Nyhed
Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg
Skægget er for alvor tilbage hos mændene. Der er da heller ikke noget flottere end et velplejet og stylet skæg. Derimod kan det hurtigt komme til at se sjusket og usoigneret ud, hvis du ikke styrker og plejer det. Vi har allieret os med materialist Johnny Jensen, der giver dig sine bedste råd med på vejen til optimal og nem skægpleje- og styling med Matas Mens produkter.

Skægget har fået sig noget af et comeback de sidste par år. I gadebilledet ser man alt fra det fyldige fuldskæg til det korte, veltrimmede skæg. Lige meget hvilken skægtype du er, er det vigtigt at pleje og styrke det på daglig basis – præcis som vores hår på hovedet -  så det fremstår sundt, velplejet og lækker. Læs med når materialist Johnny Jensen svarer på spørgsmål om skægpleje.

Hvordan holder man sit skæg rent?

”Brug Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo i badet om morgenen, der renser skægget effektivt. Skrub ikke med neglene men med fingerspidserne og giv samtidig dig selv lidt kæbemassage, der er godt for blodcirkulationen. Du kan evt. blande lidt ansigtsscrub i skægshampooen til at fjerne døde hudceller under skægget. Det mindsker skægpest og urenheder.”​​​​​​​

Hvordan plejer og styrker man bedst et stort/langt skæg?

”Til et længere skæg er olie rigtig effektivt til at give et blødt og velplejet skæg. Olien går også ind og fugter huden bag skægget, der nogle gange kan have tendens til at blive lidt tør. Har du langt skæg kan du også bruge olien i spidserne eller Matas Men Beard Balm til at samle skægget."


TIP: Det er altid en god ide at smørre din ansigtscreme helt ind i skægget og huden bagved for at tilføre fugt.​​​​​​​

Hvad vil du anbefale af produkter til et mere kruset skæg?

”Her kan Matas Men Beard Balm være rigtig effektiv. Balmen er tykkere i konsistensen end olien og kan bruges i alle længder skæg. Den er især velegnet til kruset og krøllet skæg, da den former skægget og lægger genstridige hår ned. Den fungerer også rigtig godt som en for-styling, inden du putter skægvoks i skægget.”​​​​​​​

SPAR 29,-
Matas Striber Men Beard Balm 75 ml
85,95 kr.114,95 kr.Spar 29,-
SPAR 26,-
Matas Striber Men Beard Wax 70 g
78,95 kr.104,95 kr.Spar 26,-
SPAR 30,-
Matas Striber Men Multi Oil 30 ml
89,95 kr.119,95 kr.Spar 30,-

Hvordan plejer man et kort skæg?

”Et kort skæg er lidt nemmere at pleje, da du egentlig kan nøjes med at pleje din hud og derved også dit skæg. Massér din ansigtscreme godt ind i skægområdet, så det også får masser af fugt. Sørg for altid at trimme kanterne, så de står skarpe.”

Hvad kan man gøre, hvis man har tendens til tør hud under sit skæg?

”Ligesom mange kan opleve en tør hovedbund i vinterhalvåret, vil mange mænd også opleve tør hud under skægget i denne periode. Det er vigtigt ikke at tage for varme eller kolde bade, da huden kan få et chok. Bad derfor i lunkent vand."

​​​​​​​

"Hvis du har kortere skæg, kan du efterfølgende bruge Matas Men 2-in-1 Beard Moisturizer, der en fugtgivende gel, der blødgør kort skæg og huden mod udtørring. Hvis du har lidt længere skæg, kan en olie-maske et par gange om ugen give huden godt med fugt. Tag en stor mængde Matas Men Multi Oil og massér det godt ind i skægget og huden bagved. Lad den sidde i en halv time og tør efterfølgende det overskydende olie af. Som supplement kan du også bruge Matas Men Anti-dandruff Shampoo (skælshampoo) til skægget et par gange om ugen men ikke hver dag, da huden da godt kan blive udtørret.”

Hvordan styler man bedst et kort og et langt skæg?

  • Kort skæg/stubbe: "Skægget har lidt en tendens til at stritte i den længde, derfor kan du bruge Matas Men Beard brush til at lægge skægget ned. Hvis du skal til et festligt arrangement, kan du også bruge en balm, der samler skægstubbene og giver lidt shine.


  • Mellem/langt skæg: "Brug en bredtandet kam til at rede skægget igennem og til at fjerne knuder. Brug herefter Matas Men Beard Wax til at forme skægget. Hvis du har bakkenbarter, er voksen også god til at samle skægget med disse og lave en glidende overgang med håret på hovedet. Du kan også bruge Matas Men Multi Oil som forpleje, før du styler skægget. Put olien i skægget en halv time før styling, så det bliver blødt op og trænger helt ind i skæg og hud. Påfør det i skæggets retning, så kommer det til at se mere naturligt ud."
SPAR 30,-
Matas Striber Men Beard Brush 1 stk.
89,95 kr.119,95 kr.Spar 30,-
SPAR 29,-
Matas Striber Men Beard Balm 75 ml
85,95 kr.114,95 kr.Spar 29,-
SPAR 26,-
Matas Striber Men Beard Wax 70 g
78,95 kr.104,95 kr.Spar 26,-

Hvis man har sensitiv hud eller uren hud omkring skægget, hvad skal man så gå efter af skægpleje?

”Se om det eventuelt har en effekt at skifte over til produkter uden parfume. Her gælder det også din hårshampoo og showergel i badet. Mange mænd har desuden tendens til uren hud under ørerne og ved kæben. Det kan skyldes, at man ikke får skyllet sæben ordentlig af huden og skægget efter ansigtsvask eller bad."​​​​​​​

Sådan plejer du de 3 forskellige skæg stilarter

Vi guider

Sådan plejer du de 3 forskellige skæg stilarter

Skæg er ikke bare skæg. Er du til fuldskæg, hipsterskæg, overskæg eller bare korte stubbe? Skægmoden ser ikke ud til at slippe sit tag lige foreløbig, og stilarterne er mange.

Læs også

Vidste du, at Matas Men Produkter er blevet nomineret til Danish Beauty Award flere gange?

Vores ambition om at levere super kvalitet til gode priser har bl.a. kastet flere nomineringer til Danish Beauty Award af sig - branchens svar på en Oscar.

De seneste tre år er fire af Matas Men Skægplejeprodukter blev nomineret til Danish Beauty Award:


  • Matas Men 2-in-1 Beard Shampoo - 2017

  • Matas Men Beard Brush – 2018

  • Matas Men Beard Balm - 2018

  • Matas Men Soft Mud Wax - 2019

Johhny Jensen arbejder til dagligt som materialist på Gl. Kongevej på Frederiksberg, hvor han rådgiver kunder om alt inden for skønhedspleje.


Flere fantastiske produkter fra Matas Men:

Relaterede artikler

Sådan plejer du de 3 forskellige skæg stilarter

Vi guider

Sådan plejer du de 3 forskellige skæg stilarter

Af Matas

Skæg er ikke bare skæg. Er du til fuldskæg, hipsterskæg, overskæg eller bare korte stubbe? Skægmoden ser ikke ud til at slippe sit tag lige foreløbig, og stilarterne er mange.

Læs Mere
Barbergrej til mænd

Vi guider

Barbergrej til mænd

Af Amalie Schiller

Skæg kommer i mange forskellige former og looks. Nogle mænd foretrækker det glatte look, andre sværger til stubbelooket mens nogle arbejder på at gro et fuldskæg. Hvad end om du er til den ene eller anden type skæg, er det altid en god idé at benytte det rette barbergrej til netop dit skæg og det look, du selv foretrækker og ønsker at skabe. I indslaget her guider jeg til 4 forskellige typer barbergrej, så du kan blive klogere på, hvad der er bedst for dig og dit skæg.

Læs Mere
Kender du Danmarks herreserie #1?

Bag om brandet

Kender du Danmarks herreserie #1?

Af Benedikte Lundberg

Vi kunne slet ikke få armene ned, da vi fik dokumentation for, at de fleste mænd vælger Striberne, når de køber hudpleje. Og det giver god mening: Matas Men tilbyder det bredeste sortiment med målrettede produkter til stort set ethvert behov.

Læs Mere
10 tips til den bedste barbering

Vi guider

10 tips til den bedste barbering

Af Matas

Barberkost og kniv, skraber og gele – en god barbering har mange faconer. Uanset om du er til retro-metoden eller mere moderne værktøjer, guider vi dig til den bedste barbering.

Læs Mere
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!
Få personlig rådgivning eller inspiration. Spørg os!

Vores materialister, frisører og farmakonomer er klar til at guide dig lige nu.