Vi guider

SOS til din sommer: Undgå sår, stik og skrammer

Vi kender det nok alle sammen – at stå der på ferien i en mindre nødssituation og virkelig mangle det ene produkt, som du selvfølgelig ikke lige fik pakket. Men denne sommer har vi din ryg og har samlet en håndfuld produkter, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at undgå SOS på din ferie i år.

Nogle gange er de små uheld på færde, når man er langt væk hjemmefra på ferie. Derfor kan det være utrolig rart at have sikret sig med en håndfuld produkter, som kan tage brodden af de fleste små SOS-situationer. Vi guider dig her til, hvilke produkter der kan hjælpe dig i en håndfuld scenarier, som de fleste af os nok har stået i.

SOS 1: Myggene kommer

Jeg ved ikke med dig, men jeg har i hvert fald prøvet et par gange at sidde på en skøn restaurant og nyde noget god mad på min ferie, og pludselig er der også aftensmad for myggene… og det er så mig. Her er det bare skønt at have tænkt lidt på forkant, så du har myggesprayen parat i tasken.

Matas Medicare Myggefri Spray beskytter mod myg i op til otte timer, og indeholder 40% DEET. Den kommer på spray-form, så den er let af fordele. Er du typen, der skal ud og boltre dig i det høje græs her til sommer, så beskytter den også mod flåtbid.

Er skaden sket, og har myggen mæsket sig, så kan du opgradere dit SOS-kit med Matas Medicare Efter Myggestik Spray, som lindrer kløe og smerte fra stik. Den indeholder blandt andet allantoin, som beroliger, og menthol, som virker kølende

100 ml
Matas MedicareMyggefri Spray 40% DEET
109,95 kr.
(69)
25 ml
Matas MedicareEfter Myggestik Spray
39,95 kr.
(105)

SOS 2: Kvalme

Ferier kan være lig med lange sejlture på det bølgende hav og køreture på små, snørklede bjergveje i en varm bil. Alt sammen noget, som kan få det til at snurre i hænder og fødder og få kvalmen til at stige.

Men det er der heldigvis råd for! For en helt naturlig måde, at få kvalmen under kontrol, er ved altid at have et sæt akupressurambånd i tasken. Sættet består af to armbånd, et til hvert håndled, som kan bruges af alle – voksne som børn. Det er et perfekt våben mod søsyge, køresyge og generel kvalme. Så næste gang du ved, du skal på en længere sight-seeing på bølgende grund, så husk at pakke et sæt armbånd - så er du på den sikre side.


2 stk
SeabandAkupressurarmbånd
139,95 kr.
2 armbånd
SeabandAkupressurbånd til børn
139,95 kr.
2 stk.
SeabandSeaband akupressurbånd Mama
119,95 kr.

SOS 3: Sår og skrammer

Ferier er lig med masser af leg og sjov, ikke mindst for de mindste. Men indimellem kan uheldet ske, og man kan pludselig stå i en situation, hvor man virkelig har brug for et plaster til et lille sår eller en skramme.


Matas Medicare Elastisk plaster er superhandy at have med i tasken. Det kan klippes til og tilpasses sårets størrelse og er i et åndbart og elastisk materiale, som beskytter såret og huden uden at irritere den. Hav gerne en lille saks med dig, så du kan klippe plasteret til i størrelsen. På den måde er du altid sikret mod enhver mindre SOS-situation, der kan opstå på ferien, når ungerne leger.

100 x 6 cm
Matas MedicareElastisk Plaster
24,95 kr.
5 stk.
SorbactPlaster 5 x 7,2 cm
49,95 kr.
20 stk
Matas MedicareBørneplaster
24,95 kr.
20 stk
Matas MedicareVandafvisende Plaster
26,95 kr.
Pakkeliste: Sommerferie i Danmark

Vi guider

Pakkeliste: Sommerferie i Danmark

Sidste år tvang os til at tænke i alternative baner, da det kom til sommerferien – og måske blev du, ligesom jeg, bidt af alle de fantastiske ting, som Danmark har at byde på? Læs med, når jeg kommer med den ultimative pakkeliste til din staycation.

Læs også

SOS 4: Få bugt med bakterierne

Vi kender nok alle sammen det her med at være på farten på en ferie, og have brug for at få renset sine hænder et sted, hvor der ikke er mulighed for rindende vand og sæbe. Her er det perfekt med en  desinfektionsgel til tasken i rejsevenlig størrelse, så du hurtigt og nemt kan få bugt med bakterierne.

Matas Medicare Desinfektionsgel 85% er en gel til desinfektion af dine hænder, som effektivt reducerer antallet af bakterier, uden at udtørre og irritere huden. Den er uden parfume og er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark. Kom 1-2 pump ud i hænderne, og gnid, til huden er helt tør.

Du kan også stikke et par Matas Medicare Desinfektionsservietter i håndtasken – de er perfekte til både at rense din hud, men også til fx at tørre overflader eller genstande af med, hvilket man jo indimellem har brug for, når man er på farten på en ferie.


Matas MedicareDesinfektionsgel 85%
stk. 19,95 kr.
20 stk
Matas MedicareDesinfektionsservietter - 85%
39,95 kr.

SOS 5: Larmende naboer

De fleste af os har nok prøvet det. Larmende naboer på hotellet eller høj snak i flyet, når man bare gerne vil have en lur. Her er det alfa omega at huske et par gode ørepropper, så man kan få den ro, man har så inderligt brug for på sin ferie.

Hos Matas har vi et stort udvalg af ørepropper, som er perfekte at have med i toilettasken, når du skal på ferie. Her er en lille guide til de forskellige slags:

Skum-ørepropper er effektive til at dæmpe støj. Klem dem let på siden, når du sætter dem til rette i øret. Det gør det nemmere at få dem til at sidde korrekt.

Voks-ørepropper er også fantastiske til at reducere støj. Dem fra Quies, vi har linket til her, giver støjreduktion på 27 dB. Massér voksen mellem fingrene, til de er varme, og form dem til øregangen.

Silikone-ørepropper er rigtig gode til dig, der elsker at snorkle og have hovedet under vand på din ferie. De kan hjælpe med at mindske risiko for ’svømmeører’, da de er vandtætte.


5 par
Soft FoamSkumørepropper
stk. 23,95 kr.
2 FOR 9,-
1 Par
Matas MedicareØrepropper i Skum
stk. 5,95 kr.
8 par
QuiesVoks Ørepropper
57,95 kr.
(56)
1 par
NygaardSilikone ørepropper
stk. 26,95 kr.
2 par
UltraSoftSilikoneøreprop
36,95 kr.
8 af de bedste aftersun

Vi guider

8 af de bedste aftersun

Efter en hel dag i solens varme stråler, findes der intet bedre end at pleje og nedkøle huden med en lækker aftersun. Vi har samlet 8 af de bedste aftersun, og så svarer vi på de mest stillede spørgsmål om den kølende creme.

Læs også

SOS 6: Er uheldet ude?

Så er det godt at have hjælp med hjemmefra. For findes der noget værre, end at være afsted på sin ferie og pludselig få problemer med maven? Det er i hvert fald superubehageligt, og derfor kan det være en tryghed at have tænkt over det hjemmefra, så man ikke er helt på bar bund i et fremmet land.

Du kan se vores udvalg af produkter mod maveproblemer lige her.

Gode råd til maven, når du er på ferien:
-    Drik vand af en lukket flaske, og undgå brug af isterninger
-    Skyl/rens eller pil selv din frugt og grønt
-    Spis kun mad, der er gennemstegt eller kogt, og undgå rå fødevarer
-    Skyl tandbørsten i flaskevand, når du skal børste tænder
-    Hvis du skal have en is, så vælg en is i indpakning
-    Husk almindelig hygiejne. Vask hænder og brug håndsprit med mindst 60% alkohol

En god huskeregel til løs mave er ”sukker, salt og vand”. Det kan fx være chips eller kiks og fortyndet cola eller saftevand med sukker. Det er også vigtigt at få nok væske.


Husk altid at søge læge, hvis du har feber, eller hvis du er i tvivl, om du skal undersøges af en læge. Søg også altid læge, hvis der er tale om et barn, som døjer med mavesmerter.

Andre superhelte til din sommerferie:

SPAR 25%KØB 2
Puori3 Health Essentials
499,95 kr.
SPAR 30%KØB 2
Matas NaturAloe Vera & E-vitamin Bodylotion
28,95 kr.
(286)
KUN ONLINE
NeedsTravel Set
36,95 kr.
TravenoRejsestrømpe
259,95 kr.
Grøn
CuraproxRejsesæt
99,95 kr.
(1)
50 ml
BatisteDry Shampoo Rejsestørrelse
stk. 16,95 kr.
(14)
Sort
NygaardSovemaske
52,95 kr.
(133)

Relaterede artikler

Myg – sådan forebygger og lindrer du myggestik

Din sundhed

Myg – sådan forebygger og lindrer du myggestik

Af Matas

Det kan være noget så hyggeligt med en aften på terrassen – lige indtil du dagen efter vågner med myggestik rundt på kroppen. Hvad kan man gøre for at lindre de kløende myggestik – og kan man forebygge, at myggene stikker i første omgang? Læs med i denne artikel og bliv klogere på, hvordan du bedst undgår, at myg og deres blodsugeri overtager den lune sommeraften.

Læs Mere
10 musthaves til din feriekuffert

Vi guider

10 musthaves til din feriekuffert

Af Trine Brøndsted

Læs Mere
Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Vi guider

Solfaktor – Skal du vælge faktor 15, 30 eller 50?

Af Amalie Schiller

Sommeren er på vej, og det betyder, at vi endelig skal ud og nyde de længe ventede solstråler. Men har du styr på, hvilken solfaktor du skal bruge? Her får du en guide til at vælge den helt rigtige solfaktor i sommervarmen, så du er godt beskyttet mod solens stråler.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek