlignet sig en smule, så mine vipper var mere ensartet. Så langt, så godt.
Men så skete der noget...


Jeg lagde faktisk ikke selv rigtig mærke til det, før jeg så efter-billederne. Og dér tabte jeg altså kæben. Wow, hvor er der altså bare sket meget de sidste 4 uger af min testperiode!


Mine vipper er ensartet, fyldige og såååå lange, som de aldrig nogensinde har været før. Jeg føler mig mere feminin, og det er en fornøjelse at lægge mascara, fordi jeg ikke bliver frustreret over “hullerne” længere.
Selv mine veninder har kommenteret på det, helt uden jeg har nævnt det over for dem – og det siger altså en del. Faktisk var der en af dem, der troede, at jeg havde fået lavet eyelash extentions. Men nope, jeg har altså groet de her bad boys helt selv!


Eneste minus? Jeg kommer til at købe mig fattig i det her serum, for fra nu af er Sanzi Beauty øjenvippeserum en fast del af min aftenrutine.

(22)
Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum 5 ml
489,95
Optjen 49 point
Sanzi Beauty Eyelash Growth Serum 2 ml
289,95
Optjen 29 point

Karina – Xlash serum

Jeg har altid haft meget korte og tynde øjenvipper. Mine nederste øjenvipper var nærmest længere end mine øverste øjenvipper. Jeg får bare virkelig ikke særlig lange øjenvipper – om det er på grund af mit Asian-gen, eller om jeg har været for grov mod mine vipper tidligere, det skal jeg ikke kunne sige. Men jeg var i hvert fald ikke i tvivl, da Michelle fra redaktionen spurgte, om jeg ville teste Xlash – for selvfølgelig ville jeg det!


De første 3-4 uger kunne jeg ikke se den store forskel i længden. Jeg kunne dog godt mærke, at jeg havde fået flere vipper, men de var stadig meget korte. Jeg begyndte egentlig at tænke, at jeg nok ikke ville få de lange vipper, som mine skønne kollegaer begyndte at få. Men da jeg ramte uge 5, begyndte jeg virkelig at kunne se en stor forskel. Jeg fik længere vipper og flere små vippehår.


Let’s face it - jeg kommer nok aldrig til at få de der super-lange vipper, som rammer brilleglasset og kilder på øjenlåget, men jeg er simpelthen så glad for det resultat, jeg har fået. Især når jeg bruger min yndlingsmascara, Telescopic Extra Black fra L'oréal Paris.


Man skal bruge Xlash hver aften i mindst 8 uger. Jeg må indrømme, at jeg glemte det engang i mellem, eller også kunne jeg ikke overskue at rejse mig fra sengen for at hente den (don’t judge me). Jeg fik alligevel et pænt resultat, og det har også klart motiveret mig til at prøve at huske at få den brugt – fordi jeg nu ved, det virker. Jeg hverken haft svien eller irritation på øjnene ved at bruge den.


Jeg har tidligere brugt øjenvippeserum, som ikke havde den store effekt, så jeg har nok haft en idé om, at det dyreste produkt måtte være det bedste. Men Xlash har givet mig så fine vipper til en virkelig god pris (især når man er en halv-fattig studerende som jeg). Man får meget effekt for pengene. Jeg skal uden tvivl ud og købe den selv, når jeg løber tør. Og så glæder jeg mig til at se, om de mon kan blive endnu længere… Kæmpe anbefaling herfra!

(71)
Xlash Eyelash Serum 3 ml
289,95
Optjen 29 point

Michelle – M2 Lash Serum

Jeg synes, at mine før/efter billeder taler for sig selv: M2 Beauté Eyelash Serum kan altså noget, og det er uden tvivl det bedste vippeserum, jeg har prøvet (selvom der findes mange fantastiske sera til vipperne derude). På billedet har jeg brugt min favorit mascara fra Maybelline (Lash Sensational Mascara), og jeg er ret sikker på, at den er medskyldig i, at mine vipper er ”on point”.


Der står i vejledningen, at man begynder at kunne se resultater efter seks til otte uger, men allerede efter fire uger stoppede jeg med at bruge vippeserummet. Mine vipper var simpelthen blevet så lange, at de begyndte at kilde på mine øjenlåg – og nogle vipper var endda svære at styre. Jeg har derefter brugt M2’s øjenvippe serum et par gange om ugen for at holde liv i resultatet, og mine vipper har aldrig været smukkere.


I min optik er dette øjenvippe serum bedst i test, og selvom det er en smule pebret (600 kr.), så er det alle skejserne værd, hvis du spørger mig. Det skal dog siges, at serummet godt kan svie i og omkring øjnene – især i starten, men det var ikke noget, jeg var meget generet af. Men hvis man har sensitive øjne, kan det godt være, at man skal udvise lidt ekstra forsigtighed.


Ellers har jeg kun gode ting at sige om det effektive vippe serum fra M2, og der er ingen tvivl om, at det ryger i den digitale indkøbskurv, når jeg engang er løbet tør, og atter længes efter lange vipper. #Tip! Du kan også prøve at bruge dit vippeserum på øjenbrynene. Det har jeg f.eks. gjort – og selvom det kan være svært at fornemme, fordi jeg har tegnet mine bryn op, har det haft en stor effekt.

(133)
M2 Beauté Eyelash Activating Serum 4 ml
569,95
Optjen 57 point

Amalie – Irina The Diva Lash Serum 

Jeg synes virkelig, at dette vippe serum fra Irina The Diva viste en forskel – meget hurtigt! Især de nederste vipper begyndte hurtigt at vokse. Langs den øverste vippekant kunne jeg omkring 2 uger inde i testperioden se, at der kom små, nye vippestrå, hvilke jeg formoder, må være grundet øjenvippeserummets effektive arbejde.


Halvvejs inde i testperioden fornemmede jeg dog, at mine vipper stoppede med at vokse. Måske skyldes det, at mine vipper har en stopklods (nogle tager bedre imod vippeserum end andre), eller måske skydes det, at jeg trappede ned til kun at bruge vippeserummet om morgenen - og ikke morgen og aften – som nogle ellers anbefaler.  


Men jeg synes, at Irinas øjenvippe serum er et særdeles godt valg, hvis man ønsker mere volumen til sine vipper. Jeg fik hvert fald flere vippehår, og det blev faktisk nemmere at lægge mascara efter brug af serummet. Måske kan I også fornemme, at jeg har mere mascara på mine vipper på efter-billedet, da det blev langt nemmere at arbejde med mascaraen. Det er måske også værd at nævne, at vippe serummet kan svie super meget, hvis man får det i øjnene. Men det er – desværre – noget, som mange oplever, så jeg formoder, at det ikke er helt unormalt med lidt svien i øjnene.  


Alt i alt kan jeg varmt anbefale Irina The Diva Lash & Brow Boost It Growth Serum – som jo faktisk også er til brynene! Måske skulle jeg prøve det…

Irina The Diva Lash & Brow Boost It Growth Serum 001
399,95
Optjen 40 point

Amelie: Blødere og tættere vipper

Hvordan er den at påføre og hvornår lægger du den på?
Swiss Lashes er virkelig nem at påføre med den tilhørende pensel. Jeg har lagt serum på morgen og aften hver dag i fire ugers tid.


Hvad synes du om resultatet?
Før jeg startede med testen var mine vipper tørre og lidt stive i det. Efter tre ugers brug af Swiss Lashes oplevede jeg, at få blødere, tættere og mørkere vipper.


Plusser: Jeg var nervøs for om serummet ville svie på huden omkring øjet, men jeg har slet ikke mærket nogle gener. Jeg oplevede, at få blødere og en smule tættere vipper.


Minusser: Det tager lang tid før jeg mærkede et resultat, ca. 3 uger, så det gælder om at være vedholdende. Jeg synes ikke der var en stor forskel i længden på mine vipper, men har i forvejen ret lange vipper, så måske det er derfor.​​​​​​​

MEDLEMSTREATS
Swiss Clinic Eyelash Growth Serum 6 ml
Medlemspris 314,96
Ikke medlem 419,95
Optjen 32 point

Mia: Den billige og parfumefrie

Jeg har testet GOSH Growth Serum ’The secret of longer lashes’. Hertil afprøvede jeg også en mascara fra GOSH Growth mascara ’The secret of longer lashes’, som de anbefales at bruge i samarbejde med vippeserummet.


Hvordan er den at påføre?
Jeg synes Gosh Growth serum er nem at lægge, da det er en lille fin, tynd pensel som jeg nemt kan lægge som en tynd eyelinerstreg.


Hvad synes du om resultatet?
Jeg synes jeg har fået tættere vipper, som giver et fyldigt og flot resultat, når jeg tager mascara på. Når jeg kigger godt efter synes jeg også, at de er blevet længere og lidt mørkere, men det kan være svært, at se, når jeg kigger på mine vipper hver dag og vænner mig til synet.


Plusser: Mine øjne er meget sarte og kan hurtigt blive røde og irriteret, hvis jeg bruger produkter, som er for kraftige. Gosh' vippeserum er uden parfume og parabener. Det synes jeg er et stort plus, når det har med mine øjne at gøre, da mine øjne hurtigt kan blive irriteret og få udbrud, hvis de produkter jeg bruger i det område, er alt for kraftige.


Minusser: Gosh Growth serum lover længere og kraftigere vipper efter to uger, jeg synes ikke jeg kunne se en effekt allerede to uger efter. Så hvis du ikke har tålmodighed skal du ikke bruge denne, men en der viser et hurtigere og tydeligere resultat.

Trine: Den dyre, men mest effektive!

Hvordan er den at påføre, og hvornår lægger du den på?
M2 serummet minder mig om en flydende eyeliner, hvor der i låget er en lille pensel, som jeg bruger. Jeg skal påføre serummet langs med vippekanten på de øverste vipper hver aften. Det er nemt og enkelt, jeg skal kun lægge et enkelt strøg og det tager to sekunder.


Hvad synes du om resultatet?
Hold nu fast jeg har fået lange øjenvipper. Nogle af mine vipper er lange, nogle er virkelig lange, de vokser næsten vildt. Så jeg skal lige vænne mig til at styre dem med min mascara. M2 skriver at der kan gå op til 6 uger, før man ser forandringer, så jeg har testet i seks uger, men allerede efter 4 uger var mine vipper markant længere.


Plusser: Jeg er overrasket over hvor lange mine vipper er blevet. Der er ingen tvivl om at dette produkt holder hvad det lover. Alle jeg taler med, kommenterer på mine vipper, fordi de er blevet så lange. Længden er selvfølgelig tydeligst, når jeg har mascara på, da mine vippespidser er lyse og ikke så tydelige uden mascara.


Minusser: Serummet svir, når jeg tager produktet på, og det skulle jeg lige vænne mig til. Du kan også få en lilla misfarvning ved vippekanten, der hvor produktet bliver lagt. Men det synes jeg ikke rigtig jeg har fået. Prisen er rimelig pebret synes jeg, men produktet virker og jeg føler, at jeg får meget serum for pengene, jeg bruger jo næsten ikke noget pr. dag.

(133)
M2 Beauté Eyelash Activating Serum 4 ml
569,95
Optjen 57 point

Cathrine: Til den tålmodige

Hvordan er den at påføre, og hvornår lægger du den på?
Den er nem at påføre, for du lægger den bare som en flydende eyeliner langs den øverste vippekant. Jeg påførte den (næsten!) hver aften inden sengetid på nyrenset hud og øjne.


Hvad synes du om resultatet?
Jeg havde naturligvis drømt om den helt store synlige vippe-forvandling, men det fik jeg tydeligvis ikke. Mine vipper er fra naturens side ret lyse og relativt korte, som gør det endnu mere svært at registrere en vækst – især på billeder. Jeg ved ikke, om det er noget jeg bilder mig ind, men selv om jeg ikke kan spotte nogle synlige forandringer som sådan, så føles det alligevel, som om at jeg har fået mere vippe at lægge mascara på nu. Jeg vil bestemt bruge serummet helt op, og krydser fingre for, at der kommer flere synlige resultater om et par uger.  


Plusser: Et stort plus er, at serummet er hormonfrit. Det er 100 % naturligt og indeholder 8 aktive ingredienser som bl.a. zink, glycin, d-panthenol og hyaluronsyre, der styrker hårene og stimulerer væksten. Serummets fine resultater er dokumenteret i en række kliniske studier, men der er dog ingen resultatgaranti og resultatet kan altså variere fra person til person. Serummet har vundet den anerkendte pris ʻIn-Cosmetics 2014 Silver Award’, så den må bestemt have skabt synlige resultater for andre.    


Minusser: Den mørke farve, som produktet lover, har jeg ikke fået endnu. Måske skyldes det, at jeg “kun” har anvendt serummet i knapt 4 uger og ikke i de 6 uger, som produktet lægger op til.âme pure Lash Boost 3 ml
499,95
Optjen 50 point

Hvad er vippeserum?

Vippeserum er et serum, som indeholder aktive ingredienser, der går ind og plejer dine vipper og får dem til at vokse. Det kan både påføres i en tynd streg ovenpå øjenlåget lige ved vipperne eller på undervipperne, Men nogle vippesera bliver lagt på ligesom var det mascara, men pas på med ikke at få noget i øjnene, da det kan svie og gøre dine øjne irritable.

​​​​​​​

Der findes selvfølgelig flere forskellige ud over dem vi har testet her, blandt andet Xlash Eyelash Serum og Mavala Double Lash, der begge er populære bud på et vippeserum.

Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs også

Oprindelig et lægemiddel

Øjenvippeserum blev oprindelig opdaget, fordi et lægemiddel mod grøn stær havde den sideeffekt at vipperne blev lange, når det blev brugt.

​​​​​​​

De første produkt, der kom på markedet, målrettet at give lange øjenvipper var Latisse, og det kom på markedet i 2009. Latisse bliver ikke solgt i Danmark, da det indeholder bimatoprost, som tilhører gruppen prostaglandiner, og bimatopros er et lægemiddel.

Er øjenvippeserum farligt?

Det at bimatoprost er en prostagladin, er vigtigt, for det er roden til alle diskussioner om vippeserum er farligt. Der har været diskussioner ude om, hvorvidt vippeserum er et lægemiddel og ikke et kosmetisk produkt, og dermed også om det har bivirkninger, som f.eks. misfarvet iris. Fokus har været på om nogle af de bivirkninger, som var i det oprindelige lægemiddel mod grøn stær også fandtes i de vippesera som indeholder Prostaglandiner.  


M2 Beauté har været i søgelyset, da en læge mente, at det var et lægemiddel. Men det aktive stof, som findes i deres vippeserum, er ikke det samme, som det du finder i medicinen til grøn stær, men et lignende stof.

Test altid

Har du sarte og følsomme øjne, er det en god ide at være forsigtig. Det er trods alt et produkt som kommer meget tæt på øjnene. Bliver dine øjne røde eller irritable, så lad være med at bruge det vippeserum, men test en anden type.


Når du køber vippeserum i Danmark eller i Europa, så er du sikker på, at produktet er godkendt til kosmetisk brug.

Relaterede produkter

Elizabeth Arden Prevage Clinical Lash and Brow Serum 4 ml
Medlemspris 551,21
Ikke medlem 734,95
Optjen 56 point
(17)
Filorga Optim Eyes Lashes & Brows 2 x 6,5 Ml
Medlemspris 333,71
Ikke medlem 444,95
Optjen 34 point

Relaterede artikler

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Af Trine Brøndsted

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs Mere
DUFFLashes: Den store guide til kunstige vipper

Matas LIVE

DUFFLashes: Den store guide til kunstige vipper

Af Matas

I dagens Matas LIVE får vi besøg af Nadia Jun, som er grundlægger af danske DUFFLashes, der er en af Skandinaviens førende virksomheder inden for falske vipper. I dag vil Nadia dele alt, hvad hun ved om at påføre falske vipper, lægge den perfekte eyeliner, samt hvordan man bedst passer på sine vipper. Se med og bliv inspireret til, hvordan du derhjemme kan give dit makeup-look et ekstra pift med et par smukke, kunstige vipper.

Læs Mere
5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Vi guider

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Af Trine Brøndsted

Korte vipper og ufrivillig tynde bryn er der ingen, der drømmer om. Heldigvis er der masser du kan gøre for at få fyldigere bryn og vipper, som et øjenvippe og øjenbryn serum, men også kosttilskud.

Læs Mere
Vi tester vandfast mascara, der holder vand!

Vi guider

Vi tester vandfast mascara, der holder vand!

Af Mia Dybkilde & Anne-Sophie Milling Gamborg

Planlægger du at hoppe en tur i bølgerne eller er du træt af, at regnen ødelægger makeuppen, så skal du have fat i en vandfast mascara. Vi har testet fire forskellige vandfaste mascaraer, og giver dig en oversigt over de tidligere tests – læs dommene her.

Læs Mere