• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Vi guider

Find den ideelle renserutine til din hudtype

Er det nu så vigtigt at rense sit ansigt morgen og aften, spørger du måske? Hertil kan vi svare: JA! Det er altafgørende med gode og konsekvente renserutiner, hvis huden skal holdes i balance og fremstå sund gennem hele livet. Følg guiden nedenfor, og find en skræddersyet renserutine med Matas Striberne, der passer til netop din hudtype.

I løbet af en dag bliver huden i ansigtet udsat for alt lige fra makeup og sved til forurening og bakterier. Alle disse ting, der samler sig på din hud vil hurtigt resultere i urenheder og fyldte porer, hvis de ikke renses af morgen og aften. Renset hud har desuden den fordel, at den tager væsentligt bedre imod de plejende ingredienser i cremer, optager mere ilt om natten og stimulerer cellefornyelsen bedre. Der er derfor bare med at komme i gang med at finde din foretrukne renserutine.

Rens fra Matas Striberne

Fælles for Matas Stribernes renseprodukter - uanset hudtype - er, at de alle har en hudvenlig pH-værdi, der komplimenterer huden uden at irritere balancen. En stor del af renseprodukterne er uden parfume, flere bærer Svanemærket, de er fri for uønsket kemi, og der bliver altid brugt gennemtestede og aktive ingredienser. Du kan derfor altid være helt tryg ved Matas Striberne.


I det følgende kommer vi til at gennemgå den ultimative hudplejerutine for sensitiv, normal/kombineret og tør hud. Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har? Så kan du tage Matas hudtest her.

Renserutine til sensitiv hud

Sensitiv hud kan være rigtig mange ting. Nogle er allergiske overfor specielle parfumestoffer eller indholdsstoffer. Andre reagerer kraftigt på udefrakommende faktorer som fx sol, kulde eller forurening. Det vil ofte resultere i prikken, rødmen og irritation i huden.

Lige meget hvilken form for sensitiv hud du har, kan det betale sig at vælge skånsomme produkter med sunde og veldokumenterede ingredienser. En god tommelfingerregel er at gå efter produkter med Svanemærket og Astma-Allergi Danmarks Den Blå krans, der indikerer, at produktet er uden parfumestoffer, andet unødig kemi og samtidig tager hensyn til miljøet.  

1. Rens

Første skridt i en grundig renserutine er at få renset huden i bund. Starter du din morgen ud i badet, er Matas Mild Rensemousse uden parfume et ideelt produkt, der renser, beskytter og beroliger huden med hjælp fra ingredienser som allantoin og betaine.


Matas Mild Vaskegele er også et oplagt produkt til sensitiv hud, der renser effektivt men skånsomt. Hvis du har tendens til at udtørre en smule ved brug af sæbebaserede produkter og vand, kan du i stedet bruge en rensemælk, der efterlader huden blød og velfugtet. Brug Matas Mild Renseservietter når du er på farten eller lige skal have den sidste rest af makeup af. De er fx perfekte at have i tasken, når du skal op og træne.

De ideelle renserutiner til dig med sensitiv hud

Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med sensitiv hud

Det er altafgørende med gode og konsekvente renserutiner, hvis huden skal holdes smuk og sund gennem hele livet. Har du ovenikøbet sensitiv hud, kræver det ekstra skånsom pleje. Vi guider dig til de ideelle renserutiner med Striberne, der passer ekstra godt på huden.

Læs også

2. Skintonic

Når du har fået fjernet makeup og renset ansigtet for urenheder, er det tid til at give huden lidt opfriskning. Matas Mild Skintonic uden parfume virker cellefornyende og opstrammende, ligesom den renser og beroliger huden. Den er bl.a. rig på allantoin og kreatin.

Gode råd til sensitiv hud

  • ​​​​​​​Undgå produkter med meget aktive ingredienser eller parfume - alt for aktive produkter eller parfume er nogle af de ting, som hurtigt kan irritere en hud, som allerede er sensitiv. Gå derfor efter milde, parfumefrie produkter.

  • Et problem ad gangen. Bare fordi huden er sensitiv, kan man godt have andre udfordringer også som fx urenheder. Men det er meget nemmere at få styr på urenhederne, hvis man først får huden lidt i ro. Så kan det også være, at de forsvinder helt af sig selv

- Sara, Digital Materialist hos Matas

3. Ansigtscreme

Sidste trin i renserutinen er den afsluttende pleje med cremer. I Matas Mild-serien finder du masser af forskellige cremer, der bl.a. er rige på beroligende allantoin samt fugtgivende og plejende jojobaolie.


Du kan også gå efter andre Stribede ansigtspleje-serier, selvom du har sensitiv hud. Sørg blot for, at de er uden parfume, og gå efter ingredienser, der beroliger (fremgår på bagsiden af etiketten).Renserutine til normal/kombineret hud

Normal hud er en sund og balanceret hud, der har de optimale betingelser for at udføre sine essentielle funktioner. Den vil oftest føles blød, fast og elastisk. Har du kombineret hud, så kan du ind imellem opleve udfordringer som fx urenheder, tørhed m.m. Du kan fx opleve at have en olieret t-zone men tørre kinder.

Renserutine til normal hud


1. Rens

Første skridt er at få renset huden i bund, så alle bakterier og skidt fjernes. Hvis du starter morgenen ud i badet, er Matas Rensemousse til normal hud et lækkert produkt, der med vaskeaktiver fra kokos renser huden grundigt.


Hvis du har tendens til at udtørre en smule ved brug af sæbebaserede produkter og vand, kan du i stedet bruge en rensemælk, der efterlader huden blød og velfugtet. Rensemælk til normal hud fjerner nemt overskydende makeup og snavs. Vaskeaktiver fra kokos renser huden, mens cellefornyende kreatin fugter og strammer huden op.

De ideelle renserutiner til dig med normal hud

Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med normal hud

Kilden til sund og smuk hud er gode og konsekvente renserutiner morgen og aften. Nogle elsker at bruge lang tid på hudpleje, andre vil have det overstået i en fart. Vi guider til forskellige renserutiner til normal hud, uanset om du er den grundige eller utålmodige type.

Læs også

2. Skintonic

Når huden er blevet ren, har den brug for opfriskning og pleje i form af en skintonic. Matas Skintonic til normal hud indeholder cellefornyende kreatin, der øger hudens elasticitet og samtidig strammer op. Hamamelis plejer huden og virker sammentrækkende på porerne. Produktet duppes blidt på huden med en vatrondel.

Gode råd til normal/kombineret hud

  • ​​​​​​​Regel nummer: Aldrig glem fugten! En kombineret hud kan nemt begynde at overproducere fedtstof, hvis man stripper huden helt for fugt. Brug derfor fugtgivende produkter allerede fra rensen, eller tilføj et fugtserum til din rutine. På den både holder huden sig nemmere i balance.  

  • En kombineret hud, som kan have tendens til at slå ud engang imellem, kan holdes i skak med en dybderensende maske 1-2 gange i ugen. Det kan fx være en lermaske som suger urenheder og overskydende fedtstof ud af huden, så det ikke tilstopper porerne og risikerer at blive til en bums.

- Sara, Digital Materialist hos Matas

3. Serum

Har du brug for lidt ekstra fugt og pleje, så kan det være, du skal prøve et serum. Et serum skal på efter skintonic men før dag- og natcreme.

Matas Mild Serum til normal hud indeholder blandt andet glycerin, som fugter og beroliger huden, samtidig med at det beskytter huden mod udtørring. Derudover er det uden parfume, Svanemærket og certificeret med Den Blå Krans. Et effektivt serum, der altså også er godt for dig med en lidt mere sensitiv hud.  

3. Ansigtscreme

Sidste trin i renserutinen er den afsluttende pleje med cremer. Når du har normal hud, er der flere forskellige serier indenfor Striberne, du kan bruge. I serien Normal Hud er der to fugtighedscremer med og uden parfume med aktive ingredienser som kreatin og glycerin, der giver ekstra fugt og regenerer huden.

Har du en kombineret hud, der måske kan have tendens til at fedte lidt op, så prøv Matas Mild Dag- og Natcreme til Normal/Kombineret hud. De er uden parfume og sørger for at fugte huden hele dagen, samtidig med at de plejer og beroliger huden.  Renserutine til tør hud

Nogle har tør hud året rundt, mens andre for det meste oplever det i vinterhalvåret. Her er koldt og blæsende vejr i kombination med et tørt indeklima med til at udtørre huden og øge fordampning af fugt i huden. Det svækker hudens naturlige beskyttelsesbarriere og resulterer i, at huden har svært ved at holde sammen og nemmere sprækker. Huden vil derfor reagere kraftigere på eksterne faktorer, som resulterer i ru og stram hud, der prikker og klør.


Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at du skal bruge produkter med et højt indhold af fugtigivende ingredienser, hvis du har tør hud. Derudover skal du minimere de varme bade og brugen af sæbeprodukter, da det fjerner hudens beskyttelsesbarriere.  

1. Rens

Start ud med Matas Rensemælk til tør hud uden parfume til at fjerne makeup og snavs fra huden. Den cremede mælk både renser, giver fugt og beskytter huden på grund af aktive ingredienser som glycerin, antioxidativ E-vitamin og allantoin

Et andet effektivt alt-i-et renseprodukt til tør hud er Matas Micellar Water, der kommers på vatrondeller, der føres over øjne og ansigt. En emulgator baseret på kokos, danner opløsende miceller, der renser huden. Glycerin, E-vitamin og Allantoin styrker desuden hudens barriere, giver fugt og beroliger.

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Vi guider

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Gode og konsekvente renserutiner morgen og aften er alfa omega, hvis huden skal stråle smukt og fremstå sund. Har du tendens til tør hud, er det vigtigt at finde en rutine, der giver optimal fugt og pleje. Følg guiden nedenfor og find en skræddersyet renserutine til netop dit behov.

Læs også

2. Skintonic

Herefter dupper du Matas Skintonic til tør hud uden parfume blidt på huden med en vatrondel. Vaskeaktiv og rensende ingrediens fra kokos fjerner de sidste rester snavs ellers renseprodukt, hvorefter aktive både giver fugt, astringerer huden, beskytter hudens naturlige barriere og beroliger

God råd til en tør hud


  • Vand kan godt virke udtørrende for huden, og det er helst at undgå, hvis huden allerede er tør. Vælg derfor renseprodukter som fx en rensemælk, der ikke skal vaskes af igen med vand. Brug i stedet for en opvredet vatrundel eller en vaskeklud til at fjerne den med. På den måde får huden også en mild eksfoliering.

  • Brug en fugtmaske som natcreme. Hvis din hud tørster efter fugt og pleje, kan du i perioder (eller en gang om ugen) skifte din natcreme ud med en fugtmaske i stedet for. Så vil du vågne op med en gennemfugtet hud.

​​​​​​​- Sara, Digital materialist hos Matas

3. Ansigtscreme

Som afsluttende pleje skal du fugte huden godt med rige cremer. Her er der flere muligheder til tør hud i Stribernes sortiment alt efter alder og behov.


Hvis du er 50+ er Stribernes Firming-serie til tør eller meget tør hud helt ideel. Seriens aktive ingredienser som hyaluronsyre giver huden et stort fugtboost.


Du kan også vælge dagcremer fra Stribernes serie til tør hud (den lyserøde), der kan være ideelle til de helt kolde vintermåneder.


Ønsker du derimod anti wrinkle-effekt, kan du gå efter Matas Anti Wrinkle-serien, der er henvendt til 35+ og er særligt god til folk med tør hud. og beroligerRelaterede produkter

Relaterede artikler

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Nyhed

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Hvis ansigtsmasker endnu ikke er en del af din skønhedsrutine, kan du ikke komme for hurtigt i gang. En ansigtsmaske er nemlig en af hemmelighederne bag en smuk og velplejet hud. Dyk ned i Stribernes store sortiment af masker og find den helt rette til din hudtype og dit behov.

Læs Mere
7 ansigtsbehandlinger, du selv kan lave derhjemme

Vi guider

7 ansigtsbehandlinger, du selv kan lave derhjemme

Forkæl dig selv med en ansigtsbehandling hjemme. Det er hverdagsluksus for både dig og din hud. Specielt hvis den trænger til lidt ekstra hjælp.

Læs Mere
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs Mere