Vi guider
Falske øjenvipper – den ultimative guide
Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Er du ikke ligefrem velsignet med lange dådyrsvipper fra naturens side, så snyd dig til længere og mere voluminøse vipper ved at bruge kunstige vipper. Førhen var kunstige vipper noget, der primært var forbeholdt drag queens og showbiz-folket, men i dag er kunstige vipper et helt naturligt valg i mange kvinders makeuprutiner, både til hverdag og fest. Og det giver god mening, for kunstige vipper kan virkelig ændre udtrykket i dit look.​​​​​​​​​​​​​​ Vores vipper er i den grad med til at ramme øjet ind og skabe intensivitet i dit look, og så er det overhovedet ikke så svært, som man umiddelbart skulle tro, at bruge kunstige vipper!

Hvilke falske øjenvipper er bedst? – Forskellige typer

Kunstige vipper kan gøre noget helt særligt for dit look og skaber uden tvivl sexet blikfang. Kunstige vipper findes i alverdens afskygninger, længder og størrelser.


Vælg mellem sjove, glamourøse, kunstneriske eller slet og ret helt naturlige, som blot pynter og forskønner på dine eksisterende vipper. Hvis du netop ønsker et naturligt look, så vælg kunstige vipper, som er lavet af ægte hår, de fås også i alle størrelser og er det valg, der kommer til at se pænest og mest naturligt ud. ​​​​​​​

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs også

Dyre vs. billige vipper​​​​​​​

Som med så meget andet kosmetik er det ikke altid prisen, der sætter standarden for, hvor godt produktet er. Kunstige vipper fås i mange forskelige prisklasser, men det er ikke altid, at pris og kvalitet hænger sammen. Prøv dig lidt frem, og find dine egne favoritter. Det er meget en smagssag, når man skal vælge kunstige øjenvipper.


Tip! Vask altid dine hænder, både før du begynder at påføre dine kunstige øjenvipper, og når du fjerner dem igen.

Vipper til hverdag

Det er måske ikke lige til hverdag, du ønsker de helt vilde drama queen-vipper, men har måske bare brug for lidt ekstra volumen eller længde.

Udvalget er stort, hvis du er ude efter fine hverdagsvipper.​​​​​​​

Vipper til fest

Til festlige lejligheder er der rig mulighed for at skrue op for intensiteten og gøre dine vipper endnu mere dramatiske.

Bliv festens midtpunkt med et imponerende blikfang i form af kunstige vipper, hvor kun din kreativitet sætter grænser. Skru en ekstra tand på for det intense look ved at bruge et par volumevipper.

Vipper med 3D-effekt

Skal vipperne være lidt ''ekstra''? Så prøv et sæt falske øjenvipper med 3D-effekt! Og til de festlie begivenheder er der særlig god grund til at eksperimentre med dem - hvis du spørger os..

3D-vipperne sikre nemlig ekstra volume til vipperne, der ikke er til at tage fejl af.

Vipper med magnet

Synes du, det er svært at fedte rundt med lim og kunstige øjenvipper, så skal du måske prøve den magnetiske version, der for mange er nemmere at påføre, for slet ikke at tale om når de skal af igen.


Magnet-vipper består, som navnet antyder, af magneter, som vipperne fastsættes med i stedet for lim. Du skal bruge to sæt vipper til hvert øje. Du lægger det første lag vipper på overvipperne og fører dernæst det andet sæt vipper under vipperne. De to smeltes sammen af en lille magnet.


Når vipperne skal af igen, skal du blot separere dem, hvilket er en hel del nemmere end at skulle fjerne limrester fra øjenvippelimen. Og vipperne kan genbruges! Det er da genialt.

Enkeltvipper

Enkeltvipper er perfekte til dig, som bare gerne vil fylde vipperne lidt ud eller måske går efter et meget personligt look, hvor du kan lege med længderne.

Læg en lille klat lim på håndryggen, og dup de enkelte vipper let i limen, før du sætter dem på.

Vælg vipper til din øjenform

Når du vælger vipper, kan du med fordel vælge en vippeform, som fremhæver din øjenform eller får din øjenform til at balancere bedre med det look, du går efter.

Mandelformede øjne

Har du mandelformede øjne, er paletten af vipper bred.

Du kan med fordel vælge en vippe, hvor hårlængden er ens på hele øjet, og tætheden er den samme​​​​​​​.

Glatte øjenlåg

Har du glatte øjenlåg, hvor du ikke har en synlig globelinje og måske lige øjenvipper?

Så kan du åbne dit øje ved at vælge lange og buede øjenvipper, som er længere i yderkanten af øjet.

Tunge øjenlåg

Hvis dit øjenlåg er lidt tungt, og din globelinje ikke er så synlig, så kan fake lashes løfte dit øje.

Vælg en vippe, hvor vippehårene er lange på midten, så dit øje ser mere åbent ud.

Vippelim

Vippelim skal kunne holde til lidt af hvert. De fleste vippelim er hvide, når de kommer på, og bliver gennemsigtige, når de tørrer. De er lavet af latex, men du kan også få latexfri lim, så kig på pakken, hvis du ikke kan tåle latex.​​​​​​​​​​​​​​

Den gode, holdbare lim med latex

Denf første vippelim, vi vil introducere er den med latex.

Den holder godt, og så er den hvid, når den kommer på, hvorefter den bliver gennemsigtig, når den er helt tør.

Den latexfrie vippelim

Har du sensitive øjne eller bruger kontaktlinser, kan du bruge en latexfri lim, hvis du oplever, at dine øjne let bliver irriterede.


Brug selvfølgelig også latexfri vippelim, hvis du er sensitiv eller allergisk over for latex.

Den sorte lim

Vippelim fås ikke kun i den hvide farve, som de fleste af os måske kender. Den kan nemlig også fås i sort! Og hvorfor, du burde vælge den i sort, er der en helt særlig grund til.

En sort lim kan være en fordel, hvis du bruger sort eyeliner og ikke rigtig synes, den er nem at lægge oven på limen.

Vipper uden lim

Har du en yndlingslim, som du bare ved fungerer godt for dig, så gå efter vipper uden lim, og brug din egen.


Der er ingen grund til at forsøge nye limtyper, hvis du allerede ved, hvad der fungerer godt for dig.

KUN ONLINE
MAC Lashes 48
144,95 kr.
5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Vi guider

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Ønsker du stærke, sunde og smukke bryn og vipper? Så har vi i denne artikel samlet vores fem bedste tips til, hvordan du kan nå i mål med det bryn- og vippelook, du ønsker.

Læs også

Det skal du altid huske, når du bruger falske øjenvipper

Før du kaster dig ud i brugen af kunstige øjenvipper, er det en god idé at tage stilling til, hvordan de enkelte typer vipper egentlig fungerer, hvordan man håndterer dem, påfører dem og ikke mindst tager dem af igen, uden at det skader dine egne vipper, vel at mærke. Læs med her, og få helt styr på de mest elementære ting vedrørende kunstige øjenvipper.​​​​​​​


Følg Nicci Welsh' hurtige videotutorial:

​​​​​​​​​​​​​​


Sådan sætter du dem på:


1. Først mascara

Inden du begynder at påføre dine kunstige vipper, er det en god idé at komme mascara på dine egne vipper. Især hvis du ikke er udstyret med sorte vipper fra naturens side. Når der er mascara på dine egne vipper, blender de nemlig pænere ind med dine kunstige vipper.​​​​​​​


2. Klip i vipperne

Medmindre du er enormt garvet, kan det være svært at sætte vipper på i ét langt stykke, og det kan derfor være en fordel at klippe vippen op i tre stykker. De fleste vipper har en form, der følger øjets, så de korteste skal sidde i den inderste øjenkrog.
Hvis du vælger at sætte dem på i ét helt stykke, så start altid med at fæstne på midten, dernæst den inderste del af den og til slut den yderste del af den kunstige øjenvippe.


Tip! Brug eventuelt en pincet til at påsætte vipperne med. Det kan være lettere at få skubbet vipperne ordentligt på plads på den måde. Prøv dig frem!3. Et lille løft

For at få vipperne til at ligge helt nede på din egen vippekant – og dermed undgå et mellemrum mellem dine egne vipper og de kunstige vipper – kan du løfte blidt op i dit øjenlåg ved at lægge en finger på dit øjenbryn og hive opad. På den måde får du placeret dine vipper nede oven på dine egne vipper, og det vil få resultatet til at se mest naturligt ud.


4. Hold styr på limen

Når du påfører lim på dine vipper, så lad den lige tørre lidt, inden du påfører vipperne. Jo vådere vipperne er, desto nemmere glider vipperne, når du får dem på, og kan på den måde være sværere at styre placeringen. Og bare rolig, limen virker ikke mindre godt ved at være mindre våd.


Tip! Når limen er tørret – du kan se det ved, at den er gået fra at være hvid til at være gennemsigtig – kan du eventuelt lægge en eyeliner på vipperen, så kanten af vipper og lim ikke ses.


Er du også fan af gul? Gul makeup er en mega-trend

Spot Trenden

Er du også fan af gul? Gul makeup er en mega-trend

Gul er overalt; gule velourpuder, vamsede plaider, sennepsfarvede lune sweatre og nu også i makeuppen. Den varme solfarve har vundet alles hjerter i år. Og gul er faktisk ret let at bruge i makeup – hvem skulle have troet det?

Læs også

Sådan tager du vipperne af

Vær forsigtig, når du fjerner dine kunstige vipper. Du skulle jo nødig komme til at hive nogle af dine egne vippehår af. Træk blidt den falske øjenvippe fra den ene ende og dernæst løsne den stille og roligt fra den anden ende. Lirk den lige så stille løs, indtil den kommer af.


Tip! Brug eventuelt en pincet til at påsætte vipperne med. Det kan være lettere at få skubbet vipperne ordentligt på plads på den måde. Prøv dig frem!Så længe holder falske øjenvipper

Det handler om at holde en god hygiejne, når man har med makeup og makeupbørster at gøre, og kunstige øjenvipper er ingen undtagelse. Og det er da også på grund af hygiejniske årsager, at man siger, at man maks. skal genbruge sine vipper to til fem gange. Det er helt individuelt, og kig derfor godt på dine vipper efter hver gang. Hvis de er den mindste smule snavsede, så kassér dem hellere end at ende med en øjeninfektion.

7 fejl du ikke må begå med din mascara

Vi guider

7 fejl du ikke må begå med din mascara

Mascaraen behøver ikke nogen yderligere introduktion. Vi er mange, der bruger den hver dag, og den er måske den del af vores rutine, de færreste af os vil undvære. Men selvom du bruger mascara hver dag, har du så helt styr på, hvordan du gør?

Læs også

Sådan renser du dine vipper og genbruger dem

Vær forsigtig, når du fjerner dine kunstige vipper. Du skulle jo nødig komme til at hive nogle af dine egne vippehår af. Træk blidt den falske øjenvippe fra den ene ende og dernæst løsne den stille og roligt fra den anden ende. Lirk den lige så stille løs, indtil den kommer af.


  • Fjern limrester

    Brug en øjenmakeupfjerner og en vatrondel. Her skal du vælge en silikonebaseret øjenmakeupfjerner. For at fjerne lim fra den kunstige vippekant skal du blidt hive limen væk med små træk, altså behøver denne ikke at fugtes.


  • Vask

    Hvis du ønsker at genbruge dine vipper, er det vigtigt, at du renser dem godt for snavs, limrester og makeuprester. Tag et rent glas, og hæld lidt øjenmakeupfjerner i glasset sammen med dine vipper og lidt lunkent vand.


  • Opbevaring

    Efter et par minutter tager du vipperne op. Læg dem på et rent stykke køkkenrulle, og tryk forsigtigt på vipperne – fra overfladen på vipperne. Red dem eventuelt igennem, og læg dem tilbage i æsken, så de holder deres form til næste gang, du skal bruge dem. ​​​​​​​

Miild: Svanemærkede og AllergyCertified mascaraer

Nyhed

Miild: Svanemærkede og AllergyCertified mascaraer

Miild’s mascaraer er verdens første, der både er svanemærket og er AllergyCertified, og de har været 3,5 år undervejs. Miild er stiftet og udviklet af de to makeupartister, Tine Emilie Svendsen og Tanja Gregersen, der selv lider af allergi.

Læs også

Gode makeupfjernere til at fjerne limrester på din falske øjenvipper:

Dobbelt så effektiv

Fjern nemt resterne af lim og rens dine falske vipper med makeupfjerneren fra Mac, der indeholder lindrende agurkeekstrakt og rosenvand. 

Til genstridig lim

Makeupfjerneren fra Clinique er en af de stærkere drenge i klassen, som kan fjerne de sidste limrester uden store problemer.
​​​​​​​

Og så er den ovenikøbet oftalmologisk testet og dermed egnet til de mest følsomme øjne. 

SPAR 25%
Clinique Take The Day Off™ Makeup Remover 125 ml
Medlemspris
142,46 kr.189,95 kr.Spar 47,-

Det milde valg

Har du sensitive øjne eller hud, kan du med fordel vælge at bruge en mild makeupfjerner til at rense dine falske vipper i. 

Relaterede produkter

Relaterede artikler

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Vi guider

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Af Trine Brøndsted

Ønsker du stærke, sunde og smukke bryn og vipper? Så har vi i denne artikel samlet vores fem bedste tips til, hvordan du kan nå i mål med det bryn- og vippelook, du ønsker.

Læs Mere
Vi tester vippeserum

Vi guider

Vi tester vippeserum

Drømmer du om lange, smukke øjenvipper – og har du overvejet at investere i et vippeserum? Så se med her, hvor vi tester forskellige sera og finder det bedste vippeserum. Vi kan allerede nu afsløre, at vi er imponerede over effekten af vidunder-produktet til vipperne, der får dem til at vokse i længde og tykkelse.

Læs Mere
Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Af Tine Vesterbøg

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Kender du den situation? Vi guider dig til den perfekte winged eyeliner.

Læs Mere
Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Af Amalie Schiller

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.