• Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret
Vi guider

Derfor får du mørke rande og sådan skjuler du dem

Årsagen til mørke rande kan være forskellig fra person til person. Måden du slipper af med dem på, er derimod ens for alle.

Her får du et par gode tips, tricks og produktforslag, der gør underværker.

Typiske årsager til mørke rande

Din livsstil

Huden under øjnene er meget tynd, hvilket betyder, at hvis blodkarrene udvider sig, så bliver de ekstra synlige netop her og får huden til at syne mørkere. Flere livsstilfaktorer påvirker huden og dine blodkar og kan fremhæve dine mørke rande.
​​​​​​​

 • Dehydrering: Får du ikke nok væske, bliver huden mat, mister sin fylde og får dine øjne til at se mere indsunkne ud, hvilket understreger de mørke rande.

 • Søvnmangel: Får du ikke nok søvn, kan din hud se mere bleg ud, hvilket får blodkarrene til at træde endnu tydeligere frem. Du kan også opleve væskeansamlinger omkring øjnene, hvilket skaber mørke skygger.  

 • Forkert diæt: For meget salt i din mad og for meget alkohol virker begge væskeophobende i kroppen og kan give flere hævelser og dermed skygger under øjnene.  


Din naturlige ældningsproces

Med alderen mister din hud kollagen og dermed sin spændstighed og elasticitet. Huden bliver dermed tyndere og blodkarrene mere synlige. Hej mørke rande!


Dine gener

Har din mor og far tendens til mørke rande, kan du næsten være bomsikker på også at have arvet dem.​​​​​​​

Sådan slipper du af med dine mørke rande

For de fleste af os er mørke rande en midlertidig ting, som forsvinder helt af sig selv, når du får din skønhedssøvn og atter får styr på kosten og en sund væskebalance. Har du dog brug for at sætte ekstra ind, kan øjencremer og makeup være løsningen.

1. Vælg en god øjencreme

Du kan få øjencremer skræddersyet til at minimere mørke rande takket være pigmenter i cremen, der neutraliserer mørke nuancer samt ingredienser, der reducerer hævelser og beskytter de sarte øjenomgivelser.

Den lille gule

Ole Henriksens Banana Bright Eye Cream indeholder ikke skyggen af banan, men derimod masser af C-vitamin og et gulligt pigment, som hjælper med at neutralisere lilla og blå toner under øjnene.

(97)
Ole Henriksen Truth Banana Bright Eye Cream 15 ml
399,95
DU OPTJENER 40 Point

Den ferskenfarvede

Det er den ferskenfarvede nuance, der gør, at øjencremen fra It Cosmetics kan give mørke rande kamp til stregen. Kokosolie sørger desuden for at holde huden frisk og fugtmættet.​​​​

(3)
IT Cosmetics Confidence in an Eye Cream 15 ml
289,95
DU OPTJENER 29 Point

Den opkvikkende

Ginseng og koffein er Origins effektive våben til at reducere hævelser og dermed mørke rande under øjnene. Den tilfører øjeblikkeligt fug tog virker lysnende.

(53)
Origins GinZing Refreshing Eye Cream 15 ml
244,95
DU OPTJENER 25 Point

2. Korriger din hudtone under øjnene

Skal du skjule mørke rande nu-og-her, er der intet så effektivt som makeup. Et godt tip er dog, at du korrigerer din hudtone under øjnene, FØR du bruger concealer og eventuel foundation.  


Start med at kigge på din hudtone, så du er sikker på at vælge den rette ʻcolor corrector’. Da mørke rande som regel trækker blålige op under huden, har du brug for en varm nuance til at farvekorrigere.

Din hud er lys

Du skal bruge en color corrector i en helt lys ferskenfarvet nuance. Prøv for eksempel Touche Éclat Luminous i ʻLight Peach’ fra YSL.

Din hud er medium

Du skal bruge en ferskenfarvet color corrector. Prøv for eksempel Sisleys Phyto-Cernes Éclat i ʻ02’.

(5)
Sisley Phyto-Cernes Eclat 2 Peachy
659,95
DU OPTJENER 66 Point

Din hud er medium/mørk

Gå efter en orangefarvet color corrector som eksempelvis Smashbox Color Correcting Stick i nuancen ʻLook Less Tired’.

(2)
Smashbox Color Correcting Stick Look Less Tired
169,95
DU OPTJENER 17 Point

Din hud er mørk/meget mørk

Din color corrector skal være orange med røde undertoner, og her vil Conceal & Correct-paletten i nuancen ʻDeep’ fra Mac være velegnet.

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Vi guider

6 øjencremer, der gør en synlig forskel

Trænger du til at starte dagen med nye friske øjne, kan den rette øjencreme måske hjælpe dig lidt på vej. Vi har udvalgt fem af de bedste, som gør en synlig forskel, hvis du døjer med tørhedslinjer, mørke rande og træt og trist hudtone.

Læs også

3. Brug en dækkende concealer

Efter du har korrigeret din hudtone og neutraliseret de blålige skygger, skal du bruge en højpigmenteret concealer, som dermed giver fuld dækning.

Bestselleren

Den prisvindende concealer fra It Cosmetics dækker fuldt ud, samtidig med at den holdbare formel sikrer, at concealeren ikke sætter sig i dine linjer i løbet af dagen.


IT Cosmetics Bye Bye Under Eye Concealer fås i 18 nuancer.

Parfumefri og vandfast

På trods af sin lette og flydende konsistens, har Macs concealer en effektiv dækkeevne. Desuden bliver den siddende selv i regnvejr, og så er den uden parfume, så de mest sensitive også kan være med.  


Mac Pro Longwear Concealer fås i 15 nuancer.

Som naturlig camouflage

Takket være en ultrahøj koncentration af pigmenter og en let cremet formel, smyger Lancômes concealer sig naturligt til din hud, samtidig med at den camouflerer alt.  


Lancôme Teint Idole Ultra Wear Camouflage Concealer fås i flere nuancer.

Sådan bruger du dine produkter


 • Sørg altid for at huden omkring dine øjne hverken er tør eller skællet. Er den det, så fjern forsigtigt hudflagerne og giv huden masser af fugt med en øjenmaske eller øjencreme.

 • Påfør din color corrector i din inderste øjenkrog og nedefter, så du dækker hele den mørke rande. Sørg for at blende kanterne godt ud med en concealerpensel. Det ser måske lidt spøjst ud at være ferskenfarvet eller orange under øjnene, men det bliver godt efter næste trin.

 • Påfør nu din concealer i et stort ʻC’ fra den inderste øjenkrog og hele vejen under øjet. Dup den på med din finger eller en pensel, så du ikke får tværet den ud og forstyrrer dækkeevnen.

 • Nu er du klar til din foundation. Påfør med en blød pensel og klap den forsigtigt ind i huden i hele ansigtet og helt op til din nederste vippekant. Når du presser din foundation nænsomt på plads, undgår du at gnubbe lagene nedenunder (color corrector og concealer) væk.   ​​​​​​​
Den Ultimative Guide Til Concealer

Vi guider

Den Ultimative Guide Til Concealer

Mørke randes redningsmand og bumsernes camouflagedragt; concealeren er et populært og super brugbart produkt i enhver makeuprutine – uanset om du bruger mange eller få produkter. I dag deler vi alt du skal vide om at farvematche, vælge den rigtige slags og hvordan du bedst påfører produktet for den optimale dækning.

Læs også

Lav din egen maske til mørke rande

Det er ikke helt tilfældigt, at kvinderne i film og tv-serier lægger agurker på deres øjenlåg, for den aflange grøntsag beroliger og opstrammer huden. Og i kombination med rosenvand, har du en skøn cocktail, som kan lysne og berolige området omkring øjnene på en naturlig måde.


Det skal du bruge:

 • 20 ml. rosenvand
 • En halv agurk
 • En blender
 • Vatrondeller

Sådan gør du:
​​​​​​​

 1. Blend en kvart agurk med 20 ml. rosenvand til ingredienserne er blandet godt sammen og hæld blandingen over i en skål.

 2. Klip din vatrondel over i to halve og læg dem i skålen, så de bliver gennemvædet.

 3. Pres det overskydende vand ud af vatrondellen, læg dem under dine øjne og lad ingredienserne arbejde.


Tip!
Du kan lave dit eget rosenvand ved at lade en håndfuld rene rosenblade ligge i en skål med kogende vand. Vent til vandet er helt kølet af og si rosenbladene fra vandet, og hæld det på en flaske.


Du kan også købe rosenvand - eksempelvis Sard Kopenhagen Rose Water Elixir.

Relaterede produkter

(52)
Clinique All About Eyes Rich 15 ml
294,95
DU OPTJENER 30 Point
(16)
Nilens Jord Duo Concealer 451 Marble
149,95
Førpris 199,95
DU OPTJENER 15 Point
(5)
IT Cosmetics Bye Bye Under Eye Eye Cream 15 ml
339,95
DU OPTJENER 34 Point

Relaterede artikler

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Af Alberte Sejling

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Læs Mere
Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Vi guider

Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Din hud sladrer om din krops indre tilstand, og mangel på søvn kan efterlade mørke rande under øjnene og få os til at se trætte ud. Derfor er concealeren mange kvinders bedste ven. Få en guide til hvordan du lægger den perfekte concealer og læs vores test af fem af slagsen.

Læs Mere
Sådan lægger du makeup, der passer din øjenform

Vi guider

Sådan lægger du makeup, der passer din øjenform

Af Nicci Welsh

Er du i tvivl, om hvordan du skal lægge en makeup, som passer godt til din øjenform? Her får du et par tips til, hvordan du kan fremhæve eller underspille dine træk og skabe en fin balance i dit look.

Læs Mere
Sådan slipper du af med poser under øjnene

Vi guider

Sådan slipper du af med poser under øjnene

Af Cathrine Park

Poser under øjnene er et udbredt problem. Få her en masse tips og gode råd til, hvordan du bedst behandler dem.

Læs Mere
 • Hjemmelevering
 • Afsendelse 1-2 hverdage
 • Byt i 270 butikker
 • Mere end 1000 brands
 • 30 dages returret