• Afsendelse 1-2 hverdage
 • Fri fragt til butik v. køb for 99,-
 • Byt i 260 butikker
 • 30 dages fuld returret
 • Mere end 1000 brands
Menu
Vi guider

Pollen – Der er noget i luften!

Er du ved at klø dine øjne ud, og er din næse ved at løbe fra dig, når naturen springer ud? Her får du 12 tips, der hjælper dig gennem foråret og sommeren.

Forår er lig med blomster og træer, der springer ud og varsler en ny begyndelse. Desværre er både foråret og sommeren også sæson for pollen, som en del danskere er overfølsomme overfor.

Hvad er pollen?

Pollen er blomsterstøv, der spredes med vinden. Pollensæsonen er i gang og løber typisk fra februar til slutningen af august. Om foråret er det pollen fra træer, der kan give løbende næse, kløende øjne og nys. Det meste af sommeren er der pollen fra græs og urter i luften, og i løbet af sensommeren stiger så antallet af svampesporer.


Vidste du, at…
pollen betyder ‘fint støv’ på latin?

Shots – flydende kosttilskud

Spot Trenden

Shots – flydende kosttilskud

Shots lavet på frugt, urter og grøntsager er ikke en ny trend. De sidste par år har du sikkert set ingefærshots og hvedeshots på din lokale juicebar. Men nu er olieshots og kollagenshots som kosttilskud kommet på banen. Vi kigger på trenden.

Læs også

Færrest pollen om natten

I pollensæsonen er det umuligt at undgå pollen udendørs, for pollen flyver langt og respekterer ikke grænser eller hegn, og der er pollen i luften døgnet rundt. Generelt er der dog flest pollen i luften i dagtimerne, i takt med at temperaturen stiger, og der sker et øget pollenudslip fra planten. Ofte er der flest bynkepollen mellem klokken fem om morgenen og klokken seks om aftenen, mens birk og græs ikke har et lige så markant udsving.​​​​​​​

Der er flest birkepollen i luften fra sen formiddag til cirka midnat, og der er typisk flest græspollen i luften mellem klokken otte om morgenen og klokken 22. Der er mange forskellige arter græs, som blomstrer forskudt i løbet af en sæson, og som kan bidrage til pollenniveauerne i luften på forskellige tidspunkter.


Vidste du, at...
et hårstrå er næsten dobbelt så tykt som den største pollen og fire til fem gange tykkere end de mindste pollen?

Pollen indenfor

Pollen kan desværre også trænge ind i dit hjem, for pollen respekterer heller ikke et nej tak til besøg. Hvor mange pollen, der kommer ind i din bolig, afhænger af hvor tæt din bolig er, hvornår du lufter ud, og hvor mange pollen der sidder i dit tøj, hår osv.

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Vi guider

Vi tester 7 myter om kokosolie i hår- og hudpleje

Kokosolie er blevet hyldet i skønhedsverdenen som et multiprodukt til både hudpleje, hårpleje og alt derimellem. Men hvad kan du egentlig bruge kokosolie til – og virker det? Her får du den store guide om kokosolie.

Læs også

12 gode råd til pollensæsonen

Heldigvis behøver du ikke bure dig inde, til pollensæson er ovre, eller udelukkende hænge din hat på medicin. Der er forskellige måder, du kan begrænse din kontakt med pollen på.

Gode råd, når du er udenfor:

 1. Brug solbriller, så skærmer du også dine øjne for pollen. Når du cykler eller dyrker motion, kan du eventuelt bruge cykel- eller sportsbriller.
 2. Brug eventuelt en pollenmaske, så du ikke indånder luft med pollen, når du eksempelvis cykler.
 3. Løber du, er det en god idé at gøre det om aftenen, hvor der er færre pollen i luften end i dagtimerne.
 4. Få andre til slå græs og holde have for dig, så du ikke udsætter dig unødigt for pollen.
 5. Kend dine grønne områder. Birkelunde sender skyer af birkepollen i luften fra april til maj. Kirsebærtræer er derimod insektbestøvede. Har du børn, kan I besøge legepladser og boldbaner med kunstgræs eller faldunderlag i stedet for rigtigt græs, der kan få næser og øjne til at te sig i pollensæsonen.

Gode råd, når du er indenfor:

 1. ​​​​​​​Hold døre og vinduer lukkede i løbet af dagen. Også i bilen.
 2. Sørg for at lufte ud, så du får et godt indeklima. Undgå dog at lufte ud midt på dagen, hvor der er flest pollen i luften. Det er bedst at lufte ud tidlig morgen og sen aften, hvor der generelt er færrest pollen i luften.
 3. Tør ikke tøj eller sengetøj udenfor, for pollen kan sætte sig i det. Brug hellere tørreloft eller –kælder. Eller tørretumbler.  
 4. Mange mennesker har et særligt forhold til deres hovedpude. Men vælg en allergivenlig hovedpude, der er let at holde ren og fri for pollen.  
 5. Tag et brusebad, før du går i seng. Så skyller/vasker du pollen ud af håret.  
 6. Nogle luftrensere kan i større eller mindre omfang fjerne pollen, der svæver i luften indendørs. Så overvej, om en luftrenser i soveværelset kan hjælpe.  
 7. Gør hovedrent en gang om ugen. Så fjerner du pollen fra støvet.


Top-3 planter vi reagerer mest på:

 1. Græs
 2. Birk
 3. Bynke


​​​​​​​Kilde: Astma-Allergi Danmark

Relaterede artikler

Spænding – når hovedet og kroppen brokker sig

Vi guider

Spænding – når hovedet og kroppen brokker sig

Vores krop er ikke skabt til den livsstil, mange af os fører i dag. Vi bevæger os for lidt og mange gange også for ensformigt. Heldigvis er der flere effektive knapper, vi kan skrue på for at lindre og forebygge de spændinger, der kan give stivhed eller ømhed i kroppen og ondt på øverste etage.

Læs mere
Gurkemeje: det skal du vide om den gule urt

Spot Trenden

Gurkemeje: det skal du vide om den gule urt

I Indien har man anvendt gurkemeje siden de tidligste tider, og i dag har knolden vundet indpas både på krydderihylden og sammen med kosttilskuddene. I artiklen her gør vi dig klogere på urten og hvilke produkter, der blandt andet indeholder gurkemeje.

Læs mere
7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Spot Trenden

7 Sundhedstrends i 2020: Vi kigger i krystalkuglen

Af Trine Brøndsted

Vi har kigget i krystalkuglen for at se, hvilke sundhedstrends vi kommer til at stifte bekendtskab med i 2020.

Læs mere