Hairstudio
Sådan laver du de flotteste krøller
Drømmer du om smukke, krøllede lokker, kan du her blive klædt på med uundværlige tips og tricks til, hvordan du mestrer krøllejernet, hvilke stylingprodukter du kan bruge og hvilke typiske “krøllefejl”, du bør undgå.

Der findes mange krøllejern på markedet, og det kan være svært at skelne mellem dem og finde det, der passer til netop dit hår. I indslaget her har vi derfor samlet fem forskellige krøllejern til forskellige hårtyper, og som hver især skaber et unikt look på hver deres måde. Er du klar til at give dit hår de krøller, du har gået og drømt om? Så lad os komme til sagen!

Find et krøllejern, der passer til dit hår

Der findes utrolig mange krøllejern på markedet. Det kan derfor være svært at gennemskue, hvilke der passer til lige netop dit hår, og hvilke, der adskiller sig fra de andre. Vi har fundet fem forskellige krøllejern, der er gode på hver sin måde.

1. Krøllejern til langt hår

Har du langt hår, er de store og bløde krøller rigtig flotte, og giver et fint spil i lokkerne. Denne Oval Curler fra BaByliss er et flat jern, der skaber fyldige og lette krøller i håret. Tag en hårtot rundt om den lange, ovale spole, hold et par sekunder og kør spolen langsomt gennem håret.


Udover at guldbelægningen giver et eksklusivt look til jernet, er den også nænsom mod håret og sikrer et smidigt glid. En let måde at skabe store, smukke krøller i det lange hår på.

2. Skab krøller med et glattejern

Vidste du, at du kan bruge et glattejern til at skabe store, smukke bølger i håret? Jep - den er god nok! Hvis du mere er til det bølgede look, kan et glattejern være et godt værktøj at bruge istedet for det klassiske krøllejern.  


Det eneste du skal gøre, er, at tage en hårtot og sno det rundt om glattejernet. Dernæst kører du langsomt glattejernet ned til spidsen af dit hår - og voilá!

3. Krøllejern til kort hår

Hvis du har kort hår (måske også pandehår?), er det en god idé at gå med et krøllejern, der har en diameter på omkring 16mm. Jo mindre diameter, jo mindre krøller.  


BaByliss har udviklet det perfekte krøllejern til dem, der ønsker små og fyldige krøller i håret. Mens pigspolen sørger for at give fylde fra hårrødderne og ned, sørger den keramiske belægning for at beskytte håret og bevare et skinnende look.

4. Automatisk krøllejern

For nogle kan det virke uoverskueligt og måske svært at stå med krøllejernet i dagligdagen. Til dem, der har det sådan, findes der heldigivs et let og effektivt alternativ - nemlig et automatisk krøllejern!


Det eneste det kræver af dig, er, at du sætter sektionen af håret ind i krøllejernet, trykker og wupti! Du kan selv indstille opvarmningstiden alt efter hvilke look, du ønsker, dine krøller skal have.

5. Konisk krøllejern

Med et konisk krøllejern kan du både skabe store og bløde krøller, men også små og runde. Du kan nemlig selv indstille temperaturen på jernet.  


Det koniske krøllejern har en anden varmeplade, og har derfor ikke klemmen, så du skal i stedet sno håret rundt om jernet og holde i hårtotterne selv. Det kan være svært i starten, men øvelse gør mester.

Gode produkter til hår, der skal krølles

Når du krøller dit hår med krøllejern, har du brug for produkter, der beskytter håret mod varmen, holder på krøllerne, og giver glans. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvilke produkter du bruger i dine krøllede lokker. Her får du 3 gode krølle-produkter:

1. Den, der beskytter

Inden du begynder at bruge et krøllejern, er det vigtigt, at du beskytter dit hår inden med en varmebeskyttende spray. Foruden, at der er en masse skønne at vælge imellem, har vi en særlig én, der netop er god til krøller.


En skøn varmebeskyttende spray er Antonio Axu Heat Protection Spray, der bidrager med en vægtløs varmebarriere, som beskytter dit hår uden at tynge dit krøllede hår. 

2. Den, der holder på formen

Når man har brugt tid foran spejlet på at skabe de smukkeste krøller i håret, er der selvfølgelig ikke noget værre end, hvis de kort tid efter falder til jorden - bogstavelig talt.


For at holde formen på krølleren er en Curl Cream det ideelle produkt at forkæle de krøllede lokker med. Matas Striber Curl Cream sikre både godt hold til krøllerne samtidig med at modvirke frizz. Derudover sørger den for, at dit hår ikke bliver tørt, da denne darling indeholder sheasmør og provitamin B5, der fugter og plejer krøllerne på én og samme tid.

SPAR 14,-
Matas Striber Curl Cream 100 ml
53,95 kr.67,95 kr.Spar 14,-

3. Den, der giver skinnende krøller

Elsker du også, når dine krøller har en smuk glans? Så slut din styling af med en shine spray! En shine spray kan faktisk bruges til alle hårstylings, hårfarver og hårtyper, så ønsker du et slutresultat, der giver et blankt skær til håret? Well, here is your new friend!  


GHD Shiny Ever After Spray og Kevin Murphy Shimmer Shine er to vidundere, når vi taler om shine spray. Efter få sprøjt vil du på få sekunder opleve det smukkeste reflekterende skær i dine krøllede lokker.


Vidste du, at...
​​​​​​​det elektriske krøllejern, som Rene Lelievre og Roger Lemoine fik patent på i 1959, var godt nyt for kvinders hår? For nu kunne temperaturen bedre kontrolleres, hvilket betød, at håret ikke længere tog lige så meget skade.

6 fejl du ikke må begå, når du bruger krøllejern:

1. Du bør IKKE krølle dit hår uden at forberede håret

Vi nævnte tidligere, at en af de vigtigste ting, inden du går i gang med at krølle hår, er at forberede dit hår til det.


Du kan enten vælge at bruge en varmebeskyttende spray, som vi nævnte foroven, eller en spray til krøllet hår. For eksempel Matas Curl Defining Gel Spray, som du sprayer i dit tørre hår, inden du begynder at krølle det. Den forlænger nemlig krøllernes holdbarhed.


Brug sprayen i hele håret og få spændstige krøller hele dagen.


SPAR 19,-
Matas Striber Curl Defining Gel Spray 150 ml
55,95 kr.74,95 kr.Spar 19,-

2. Du bør IKKE krølle dit hår med et forkert jern

Det er vigtigt, at dit krøllejern passer til den form for krøller, du ønsker. De fleste krøllejern kan lave alle typer af krøller, men der er nogle, som er designet, så de er bedre til at lave specifikke krøller.Det kan for eksempel være, at du ønsker dig store og bløde krøller, eller mindre og fyldige krøller, eller måske er du mere til de løse og afslappede krøller?


Her kan du kigge på jernets størrelse: jo mindre jernet er i diameteren, jo strammere og små bliver krøllerne, hvorimod, hvis jernet er bredere i diameteren, får du et løsere krøllelook. OBH Nordica Styler Easy Multistyler har flere forskellige tilbehørshoveder, så du kan skabe dét look, du ønsker.

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Hairstudio

Curly girl – Alt du skal vide om metoden

Her er den komplette guide til Curly Girl metoden og produkterne! Måske er du en af de mange tusinde krøltoppe, som har taget den og co-wash til sig for at fremhæve det krøllede look. Eller også skal du netop til at i gang! Læs med her. Vi har nemlig stillet skarpt på curly girl, co-wash og low-poo i en trin for trin guide.

Læs også

3. Du bør IKKE lave krøller i en forkert retning

Når du skal lave krøller, er det vigtigt, at du gør det i den rigtige retning. Husk altid at krølle håret væk fra ansigtet, da frisuren på den måde “åbner” dit ansigt op. Det giver også det mest naturlige look.


Du kan som tommelfingerregel sno dit hår med uret, når det er i højre side og mod uret, når det er i venstre side, du krøller håret.

4. Du bør IKKE tage for meget hår med ad gangen

En typisk fejl er, at du tager for meget hår med i hver tot, du skal krølle. Det gør, at du ikke får en jævn fordeling af varmen i dit hår, og dine krøller falder dermed hurtigere ud, da varmen ikke når ud til det yderste lag i håret.


Del håret op i små totter inden, så de alle er lige store, og du opnår dermed det smukkeste krøllede resultat.

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Hairstudio

Sådan plejer du dine krøller og undgår krus

Det kan godt være en udfordring med krøllet hår. Men med den rigtige pleje undgår du krus og får krøller, som vi andre sukker efter.

Læs også

5. Du bør IKKE røre ved dine (varme) krøller

Efter du har lavet dine krøller, skal du IKKE røre ved dem. De er nemlig stadig varme, og det gør, at de går hurtigere ud, hvis du begynder at køre dine fingre igennem dem.


Det kan se voldsomt ud lige efter krøllejernet har været igennem, og du kan få lyst til at redde dem ud med dine fingre. Selvom det er fristende, så vent, og red dit hår igennem, når det hele er lavet og dine lokker er kølet ned.


Tip! Sæt hver varm krølle fast til hovedbunden med en hårnål. Når du har været igennem hele håret – og krøllerne er afkølet – kan du tage nålene ud og sætte håret, som du har lyst. Det er et trick, der forlænger krøllernes form og dermed holdbarhed.

6. Du bør IKKE glemme den rette finish

Det sidste touch er et af de vigtigste punkter, når du krøller hår. For hvad er krøllerne værd, hvis du ikke holder?


Når dit hår er kølet ned, kan du med fordel afslutte med en hårspray, som giver krøllerne glans og holdbarhed resten dagen.


Vidste du, at...
​​​​​​​de romerske kvinder opvarmede et hult jernrør og brugte det som krøllejern i oldtidens Grækenland?

Relaterede produkter

Relaterede artikler

Sådan sætter du dit lange og tynde hår op

Hairstudio

Sådan sætter du dit lange og tynde hår op

Af Nanna Hein

Har du langt og tyndt hår, og er du træt af altid at sætte det op i en kedelig hestehale, så findes der heldigvis nogle fine alternativer, som er nemme at lave, og som får dit hår til at ligne en million.

Læs Mere
Redaktionen tester bestseller shampoo

Hairstudio

Redaktionen tester bestseller shampoo

Af Michelle Weis

Vil du gerne forkæle dine lokker med en shampoo, der gi'r uimodståelig blødhed? Så læs med her, hvor Amalie og jeg tester de bedste shampooer - eller hvert fald dem, vi sælger flest af hos Matas. Shampooerne i dagens spotlight kan altså noget helt særligt, hvis du spørger os (og vores skønne kunder), og så er de perfekte til de fleste hårtyper. Nysgerrig? Læs med her, og få vores vurdering af Matas' bestsellere.

Læs Mere
Hverdagsluksus på budget: tørshampoo

Vi guider

Hverdagsluksus på budget: tørshampoo

Af Nanna Skousbøll

Tørshampoo er en sand helt i de fleste hjem, når håret trænger til en opfrisker mellem hårvaskene eller bare et skud ekstra volumen. Og det behøver skam ikke at koste en formue at finde den bedste tørshampoo, der giver volumen og ikke efterlader hvide rester i håret. Vi guider dig til de bedste budgetvenlige tørshampooer med vores fem favoritter lige her.

Læs Mere
Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Hairstudio

Amalies hårplejerutine: fra tørt - silkeblødt hår

Af Amalie Schiller

Hvis der er noget, jeg elsker lige så højt som en velplejede hud, er det velplejede, silkeblødt hår. I indslaget her afslører jeg, hvilke hårprodukter, der har forvandlet mit ellers tørre, slidte hår til en blød manke.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.