Vi guider

Fars Dag-inspiration: De bedste gaver til ham

Lige om lidt er det endnu en gang blevet tid til at fejre en af mændene i dit liv: Din far. D. 5. juni er det nemlig Fars Dag. I denne artikel finder du bud på parfumer, der på hver sin måde gør indtryk – og måske bliver den nye duft af din far.

Måske han stod klar med traileren, hver gang du skulle flytte, boremaskinen, når hylderne skulle hænges op, eller en støttende skulder, når der var brug for den. Synes du, der er al mulig grund til at takke ham for alt det, han har været for dig, kan du gøre det med en duftende Fars Dags gave.

​​​​​​​Her guider vi dig gennem en række parfumer, som er den oplagte gave til far. 

Valentino Uomo Born In Roma EdT


Hvis din far er glad for moderne dufte, der på én og samme tid er både anderledes og klassiske, er Valentinos Uomo Born in Roma-duft et rigtig godt bud på din fars nye signaturduft.


Duften er maskulin, men også meget andet end det. Med noter af friskhed fra vetiver, krydret ingefær, mørk varme fra træsorter og en kølighed fra mineralsk salt, har duften elementer, der er i kontrast til hinanden. Det fusionenres og dufter utroligt skønt af sydeuropæisk charme – hvilket stemmer perfekt overens med duftens hjemby, Rom.


Duften beskrives som ’klassisk, indtil der mærkes noget uventet.’ Derfor er den perfekt til en far, som holder af klassiske dyder og dufte – men som samtidig elsker en behagelig udfordring.ValentinoUomo Born in Roma Eau de Toilette
649,95 kr.
(88)
SPAR 20%ABONNÉR
ValentinoUomo Born in Roma Eau de Toilette
949,95 kr.
(88)


Valentino Uomo Born in Roma er en klassisk duft med en undertone af noget uventet. Den er perfekt til din far, hvis du gerne vil give ham en duft, der ved første øjekast overrasker, men som snart bliver hans signaturduft.

Armani Code EdT

Er din far munter af sind, festens sjove indslag, men samtidig varm og det helt rigtige selskab, når man har brug for en god snak? Så er Armani Code den velduftende indkapsling af hans person.

Duften har rav- og trænoter, som giver en varm undertone, der suppleres af friske citrusnoter, og et hint af tonkabønne i basen. Armani Code er en duft, som er kendt og elsket for at være rigtig behagelig, men den har også et element af noget ukonventionelt. Duften rummer både det friske og muntre og det varme og dybe, og derfor er den perfekt til din far, hvis han både er klar med spas og løjer og en solid skulder til den dybe snak om meningen med livet.


Tip! Når flakonen er tom, skal den ikke smides ud, for den kan nemlig genopfyldes.​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​

ArmaniCode Eau de Toilette
649,95 kr.
(43)
ArmaniCode Eau de Toilette
849,95 kr.
(43)
ArmaniCode Eau de Toilette
1.049 kr.
(43)
ArmaniCode Eau de Toilette
999 kr.
(43)

Armani Acqua di Gio EdP


Den maritime duft af Armanis Acqua di Gio er med årene blevet en klassiker, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Dens friske duft af citrus giver en lethed, som kombineres med varme i bunden, og derfor passer den til en far, der både er livlig og eventyrlysten – og jordnær og støttende.

Duften åbner med en masse citrusnoter i forening, jasmin og neroli, som overtages af maritime, lidt hav-agtige noter og blomster. I bunden er hvid musk, rav, patchouli og cedertræ med til at give duften tyngde og et fuldendt duftudtryk.

Tip! Når flakonen er tom, skal den ikke smides ud, for den kan nemlig genopfyldes.

​​​​​​​


40 ml
ArmaniAcqua di Giò Eau de Parfum
624,95 kr.
(20)
ArmaniAcqua di Giò Eau de Parfum
1.049 kr.
(2)


Armanis Acqua Di Gio er den fødte klassiker. Parfumen kommer både som Eau de Toilette og Eau de Parfum. Sidstnævnte har en højere koncentration af duftolier og gør, at duften holder længere på huden.

YSL Y EdP


Er din far ambitiøs, når det kommer til arbejdet, familien eller noget helt tredje? Så skal han dufte af Y.

Det er en eksklusiv duft til manden, der godt kan lide den lille hverdagsluksus. Parfumen har en karakteristisk stærk, men også afrundet og behagelig duft, som er ideel til den selvsikre far, der har styr på tingene – eller som godt kan lide at lade som om.

Duften er dyb, frisk og maskulin på én og samme tid. Det kan måske lyde lidt skørt at beskrive en parfume som ’målrettet’ – men det er alligevel præcis, hvad Y fra YSL er.

​​​​​​​Duften åbnes med frisk bergamotte og krydret ingefær, som afrundes med en frugtig æbleakkord. Topnoterne afløses af salvie og enebær samt geranium, og i bundnoterne findes maskuline elementer af rav, røgelse og tonkabønne.Yves Saint LaurentY Eau de Parfum
774,95 kr.
(106)
Yves Saint LaurentY Eau de Parfum
999 kr.
(106)

YSL MYSLF EdP


Har din far det strålende med at være festens midtpunkt, og er han god underholdning hen over aftensmaden? Så må MYSLF fra YSL være det helt rigtige duftvalg til din far.

​​​​​​​Duften er et udtryk for moderne maskulinitet og fungerer rigtig god til manden, der ikke er bange for at fortælle omverdenen, hvem han er. Det betyder ikke, at duften larmer og gør opmærksom på sig selv – den er underspillet charme, som man ikke kan lade være med at lægge mærke til. Duften er rig på blomsternoter fra bergamotte samt den krydrede, meget vanedannende duft af orangeblomst og varme fra træ og patchouli.

Også den flotte MYSLF parfumeflakon kan genopfyldes, så den skal ikke smides ud, når den er tom.Yves Saint LaurentMYSLF Eau de Parfum
774,95 kr.
(35)
Yves Saint LaurentMYSLF Eau de Parfum
999 kr.
(35)


YSL MYSLF er ikke larmende; den er underspillet charme af dén slags, som bliver festens naturlige midtpunkt. Duften er perfekt til en far, der hviler i sig selv og holder af det gode selskab. Bed i øvrigt din far lægge mærke til, hvordan duftens noter overtages af hinanden og ændrer karakter på huden, som timerne skrider frem.

Sådan får han sin duft til at holde

1: Påfør på pulspunkter
Pulspunkter er steder på kroppen, hvor blodkarrene er tættest på huden, og derfor udsender varme. Denne varme hjælper med at udvikle og frigive duften af parfume mere effektivt. Derfor påføres parfume typisk på indersiden af håndleddene, bag ørerne, halsen, indersiden af albuerne eller bag knæene for længst holdbarhed.

2: Undgå at gnide
Giv din far besked på ikke at gnide håndleddene mod hinanden, efter han har påført parfumen. Det kan ændre duftens struktur og få den til at forsvinde hurtigere. Lad i stedet parfumen tørre naturligt på huden for at bevare dens duft og varighed.

3: Start med fugt
Et trick for at få duften til at holde længere er at fugte huden før påføring af parfume. Fugtet hud holder nemlig bedre på duftpartiklerne. Bed derfor din far om at smøre en smule uparfumeret bodylotion eller fugtighedscreme på, inden han sprayer parfumen. Er du i gavehumør, kan du eventuelt købe en lækker lille creme og give ham sammen med duften.

Ralph Lauren Polo Blue EdP

Der er far-typen, der altid prøver noget nyt – og der er far-typen, som holder fast, så snart han har fundet noget, der virker. For hvorfor skulle man dog fikse noget, der allerede fungerer så godt?

Hvis din far er typen, der laver den samme ret igen og igen, fordi den virker, og bestiller det samme glas rødvin på restaurant, bare fordi han ved, det er det, han kan lide, så er Ralph Lauren Polo Blue den helt perfekte duft til ham.

​​​​​​​Parfumen er eksklusiv og lækker, og uden på nogen måde at være triviel er det en duft, vi alle kan blive enige om at beskrive som velduftende. Polo Blue indeholder primært noter af den friske bergamotte, krydret kardemomme og vetiver, som tilsammen bliver både intens, elegant og perfekt til den far, som holder af enkel elegance.

​​​​​​​

​​​​​​​

SPAR 20%ABONNÉR
75 ml
Ralph LaurenPolo Blue Eau de Parfum
674,95 kr.
(9)

Prada Luna Rossa Ocean EdT

Har du en far, som derimod altid prøver en ny og spændende ret på menukortet, eksperimenterer med farver på sit tøj og elsker at blive overrasket, når han pakker gaver op? Så er Pradas Luna Rossa Ocean-duft din gave til Fars Dag.

Parfumen er nemlig udviklet med såkaldt molekylærdestillation, som gør, at duften er helt unik og aldrig dufter ens. Parfumen er sammensat af bergamotte, vetiver og iris, som giver en utroligt behagelig og opsigtsvækkende duft, der udvikler sig på nye måder, hver gang man tager den på. Molekyledufte har nemlig den fordel, at deres særlige sammensætning reagerer med vores hud og dufter forskelligt på alle mennesker.  

​​​​​​​På den måde forærer du din far en duft, han er den eneste i verden, der har – og så kan han endda glæde sig til en lille overraskelse, hver gang han tager den på.

​​​​​​​

​​​​​​​

PradaLuna Rossa Ocean Eau de Toilette
649,95 kr.
(20)
SPAR 20%ABONNÉR
PradaLuna Rossa Ocean Eau de Toilette
924,95 kr.
(20)


Prada Luna Rosso Ocean er duften til faren, der gerne vil skille sig ud med en duft, der er ligeså unik som ham selv.

Her er andre dufte, din far også vil elske:

Ralph LaurenPolo Red Parfum
699,95 kr.
(3)
Yves Saint LaurentL'Homme Eau de Toilette
899,95 kr.
(69)
100 ml
PradaL’Homme Prada Intense Eau de Parfum
1.049 kr.
SPAR 20%ABONNÉR
PradaL’Homme Prada Eau de Toilette
924,95 kr.
ValentinoBorn In Roma Uomo Green Stravaganza Eau De Toilette
649,95 kr.
(8)
50 ml
ValentinoUomo Intense Eau de Parfum
774,95 kr.
(10)
After Shave Balm, 100ml
ArmaniAcqua Di Gio
524,95 kr.
(33)

Relaterede artikler

Guide: Hvilken Valentino-duft er du?

Vi guider

Guide: Hvilken Valentino-duft er du?

Af Natalie Khayat

Du kender måske Valentinos fortryllende duftserie inspireret af en gåtur gennem den italienske hovedstad, Rom. ’Born in Roma’-seriens dufte udspringer fra samme kilde, men er forskellige i sit udtryk. Hvilken passer dig? I denne artikel gennemgår vi dem alle og introducerer dig til den nyeste duft i serien.

Læs Mere
5 skønne dufte til din mor på Mors Dag

Vi guider

5 skønne dufte til din mor på Mors Dag

Af Cecilie Høgh

Har din mor en duft, der altid minder dig om hende? En parfume, hun baaare elsker? Vi fejrer Mors Dag den 2. søndag i maj, og det er en skøn lejlighed til at vise vores mødre lidt ekstra kærlighed. Her i artiklen guider vi dig til fem vidunderlige dufte, som du kan forkæle hende med.

Læs Mere
Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Af Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs Mere
Top 10 dufte til mænd

Vi guider

Top 10 dufte til mænd

Af Maria Bech-Jensen

Om du er en kvinde eller mand, der sidder bag skærmen og har brug for hjælp til, hvilken herreduft, du skal vælge, så tror jeg, at mit lille skriv kan hjælpe dig godt på vej. Jeg har nemlig taget et dyk ned i Matas' database for at undersøge de 10 mest solgte parfumer og Eau de Toilette til mænd på matas.dk.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek