Menu
Spot Trenden

Alt du skal vide om molekyle parfume

En molekyle parfume er en parfume bygget op af molekyler. Måske har du oplevet, at du ikke kan dufte dem på dig selv, mens folk omkring dig sagtens kan dufte din parfume? Det er der en helt særlig grund til. Bliv klogere på molekyle parfume her.

Vores kropskemi afgør i høj grad, hvordan en molekyle parfume vil dufte på os hver især. Vi har spurgt manden bag nogle af Danmarks mest populære molekyle-dufte, Zarkoperfume, hvad man skal vide om molekyler i parfume.

Hvad er en molekyle parfume?

Et molekyle er lavet på et laboratorie og kørt igennem en kemisk proces. På den varme hud blandes molekylerne i duften med din kropskemi, og der bliver skabt en unik duft. Derfor vil du også opleve, at de dufter forskelligt på dig og din veninde.


Nogle molekyle parfumer indeholder kun ét enkelt molekyle, mens andre blander naturlige duftnoter i også. Zarkoperfume er en af dem, der kombinerer klassisk parfumefremstilling med molekyler, og det skaber altså en helt særlig duftmagi.

ZARKOPERFUME - Bagom den danske parfumesucces

Bag om brandet

ZARKOPERFUME - Bagom den danske parfumesucces

Zarko Pavlov er manden bag det danske parfumebrand, Zarkoperfume, og han er igen aktuel med sin nyeste duft, Cloud no. 2. Vi mødte ham på Nimb hotel til en snak om duftenes baggrund og Zarkos egen idealistiske tilgang til duftverdenen.

Læs også

Hvorfor kan nogle mennesker dufte nogle noter, mens andre ikke kan?

Måske har du hørt om parfume, som du ikke selv kan dufte, mens dem omkring dig kan? Det er du ikke den eneste, der undrer sig over. Men er det egentlig sandt eller er det lidt af en myte? Vi spurgte den danske parfumeur, Zarko Pavlov, om det overhovedet er rigtigt.


- Ja, det er fordi nogle mennesker kan dufte tungere molekyler end andre. Så hvis du ikke kan dufte den og andre kan, så er det fordi de kan dufte bedre end du kan.

Hør Zarko fortælle mere om de unikke molekyle parfumer:


Molekyle parfume til kvinder og mænd

Der er ingen regler for, hvilken parfume mænd og kvinder kan bruge, men her er en let oversigt over molekyle parfumer, du kan vælge ud fra. 

Feminine molekyle parfumer

Pink Molécule og Purple Molécule fra Zarkoperfume er begge lette og feminine i udtrykket. Den mest populære, Pink Molécule, dufter fint af champagne og grape, mens søsteren Purple Molécule er blomsteragtig med hvid orkidé og vanilje.


En lidt mere sensuel men stadig feminin molekyle parfume er Tromborgs Mallumo parfume, der kombinerer molekyler med æteriske olier. En oplagt aftenduft!

Unisex molekyle parfumer

Den populære Escentric Molecules Molecule 01 indeholder blot ét molekyle og dufter træagtigt. Den er et godt valg til begge køn, der ønsker en simpel molekyle parfume.


Zarkoperfume Oud´ish (navnet kommer fra verdens dyreste råmateriale til parfume) er også en fantastisk unisex parfume, der dufter af nordiske skove.


Could no. 3 fra Zarkoperfume er frisk og perfekt til både mænd og kvinder, der gerne vil undgå tungere dufte, men som alligevel ønsker en kompleks og unik duft, der ikke er kedelig. 

Maskuline moleyke parfumer

Zarkoperfume Molécule No. 8 Wooden Chips er en maskulin molekyle parfume med noter af blandt andet økologisk mandarinolie, tyrkisk rose, patchouli og sort agartræ.

Molekyle parfume til gravide

Mange gravide vælger helt at undgå parfume under graviditeten, og det er også vores anbefaling.


Det er dog helt op til dig, og vælger du alligevel en duft er molekyle parfume et fint valg. Det er en god idé at spraye den udenpå tøjet eller i håret, så undgår du parfumen direkte på din hud.  

Relaterede artikler

Efterårets 10 nye dufte

Nyhed

Efterårets 10 nye dufte

Af Isabel Marschall Thostrup

Det er så småt tid til at finde de lune sweatre og seje ankelstøvler frem. Dyk ned i sæsonens nye dufte, der passer til den hyggelige årstid med varme noter og smukke flakoner. Her kan du se efterårets mest populære duft-nyheder.

Læs Mere
Nyhed fra ZARKOPERFUME: Purple Molécule

Nyhed

Nyhed fra ZARKOPERFUME: Purple Molécule

Af Matas

Zarko Pavlov er Danmarks eneste parfumør og manden bag ZARKOPERFUME. Inspirationen til sine dufte finder Zarko i det Nordiske klima og PURPLE MOLéCULE giver fornemmelsen af et sommerlandskab i fuldt flor. Alle dufte udvikles og håndlaves i Danmark.

Læs Mere
Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Vi guider

Find den perfekte parfume – ud fra dit stjernetegn

Af Amalie Schiller

De 12 stjernetegn har forskellige karaktertræk, som alle siger noget om dem, der er født i de måneder. Derfor er der naturligvis også en duft, der passer til hvert et stjernetegn. Måske går du meget op i stjernernes placering – og hvis ikke, så læs med for sjov! Vi har fundet den parfume, der passer perfekt til nøjagtigt dit stjernetegn.

Læs Mere
Simply Clean – ny duft fra CLEAN

Nyhed

Simply Clean – ny duft fra CLEAN

Dufte baseret på de simple glæder i livet med rene ingredienser af højeste kvalitet. Det er indbegrebet af CLEAN.

Læs Mere