• Afsendelse 1-3 hverdage
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 260 butikker
  • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
  • Returret frem til d. 31/1-2023
Menu
Spot Trenden

Sådan gør du dine skønhedsvalg grønnere

Skriv dig disse 5 gode råd bag øret, hvis du vil med på den grønne skønhedsbølge. Din sundhed og miljøet vil takke dig!

Det kan være svært at gennemskue hvor miljørigtige og bæredygtige skønhedsprodukter egentlig er. Vi guider dig til, hvad du skal være opmærksom på, når du shopper skønhed, så miljøet og din sundhed bliver førsteprioritet.5 råd til at blive grønnere i dine skønhedsvalg

Der er ikke det sted for tiden, hvor der ikke er fokus på bæredygtighed og miljørigtige valg – heldigvis! Hvad end det gælder mode, fødevarer, boliger eller biler har danskerne virkelig fået øjnene op for, hvor vigtigt det er at værne om miljø, klima og kommende generationer ved at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter af hverdagen.


Det er selvfølgelig heller ikke gået skønhedsbranchens næse forbi, og vi ser et langt større udvalg af bæredygtige, økologiske og naturlige brands, der gør det langt nemmere som forbruger at tage ansvarlige valg, når der skal lægges skønheds- og plejeprodukter i indkøbskurven. Vi giver dig her 5 simple råd til at blive mere grøn i dine skønhedsvalg.

Matas Striberne passer godt på miljøet

Bag om brandet

Matas Striberne passer godt på miljøet

I takt med ny viden indenfor sundhed og miljø udvikler vi i Matas hele tiden nye bæredygtige tiltag indenfor indhold og produktion af vores egenvarer, herunder Striberne. Det er alt lige fra at reducere plastik på vores emballager til at sikre kort transporttid fra produktion til butik.

Læs også

1. Reducer mængden af plastik

Produktionen af plastik er eksploderet i løbet af de sidste 50 år. Det er en vigtig del af den globale økonomi men medfører desværre også en række konsekvenser for vores sundhed og miljø, hvor verdenshavene lige nu bøder hårdt. Plastik er på nuværende tidspunkt uundgåeligt i vores samfund, men der er heldigvis mange gode plastreducerende tiltag i gang.

Matas nye generation af Stribet ansigtspleje tager fx endnu mere hensyn til miljøet ved at reducere mængden af plast i emballagedesignet med op til 30 % per krukke.


​​​​​​​​​​​​​​De nye krukker til kropsplejen er ligeledes enkeltvæggede fremfor dobbeltvæggede, der giver en stor plastreduktion. Som en ekstra bonus er mange af de nye Striber rykket over i airless emballage, flasker med twistlåg og langt flere krops- og hårplejeemballager er udstyret med praktiske pumper. Det efterlader hygiejnen helt i top, når du ikke skal stikke kør fem direkte ned i dine hudplejeprodukter og skabe en mindre hær af bakterier.


​​​​​​​​​​​​​​

2. Genbrug af emballage

Genbrug af emballageNår vi nu engang bruger store mængder plastik til mange forskellige formål i samfundet, er det helt essentielt at formå at genanvende materialet, så der ikke bliver brugt unødig energi på at producere nyt hele tiden. Som den eneste detailkæde i Danmark har Matas udviklet sit helt eget genbrugssystem. Matas Retursystem sikrer, at alle tomme emballager fra varer købt i Matas kan returneres til genbrug. Herefter bliver materialet genanvendt til bl.a. vejkegler og tæpperør.

​​​​​​​​​​​​​​

Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Bag om brandet

Derfor skal du vælge produkter med Den Blå Krans

Hver femte dansker er ramt af hudallergi overfor parfume og konserveringsmidler, og tallet er desværre stigende. Du kan selv gøre en hel del for at undgå unødig dette i dine skønhedsprodukter. Astma-Allergi Danmarks Blå Krans er et godt og trygt sted at starte.

Læs også

3. Gå efter mærkninger med miljø og din sundhed for øje

En af de simpleste måder at gennemskue, hvorvidt et skønhedsprodukt er miljørigtig og godt for din sundhed at ved at orientere sig efter mærkninger som Svanemærket og Astma-Allergi Danmarks Blå Krans.

Svanen er det nordiske miljømærke, der er forbrugerens garanti for, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori. Der er herved taget hensyn til miljøet under produktionen og sat skrappe krav til indholdsstoffer. Den Blå Krans er Astma Allergi Danmarks mærkning, der er forbrugerens garanti for at produktet er uden unødig kemi og parfumestoffer, der kan medvirke til at udvikle hudallergi for livet. Et stort antal af Matas Striberne bærer Svanemærket, der medvirker til at mindske den samlede miljøbelastning for produktion og forbrug.
Med relanceringen af Striberne er i alt 135 Striber inden for ansigts-, krops- og hårpleje Svanemærket og 34 bærer Astma-Allergi Danmarks Blå Krans. Samtidig udvikler og opdaterer vi i Matas hele tiden produktionsmetoder, emballage og indholdsstoffer efter nyeste viden og lovkrav inden for sundhed og miljø.

4. Køb danskproducerede produkter

Det er ikke nogen hemmelighed, at transport med fly og lastbil er noget af en CO2-synder. Derfor er det altid en fordel at gå efter produkter, der er produceret lokalt, så afstanden mellem produktion og forbruger er så kort som muligt. Stort set alle Matas’ egne varer er produceret i Danmark herunder også Striberne, som minimerer transporten til forbrugeren. Alle Matas egne produkter, der er produceret i Danmark, er udstyret med et lille dansk flag på bagsiden af produktet.Vi tester Mild-serien fra Matas Striberne

Bag om brandet

Vi tester Mild-serien fra Matas Striberne

Det kan være svært at vurdere, hvilken hudtype man har og hvilke hudpleje produkter man skal gå efter. May, som blogger under navnet Sydhavnsmor, har skrevet om Matas nye Mild serie, hvor to læsere har testet produkterne.

Læs også

5. Bær dine varer hjem bæredygtigt

Når dine beauty-indkøb skal transporteres hjem til badeværelseshylden kan det være en idé at droppe plastikposen og vælge en mere bæredygtig form for bærepose. Muleposen i stof er desværre ikke et bedre alternativ, da bomuldsproduktion belaster miljøet langt mere end plastikproduktion og kræver mange ressourcer og store arealer.

Hvad skal du så bruge, tænker du måske?Matas har udviklet et net lavet af genanvendte plastikflasker, der på bæredygtig vis udnytter et allerede brugt materiale, så man sparer på C02-regnskabet. Nettet er dekoreret med det nye Stribe-design, man også finder på emballagerne af den nye generation af Striber i en frisk lavendel-lilla, der får tankerne hen på forår. Nettet fylder ingenting og kan få en fast plads i tasken, så du altid kan bære dine indkøb bæredygtigt hjem.Relaterede artikler

Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Hairstudio

Curly girl metoden – trenden til alle med krøller

Af Matas

Måske har du allerede hørt om curly girl metoden, og er en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig, for at fremhæve det krøllede look. Hvis ikke, skal du læse med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl og co-wash.

Læs Mere
Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Af Isabel Marschall Thostrup

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs Mere
Få 4 flotte looks til et kort hår

Vi guider

Få 4 flotte looks til et kort hår

Af Ida Hinchely Kyhn

Hvordan laver man det bedste look til kort hår? Det dykker vi ned i i denne artikel, hvor vi guider til fire flotte frisurer til et kort og stylet look, som du kan finde inspiration i. Og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål til styling og pleje af kort hår.

Læs Mere
Sådan laver du de flotteste krøller

Hairstudio

Sådan laver du de flotteste krøller

Af Amalie Schiller

Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Læs Mere