Menu
Vi guider

Øjenmakeup til moden hud - 5 lette trin

Med årene finder fine linjer og rynker langsomt vej til ansigtet. Her får du 5 lette trin til at lægge en øjenmakeup på moden hud.

Huden reagerer som alt andet på, at vi bliver ældre. Den bliver tyndere og mister sin elasticitet med det resultat, at vi får rynker. Rynker er smukke og bevidner om et liv, der er levet med smil såvel som bekymringer. Når det kommer til makeup, handler hverken om at dække eller fremhæve rynkerne, men derimod om at lægge en makeup, som passer til din hud og alder og får det bedste frem ved dit skønne jeg.

5 lette trin til øjenmakeup på moden hud

Huden omkring øjnene er noget af det første, der bliver ’ramt’ af alderen, og her kan det være en fordel at ændre lidt i dine makeuprutiner, så din makeup ikke sætter sig i linjerne omkring øjnene.

1

Start med fugt fra øjencreme

Inden du går i gang med at lægge makeup, er det en god idé at starte med en øjencreme, så din hud er gennemfugtet.

Huden har det nemlig med at suge makeuppen til sig, hvis den er tør og på den måde samler produkterne sig i linjer og rynker i stedet for at lægge sig pænt.

Husk, at uanset om du skal lægge makeup eller ej, så er øjencreme en god vane at have i din daglige hudplejerutine.


Læg den som det første når du skal smøre ansigtet ind, og hold igen med mængden af creme da det er et lille område, det skal dække.


2

Brug en øjenprimer for et glat underlag 

Er du træt af, at din øjenskygge falmer eller bliver hvisket ud bare et par timer efter, du har lagt den? Så kan en primer meget vel gå hen og blive dit nye favoritprodukt.


Du lægger primeren på den bevægelige del af låget efter øjencreme og før øjenskygge, så sørger den for, at makeuppen bliver siddende


Desuden udglatter produktet huden og udvisker de fine linjer, så det bliver nemmere at lægge øjenskyggen jævnt på hele øjenlåget.

3

Skjul mørke rande med concealer

Mørke rander under øjnene er ganske afslørende på trætte dage, men heldigvis kan en concealer både skjule og friske op.


En flydende concealer er at foretrække til moden hud, da den nemmere kan duppes på med fingrene og smelte ind i huden. Dup den ind i huden - brug gerne fingrene, for varmen fra dem hjælper produktet med at blende godt ind i huden.


Undgå at bruge pudder over din concealer, da det blot fremhæver linjer og fuger. Sørg i stedet for at bruge den rette mængde concealer og dup den godt ind.


Vælg gerne en farve, der er lidt lysere end din hudtone, da det neutraliserer det mørke under øjnene.


Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Vi guider

Vi tester concealere - hvilken passer til dig?

Din hud sladrer om din krops indre tilstand, og mangel på søvn kan efterlade mørke rande under øjnene og få os til at se trætte ud. Derfor er concealeren mange kvinders bedste ven. Få en guide til hvordan du lægger den perfekte concealer og læs vores test af fem af slagsen.

Læs også
4

Naturlig øjenskygge uanset form

Du har måske tidligere brugt sort eyeliner eller mørke skygger, men da det godt kan blive hårdt til ældre øjenlåg, bør du for eksempel skifte den sorte eyeliner ud med en brun.

Du kan ligeledes overveje at skære ned på øjenmakeup med shine og shimmer, da det har det med at lægge sig i linjerne. Matte øjenskygger passer rigtig godt til moden hud.


Brug en mat naturlig skygge på hele den bevælgelige del af låget. Herefter lægger du en lidt mørkere mat skygge i globelinjen og blender dem sammen med penslen. Slut af med lidt brun eyeliner tæt på vippekanten på den øverste del af låget og tegn med let hånd yderst ved nederste vippekant - uden at komme helt ind til øjenkrogen.   


5

Voluminøse vipper

Der kan desværre godt blive tyndet ud i mængden af vipper, som årene går. Derfor gælder det om at finde en mascara, som giver volumen og fylde.

Lægger du mascaraen fra rod til spids på overvipperne, åbner det og løfter øjet på fineste vis.

Hold igen med mascara på undervipperne, da det kan få dig til at se træt ud.


Psst!
Er dine vipper korte og tynde, kan du trylle dem længere med et vippeserum. Du bruger vidunderproduktet hver dag i en periode, hvor dine øjenvipper langsomt vokser sig flotte og lange.

​​​​​​​

Relaterede artikler

9 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Vi guider

9 tricks: Lær at lægge makeup på moden hud

Af Ida Hinchely Kyhn

Når man kommer op i alderen og får en moden hud, er det godt at kende nogle tips og tricks til at lære at lægge makeup på en 50+ hud. Vi har lavet en guide med 8 simple tricks, til hvordan du kan lægge en makeup på moden hud og komme til at se skøn ud.

Læs Mere
5 hormonforandringer: Hudpleje i overgangsalderen

Din sundhed

5 hormonforandringer: Hudpleje i overgangsalderen

Af Trine Brøndsted

Når vi kvinder kommer i overgangsalderen, ændrer vores hud sig. Den er nemlig påvirket af, at vores hormonbalance forandrer sig. Det kan betyde, at du skal vinke farvel til din yndlingscreme og skifte ud med nye plejeprodukter.

Læs Mere
3 of a kind: Farvet dagcreme

Vi guider

3 of a kind: Farvet dagcreme

Af Nicoline Kongedam

Er du ikke verdensmester i foundations, men vil du gerne have din hud mere ensartet? Vi har listet 3 slags produkter, der både giver fugt og farve.

Læs Mere
5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Vi guider

5 tips til at få fyldigere bryn og vipper

Af Trine Brøndsted

Ønsker du stærke, sunde og smukke bryn og vipper? Så har vi i denne artikel samlet vores fem bedste tips til, hvordan du kan nå i mål med det bryn- og vippelook, du ønsker.

Læs Mere