• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Nyhed

Find den ideelle renserutine til din hudtype

Er det nu så vigtigt at rense sit ansigt morgen og aften, spørger du måske? Hertil kan vi svare: JA! Det er altafgørende med gode og konsekvente renserutiner, hvis huden skal holdes i balance og fremstå sund gennem hele livet. Følg guiden nedenfor, og find en skræddersyet renserutine med Matas Striberne, der passer til netop din hudtype. Vi lover dig, der både er til dig, som er grundig, og dig, der vil have det overstået på 30 sekunder.

I løbet af en dag bliver huden i ansigtet udsat for alt lige fra makeup og sved til forurening og bakterier. Alle disse ting, der samler sig på din hud vil hurtigt resultere i urenheder og fyldte porer, hvis de ikke renses af morgen og aften. Renset hud har desuden den fordel, at den tager væsentligt bedre imod de plejende ingredienser i cremer, optager mere ilt om natten og stimulerer cellefornyelsen bedre. Der er derfor bare med at komme i gang med at finde din foretrukne renserutine.

Rens fra Matas Striberne

Når vi nu forhåbentlig har fået dig overbevist om at rense ansigtet morgen og aften, er det med at finde en renserutine, der passer til dit behov og dit temperament. For lad os være helt ærlige - det nytter ikke noget at have store ambitioner om en lang og krævende renserutine, hvis du kun når den i weekenden. Så er det bedre at være realistisk men en kort og effektiv rutine, du er konsekvent med hver dag. Hvad end du er til, findes der de rette renseprodukter fra Matas Striberne, der kan sikre dig en ren og velplejet hud. 

Fælles for Matas Stribernes renseprodukter - uanset hudtype - er, at de alle har en hudvenlig pH-værdi, der komplimenterer huden uden at irritere balancen. En stor del af renseprodukterne er uden parfume, flere bærer Svanemærket, de er fri for uønsket kemi, og der bliver altid brugt gennemtestede og aktive ingredienser. Du kan derfor altid være helt tryg ved Matas Striberne.

Rens efter din hudtype

Så langt så godt. Nu er vi kommet dertil, hvor du med din hudtype in mente hopper ned til det afsnit, der beskriver den skræddersyede renserutine til dig. Oftest vil vi være inddelt i hudtyperne normal hud, sensitiv hud eller tør hud. Derimellem kan der sagtens være hudtyper eller hudtilstande som uren hud eller kombinerede hudtyper. Er du i tvivl om, hvor du hører til, kan du altid få hjælp af vores materialister i butikkerne eller benytte Matas’ hudtest online.

Renserutine til normal hud

Normal hud er en sund og balanceret hud, der har de optimale betingelser for at udføre sine essentielle funktioner. Den vil oftest føles blød, fast og elastisk og være fri for udfordringer som urenheder, tørhed m.m.Den grundige renserutine til normal hud


1. Rens

Første skridt er at få renset huden i bund, så alle bakterier og skidt fjernes. Hvis du starter morgenen ud i badet, er Matas Rensemousse til normal hud et lækkert produkt, der med vaskeaktiver fra kokos renser huden grundigt.


Hvis du har tendens til at udtørre en smule ved brug af sæbebaserede produkter og vand, kan du i stedet bruge en rensemælk, der efterlader huden blød og velfugtet. Rensemælk til normal hud fjerner nemt overskydende makeup og snavs. Vaskeaktiver fra kokos renser huden, mens cellefornyende kreatin fugter og strammer huden op.

2. skintonic

Når huden er blevet ren, har den brug for opfriskning og pleje i form af en skintonic. Matas Skintonic til normal hud indeholder cellefornyende kreatin, der øger hudens elasticitet og samtidig strammer op. Hamamelis plejer huden og virker sammentrækkende på porerne. Produktet duppes blidt på huden med en vatrondel.

(61)
Matas Striber Skintonic til Normal Hud 500 ml
51,95
Førpris 69,95
Optjen 6 point

3. Ansigtscreme

Sidste trin i renserutinen er den afsluttende pleje med cremer. Når du har normal hud, er der flere forskellige serier indenfor Striberne, du kan bruge. I serien Normal Hud er der to fugtighedscremer med og uden parfume med aktive ingredienser som kreatin og glycerin, der giver ekstra fugt og regenerer huden.

Den hurtige renserutine til normal hud

1. Rens

Skal det gå hurtigt men samtidig være effektivt, skal du have fat i Matas Mild Renseservietter til normal hud uden parfume. De bløde vådservietter fjerner nemt makeup og andre urenheder fra ansigtet uden at udtørre huden. Blødgørende E-vitamin hjælper med at beskytte hudens naturlige barriere, mens glycerin bevarer hudens naturlige fugt.


Et andet effektivt renseprodukt til normal hud er Matas Mild Micellar Water, der påføres en vatrondel og derefter fjerner makeup og snavs fra huden. En emulgator baseret på kokos danner opløsende miceller, der renser huden. Provitamin B5 plejer huden, og kreatin strammer op samt forbedrer hudens elasticitet.

2. Ansigtscreme

Afsluttende plejes huden med de samme cremer som i 3-trins renserutinen. Hvis du synes, det er for besværligt med mange forskellige cremer, kan du gå efter en 24H ansigtscreme, der både kan bruges morgen og aften. Det kan fx være Matas Mild 24H Ansigtscreme til normal hud.

De ideelle renserutiner til dig med normal hud

Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med normal hud

Kilden til sund og smuk hud er gode og konsekvente renserutiner morgen og aften. Nogle elsker at bruge lang tid på hudpleje, andre vil have det overstået i en fart. Vi guider til forskellige renserutiner til normal hud, uanset om du er den grundige eller utålmodige type.

Læs også

Renserutine til tør hud

Nogle har tør hud året rundt, mens andre for det meste oplever det i vinterhalvåret. Her er koldt og blæsende vejr i kombination med et tørt indeklima med til at udtørre huden og øge fordampning af fugt i huden. Det svækker hudens naturlige beskyttelsesbarriere og resulterer i, at huden har svært ved at holde sammen og nemmere sprækker. Huden vil derfor reagere kraftigere på eksterne faktorer, som resulterer i ru og stram hud, der prikker og klør.


Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at du skal bruge produkter med et højt indhold af fugtigivende ingredienser, hvis du har tør hud. Derudover skal du minimere de varme bade og brugen af sæbeprodukter, da det fjerner hudens beskyttelsesbarriere.  Grundig renserutine til tør hud

1. Rens

Start ud med Matas Rensemælk til tør hud uden parfume til at fjerne makeup og snavs fra huden. Den cremede mælk både renser, giver fugt og beskytter huden på grund af aktive ingredienser som glycerin, antioxidativ E-vitamin og allantoin.

2. Skintonic

Herefter dupper du Matas Skintonic til tør hud uden parfume blidt på huden med en vatrondel. Vaskeaktiv og rensende ingrediens fra kokos fjerner de sidste rester snavs ellers renseprodukt, hvorefter aktive både giver fugt, astringerer huden, beskytter hudens naturlige barriere og beroliger

3. Ansigtscreme

Som afsluttende pleje skal du fugte huden godt med rige cremer. Her er der flere muligheder til tør hud i Stribernes sortiment alt efter alder og behov.


Hvis du er 50+ er Stribernes Firming-serie til tør eller meget tør hud helt ideel. Seriens aktive ingredienser som hyaluronsyre giver huden et stort fugtboost.


Du kan også vælge dagcremer fra Stribernes serie til tør hud (den lyserøde), der kan være ideelle til de helt kolde vintermåneder.


Ønsker du derimod anti wrinkle-effekt, kan du gå efter Matas Anti Wrinkle-serien, der er henvendt til 35+ og er særligt god til folk med tør hud. og beroliger

Den hurtige renserutine til tør hud

1. Rens

Matas Renseservietter til tør hud er bløde vådservietter, der hurtigt og nemt kan fjerne makeup, snavs og andre urenheder fra ansigtet på én gang uden at udtørre huden. Blødgørende avocadoolie plejer huden, mens glycerin bevarer den naturlige fugtbalance i huden.


Et andet effektivt alt-i-et renseprodukt til tør hud er Matas Micellar Water, der puttes på vatrondeller, der føres over øjne og ansigt. En emulgator baseret på kokos, danner opløsende miceller, der renser huden. Glycerin, E-vitamin og Allantoin styrker desuden hudens barriere, giver fugt og beroliger.

2. Ansigtscreme

Her afslutter du igen med en god fugtgivende creme til tør hud som i trin 3 i den grundige rutine.

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med tør hud

Gode og konsekvente renserutiner morgen og aften er alfa omega, hvis huden skal stråle smukt og fremstå sund. Har du tendens til tør hud, er det vigtigt at finde en rutine, der giver optimal fugt og pleje. Følg guiden nedenfor og find en skræddersyet renserutine til netop dit behov.

Læs også

Renserutine til sensitiv hud

Sensitiv hud kan være rigtig mange ting. Nogle er allergiske overfor specielle parfumestoffer eller indholdsstoffer. Andre reagerer kraftigt på udefrakommende faktorer som fx sol, kulde eller forurening. Det vil ofte resultere i prikken, rødmen og irritation – nogle oplever det endda som atopisk eksem.

Lige meget hvilken form for sensitiv hud du har, kan det betale sig at vælge skånsomme produkter med sunde og veldokumenterede ingredienser. En god tommelfingerregel er at gå efter produkter med Svanemærket og Astma-Allergi Danmarks Den Blå krans, der indikerer, at produkter er uden parfumestoffer, andet unødig kemi og samtidig tager hensyn til miljøet.  Den grundige renserutine til sensitiv hud

1. Rens

Første skridt i en grundig renserutine er at få renset huden i bund. Starter du din morgen ud i badet, er Matas Mild Rensemousse uden parfume et ideelt produkt, der renser, beskytter og beroliger huden med hjælp fra ingredienser som allantoin og betaine.


Matas Mild Vaskegele er også et oplagt produkt til sensitiv hud, der renser effektivt men skånsomt. Hvis du har tendens til at udtørre en smule ved brug af sæbebaserede produkter og vand, kan du i stedet bruge en rensemælk, der efterlader huden blød og velfugtet.  

2. Skintonic

Når du har fået fjernet makeup og renset ansigtet for urenheder, er det tid til at give huden lidt opfriskning. Matas Mild Skintonic uden parfume virker cellefornyende og opstrammende, ligesom den renser og beroliger huden. Den er bl.a. rig på allantoin og kreatin.

3. Ansigtscreme

Sidste trin i renserutinen er den afsluttende pleje med cremer. I Matas Mild-serien finder du masser af forskellige cremer, der bl.a. er rige på beroligende allantoin samt fugtgivende og plejende jojobaolie.


Du kan også gå efter andre Stribede ansigtspleje-serier, selvom du har sensitiv hud. Sørg blot for, at de er uden parfume, og gå efter ingredienser, der beroliger (fremgår på bagsiden af etiketten).

Den hurtige renserutine til sensitiv hud

1. Rens

Matas Mild Renseservietter uden parfume er skånsomme og bløde vådservietter, der hurtigt og nemt fjerner makeup, snavs og andre urenheder fra ansigtet uden at udtørre huden. Blødgørende havreekstrakt plejer og modvirker irritation, mens glycerin giver fugt.


Et andet hurtigt og effektivt renseprodukt til dig med sensitiv hud er Matas Mild Micellar Water, der er en alt-i-en ansigtsrens, der fjerner makeup og snavs fra huden. En emulgator baseret på kokos danner opløsende miceller, der renser huden. Allantoin beroliger huden og antioxidativ algeekstrakt giver fugt og opstrammer.  

2. Ansigtscreme

Som afsluttende pleje har huden brug for skånsomme og plejende cremer. Som i trin 3 på den grundige plejerutine, kan du vælge en af de 9 cremer fra Matas Mild-serien eller andre Stribede ansigtsplejeserier uden parfume.

De ideelle renserutiner til dig med sensitiv hud

Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med sensitiv hud

Det er altafgørende med gode og konsekvente renserutiner, hvis huden skal holdes smuk og sund gennem hele livet. Har du ovenikøbet sensitiv hud, kræver det ekstra skånsom pleje. Vi guider dig til de ideelle renserutiner med Striberne, der passer ekstra godt på huden.

Læs også

Relaterede produkter

(57)
Matas Striber Renseservietter til Tør Hud Uden Parfume 25 stk.
21,95
Førpris 29,95
Optjen 3 point

Relaterede artikler

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Nyhed

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Hvis ansigtsmasker endnu ikke er en del af din skønhedsrutine, kan du ikke komme for hurtigt i gang. En ansigtsmaske er nemlig en af hemmelighederne bag en smuk og velplejet hud. Dyk ned i Stribernes store sortiment af masker og find den helt rette til din hudtype og dit behov.

Læs Mere
7 ansigtsbehandlinger, du selv kan lave derhjemme

Vi guider

7 ansigtsbehandlinger, du selv kan lave derhjemme

Forkæl dig selv med en ansigtsbehandling hjemme. Det er hverdagsluksus for både dig og din hud. Specielt hvis den trænger til lidt ekstra hjælp.

Læs Mere
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage