• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 31. januar 2021
Vi guider

Vælg de rigtige makeupbørster

Du behøver ikke købe dig fattig i makeupbørster eller have en hel værktøjskasse med børster og pensler, vi guider dig til, hvordan du vælger de rigtige børster for dig.

Makeupbørster, -pensler og -sponges. Der er efterhånden så stort et udvalg af makeupudstyr på markedet, at det kan være svært at vælge. Men at en vellykket makeup kræver mere end gode makeupprodukter og dine evner som makeupartist, er nok ikke nyt. Der skal gode makeupbørster til. Vi ser derfor på de helt elementære makeupbørster og -pensler, som du ikke kan leve uden – og hvordan du passer på dem. Så holder de nemlig i årevis. 

Hvilke børster til hvad?

Når du skal vælge makeupbørster, er det faktisk en smagssag, hvad ud skal vælge, da der findes flere børsteudformninger til hvert makeupprodukt, som handler om den teknik, du bruger, eller hvor let eller tung en makeup du ønsker.

Til foundation og mineralpudder

Der findes hovedsageligt tre forskellige foundationbørster: klassisk, stippling, og flat-top.


Klassisk er specielt velegnet til flydende foundations og cremer. Stipling og flat-top kan du både bruge til flydende foundations og pudder, men stipling giver en mere let og naturlig dækning, hvor flat-top giver et mere dækkende resultat.

(3)
IDUN Minerals Liquid Foundation Brush
134,95
Førpris 179,95
DU OPTJENER 14 Point
Kend forskel på facial mists og setting sprays

Vi guider

Kend forskel på facial mists og setting sprays

Kender du forskellen på de forskellige face sprays, der findes? Det er ikke helt simpelt at finde rundt i, for nogle fungerer nærmest som en skin tonic på spray, mens andre er lavet til at holde makeuppen på plads, og en helt tredje slags både fugter huden og redder makeuppen. Få en guide til dem her, så du kan vælge rigtigt.

Læs også

Concealer

Der er en enormt stor forskel på størrelserne på concealerbørster. Størrelsen afhænger af, hvor meget du ønsker at dække.


Til rande under øjet anbefales en medium størrelse, til små urenheder her og der anbefales en lille, og til større områder kan en stor concealerbørste anbefales.

(0)
Smashbox Blurring Concealer Brush
164,95
DU OPTJENER 17 Point
(0)
Sandstone Concealer Brush Vegan
95,95
Førpris 119,95
DU OPTJENER 10 Point
Foundation – alt hvad du behøver at vide

Vi guider

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base.

Læs også

Øjenskygge

Der findes virkelig mange forskellige børster til øjenskyggen. Her er det nærmere tætheden i hårene, du skal gå efter.


Hvis du ønsker et dækket og farverigt look, skal du vælge en børste, hvor hårene sidder tæt, mens en mere fluffy børste er god til at blende, hvis du for eksempel laver en smokey-eye.

(6)
M.COSMETICS Professional Shadow Brush No. 113
51,95
Førpris 69,95
DU OPTJENER 6 Point

Sponge - Beautyblender

Er du hoppet med på spongetrenden? Mange fortrækker at bruge en svamp til foundation, og især en Beautyblender er populær, men der findes mange forskellige brands, der laver blending sponges.


En blendingsponge er især god til flydende makeup, hvor den giver et naturligt dækkende look. Du kan med fordel fugte den, inden du bruger den, så den ikke suger så meget af din foundation.

(42)
The Beautyblender Pink
129,95
DU OPTJENER 13 Point
(18)
M.COSMETICS Blending Sponge
36,95
Førpris 49,95
DU OPTJENER 4 Point
(2)
Real Techniques Miracle Complexion Sponge Set 6 stk.
223,95
Førpris 279,95
DU OPTJENER 23 Point

Blush

Når det gælder blushpensler, så afhænger det af, hvad du ønsker at definere på dine kinder, og hvordan du normalt lægger din blush.


En angled brush er mere præcis end et mere rundt børstehoved, som giver et godt blend. Måden, du påfører din blush på, kan også have betydning for dit blushlook. Altså om du lægger nedefra og op eller omvendt.


(1)
Nude by Nature Angled Blush Brush No. 06
269,95
DU OPTJENER 27 Point
(5)
Real Techniques Blush Brush
107,95
Førpris 134,95
DU OPTJENER 11 Point
How to guide: Contouring

Vi guider

How to guide: Contouring

Kim Kardashian fik for alvor sat streg under trenden contouring. Med contouring kan du forme og definere dit ansigt og eksempelvis fremhæve dine kindben, dine læber eller næseryggen. Du bruger skygger til at definere og highlight til at fremhæve.

Læs også

Highlighter 

Du kan vælge mellem to typer af highlighterbørster, alt efter hvilket look du går efter, og hvilke områder du gerne vil fremhæve.


Ønsker du en let effekt, skal du bruge en børste med lange hår, der sidder langt væk fra hinanden. Denne børste er særligt god til områder som amorbuen og næseryggen, hvor du ikke ønsker for meget shine.


Skal din highlighter derimod være mere tydelig, bør du vælge en børste med lange hår, hvor hårene sidder tæt, så mere pigment kan samles op. Den tættere børste er god til dine kindben, brynbuen og panden.


(10)
M.COSMETICS Professionel Highlighting Brush No. 107
66,95
Førpris 89,95
DU OPTJENER 7 Point

Blending  

Der findes ikke mange varianter af blendingbørster, men de er typisk kendetegnet ved deres fluffy børstehår, der ikke sidder så tæt og er rundet let af ved spidsen.


Brug børsten til at skabe et naturligt look ved at tone nuancerne af øjenskygge ud, så der ikke er nogle skarpe kanter eller overgange. En blendingbørste er også særligt god at have, hvis du drømmer om at mestre teknikken bag smokey eyes.


(6)
NYX PROFESSIONAL MAKEUP Pro Brush Blending Brush
89,95
DU OPTJENER 9 Point

Kender du børsten?

Vi har nu ovenfor gennemgået de mest almindelige former for makeupbørster og dem, som udgør et godt og uundværligt kit til din makeuppung. Men det vrimler med andre makeupbørster på markedet, og det er ikke altid til at gennemskue, hvad de skal bruges til.

 • ​​​​​​​Feather duster: Den ser ud, som om den hører til i ‘Fifty Shades of Gray’, men fjerbørsten, eller feather duster, som den også hedder, er god til at fordele løs shimmer eller illuminationpudder i ansigtet og på kroppen.

 • Contouring brush: Den er kort og flad i hårene. Denne børste er skabt til at skabe stor præcision i din contouring. De korte hår i samarbejde med den skarpheden, der er i hårene, gør den perfekt til at skabe skygge omkring kindbenene.

 • Fan brush: Det ligner en vifte på et skaft, men det er en fremragende pensel til solskinspudder, highlighter og blush. Hårenes bredde gør denne perfekt til let og forsigtigt at opbygge et fint look.

(6)
M.COSMETICS Professionel Duo Fibre Fan Brush No. 108
51,95
Førpris 69,95
DU OPTJENER 6 Point
(0)
e.l.f. Contouring Brush
89,95
DU OPTJENER 9 Point
Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

Vi guider

Mascara – De 10 spørgsmål alle stiller

En mascara er ikke blot en mascara, udvalget er efterhånden gigantisk. Vi ser nærmere på alt der er værd at vide, når det gælder mascara og svarer på de spørgsmål alle stiller.

Læs også

Hvad er makeupbørster lavet af?

Makeupbørster fås med forskellige typer af hår, som kan være godt at vide lidt om – især hvis du lider af allergi. Makeupbørster fås som udgangspunkt med naturlige eller syntetiske hår. Nogle sværger til et, og andre til det andet.


 • Naturligt hår: Det, man kan sige om de forskellige hårtyper, er, at naturlige hår (fra eksempelvis ged, hest eller mink) egner sig godt til makeup i pudderform, altså tørre produkter som for eksempel bronzingpowder, mineralpudder, øjenskygge osv.

 • Syntetisk hår: De syntetiske hår egner sig bedre til mere cremede og flydende makeuptyper, da disse hår ikke på samme måde suger og absorberer cremet makeup.


Er du allergisk over for pels og dyr, kan det anbefales, at du bruger makeupbørster med syntetisk når, da naturligt hår kan virke allergifremkaldende og få din hud til at reagere.

​​​​​​​

​​​​​​​

Tip! Jo tættere hårene sidder på din makeupbørste, jo mere produkt kan den placere på din hud på én gang.Sådan passer du dine makeupbørster

Dine dyrt købte makeupbørster kræver god opbevaring og rengøring, hvis du skal have det optimale ud af dem. Gode makeupbørster kan nemlig holde i årevis, hvis du passer godt på dem.

Opbevaring

Dine dyrt købte makeupbørster kræver god opbevaring og rengøring, hvis du skal have det optimale ud af dem. Gode makeupbørster kan nemlig holde i årevis, hvis du passer godt på dem.

​​​​​​​

Det er vigtigt, at du passer på hårene i børsterne, så lad ikke dine makeupbørster ligge og fylde rundt blandt din øvrige makeup, hvor hårene risikerer at blive mast og trykket skæve. Opbevar dine børster i fine krukker eller i et krus – kun fantasien sætter grænser, det vigtigste er, at dine pensler har mulighed for at stå op. Med hårene opad naturligvis. Du kan også opbevare dem i en brush-roll, som er en slags toilettaske kun til børster. ​​​​​​​

Nomess Make-up Organizer Clear
199,95
Førpris 249,95
DU OPTJENER 20 Point
(0)
MAC Brush Roll Large
489,95
DU OPTJENER 49 Point
Redaktionens 13 makeup musthaves

Vi guider

Redaktionens 13 makeup musthaves

Makeup er en hel verden for sig selv. Redaktionen har samlet 13 makeup musthaves, som altid er i makeuptasken og fortæller, hvorfor netop disse produkter ikke kan undværes i tasken her.

Læs også

Rengøring

For at kunne holde en ordentlig hygiejne skal du vaske dine makeupbørster en gang om ugen, også selv om du er den eneste, der bruger dem. Bakterierne har det nemlig med at samle sig i børsterne, og det er ikke noget, du har lyst til at tvære rundt i ansigtet. Alle typer af makeupbørster skal vaskes. Det gælder, uanset om de er lavet af naturlige eller syntetiske hår. Vask også dine makeupbørster, inden du tager dem i brug første gang, da de kan indeholde farve og kemikalierester.

​​​​​​​

Der er udviklet en række renseprodukter, som kan hjælpe dig med at holde børsterne rene. Sprays og renseservietter fungerer bedst, hvis du bruger dem umiddelbart lige efter, du har brugt dine pensler. Perfekte til dig, der helst vil bruge rene pensler hver gang.

(0)
IDUN Minerals Brush Cleaner
78,95
Førpris 104,95
DU OPTJENER 8 Point
(0)
Ecotools Makeup Brush Cleansing Cloths 25 stk.
79,95
DU OPTJENER 8 Point
(9)
M.COSMETICS Professional Brush & Sponge Soap
32,95
Førpris 44,95
DU OPTJENER 4 Point
(13)
M.COSMETICS Professional Brush Cleanser 75 ml
29,95
Førpris 39,95
DU OPTJENER 3 Point

Sådan vasker du dine makeupbørster

Dine pensler bliver bedst rene, hvis du vasker dem i lunkent vand med en smule mild og uparfumeret shampoo eller børstesæbe. Sørg for, at der ikke kommer vand ned i limningen, både mens du vasker makeupbørsterne, og især når du efterfølgende tørrer dem. Lad derfor altid dine makeupbørster ligge ned og tørre – gerne med en lille skråning, så vandet ikke løber ned i limningen.


 1. Vask dine hænder, og lav en lille fordybning med din ene hånd.
 2. Kom lidt shampoo i håndens fordybning, og vask nu din makeupbørste ved at køre den forsigtigt rundt i din hånd. Undgå at presse eller sno børstehårene.
 3. Skyl børsten under rindende lunkent vand, til al sæbe og makeupfarve er væk.
 4. Slyng så meget vand som muligt ud af børsten, og læg derefter dine børster til tørre på et rent håndklæde.
 5. Læg børsterne lidt på skrå, så vandet ikke trækker op i limningen.​​​​​​​

Silikone-rensemåtte

Du kan bruge denne fikse silikonemåtte til at rense dine pensler med. Sæt rensemåtten på hånden, og væd den med lidt vand. Kom lidt sæbe på din pensel, og rens den nu ved at køre penslen rundt på måtten, så sæben skummer op.

(5)
M.COSMETICS Professionale Brush Cleansing Pad
29,95
Førpris 39,95
DU OPTJENER 3 Point

Hygiejnisk holder til din beautysponge

Beautyblender har udviklet en holder til dine makeupsvampe, så de ikke bliver nussede og samtidig får luft, så de kan tørre på en hygiejnisk måde.

(5)
The Beautyblender Blender Defender
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Hvor ofte skal jeg skifte mine makeupbørster ud?

Det vage og helt igennem upræcise svar er: Det kommer an på så meget. MEN her kommer en rettesnor, som tager udgangspunkt i, at du renser dine makeupbørster og -svampe jævnligt.


Du skal skifte børster: ​​​​​​​

 • ​​​​​​​Når børsterne har mistet deres form. Børster har den form, de nu engang har, for at du kan lægge din makeup præcist, så har du fået slidt dem ned, så skift dem ud.

 • Når hårene begynder at falde af. Selv den bedste børste vil med tiden slippe i limen. Når det er mere reglen end udtagelsen, at du har børstehår i ansigtet, så er det tid til at skifte.

 • Når børsten ikke lægger makeuppen rigtigt. Har du misset de to ovennævnte tegn, så er det helt sikkert, du ender med, at børsten giver et uens resultat, og det er tid til at skifte.form de nu engang har, for at du kan lægge din makeup præcist, så har du fået slidt dem ned, så skift dem ud.

 • Når makeupsvampen er tre til seks måneder gammel. Uanset hvor meget du renser den, er en svamp et grosted for bakterier. Så skift dine makeupsvampe ud hver tredje til sjette måned.

Relaterede produkter

(7)
M.COSMETICS Basic Eyeshadow & Eyebrow Brush No. 24
32,95
Førpris 44,95
DU OPTJENER 4 Point
(1)
Ecotools Retractable Face Brush
99,95
DU OPTJENER 10 Point

Relaterede artikler

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Vi guider

Falske øjenvipper – den ultimative guide

Af Trine Brøndsted

Vi kan alle sammen have brug for at give øjnene lidt ekstra, og falske øjenvipper er den perfekte måde at sætte fokus på øjnene. Vi guider dig til kunstige vipper til hverdag og fest.

Læs Mere
Foundation – alt hvad du behøver at vide

Vi guider

Foundation – alt hvad du behøver at vide

Af Trine Brøndsted

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base.

Læs Mere
Ultimativ videoguide: Sådan tegner du dine bryn op

Vi guider

Ultimativ videoguide: Sådan tegner du dine bryn op

Af Amalie Schiller

Perfekt formede og farvede øjenbryn er en af de få ting, der på en naturlig måde, kan løfte hele dit ansigt, åbne dine øjne og give din udstråling et positivt skub. Se med i vores videoguide, hvor vi detaljeret viser dig, hvordan du på den mest naturlige måde kan tegne dine bryn op.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • Byttes t.o.m. 31. januar 2021