Nyhed
Redaktionen tester: Fenty Beauty
Fenty Beauty er endelig landet på hylderne hos Matas! Rihannas superpopulære makeupbrand, som alle taler om. Jeg har fået fingrene i en håndfuld af de mest hypede produkter og har testet dem, så du kan se effekten med egne øjne.

Fenty Beauty er en makeupserie skabt af Rihanna, som blev lanceret for første gang tilbage i 2017. Hendes produkter blev på rekordtid en kæmpe succes, og det er der flere årsager til. For det første er de af meget høj kvalitet. Og så findes der nuancer til alle hudtoner i hendes serie af produkter, hvilket har fået beauty-entusiaster til at juble verden over. Da hendes bestseller, Pro Filt’r Foundation, blev lanceret, kunne den fås i 40 nuancer. Det er efterfølgende steget til 50, så endnu flere kan være med. Det er altså ret fedt!

Rihanna har også skabt Fenty Skin, som er en række af lækre og effektive hudplejeprodukter. Hæng på, så fortæller jeg lidt mere om en af de helt store bestsellers fra Fenty Skin sidst i artiklen.

The Fenty Face

Rihanna har sin helt egen måde, hun bruger sine produkter på, for at få det aller bedste resultat. Det handler om at skabe glød med glød på. Og hvem vil ikke gerne opnå den strålende hud, Rihanna har?

Lige siden jeg for første gang så videoen til Rihannas kæmpehit SOS tilbage i 2006, har jeg tænkt, at sådan en glødende og lækker hud vil jeg også gerne have. Jeg er selvfølgelig en tand blegere end hende med min danske forårs-lyse hud, men hey – der er heldigvis nuancer til alle, så det skal nok blive godt!

Jeg har testet et fuldt look med Fenty Beauty produkter - the Fenty Face-way. Læs med her, og hør, hvordan det gik.​​​​​​​

Pro Filt’r Longwear Foundation

Efter at have renset og fugtet min hud er det første, jeg påfører, Fenty Beauty Pro Filt’r Longwear Foundation. Den har jeg hørt meget godt om, så den glæder jeg mig til at teste! Jeg bruger den i farven 150.

Det er en meget let foundation, som kommer med en pumpe, der gør den nem at bruge. Den er utrolig let at fordele på huden, og du har fin tid at arbejde med den, før den sætter sig.

Den føles fløjlsblød på huden, og så blender den meget naturligt. Og al den rødme, jeg havde i min hud før, er pist væk! Den har en virkelig god dækkeevne, men uden du rigtig kan se den. Som et Instragram-filter, bare i den virkelige verden. Ikke dårligt!

Den har en oliefri formel, og jeg tænker, den er perfekt til dig, der har en fedtet til kombineret hud, som har let ved at skinne i løbet af dagen. Denne foundation has got your back – den bliver, hvor den skal, og det kan jeg li’!Eaze Drop Skin Tint

Et andet godt produkt, du kan bruge til din base, er Eaze Drop Skin Tint. Det er en let Skin Tint, som er perfekt til dig, der ønsker et ’no makeup’-makeup look. Den giver en let til medium dækkeevne og er perfekt til de dage, hvor du bare har brug for en jævn og lækker base at lægge din makeup over.

Du kan påføre den enten med dine fingre eller en makeupbørste. Din hud vil få en glat og jævn struktur, med masser af lækker glød, som holder ved hele dagen. Et superlækkert musthave produkt til makeuptasken, hvis du spørger mig!

Match Stix

For at få basen helt på plads, skal vi have gang i lidt contour. Her bruger jeg Match Stix Matte Skinstick i farven Mocha, som jeg dupper på lige under mine kindben og på siderne af panden, og så blender jeg farven ud med en makeupbørste. Den cremede tekstur er supernem at arbejde med, da den blender meget naturligt ind i huden og får markeret ansigtet.

Bagefter bruger jeg en Match Stix i farven Sinamon, som jeg kommer på æblekinden, næseryggen og oppe ved tindingerne. Den her farve er sindssygt flot, og i min optik kan den bruges til lidt af hvert. Jeg bruger den både som blush og highlighter til det her look, men jeg tænker også, du kan komme lidt på øjenlåget og bruge den som øjenskygge, hvis du har lyst til det.

Disse små, cremede sticks er virkelig alsidige og nemme at bruge – du kan nærmest ikke gå galt i byen med dem. Det er virkelig et godt produkt, som ret sikkert har vundet en plads i min makeup-rutine.Hella Thicc Volumizing Mascara

Den her mascara… Wow, siger jeg bare! Jeg har glædet mig til at skrive om den, for den var virkelig vild!

Der skulle vitterligt ikke mere end en enkelt påføring til, så var min vipper allerede ready for the day – de var både længere og med markant mere fylde. Det er alligevel sjældent, der skal så lidt til, især fordi mine vipper fra naturens side er meget lyse. Jeg kom et par ekstra lag på, for testens skyld, og jeg må indrømme, at jeg var mildest talt blæst bagover af resultatet. Mine vipper er hella thicc, den må jeg gi’ dig, Rihanna! Og så er de superlange, adskilte og smukt bukkede (hvilket i øvrigt holder hele dagen).

Så er du på udkig efter en ny mascara, så vil jeg klart anbefale dig at tage et kig på den her. Den giver virkelig smukke vipper - se selv resultatet herunder.Gloss Bomb Universal Lip Luminizer

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker lipgloss. Jeg elsker looket, og jeg elsker følelsen af lækre, fugtede læber. Derfor var jeg ret excited over, at jeg skulle teste Gloss Bomb Universal Lip fra Fenty Beauty i farven 002 Fussy.

Det er en lipgloss, blød som smør, der ikke bare er virkelig flot at se på, og henleder tankerne på 90-erne, men også føles superlækker på læberne. Den bliver også på læberne i lang tid, før jeg behøver påføre mere, hvilket er et stort plus i min bog.

Det er den perfekte hverdags-lipgloss at have med i tasken, som giver det der ekstra til dit look.

Invisimatte 2.0 Mattifying Powder

Måske du så med, da Rihanna helt casual påførte sin pudder under sit halftime show til SuperBowl? Og jep, den er god nok – det var Invisimatte 2.0 Mattifying Powder, som i øvrigt eksploderede i salget efterfølgende.

Jeg har ikke danset til halftime show, men jeg kan alligevel godt få brug for at mindske den shine, min hud kan diske op med i løbet af dagen. Denne pudder er transparent og fastgør din makeup, samtidig med at den mindsker shine og holder dig mat de steder, du har brug for det. Den lægger sig fjerlet på huden og giver et silkeblødt look, som samtidig gør, at din makeup holder hele dagen.

Da pudderen er gennemsigtig, kan den bruges på alle hudtoner. Et godt tip er at have den med i tasken, så du altid kan tocuhe up i løbet af dagen, hvis du får brug for det.

Det færdige look:

Fenty Skin Hydra Vizor

Pleje af huden er det vigtigste trin til en smuk og glødende hud. Rihannas Fenty Skin har en lang række af hudplejeprodukter, der virkelig kan tage din hud til nye højder. Fenty Skin Hydra Vizor er en af dem – og så er den helt genial som base under din makeup.

Det en dagcreme, som har en fugtgivende formel med en superlet og lækker tekstur. Cremen har en let lyserød tone, som blender naturligt ind i huden og er med til at give den her lækre glød, som vi alle sukker efter. Derudover indeholder den SPF 30, så din hud er beskyttet mod solens stråler hele dagen.

Sidst, men ikke mindst, så arbejder den på at mindske fine linjer og rynker, og så mindsker den porerne uden at føles stram på huden. Den lette duft af ørkenmelon gør den i øvrigt superskøn at påføre – virkelig en god og lækker dagcreme!

Mine overordnede tanker om Fenty Beauty

Jeg kan godt være ærlig og sige, at jeg havde meget høje forventninger til Fenty Beauty, inden jeg gik i gang med at teste. Men jeg må så også sige, at de i den grad er blevet indfriet. Her er tale om produkter af meget høj kvalitet, som ikke bare performer med det samme, men også holder hele dagen. Lækre konsistenser, gudesmukke farver og fantastisk holdbarhed står skrevet over alle produkterne, og jeg er vild med det!

Fenty Beauty er i min optik mere end godkendt – og så er jeg helt oppe at køre over, at de har så bredt et sortiment af nuancer, så alle kan være med. Mere af det, tak! Jeg er fan. ​​​​​​​

Andre musthaves fra Fenty Beauty:

4 artikler vi anbefaler, du også læser:

Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Vi guider

Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn

Af Cathrine Park

Har du nogensinde overvejet, at din fødselsdato kunne have en betydning for, hvordan du foretrækker din makeup? Ja, tro det eller ej, men makeup, der matcher dit stjernetegn, er faktisk blevet ting, og her viser vi det oplagte signaturlook til netop dit tegn. Så lad dig inspirere – eller kig med for sjov.

Læs Mere
Guide til foundation: Her er alt, du skal vide

Vi guider

Guide til foundation: Her er alt, du skal vide

Af Zita, Materialist

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base. I denne artikel guider vi til alt, der er værd at vide om foundation, samt vores bedste tips og tricks!

Læs Mere
Makeupartisten guider til solkysset hud

Matas LIVE

Makeupartisten guider til solkysset hud

Af Matas

Varmt vejr og smuk, solkysset hud går hånd i hånd. I dag deler makeupartisten Katrine Regnbue ud af alle sine tips og teknikker til at skabe en fin, solbrun hud med makeup – med et ganske naturligt resultat til følge. Hun gennemgår både makeup som passer til den lyse, skandinaviske hud samt produkter, som kan varme dybere hudtoner op.

Læs Mere
Vi tester vandfast mascara, der holder vand!

Vi guider

Vi tester vandfast mascara, der holder vand!

Af Mia Dybkilde & Anne-Sophie Milling Gamborg

Planlægger du at hoppe en tur i bølgerne eller er du træt af, at regnen ødelægger makeuppen, så skal du have fat i en vandfast mascara. Vi har testet fire forskellige vandfaste mascaraer, og giver dig en oversigt over de tidligere tests – læs dommene her.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.