Vi guider

Danatekt: Pleje til tør, sensitiv og svækket hud

Har du svækket hud, tør hud eller hud, der af andre grunde har nemt til irritation? Så er det vigtigt med beskyttelse og masser af fugt. I denne artikel kan du læse om plejende produkter fra danske Danatekt, som lindrer irritation, fugtgiver og beskytter sart hud.

Hvis du har tør og sart hud, ved du sikkert, hvor ubehageligt det kan føles, når huden bliver ru om vinteren, og det varme bad får huden til at klø. Selvom det kan være svært helt at slippe af med generne hvis du har en sart hudtype, kan du heldigvis lindre irritation ved at bruge fede cremer, fugtgivende produkter og milde sæber. Her guider vi til tre produkter, der er rigtig gode i plejerutinen til sart hud. 

Danatekt Fedtcreme 70%

Noget af det vigtigste du kan gøre i din plejerutine, hvis du har sart og tør hud, er at bruge en fed creme. Det høje fedtindhold sørger nemlig for at lægge et beskyttende ’lag’ hen over huden, som på én og samme tid beskytter huden mod udefrakommende faktorer og sørger for at holde fugten inde.


Danatekts Fedtcreme har et højt fedtindhold på hele 70%, som effektivt bidrager til at beskytte huden og give fugt. Indholdet af glycerin, jojobaolie og E-vitamin fugter intenst og nærer huden, mens fedtindholdet sørger for at holde på fugten i huden. Som resultat virker cremen fugtgivende, beroligende og lindrende på svækket og tør hud.


Cremen er utroligt mild og både Allergy Certified og Svanemærket. Den kan bruges til hele familien; voksne som børn. Brug gerne cremen hver dag – flere gange om dagen, hvis du har behov for det.

250 ml
DanatektFedtcreme 70%
119,95 kr.
(1)

Danatekt Barrierecreme

Den beskyttende barrierecreme fra Danatekt er – ligesom fedtcremen fra samme brand – udviklet særligt til sart hud. Denne creme er rigtig god at bruge på særligt udsatte områder på kroppen, hvor du typisk oplever gener. Det kunne være håndryggene, albuerne eller steder i ansigtet.


Cremen lægger nemlig en tynd, forseglende ’hinde’ på huden, som er vandafvisende. Det betyder konkret, at cremen holder fugten inde samt plejer og blødgør huden.

Cremen er beriget med sheabutter og glycerin, som styrker, fugter og beroliger huden, og så er den allergimærket og Svanemærket.

60 ml
DanatektBarrierecreme
89,95 kr.


Både Fedtcreme og Barrierecreme fra Danatekt er rigtig gode til at pleje tør hud, der har svært ved at holde på fugten. Barrierecremen kan med fordel bruges på mindre, udsatte områder, mens fedtcremen også er god til lidt større områder.

Hvem er Danatekt?

Danatekt er et dansk brand, der producerer milde produkter til personlig pleje. Alle Danatekts produkter er særligt udviklet til tør, ekstra tør, skællende, sart og udsat hud, der behøver ekstra pleje og beskyttelse. Alle deres produkter er lavet uden parfumestoffer, og så er hele serien både allergimærket og Svanemærket. Det er den, for at du trygt kan bruge produkterne på din og din families sensitive hud.

Danatekt Shampoo & Vask

En anden ting, der er god at tænke over, hvis man døjer med sart hud, er de produkter, man bruger i badet. Lange bade og meget varmt vand kan virke yderligere udtørrende på huden, ligesom der findes mange skrappe badeprodukter, som du kan overveje at gå udenom, hvis du har sensitiv hud og/eller hovedbund.


Danatekts allergi- og Svanemærkede Shampoo & Vask er et af de produkter, du uden bekymring kan bruge. Det er en mild sæbe, der fungerer både som shampoo og kropsvask. Sæben er særligt udviklet til tør og sart hud og hovedbund. Den indeholder glycerin og provitamin B5 (kendes også som panthenol) som fugter, beskytter og nærer håret.


Brug den, når du går i bad – og husk i øvrigt at skrue en smule ned for badetiden og det varme vand. Det vil din hud takke dig for.

250 ml
DanatektShampoo & Vask
62,95 kr.
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs også

Tre gode råd til dig med sensitiv hud

1: Mild pleje

Brug en fugtighedscreme, der passer til din hudtype, og brug den gerne lige efter badet. Varmt vand kan virke udtørrende på huden, så det er godt at tilføre lidt fugt og pleje udefra. Undgå desuden hudplejeprodukter, der indeholder skrappe ingredienser, da disse kan virke irriterende.


2: Dæk huden til

Beskyt din hud mod kulde og vind, som kan forværre tørhed. Helt lavpraktisk kan du bruge handsker og en vindtæt jakke i koldt vejr. Også i varmt vejr kan du være opmærksom på at huske solcremen og undgå at være alt for længe i solens stråler.


3: Undgå for varme bade

Selvom det kan være fristende at tage et afslappende, langt og varmt brusebad, er det en god idé at holde igen med det dampende vand. Varmt vand er nemlig med til at fjerne hudens naturlige olier, og det kan virke udtørrende på huden. Brug derfor lunkent vand i badet, og begræns tiden du står under bruseren. Forkæl i stedet dig selv med en blød pyjamas og en mild, fugtgivende ansigtsmaske.

Andre favoritter fra Danatekt:

250 ml
DanatektCreme 25%
119,95 kr.
100 ml
DanatektCreme 25%
67,95 kr.
150 ml
DanatektRensecreme
99,95 kr.
60 ml
DanatektBrystvortecreme
72,95 kr.
1000 ml
DanatektPatient Hår- Og Kropsvask
129,95 kr.
250 ml
DanatektLotion 21%
77,95 kr.

Relaterede artikler

Her er den bedste dermatologiske pleje til tør hud

Vi guider

Her er den bedste dermatologiske pleje til tør hud

Af Pernille Witt Kirkegaard

Døjer du med tør hud om vinteren? Så er du kommet til helt rette sted. Her kan du nemlig se den bedste dermatologiske hudpleje til tør hud fra Vichy, La Roche-Posay og CeraVe

Læs Mere
Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Din sundhed

Bliv klogere på dermatologisk hudpleje

Af Ida Hinchely Kyhn

Du har måske scrollet gennem siden her på matas.dk og set mærker som Vichy, La Roche-Posay og A-Derma, som har et lille mærke på sig, der siger ’dermatologisk hudpleje’. Men måske du tænker: hvad betyder det egentlig? Læs med her, og bliv klogere på, hvad dermatologisk hudpleje er, og hvad de forskellige brands kan hjælpe dig med.

Læs Mere
Den bedste rutine til sart hud med A-DERMA

Vi guider

Den bedste rutine til sart hud med A-DERMA

Af Ida Hinchely Kyhn

Leder du efter parfumefri og skånsom ansigtspleje til en sart hud? Så er det A-DERMAs BIOLOGY-serie, du skal kigge efter. I 40 år har A-DERMA specialiseret sig i at skabe produkter til en sart hud - så de ved, hvad de taler om. I denne artikel dykker vi ned i de forskellige produkter i serien og hjælper dig med at skræddersy en hudplejerutine, som kan give balance for din sarte hud.

Læs Mere
Bliv klogere på C-vitamin

Din sundhed

Bliv klogere på C-vitamin

Af Matas

Hvad er C-vitamin, hvad bruger kroppen det til – og har vi brug for det? Måske er du allerede stødt på vitamin C, enten som tilskud til din kost eller i din hudplejerutine. Men har du nogensinde tænkt over, hvad dette vitamin gør for din krop, og hvad det gør for din hud, hvis du bruger det i din hudpleje? Læs med her, og bliv klogere på C-vitamin.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek