Vi guider
Ikoniske dufte: Her er de bedste vinterparfumer
De bedste jule- og vinterminder hænger ofte sammen med varme duftnoter. Træ, røgelse, vanilje og kanel er nogle af de varme noter, der nemt kan vække vinter- og julestemningen. I denne artikel giver vi dig 6 bud på ikoniske parfumer, der især er gode til vintersæsonen, og som vil være en magisk og betænksom gave at give til et kært familiemedlem til jul (eller måske bare til dig selv?)!

Uanset om du leder efter en ny parfume til dig selv eller en, du har kær, så kan du her se et lille udsnit af særligt skønne dufte, der kan skabe glæde og nye minder i julehøjtiden. Med dufte fra mærker som Lancôme, Armani, YSL Beauty og Valentino går du aldrig galt i byen, og der er skønne dufte både til ham og hende!

En hyldest til livet

Efter tre års produktion og 5000 forskellige versioner af parfumen, fandt parfumemagerne bag denne parfume endelig frem til den helt rigtige La Vie Est Belle-duft.


Duften er en deklaration til verden om, at livet er smukt, når du vælger din egen vej til lykke! Duften understreger et livssyn om, at der kan findes inspiration og glæde i de små ting.
Iris er den vigtigste duftnote i parfumen. Den er omgivet af appelsinblomster og jasmin i hjertet.

Kompositionens åbning giver frugtagtige aromaer af solbær og pære, mens bunden er varm, gourmetagtig og pudret grundet mandelakkorderne af tonkabønne, praline, patchouli og vanilje.
Flakonen er en redesignet udgave af den klassiske Lancôme-flaske fra 1949.


Topnoter: Pære og solbær
Hjertenoter: Iris, appelsinblomst & jasmin
Bundnoter: Tonkabønne, patchouli, vanilje og praliné (fransk konfekt).

Sig JA til dine drømme

Sì fra Armani Beauty er en chik og feminin duft til den moderne kvinde, der siger ja til styrke, ja til sine drømme og ja til livet.

Denne parfumer minder på en eller anden måde om friske lagner, der har tørret udenfor i sommeren. Den har nemlig en blød og varm duft med et strejf af sofistikeret sødme. Armani SÌ er en helt speciel, cremet og hovedvendende blomsterparfume til kvinder, der også er stærk og elegant. Duften er frisk og vanedannende.

Man bliver først mødt af de elegante noter fra Fresia og de udsøgte honningtoner fra Rose De Mai, som giver denne parfume masser af karakter!

Den har også sensuelle noter af egemos og patchouli, som virker ekstremt fængende! Bonusinfo er, at den også bliver på huden og tøjet i lang tid!


Duften er skabt til den moderne kvinde, der er stærk og alligevel feminin - sofistikeret og alligevel karismatisk. Hun er indbegrebet af smart, italiensk elegance og stil!


Du behøver kun et enkelt sprøjt, og så holder den i timer – den er derfor også genial lange aftener ude. Den kan bæres på alle tider af dagen og på alle årstider – også denne vintersæson!


Topnoter: Solbærnektar
Hjertenoter: Fresia & rose
Bundnoter: Moskusagtig blanding af træ.​​​

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs også

Duften af frihed

YSL Beauty’s Libre er efterhånden et ikon, der med sin frigørende lavendelduft og den luksuriøse flakon opfordrer til, at leve livet fuldt ud og intenst!

At bære YSL-navnet er at være androgyn, magtfuld og nyskabende, men mest af alt, er det at være fri – fri for forventninger og tvang – heraf navnet ”Libre” (der betyder "fri").
Libre gør et glimrende førstehåndsindtryk ved at åbne med en brusende duft af citrusnoter. Den krydrede blomsterduft giver en mørk baggrund til citrus-topnoterne på samme måde som den mørke nattehimmel giver de funklende stjerne plads til at lyse.


En lidt uventet kontrast kommer i form af lavendel, som bringer en let urteduft med et strejf af ristet sukker, der blander sig smukt med Libre's blomsterhjerte. Til sidst kommer noterne af den varme vanilje- og cedertræbase.


Tilbage står man med en fornemmelse noget luksuriøst og ”blødt”. Jeg (Pernille fra redaktionen) synes, at Libre er en svær parfume at sætte fingeren på. Er det en blomsterduft? Er den træagtig og krydret? Er den frugtagtig? Den virker til at være alle tingene på samme tid, men bringer også noget helt nyt på banen! På hvert trin er der nemlig en uventet kontrast af noget mørkt, der forstærker lyset i denne smukke duft!


Topnoter: Mandarinolie, solbær, lavendel & petitgrain-olie
Hjertenoter: Jasmin, lavendelolie & appelsinblomst
Bundnoter: Vanilje fra Madagaskar, cedertræolie & moskus

6 parfumetips

  1. Få dine parfumer til at holde længere ved at holde dem i et mørkt sted, hvor der ikke er høj luftfugtighed (så helst ikke på badeværelset!)

  2. Hvis parfumen skal blive længe på kroppen, så smør en lille smule uparfumeret creme på dine pulspunkter og sprøjt derefter parfumen på områderne.

  3. Less is more. Især hvis du har haft en duft i et stykke tid, for så vil du hurtigt selv blive vant til duften – det vil andre nødvendigvis ikke. Brug ikke mere end 2-3- sprays per påføring, især hvis du bruger en stærkere duft end Eau de Toilette.

  4. Varme er parfumens fjende. Tænk på din kropsvarme som et lejrbål, og din parfume er træet. Jo varmere bålet er, jo kortere tid tager det for træet at brænde op.

  5. Vær opmærksom på konkurrerende dufte på din krop. Mange plejeprodukter – herunder hårprodukter, lotions, makeup og deodorant - har deres egne dufte. Det er svært at undgå dem helt, men vær prøv hvis muligt at holde dig fra produkter med stærk duft.

  6. Gnid ikke parfumen. Når du har sprayet, skal du modstå fristelsen til at gnide det ind. Det hjælper ikke. Faktisk skaber gnidningen ekstra varme, hvilket så får duften til at fordampe hurtigere på huden (se punkt nr. 4!). Lad i stedet parfumen lufttørre.

Genopliv huden

Y fra YSL Beauty er en dyb og frisk duft til manden, der har opnået sine drømme og er på vej mod en ny i morgen. Han vil altid have tiltro, altid fortsætte fremad, og stopper derfor aldrig.


Dette er en aromatisk duft til mænd, der vil lave et statement ved at lege med skarpe citrusfrugter, friske urter og mørke træsorter. Den åbner med en pikant frugtagtig duftnote, hvor grapefrugten virkelig skinner igennem. Det giver den en interessant sødme.

Når sødmen kombineres med varmen fra ingefær og trænoterne, får duften på samme tid en naturlig frisk og ren lethed.


Et sidste jordisk strejf af patchouli giver duften en mørk moskusagtig karakter, mens røgelse giver en sensuel forførelse i baggrunden.


Topnoter: Hvid akkord, geranium-absolute og salvie.
Hjertenoter: Hvid og mørk bregne
Bundnoter: Mørk akkord, sensuelle trænoter, tonkabønne.

Nyhed til ham fra Armani

Opdag den nye intense side af den ikoniske Armani Code med den nye Armani Code PARFUM. Den nye duft er stærk og alligevel følsom.

Som noget nyt og bæredygtigt kan flakonen genopfyldes, så du ikke behøver at købe en ny flakon hver gang.


Armani Code er kendt for at være en kraftfuld, klassisk maskulin duftserie, som parfumefans verden over har forelsket sig i. Og "Code-serien" er blevet opdateret med Giorgio Armani Code Parfum.
Code Parfum har samme træagtige aromatiske noter som Eau de Parfum, men med en holdbarhed, der varer ved i mange timer.


Men hvad synes jeg (Pernille fra redaktionen), er den mest interessante opdatering? Code-serien er kendt for de rige jord-duftnoter, men er nu blevet frisket op med et hjerte af iris, der forvandler parfumen til en kompleks og lokkende duft, der både er sød og "hård" på samme tid.


Topnoter: Bergamotte & bergamotteblade
Hjertenoter: Iris, Oris, Salvie & aldehylder
Bundnoter: Cedertræ & tonkabønne.

3 andre parfumer du også vil elske:

3 andre artikler om parfumer, vi anbefaler, du også læser:

Vi guider til de bedste parfumer fra Givenchy

Vi guider

Vi guider til de bedste parfumer fra Givenchy

Af Ida Hinchely Kyhn

Det franske modehus Givenchy skaber eksklusive og ikoniske dufte, som spænder fra blomstrende duftuniverser til krydrede, træagtige og forfriskende toner. I denne artikel guider vi til de forskellige dufte, så du kan lade dig inspirere til din nye duft.

Læs Mere
Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Vi guider

Kend forskellen på de 3 forskellige parfumetyper

Af Matas

En duft er ikke bare en duft. Den signaler personlighed og kan have indflydelse på, hvordan andre opfatter dig. Men hvad er egentlig forskellen på eau de parfum, eau de toilette og eau fraiche? Få den ultimative parfumeguide lige her, og få vores bud på must-have dufte.

Læs Mere
Hvilken duft elsker du? Vælg den rigtige parfume

Vi guider

Hvilken duft elsker du? Vælg den rigtige parfume

Af Trine Brøndsted

Elsker du duften af sol og strand, eller er du typen som bare må dufte af rent vasketøj? Dufte sætter billeder, minder og stemninger i hovedet på os, og når vi vælger parfume, så falder vi ofte for dem, som vækker særlige minder.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.