• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Nyhed

De ideelle renserutiner til dig med sensitiv hud

Det er altafgørende med gode og konsekvente renserutiner, hvis huden skal holdes smuk og sund gennem hele livet. Har du ovenikøbet sensitiv hud, kræver det ekstra skånsom pleje. Vi guider dig til de ideelle renserutiner med Striberne, der passer ekstra godt på huden.

Vi behøver nok ikke fortælle dig, hvor vigtigt det er at rense huden dagligt for at komme af med makeup, skidt og snavs, der sætter sig i løbet af dagen. Bliver disse urenheder ikke renset af morgen og aften, vil det medføre fyldte porrer og urenheder som bumser og hudorme. Men ligeså vigtigt er, at nyrenset hud mere modtagelig overfor de plejende ingredienser i cremer, optager langt mere ilt om natten og stimulerer cellefornyelsen bedre.

Renserutine efter behov

Når vi nu forhåbentlig har fået dig overbevist om vigtigheden af faste renserutiner, er det med at finde ud af hvilken, der passer bedst til dine behov. Måske er du typen, der giver dig rigtig god tid til en lang renserutine. Måske vil du have det overstået på 30 sekunder. Uanset om du er til det ene eller andet, findes der produkter i Matas Striberne, der kan sikre en ren og velplejet hud. Så hvad er første skridt på vejen til at komme i gang med en god renserutine?

Rens efter din hudtype

Vejen til en god renserutine er for det første at finde produkter, der passer til netop din hudtype og dit temperament. Hvis du har styr på, om din hud er sart, normal, kombineret eller uren, er det nemmere at finde produkter, der gør det bedste for din hud. Ellers kan du altid spørge om din hudtype i Matas.

Fakta om sensitiv hud

Sensitiv hud kan være rigtig mange ting. Nogle er allergiske overfor specielle parfumestoffer eller indholdsstoffer. Andre reagerer kraftigt på udefrakommende faktorer som fx sol, kulde eller forurening. Det vil ofte resultere i prikken, rødmen og irritation – nogle oplever det endda som atopisk eksem. Lige meget hvilken form for sensitiv hud du har, kan det betale sig at vælge skånsomme produkter med sunde og veldokumenterede ingredienser, der beroliger og beskytter huden.

Ideelle renserutiner til sensitiv hud

En god tommelfingerregel for dig med sensitiv hud er at gå efter produkter med Svanemærket og Astma-Allergi Danmarks Den Blå krans, der indikerer, at produkter er uden parfumestoffer, andet unødig kemi og samtidig tager hensyn til miljøet.

Den grundige renserutine


Den grundige renserutine: Step 1

Første skridt i en grundig renserutine er at få renset huden i bund, så alle bakterier og snavs fjernes. Her er der flere produkter til sensitiv hud, du kan bruge. Starter du din morgen ud i badet, er Matas Mild Rensemousse uden parfume et ideelt produkt. Den bløde mousse renser, beskytter og beroliger huden med hjælp fra ingredienser som allantoin og betaine.


Matas Mild Vaskegele er også et oplagt produkt til sensitiv hud, der renser effektivt men skånsomt. Hvis du har tendens til at udtørre en smule ved brug af sæbebaserede produkter og vand, kan du i stedet bruge en rensemælk, der efterlader huden blød og velfugtet. Rensemælken har en dejlig blød konsistens, der masseres rundt i ansigtet på tør hud med vatrondeller og fjerner overskydende makeup og snavs. Ingredienser som allantoin og jojobaolie beroliger og blødgør huden.

Den grundige renserutine: Step 2

Når du har fået fjernet makeup og renset ansigtet for urenheder, er det tid til at give huden lidt opfriskning. Matas Mild Skintonic uden parfume virker cellefornyende og opstrammende, ligesom den renser og beroliger huden. Den er bl.a. rig på allantoin og kreatin.

Den vigtigste ingrediens foruden Life plankton er Salicylsyre, som er virksom på hudens overflade og kan hjælpe med at opløse talg og overskydende døde hudceller

Den grundige renserutine: Step 3

Sidste trin i renserutinen er den afsluttende pleje med cremer. I Matas Mild-serien finder du 9 cremer, der består af øjencreme samt dag- og natcremer. I serien er der både cremer til normal og sensitiv hud, der bl.a. er rige på beroligende allantoin samt fugtgivende og plejende jojobaolie. Du kan også gå efter andre Stribede ansigtspleje-serier, selvom du har sensitiv hud. Sørg blot for at de er uden parfume og gå efter ingredienser, der beroliger (fremgår på bagsiden af etiketten).

Den hurtige renserutine

Hvis du hører til dem, der helst skal have overstået renserutinen i en fart, findes der flere forskellige effektive og hurtige renseprodukter i Striberne.

Den hurtige renserutine: Step 1

Matas Mild Renseservietter uden parfume er skånsomme og bløde vådservietter, der hurtigt og nemt fjerner makeup, snavs og andre urenheder fra ansigtet uden at udtørre huden. Pakken er lille og praktisk, som gør den velegnet til at have med på rejser, festivaler eller i sportstasken. Blødgørende havreekstrakt plejer og modvirker irritation, mens glycerin giver fugt. Din hud vil efterlades ren, frisk og klar til den afsluttende pleje.


Et andet hurtigt og effektivt renseprodukt til dig med sensitiv hud er Matas Mild Micellar Water, der er en alt-i-en ansigtsrens, der fjerner makeup og snavs fra huden. Micellar Water påføres en vatrondel, der føres henover øjne og ansigt, til der ikke viser sig mere makeup og snavs på vatrondellen. En emulgator baseret på kokos danner opløsende miceller, der renser huden. Allantoin beroliger huden og antioxidativ algeekstrakt giver fugt og opstrammer.  

Den hurtige renserutine: Step 2

Som afsluttende pleje har huden brug for skånsomme og plejende cremer. Som i trin 3 på den ovenstående plejerutine, kan du vælge en af de 9 cremer fra Matas Mild-serien, der består af øjencreme samt dag- og natcremer til både normal og sensitiv hud. Du kan også gå efter andre Matas ansigtspleje-serier uden parfume.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Nyhed

Din komplette guide til Stribernes ansigtsmasker

Hvis ansigtsmasker endnu ikke er en del af din skønhedsrutine, kan du ikke komme for hurtigt i gang. En ansigtsmaske er nemlig en af hemmelighederne bag en smuk og velplejet hud. Dyk ned i Stribernes store sortiment af masker og find den helt rette til din hudtype og dit behov.

Læs Mere
7 ansigtsbehandlinger, du selv kan lave derhjemme

Vi guider

7 ansigtsbehandlinger, du selv kan lave derhjemme

Forkæl dig selv med en ansigtsbehandling hjemme. Det er hverdagsluksus for både dig og din hud. Specielt hvis den trænger til lidt ekstra hjælp.

Læs Mere
Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

Vi guider

Holistisk hudpleje: Plej din hud indefra og udenpå

En sund hud er ikke kun et spørgsmål og cremer og sera. Vi kigger på, hvordan du kan styrke og pleje din hud indefra og udenpå, så din hud bliver så stærk og sund som muligt.

Læs Mere
  • Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage