Luftrensere

Tøj & Bolig Husholdning
Mest populære

Pris

Bedømmelser

Vælg filtre

Mærker

Pris

Bedømmelser

14 produkter
14 produkter
Sorter efter: Mest populære

Hvad er en luftrenser?

En luftrenser er et apparat, der kan fjerne partikler, støv, støvmider, pollen og dårlig lugt fra hjemmet. Den kan i et betydeligt omfang fjerne støv og partikler, mens det florerer i luften. En luftrenser er typisk udstyret med et effektivt 3-lags filter; præfilter, carbon filter og EPA filter. Kombinationen af disse sørger for, at 99,5% af alle partikler filtreres væk. Nogle luftrensere renser luften ved hjælp af vand, f.eks. gennem en rengøringstromle, der roterer i vand. Her anvendes en innovativ teknologi, hvor vand tiltrækker skadelige partikler og dermed renser luften.

Et dårligt indeklima kan give både hovedpine og lavt energiniveau, og man kan mærke det på både hud og hår. Med en luftrenser får dit hjem en friskere og renere luft, der er fri for skadelige partikler. Desuden bidrager en luftrenser til at reducere spredning af virus og bakterier. Forskning viser, at vi i gennemsnit opholder os indendørs 90% af tiden, og det er også bevist, at luften indenfor kan være to til fem gange mere forurenet end luften udenfor. Tæt luft er mærkbar –her kan du opleve hovedpine, træthed, tør og kløende hud.

Fri for virus, bakterier og pollen!

Man tænker måske ikke så meget over, at indeklimaet er forurenet, så længe hjemmet er rent. Det er dog et faktum, at luften indenfor kan indeholde millioner af generende partikler. Overflader kan nemt rengøres, men det er en større udfordring med luften, man indånder. Med en luftrenser kan man reducere mængden af luftbårne partikler og dermed mindske risikoen for smitte i rummet. På den måde mindsker man risikoen for forkølelse og influenza, men man slipper altså også for støv, pollen, dyrehår og røg. En luftrenser i sig selv vil ikke kunne erstatte en god rengøring, men den kan derimod hjælpe dig til et styrket immunforsvar, øge ilttilførslen til hjernen, mindske træthed, fremme god søvn og mindske allergi.

Hvor og hvornår skal man bruge en luftrenser?

Det er klart, at alle allergikere vil have stor glæde af en luftrenser – både i hjemmet og på kontoret. Det giver rigtig god mening at placere en luftrenser på kontoret, hvor du tilbringer mange timer. I lejligheder, der befinder sig i bybilledet eller i hjem med røg fra cigaretter, brændeovn eller levende lys, vil en luftrenser være ideel i soveværelse og stue.

Hvor ofte skal du have din luftrenser tændt?

Det korte svar er hele året. De koster minimalt i strømforbrug, og på grund af klimaforandringerne ser allergikere ind i en to måneder længere pollensæson. Her kan luftrenseren virkelig gøre en forskel.

Stina
Materialist
Stina blev i 2004 uddannet materialist hos Matas i Vestsjællandscentret Slagelse, og er særlig interesseret i pleje af huden og hvordan det fungerer. Derfor er det Stinas helt store passion at rådgive inden for hudpleje, hvor hun sætter en ære i at være opdateret på nye teknologier, brands og tendenser. Grundet sine ma...
Min ekspertise er:
Hudpleje
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.