Vi guider

Derfor elsker vi mineralmakeup

Mineralmakeup er et sikkert valg for dig, som godt kan lide rene og naturlige makeupprodukter. Vi fremhæver fem af vores favoritprodukter og giver tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dine yndlingsprodukter.

Der er mange fordele ved mineralmakeup. Det er den makeup type, der bedst lader huden ånde, og den føles mest let og naturlig på huden. Mineralmakeup giver et mere naturligt look end almindelig makeup og irriterer samtidig huden mindre, og så er den lettere at vaske af.

Hvad er mineralmakeup?

Mineralmakeup består af zink og titaniumdioxid, som er et fint hvidt mineral, som i for eksempel mineralpudder giver en let og fin finish på huden. Den fine konsistens, som mineralmakeup har via de små partikler, gør den nem at blende ind i huden og giver et flot touch, uden at du kommer til at se for makeuppet ud.

Er mineralmakeup bedre for din hud?

Det korte svar er ja. Mineralmakeup er nemlig meget blid og gør det muligt for din hud at ånde, selv om du har makeup på. Den er også skånsom for din hud og passer til alle hudtyper, uanset om din hud er sensitiv, skællet, tør, fedtet, eller du døjer med urenheder.

Fordele ved mineralmakeup

  • ​​​​​​​Passer til sensitiv og skadet hud
  • Uden fyldstoffer og tilsætningstoffer
  • Tilstopper ikke hudens porer
  • Har betændelseshæmmende egenskaber
  • Nærer huden og giver et naturligt udseende
  • Naturlig beskyttelse mod solens skadelige uv-stråler – dog max SPF 15, så brug solcreme
  • Virker beskyttende mod vind og frie radikaler og hjælper med at reducere tegn på ældning
  • God i sommervarmen, hvor makeuppen lader huden ånde
Danske skønhedsmærker hos Matas

Vi guider

Danske skønhedsmærker hos Matas

På trods af vores lille størrelse, kan vi i Danmark bryste os af et stort udvalg af danske brands, som laver skønhed i verdensklasse. De danske mærker tænker ofte i grønne baner, og det er mange lækre både pleje-og makeupprodukter til dig, der gerne vil gå den naturlige skønhedsvej.

Læs også

Favoritprodukter

Det vrimler med mineralmakeup på markedet, heldigvis! Og det kan være svært at vælge, da de fleste er superlækre og yderst nemme at arbejde med. Vi har forsøgt at lave et lille udvalg af brands og produkter, som ikke er til at komme udenom, når vi taler mineral makeup.

Øjenskygger fra Tromborg

Danske Tromborg laver de lækreste mineralprodukter til både hud, øjne, kindben – ja, you name it.  Nyeste skud på stammen er et udvalg af skønne øjenskygger i de fineste farver, som lægger sig smukt på huden. De indeholder en anelse shine, men på den absolut smukke måde.


Vi er vilde med denne ‘brændte’ farve, som er smuk til alle øjenfarver og til solskysset sommerhud. Hvis du ikke er til for meget ‘dramatik’ på øjnene, så start med at komme lidt øjenskygge i øjenkrogen. Det åbner flot op for øjet og er også et flot look til hverdagsmakeuppen.


Primer fra Idun Minerals

Hudpleje, makeup og hårpleje – Idun Minerals har mange forskellige og lækre produkter at byde på. Alt er udviklet i samråd med professionelle apotekere og forskere, så kun de bedste ingredienser bliver brugt til udvikling af produkterne.


Denne silkebløde primer er så lækker på huden og får makeuppen til at holde bedre. Det kan være en fordel, når solen for alvor kommer på banen. Brug den også gerne for en mere ensartet hud, hvis du undlader makeup. Den er smækfyldt med gode egenskaber for din hud og virker desuden bakteriehæmmende.


Mascara fra BareMinerals

BareMinerals er især kendt for deres lækre hudprodukter som foundations, pudder og blush, men de kan meget mere end det. Her er tale om et prisvindende brand, som ved, hvad de taler om, når det gælder mineralmakeup.


Deres mineralmascara kan klart anbefales, hvis man ønsker at kunne bygge volumen på vipperne, uden at de bliver for tunge og klistrer sammen, samtidig med at den virker fugtgivende på vipperne. Du kan med andre ord selv regulere, hvor meget volumen dine vipper skal have, hvilket gør denne mascara god både til hverdag og fest.

​​​​​​​

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Vi guider

Gør-det-selv guide til Gua Sha massage

Gua Sha massage er i dag en af de mest populære, naturlige ansigtsbehandlinger i Asien og er efterhånden blevet en rigtig rockstar i skønhedsbranchen over hele verden. Vi guider til den populære, virkningsfulde sten - i samarbejde med Maria Zabrodina, der er certificeret Gua Sha behandler og ekspert i facelifting.

Læs også

Concealer fra Miild

Miild er det første makeupbrand i verden, der har opnået at få deres produkter certificeret af Svanemærket, AllergyCertified og Ecocert Cosmos. De to danske makeupartister bag brandet må siges at have gjort det godt.


Vi er især vilde med deres mineral-concealer, som er super let at duppe på under øjnene eller på let rødmende hud.

Foundation fra Jane Iredale

Da Jane Iredale stiftede sit brand, havde hun i sinde at lave makeup, som rent faktisk var godt for huden. Det er lykkedes hende, og i dag er brandet vellidt verden over af kvinder i alle aldre.


Langt de fleste produkter har multifunktion, og man skal derfor ikke være bange for at bruge en lipgloss på kinderne eller blande en løs pudder med lidt vand eller olie for at få en concealer-funktion ud af den.

Relaterede artikler

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Spot Trenden

Sov godt: 7 måder du kan gøre din søvn skønnere

Af Isabel Marschall Thostrup

Lytter man til de internationale trendforskere, drømmer vi om mere ro, nærvær og tid. Vi dyrker yoga og mindfullness, mediterer og drikker urtete. Og så vil vi altså gerne sove mere og bedre. Her er 7 måder, du kan gøre skønhedssøvnen bedre.

Læs Mere
Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Vi guider

Er du på syre? Få guiden til kemisk peeling

Af Lene Søe Rasmussen

Du ved sikkert, at du burde tilføre din hud noget syre af en eller anden art for at eksfoliere. Men syre? Og i ansigtet? Faktisk er det slet ikke så farligt – eller forvirrende. Læs med her, og bliv klogere på syrepeeling.

Læs Mere
Guide til foundation: Her er alt, du skal vide

Vi guider

Guide til foundation: Her er alt, du skal vide

Af Trine Brøndsted

Foundation er grundlaget for den perfekte makeup, hvad enten det er til hverdag eller fest. Men afhængig af hudtype og det look du går efter, er der forskellige typer af foundation og teknikker, du kan bruge, når du skaber din base. I denne artikel guider vi til alt, der er værd at vide om foundation, samt vores bedste tips og tricks!

Læs Mere
Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs Mere