• Hjemmelevering
  • Afsendelse 1-2 hverdage
  • Byt i 270 butikker
  • Mere end 1000 brands
  • Byt i 30 dage
Menu
Vi guider

Vi tester: Sådan får du bløde ben i ugevis

Skraberen er en klassiker, når du skal være hårfri nu og her. Men vil du have bløde og glatte sommerben i ugevis, skal der mere hardcore metoder i brug. Derfor har vi testet sugaring og epilering, der hiver hårene helt ud.

Før vi ved af det, er det tid til bare ben, sandaler og luftige kjoler, men det kan tage lidt forberedelsestid, før du er klar til at springe ud i dit sommeroutfit. Vi har testet to af de mest populære metoder til hårfjerning lige nu. Læs med og find ud af, om du skal afprøve sugaring eller epilering.

Kristine testede sugaring


Hevi Bodysugaring er danskproduceret og økologisk, og det første hårfjerningsprodukt i verden, der er deklareret i samarbejde med Astma Allergi Nordic, Svanen og EcoCert. Produktet består da også udelukkende af sukker og vand og er mildt og skånsomt for huden.


Hårfjerningsmetoden med sukker minder om almindelig voks med strips. Men da du med sugaring skal fjerne hårene med groretningen, og ikke modsat, skulle det efter sigende være mindre smertefuldt og give færre knækkede hår. Hevi Bodysugaring er egnet til kropsbehåring, der er minimum 3-4 mm lange, dog højst 1 cm. Hevi lover, at du på sigt kan blive hårfri i fire til seks uger.

Hvordan føles det at bruge?

Da min hud er sensitiv og godt kan klø og blive irriteret, når jeg bruger min almindelige skraber, er jeg spændt på, hvordan jeg reagerer på sugaring. Først varmes sukkervoksen op i mikroovnen, til den er lun og har fået en blød konsistens. Herefter ʻskubber’ jeg et tyndt lag sukkervoks op ad mit ben med træspatelen.


Det er første gang, jeg prøver sugaring, så jeg kan godt mærke, at det kræver lidt øvelse. Jeg påfører mod hårenes retning, lægger en strip på, som jeg ʻklapper’ blidt på plads, og i et hurtigt ryk river jeg strippen nedad – med hårenes groretning. Det niver en lille smule, og jeg er overrasket over, at det ikke gør spor ondt.


Jeg fortsætter derfor ufortrødent, men da jeg er total nybegynder, bøvler jeg lidt med påføringen. Det bliver nemlig sværere, jo mere afkølet sukkermassen bliver. Set i bakspejlet burde jeg have opvarmet den igen i mikroen, og så burde jeg have brugt hver strip et par gange på samme sted for at få flere hår med ud. I stedet kæmpede jeg en smule med at få smurt massen ordentligt på, og så endte jeg med at bruge otte ud af de medfølgende 15 strips bare på det ene ben!

Resultatet

Da alle mine hår ikke er lige lange, har sukkervoksen ikke fanget de korteste af dem. Derfor er resultatet i første omgang ikke helt glatte ben, som jeg drømte om. Hevi anbefaler da også, at du efter første gang bør gentage behandlingen allerede efter et par uger for at indhente hårenes tre forskellige grofaser.


Til gengæld lover de, at du efter hver behandling vil opleve, at håret, der vokser ud, er finere. Ved vedvarende behandlinger vil du også opleve, at du er hårfri i op til seks uger, og nogle vil endda kunne opleve en permanent hårfjerning. Det lyder virkelig fristende, og jeg kan godt lide tanken om at slippe for de stikkende hår på mine ben. Men så skal jeg blive meget mere rutineret i metoden, for det er noget tidskrævende og omstændeligt for en nybegynder.


Heldigvis forsvinder mine røde og tydelige hårsække efter behandlingen i løbet af nogle timer. Jeg mærker heller ingen kløe, så sugaring lover ganske godt!


Tip!
Efter hårfjerning kan det være en god idé at pleje huden med en mild og beroligende bodylotion – gerne en med aloe vera. Desuden kan du minimere risikoen for indgroede hår ved jævnligt at bruge en bodyscrub.

Status på sugaring


Efter 1 uge:

De hår, som jeg fjernede med sugaring, er endnu ikke kommet ud, hvilket de helt sikkert ville gøre, hvis jeg havde brugt en skraber. Mine ben virker stadig bløde, selv om de korte hår er der. De er p.t. ikke lange nok til at blive fjernet med sugaring, men jeg tror, at jeg kan fjerne dem i næste uge.


Efter 2 uger:

Jeg har nu prøvet at fjerne de korte hår med endnu en omgang sugaring. Jeg prøvede at opvarme voksen en smule mere end første gang, i håbet om at det var nemmere for mig at smøre det ud. Men der var ikke den store forskel.


Jeg må bare indrømme, at det altså kræver lidt mere øvelse. Og desværre var mine hår nok ikke lange nok, for jeg har stadig ikke hårfri ben, men til gengæld er de bløde, og man ser ikke rigtig de små korte, bløde hår. Jeg er optimistisk og tror, at jeg med lidt øvelse vil blive glad for den milde hårfjerningsmetode.


Psst! Da Hevi Bodysugaring er vandbaseret, hæfter det sig kun til hår og døde hudceller. Du får derfor også en peelende effekt, og et produkt, som er nemt at rense af huden bagefter med lunkent vand.

Trine testede epilering

Jeg har testet Remingtons Smooth & Silky 7-in-1 Epilator, som er en avanceret epilator med 40 ʻkomfortable’ pincetter.


Den skulle fange selv de fineste hår og hår helt ned til 0,5 mm., så du kan se frem til glatte ben i op til fire uger.

Remington 5 i 1 epilator EP7500
649,95
Optjen 65 point

Hvordan føles det at bruge?

Jeg har aldrig prøvet at få epileret mine ben før, så tanken om at hive mine hår ud med pincet er som udgangspunkt skræmmende. Og jeg skal lige sætte mig ind i maskinen og metoden, da jeg er en total novice. Brugsanvisningen er nem at forstå, og efter en kort opladning er epilatoren klar til brug.


Maskinen er nem at bruge og ligger godt i hånden. I starten sætter jeg ikke epilatoren helt ned til benene, fordi jeg er bange for at blive nevet af de små pincetter. Men meget hurtigt opdager jeg, at det er mindre smertefuld og væsentlig mere effektivt, hvis jeg lader epilatoren køre hen over benet. Og selvfølgelig bliver jeg ikke nevet. Det gør ondt at epilere, men efterhånden som kroppen vænner sig til smerten, og de stride hår på benene forsvinder, bliver det nemmere.


Jeg starter nederst på benet og holder huden spændt ud, mens jeg kører epilatoren op ad benet. Dernæst kører jeg rundt i cirkelformede bevægelser for at få alle hår med, men maskinen er yderst effektiv, og ikke mange hår undslipper første tur på benet. Der er en lille lampe på epilatoren, som gør det nemmere for mig at se hårene på benet. Netop dette, tror jeg, mange vil sætte pris på, specielt hvis du tager den med ud under bruseren, hvor lyset ikke altid er så godt.


Resultatet

Jeg epilerer begge ben, både underben og lår, og det tager cirka en halv time. Lige efter jeg har epileret mine ben, er de meget rød-prikkede, som om alle hårsække er svulmet op.


Min hud virker desuden tør efter behandlingen. Derfor giver jeg mine ben en fugtgivende creme til at komme sig på, og efter nogle timer ser de helt fine ud. Mine ben er fuldstændig glatte, og når jeg kører hånden hen over benet, kan jeg ikke mærke nogen hår, så jeg må sige, at epilatoren er yderst effektiv – også til at få fat i de helt små og fine hår.


ʻAt lide for skønheden’ er selvfølgelig meget sigende for hårfjerning med epilator, men det er som sagt bestemt til at holde ud. Og resultatet er det hele værd! Nu kan jeg nemlig se frem til at lufte glatte og bløde stænger hele sommeren uden at hive barberskraberen frem. Hårene i bikinilinjen og under armene lader jeg dog stadigvæk skraberen om at klare. Der er grænser for mit vovemod.

Pedicure – Sådan plejer du fødderne som en pro!

Vi guider

Pedicure – Sådan plejer du fødderne som en pro!

Pas godt på dine fødder med pedicure og fodpleje, for de bærer rundt på dig dag ud og dag ind og skal stå model til lidt af hvert. Vi guider dig til, hvordan du passer og plejer dine fødder som en professionel.

Læs også

Status på epilering


Efter 1 uge:

Mine ben er stadig glatte og fine, og der er ikke rigtig nogen synlige hår. Jeg kan dog mærke, at der er nye hår, som er vokset frem siden epileringen, så jeg epilerer mine ben igen. Denne gang er det væsentlig nemmere, og det gør slet ikke ondt. Epilatoren tager alle de nye hår, og mine ben er helt glatte igen.


Efter 2 uger:

Mine ben er fortsat glatte. Jeg giver dem alligevel en tur med epilatoren, men der er ikke mange hår at komme efter. Epilatoren er meget effektiv og god til at fange selv de mindste hår, og resultatet holder virkelig længe. ​​​​​​​

Relaterede produkter

(7)
HEVI Sugaring Varmer
399,95
Optjen 40 point
(36)
Veet Wax Strips til Tør Hud 20 stk.
69,95
Optjen 7 point

Relaterede artikler

Bliv solbrun uden solarium

Vi guider

Bliv solbrun uden solarium

Af Astrid Lund Olstrup

Vi har alle vores helt egen kulør, og den skal vi sætte pris på. Men hvis du alligevel gerne vil være lidt solbrun i starten af sæsonen, så er selvbruner bedre at bruge end det kræftfremkaldende solarium.

Læs Mere
Strækmærker – kan de forebygges eller fjernes?

Vi guider

Strækmærker – kan de forebygges eller fjernes?

Af Lea Hammersholt Malmos

De fleste af os kan finde strækmærker eller såkaldte tigerstriber rundt omkring på vores krop, for de er helt normale, og noget de fleste kvinder får. Men hvad ved vi egentlig om dem, og kan de fjernes, når de først er kommet?

Læs Mere
Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Vi guider

Nye skønhedsgadgets: Tag din skønhed i egne hænder

Af Tekst Cathrine Park

Er du en ægte beautyjunkie som aldrig går ned på udstyr, så har vi spottet et par smarte gadgets, der får din hud sund og strålende ind i foråret.

Læs Mere
Vi guider: Gør dine stænger sommerklar

Vi guider

Vi guider: Gør dine stænger sommerklar

Af Alberte Sejling

Det kan være uoverskueligt at sætte sig ind i de mange former for hårfjerning, der findes til både kvinder og mænd. Fælles for dem alle er, at de fjerner uønsket hårvækst, men de gør det faktisk på meget forskellige måder.

Læs Mere