Vi guider
Læg en makeup, der matcher dit stjernetegn
Har du nogensinde overvejet, at din fødselsdato kunne have en betydning for, hvordan du foretrækker din makeup? Ja, tro det eller ej, men makeup, der matcher dit stjernetegn, er faktisk blevet ting, og her viser vi det oplagte signaturlook til netop dit tegn. Så lad dig inspirere – eller kig med for sjov.

Er du typen, der går op i stjernetegn, og sluger du endda horoskoper råt hver eneste uge, så ved du sikkert også, at man i astrologien mener, at hvert stjernetegn er forbundet med særlige karaktertræk. Nogle stjernetegn er kendetegnet ved at være ekstremt udadvendte og energiske, hvor andre er mere tilbagelænede, rolige og jordnære.

Det er netop disse forskellige træk, der gør, at det er blevet så populært at snakke om specifikke makeup-præferencer til de tolv stjernetegn. Og hvis du er nysgerrig efter, hvilken makeup, der efter vores vurdering matcher dit stjernetegn bedst, så kig med her, hvor vi har skabt tolv forskellige signaturlook.       

Vædder (Aries) 21. marts – 19. april


​​​​​​​Masser af glød

Vædderen er eventyrlysten og energisk og fuld af selvsikkerhed. De er superlidenskabelige og meget inspirerende for deres omgivelser – tålmodighed er dog ikke deres stærkeste side, så tingene må gerne gå lidt tjept.

​​​​​​​

Er du vædder, og dermed et af de fire ildtegn, vil den perfekte makeup til dig være et look, der emmer af varme og glød. Så gå efter gyldne øjenskygger, solkysset hud med bronzer og highlighter og naturlige læbestifter eller lipglosses med masser af glans … dvs. makeup, der fanger lyset og andres opmærksomhed (og som desuden er ganske nem og hurtig at lægge!)

Tyr (Taurus) 20. april – 20. maj


​​​​​​​Tidsløs og klassisk
​​​​​​​

Tyren er en rolig og stabil livsnyder, som værdsætter skønhed og ting, der gør livet smukkere. De har øje for det chikke, og foretrækker det klassiske og tidløse look frem for det vilde og skæve.


Er du tyr, vil du sikkert føle dig smuk, elegant og godt tilpas med klassiske røde læber over for en nedtonet hud og en øjenmakeup med fokus på bryn og vipper. Det er nemlig et look, der på én gang er cool og moderne og aldrig føles gammeldags.

Tvilling (Gemini) 21. maj – 20. juni


​​​​​​​Sprudlende og farverig
​​​​​​​

Tvillingen er en nysgerrig sjæl med et udadvendt og sprudlende sind, som altid er på jagt efter oplevelser og aldrig er bange for at kaste sig ud i nye ting.


Er du tvilling, er du nok et af de stjernetegn, der er mest tilbøjelig til at eksperimentere med din stil og dit look. Den ene dag kan du derfor være supernedtonet og naturlig, og den næste er du ikke bleg for at troppe op med sæsonens hotteste makeuptrend.

​​​​​​​

Kast dig fx ud i friske pink læber – gerne skinnende og glansfulde – som skal spille op til funklende øjne i nuancer af kobber, rødbrun og rosa. Kodeordet er masser af perlemor og pigmenter. Og så kan du sætte prikken over i’et med mørkebrun khol og mascara, så looket ikke bliver for hårdt.

Krebs (Cancer) 21. juni – 22. juli


​​​​​​​Varm og harmonisk
​​​​​​​

Den følsomme og rolige krebs har begge ben plantet på jorden og holder af det hjemlige og nære. De går gerne efter harmoni og en tilbagelænet stil – og det gælder også makeuppen.

​​​​​​​

Er du krebs, kan du derfor sikkert bedst lide, når din makeup ikke bliver for dominerende. Et smukt og balanceret tone-i-tone-look vil derimod passe din personlighed perfekt, og du kan roligt gå efter sæsonens varme og fine ferskenfarver, som du bruger på både øjne, kinder og læber.

Løve (Leo) 23. juli – 22. august


​​​​​​​Iøjefalende glam
​​​​​​​

Løven er karismatisk, udadvendt og charmerende – en rigtig her-kommer-jeg-type, som elsker er være det underholdende midtpunkt til enhver lejlighed.

​​​​​​​

Er du løve, så kalder det på en signaturmakeup, hvor du bliver set. Et godt bud på dette er et sexet og glamourøst look med smokey eyes i brune øjenskygger indrammet af khol, markante børstede bryn og masser af mascara. Ansigtet kan passende formes med konturskygger, så kindbenene står skarpt, og til læberne kan du bruge en glansfuld rosanude farve.

Jomfru (Virgo) 23. august – 22. september


​​​​​​​Delikat og ordentlig
​​​​​​​

Den perfektionistiske jomfru sætter pris på ordentlighed og præcision. De er gode til at bevare overblikket, er skarpe og analytiske, og så er de hjælpsomme og omsorgsfulde.

​​​​​​​

Er du jomfru, skal der også være orden i sagerne, hvad din makeup angår. Din omhyggelighed taget i betragtning gør dig til den oplagte kandidat til en præcis og skarp eyeliner, perfekte øjenvipper uden skyggen af en eneste mascaraklump og en hud, der ser fin og fejlfri ud. Kræver det foundation og concealer, så bruger du hellere end gerne tiden på det.

Vægt (Libra) 23. september – 22. oktober


​​​​​​​Romantisk og tiltrækkende
​​​​​​​

Vægten er en yderst charmerende selskabspapegøje med sans for diplomati, som derfor holder af at have harmoni og balance omkring sig. De har en naturlig tiltrækningskraft og er elegante til fingerspidserne.


Er du vægt, vil et dragende romantisk look med stor sandsynlighed passe godt til dig. For dig betyder det, at læber og øjne skal være i perfekt samspil, og det kan du fx opnå med en forførende og dyb bærrød læbestift (fx i mat) over for et stærkt og intenst blik med voluminøse vipper, laminerede bryn og eventuelt en mørkebrun kohl langs øjets nederste våde kant.    

Skorpion (Scorpio) 23. oktober – 21. november


​​​​​​​Forførende femme fatale
​​​​​​​

Skorpionen er både følsom og fascinerende og har derfor en trang til at ville beskytte sig selv, samtidig med at de ofte har en magnetisk tiltrækningskraft på andre. De har derfor en stærk udstråling, men kan også virke meget hemmelighedsfulde.

​​​​​​​

Er du skorpion, finder du dig nok godt til rette med et kontrastfyldt look – altså en makeup, som både er intens og blød, sexet og sød. Lad derfor dine øjne træde frem med en cool og markant tone-i-tone øjenmakeup med mørkeblå øjenskygge, som du toner godt ud, og eyeliner langs de øverste vipper i samme blå nuance. Brynene skal markeres og børstes opad og vipperne skal være fint adskilte og dybsorte. Giv øjnene et feminint og blødt modspil af porcelænshud og sensuelle rosanude læber.  

Skytte (Sagittarius) 22. november – 21. december


​​​​​​​Klassisk med et twist
​​​​​​​

Skytten er et varmt, åbent og livsglad menneske med en stor optimisme og en lyst til at rejse – også i fantasien. De er videbegærlige og lærenemme og er desuden selvsikre og stoler på deres egen smag.

​​​​​​​

Er du skytte, kan du sikkert godt lide at lege lidt med dit udtryk og din makeup. Du er ikke en slave af trends, men foretrækker at sætte dit eget spin på et klassisk look. Måske kaster du dig ud i et klassisk french chic-look, men i stedet for en flydende sort eyeliner, bruger du en funky liner i skinnede grøn eller safirblå, og opfinder naturligvis gerne din egen finurlige form på stregen.

Stenbuk (Capricorn) 22. december – 19. januar


​​​​​​​Simpel elegance
​​​​​​​

Stenbukken er ekstremt målrettet, ambitiøs og selvstændig – og er ofte den fødte leder. De har en praktisk og til tider konservativ og traditionel tilgang til livet, men gemmer også på en meget følsom og åndelig side.

​​​​​​​

Er du stenbuk, er du nok ikke hende, vi ser med en makeup for avantgarde eller speciel. Du hælder mere til det praktiske og pæne – og det virker for dig! Så på med den gyldne lyse øjenskygge (der lige frisker øjnene lidt op), sort mascara og winged eyeliner. Brug desuden en letfarvet dagcreme for at ensarte huden og en smule rouge for at fremhæve æblekinderne. Læberne får et strejf af en rosa læbestift, som du dupper på med fingrene for et mere tilfældigt udtryk, og så er du klar til dagen.

Vandmand (Aquarius) 20. januar – 18. februar


​​​​​​​Original farvesammensætning
​​​​​​​

Den rebelske og frihedssøgende vandmand er og bliver helt sin egen. Vandmanden er derfor ret ukonventionel, fremtidsorienteret og aldrig bange for at skille sig ud – også hvis det kan virke en smule provokerende på andre.

​​​​​​​

Er du vandmand, er du draget af farver, teksturer og former, der passer dit humør. Din kreativitet og originalitet får gerne frit spil, og det kunne meget vel være med en lilla cremeøjenskygge på hele låget op til globelinjen (hvor øjenlåget folder), der ser smukt ud over for en koralrød læbestift.

Fisken (Pisces) 19. februar – 20. marts


​​​​​​​Feminin friskhed
​​​​​​​

Fisken er fantasifuld, kreativ og ekstremt intuitiv og omsorgsfuld. De kan være meget følsomme og sarte, og så er de drømmere, der let kan forsvinde ind i deres egen verden.

​​​​​​​

Er du fisk, vil det blide makeuplook tale til dig. Din kreativitet spiller sig derfor ikke ud i sprælske grafiske farver, men derimod i en mere nedtonet og jordnær farvepalet af varme, gyldne nuancer. En diskret guldfarvet øjenskygge – fx med cremet tekstur – vil give dig et delikat og feminint look, og så kan du supplere med en fin sort eller mørkebrun eyeliner langs den øverste vippekant og mascara, selvfølgelig. Læber og kinder skal holdes friske og naturlige med en rosapink blush og læbebalsam eller letfarvet lipgloss.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Af Amalie Schiller

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Derfor er der naturligvis også en duft, der passer til hvert et stjernetegn. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så læs med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs Mere
Amalies makeup favoritter: fra simpelt til glitter

Vi guider

Amalies makeup favoritter: fra simpelt til glitter

Af Amalie Schiller

Jeg tror, at de fleste af os har nogle særlige favoritter, når det kommer til makeup. Måske har du brugt den samme mascara i flere år, fordi du ikke har kunnet slippe jerngrebet om den, siden du første gang prøvede den i din lokale Matas? Personligt har jeg selv nogle favoritter, der efter måneder og år stadig dominerer i min makeuptaske. Når jeg går på jagt i beauty-junglen, går jeg for det meste på udkig efter simple produkter, der får mit makeuplook til at se naturligt og simpelt ud. Og dog..

Læs Mere
Materialistens fem uundværlige i makeuptasken

Vi guider

Materialistens fem uundværlige i makeuptasken

Af Amalie Kaaris Lund

Vipper, bryn og negle! Findes der egentlig noget bedre, end at det hele bare spiller? Matas’ egen materialist, Zita, deler her hendes helt personlige favoritter til negle, bryn og vipper. De her produkter knuselsker hun, og jeg har taget en snak med hende om hvorfor, så du også kan få glæde af hendes ekspertise.

Læs Mere
Redaktionen tester: bedste mascara

Vi guider

Redaktionen tester: bedste mascara

Af Amalie Schiller

Mascara er den ting i makeuppungen vi her på redaktionen hverken kan og vil leve uden. Nogle fortrækker en mascara, der giver et intents og dramatisk look, mens andre elsker de lange og tynde vipper. Vi må nok erkende, at mascaraen er det produkt, vi har skiftet ud flest gange, siden vi i begyndelsen af teenageårene begyndte at eksperimentere med den billigste af slagsen, der lige præcis var nok lommepenge til. Nu har vi sat os for at teste nogle af de bedste mascaraer.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.