Menu
Vi guider

Husk at drysse glimmer på

Det er bare mere festligt, når man spicer makeuppen op med en masse glimmer og shimmer. Vi ser derfor på hvilke glimmerprodukter, der passer perfekt til sæsonens mange fester.

Glimmermakeup kan noget ganske særligt. Ikke alene er det prikken over i’et til et festligt outfit, det understreger også sæsonen og de mange traditioner, som jul og nytår nu engang bringer med sig. Måske er du bange for at komme til at ligne lidt af en diskokugle, når du bruger makeup med glimmer og shimmer. Det er der dog ingen grund til at frygte, hvis du bruger de rette produkter på den rigtige måde. Læs med her, hvor vi klæder dig på til at blive festens mest glitrende med masser af funklende effekter i din makeup. 

6 tips til glimmer, shimmer og shine i festmakeuppen

Glimmermakeup fås i dag i et hav af afskygninger og alverdens farver. Glimmer, shimmer, shine, ja, sågar små funklende sten er at finde i makeuppen. Det er et individuelt valg, hvor crazy du vil gå med dit look, men én ting er sikkert: Lidt ekstra bling er supersmukt til en festlig aften. ​​​​​​​

1. Øjne

Øjne er det oplagte sted at bruge glimmermakeup – øjenskygger, mascara, eyeliner, you name it. Du kan finde glimmer i alle former for øjenmakeupprodukter i dag.


Ønsker du et diskret look, så prøv at lægge en glimmereyeliner oven på din almindelige øjenskygge. Det giver en fin detalje. Hvis den skal have hele armen, så vælg en flot glimmerøjenskygge. Læg en god primer på øjenlåget, inden du går i gang, så din glimmer bliver, hvor den skal.


Så glem gamle myter om, at glimmerøjenskygger drysser i hele ansigtet. Brug blot en god primer på øjenlåget først. Så bliver din glimmerøjenskygge, hvor den skal, hele natten.

2. Vipper

De dramatiske vipper, glamourøse, fyldige og funklende eller kraftige og fløjlsbløde. Falske øjenvipper er et mirakel produkt med mange forskellige funktioner - også hvis du blot ønsker et naturligt hverdags- eller aftenlook. Det er en perfekt måde at sætte dine øjne i fokus på - i sær hvis du fra naturens side ikke er beriget med lange og fylde dådyrsvipper. Brug glimmer makeup til at fremhæve dine vipper og/eller drys en smule glimmer ud over dem, hvis du ikke kan få nok glitter og glamour.


Ønsker du et klassisk look, er det en god idé at gå efter de fløjlsbløde og lette øjenvipper. Hvis du derimod ønsker et intenst og dramatisk look er det en god idé at gå efter vipper i flere lag med forskellige kombinationer af  længder.  

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs også

3. Kinder

Flot markerede kindben er bare flotte. Udnyt den festlige årstid, vi befinder os i, og giv den gas med shineprodukter på dine kindben, så de får ekstra meget fokus.


Highlighter

En highlighter er det ultimative produkt at lægge på kindbenene og giver en ekstaordinær skinnende glødt til ansigtet. En highlighter er god at lægge alle de steder, hvor lyset rammer ansigtet. Ønsker derfor at fuldende glødende i hele anigtet, kan du med fordel lægge den i midten af panden og hagen, på næseryggen og på brynbenet.


Blush

En blush tilfører eksta varme og glød til kinderne samtidig med, at den skaber struktur i ansigtet. Vælg en blush med shimmer, for at fremhæve gløden i dit ansigtet. Det vil sætte prikken over i'et i dit endelige makeup look.Tip! Brug lidt highlighter på din amorbue (lige over overlæben). Det giver dine læber et lille løft.

4. Negle

Neglelak er et must til jul og nytår, og i stedet for at vælge en klassisk rød, så prøv en med et flot metallisk look, som understreger, at du har gjort noget ekstra ud af det.


Det er flot til festlige kjoler, men bestemt også i hverdagen til en varm sweater.


Synes du, det bliver for meget med glimmerneglelak på alle 10 fingre, kan du nøjes med at lakere nogle af neglene med glimmer og de andre i en ensfarvet lak.

5. Krop

Er du hoppet i festkjolen eller toppen med bare arme, så glem ikke at skuldre, kraveben og bryst kommer til at se endnu mere indbydende og lækkert ud, hvis du tilfører lidt shine til huden.


Miks et par highlighter-dråber i din bodylotion eller en olie med guldpartikler. Du vil se, hvor stor en forskel det gør, og hvor pænt det er.

Sådan fjerner du vandfast mascara

Vi guider

Sådan fjerner du vandfast mascara

Bakser du også med at få fjernet den vandfaste mascara? Hjælpen ligger lige for. Vi giver dig de bedste tricks til at få bugt med selv den mest genstridige makeup.

Læs også

6. Læber

Hvis du ikke er til glimmer på øjnene, kan du i stedet vælge at fremhæve læberne med et funklende look. Anvend et læbeprodukt med enten glimmer eller en, der får dine læber til at se ekstra shiny ud.


Ønsker du et lettere neutralt makeuplook kan du skrue ned for farverne i resten af ansigtet - og i stedet giver den fuld gas på læberne. Både med farve, men også med shimmer.


Du kan med fordel bruge en primer til læberne under dit læbeprodukt. Så er du sikker på, at dine læbber shinner hele aftenen.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Vi guider

Sådan laver du den perfekte winged eyeliner

Af Tine Vesterbøg

Du står foran spejlet. Du står med en flot winged eyeliner på det ene øje, mens eyelineren på det andet øje ikke helt har samme svip og form. Kender du den situation? Vi guider dig til den perfekte winged eyeliner.

Læs Mere
Guide til foundation: Her er alt, du skal vide

Vi guider

Guide til foundation: Her er alt, du skal vide

Af Trine Brøndsted

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base. I denne artikel guider vi til alt, der er værd at vide om foundation, samt vores bedste tips og tricks!

Læs Mere
Kend forskel på facial mists og setting sprays

Vi guider

Kend forskel på facial mists og setting sprays

Af Isabel Marschall Thostrup

Kender du forskellen på de forskellige face sprays, der findes? Det er ikke helt simpelt at finde rundt i, for nogle fungerer nærmest som en skin tonic på spray, mens andre er lavet til at holde makeuppen på plads, og en helt tredje slags både fugter huden og redder makeuppen. Få en guide til dem her, så du kan vælge rigtigt.

Læs Mere