Vi guider

7 spørgsmål, mænd meget gerne vil have svar på

Døjer du med uønsket hårvækst på ryggen, er din ånde begyndt at lugte fælt og er du måske ved at blive tynd på toppen? Mange mænd tumler med issues, som kan være lidt akavede og grænseoverskridende at spørge til råds om nede i Matas, og genkender du problemet, så læs med her. Vi har nemlig samlet de spørgsmål, som mænd oftest ikke tør stille om deres krop og hygiejne, og giver dig selvfølgelig svarene på det hele.

Der findes ingen dumme spørgsmål, men der findes helt sikkert nogle spørgsmål, som er mere pinlige og akavede at stille end andre. Og det må være spørgsmål om kropsbehåring, kraftig svedlugt, dårlig ånde og mange andre, du sikkert gerne vil have svar på, men synes, er for grænseoverskridende at stille et helt fremmed menneske.
​​​​​​​
Det bliver nemlig hurtigt personligt og tabubelagt, når vi snakker om kroppen, og det kan gøre det svært at italesætte sine problemer. Derfor har vi forsøgt at samle de mest gængse problemer, du kan opleve som mand, og givet vores bedste forslag til, hvordan du løser dem – uden du overhovedet behøver at stille spørgsmålet, næste gang du står nede i din Matas.

Hvordan fjerner man hår på ryggen?

Om du er i start-tyverne, i slut-halvtredserne eller midt i mellem kan du opleve at have uønsket hårvækst på ryggen. Det er et udbredt problem blandt mænd, der kæmper med at komme den uønskede hårvækst til livs.
Derfor ser man også et stigende antal mænd, som får fjernet hår på ryggen hos en professionel behandler eller fikser det derhjemme med hjælp fra kæresten, en ven eller på egen hånd.


Har du selv et mindre uldtæppe på ryggen, som du gerne vil have trimmet ned, så snup disse nemme tips:


4 måder at fjerne uønsket hårvækst på ryggen
​​​​​​​

1. Hårfjerningscreme
En hårfjerningscreme er en nem og hurtig måde at fjerne din uønskede hårvækst på ryggen. Du skal blot smøre cremen på området med hår og lade det virke i fire minutter, før du skyller efter med vand under bruseren. Herefter er din hud helt glat og blød i op til en uge.

2. Trimmer
Den elektroniske trimmer er ikke til at gå galt i byen med, og du har sikkert allerede en derhjemme. En hårtrimmer findes i mange forskellige former og størrelser, men fælles for dem alle er, at du indstiller længden på kammen, så du selv kan vælge den hårlængde, du ønsker. Du kan dog risikere at skulle bruge en hjælpende hånd, i tilfælde af at du ikke kan nå hele ryggen selv.


3. Voks
Den helt store fordel ved at fjerne din uønskede hårvækst med voks er, at resultatet holder i op til halvanden måned, og hårene vokser blødere og færre ud, fordi hårsækkene bliver svækket. Du kan dog godt have svært ved at klare opgaven alene med denne metode, og du skal også forberede dig på, at voks godt kan gøre lidt nas at bruge. Til gengæld skal du så heller ikke bekymre dig om hårene i ugevis bagefter.  


4. Barberskraber
Ønsker du en helt tæt barbering, er den klassiske skraber med barberblade lige noget for dig. De skarpe barberblade tager fat i hårstrået helt nede ved huden og giver en glat barbering nu-og-her.

FAST LAV PRIS
150 ml
VeetFor Men in Shower
64,95 kr.
RemingtonKrops- og Intimtrimmer til Mænd BHT250
399,95 kr.
(13)
SPAR 20%ABONNÉR
375 g
HEVI SugaringHEVI Bodysugaring
229,95 kr.
(52)Vidste du, at mænds hår vokser ca. 1 cm om måneden? Og mænds hår på ryggen kan faktisk være op til 5 cm lange.

Hvordan fjerner man hår i næsen?

Det kan virke grænseoverskridende at spørge om, hvordan du fjerner næsehåret, når du står nede i Matas. Det er dog ét af de spørgsmål, som bliver stillet oftest til materialisterne, der heldigvis altid står klar med et godt råd.


Og vil du gerne komme dine næsehår til livs – og det bør du, hvis de stikker synligt ud af dine næsebor og får dig til at ligne en usoigneret vildmand – så findes der et par nemme metoder, som ikke kræver de store armbevægelser eller indgreb.  


3 nemme måder at fjerne næsehår 


​​​​​​​1. Næsetrimmeren
Næsetrimmeren er en hurtig, smertefri og populær måde at komme næsehårene til livs på. Den lille næsehårstrimmer har et skaft, der gør det nemt at komme til i næseboret, og så har den afrundede skær, så du ikke river eller skærer dig, når du bruger den. Og du kan jo passende lige tage ørerne eller øjenbrynene i samme håndevending.

2. Saks
En virkelig nem metode til at nappe de små hår, der stikker ud af næsen, er med en lille saks. Med få klip (og en sikker hånd) kan du trimme hårene, der sidder ved næseborenes indgang.

3. Voks
Dette er ikke en metode for tøsedrenge og kræver måske lidt øvelse, for metoden fjerner hårene ved roden. Du skal have fat i såkaldte voksperler, som du kan varme op i mikroovnen eller i en decideret vokssmelter. Når voksen har en temperatur, der føles behagelig på din håndryg, kan du påføre den i næseboret med en vatpind. Lad vatpinden sidde i næseboret, mens voksen tørrer (ca. 30-90 sekunder) og hiv nu vatpinden ud af næsen i et hurtigt ryk. Rengør gerne næseboret før og efter behandlingen med fx en Micellar Water.  


KUN ONLINE
Attraxion Precision
OBH NordicaNæse og øre trimmer
229,95 kr.
(2)
Matas StriberBuet Neglesaks
149,95 kr.
(38)
SPAR 20%ABONNÉR
KUN ONLINE
200 g
Hanne BangVoksperler
109,95 kr.
(8)Husk! Fjern kun de synlige næsehår, der sidder længst fremme i næseborene. Næsehårene, der sidder længere oppe i næsen, fungerer som et slags beskyttende filter. ​​​​​​​

Hvordan skjuler jeg en bums med makeup?

Lyder ord som spot stick, concealer og BB-cream mere som byer i Rusland end makeup for dig, kan du have brug for en hjælpende hånd. Disse er nemlig alle makeupprodukter, som du kan bruge til at skjule bumser og urenheder i huden. Og kan du ikke låne kærestens eller venindes produkter – som mange mænd faktisk gør – så investér i dine egne. Hvilken metode, der bedst løser dit problem, kan du forhåbentlig blive lidt klogere på her.  


3 måder at dække bumserne 


1. Spot stick
Med en spot stick får du dækket og bekæmpet urenhederne i ét smæk. I en spot stick er der nemlig ikke kun farve, men ofte også ingredienser, som mindsker urenheder. Du skal blot duppe din spot stick på bumsen.

2. Concealer
En concealer er en effektiv måde at dække din bums på, da de har en god dækkeevne og er nemme at have med på farten. Påfør en anelse concealer direkte på bumsen og dup let med fingrene, indtil det ser så naturligt ud som muligt. Dvs. der må ikke være alt for synlige overgange mellem den dækkede bums og huden omkring bumsen.

3. BB-cream
Hvis du skal dække et større område med eksempelvis rødme, kan en BB-cream være din problemløser. Det er en let fugtighedscreme med lidt farve i, som effektivt dækker uden at føles tung på huden. Påfør en passende mængde på fingerspidsen og smør din BB-cream ud i det ønskede område, indtil rødmen og bumserne er dækket.


SPAR MEREKØB FLERE
KUN I MATAS
103 Soft Honey
RimmelHide the Blemish Concealer
+ 2 farver
69,95 kr.
(139)
FAST LAV PRIS
Medium
GarnierBB Cream
49,95 kr.
(125)Tip! Du kan også bruge din concealer eller BB-Cream til effektivt at dække mørke rander under øjnene. 

Kan jeg undgå skægpest?

Små røde hårsække, øm hud og en irriterende kløe - åh nej, du har vist fået dig en omgang skægpest. Og det kan lyde en anelse ekstremt at have pest i ansigtet, men det er ganske ufarligt. Skægpest er nemlig blot en betændelsestilstand i huden, hvor hårsækkene inficeres af bakterier, og det skaber en irritation i huden.


Tilstanden kan variere i sværhedsgrad, men det kan som regel behandles uden et lægebesøg, hvis bare du er villig til at lægge lidt arbejde i det. Vi har samlet fem hurtige tips til hvordan, du undgår skægpest og kan forebygge det i fremtiden.  


5 tips til at undgå skægpest


1. Ansigtsrens
Vask dit ansigt hver dag med en plejende rensegel. På den måde kommer huden af med det snavs, fedt og olie, som har samlet sig på hudoverfladen i løbet af dagen. Og du undgår, at det hober sig op og giver uren hud.

2. Hygiejne
Skift bladene på din skraber ud ofte. Et dovent barberblad gør det sværere at skære håret af, irriterer huden unødvendigt og kan være god grobund for bakterievækst, som du ikke vil have i nærheden af ansigtet.

3. Barberskum
Lav aldrig en tør barbering. Når du bruger et barberskum, danner det et beskyttende lag mellem huden og barberbladet, så du ikke irriterer huden.

4. Aftershave
Brug en aftershave eller barbersprit efter din barbering. Når du bruger en aftershave eller barbersprit, lukker du hårsækkene af og dræber bakterier på hudoverfladen.

5. Skæg
Lad dit skæg gro ud i en periode. Skægpest trives bedst under barbering, så ved at gro skægget langt, gør du det svært for skægpesten at sprede sig.

FAST LAV PRIS
4 stk.
GilletteFusion5 Barberblade
+ 1 variant
89,95 kr.
(103)
SPAR 25%KØB 2
200 ml
Matas StriberMen Shaving Foam til Sensitiv Hud Uden Parfume
+ 1 størrelse
47,95 kr.
(121)
SPAR 25%KØB 2
200 ml
Matas StriberMen Aftershave til Normal Hud
69,95 kr.
(86)Tip! Du har større chance for at undgå skægpest og hudirritation, hvis du skraber med hårenes groretning, når du barberer dig. 

Hvordan får man håret til at syne tykkere?

Er du ved at blive tynd på toppen, er du uden tvivl én ud af rigtig mange mænd med samme udfordring. Ifølge Information.dk så forekommer almindeligt (arveligt) hårtab faktisk hos omkring 20 % af 20-årige mænd, 30 % af 30-årige, 40 % af 40-årige og ja, sådan fortsætter det.


Årsagen er ikke, som mange myter siger, at du har et ekstraordinært højt testosteronniveau (selv om Bruce Willis, ”The Rock” og Jason Statham da bestemt er ret så macho herrer!). Men det mandlige kønshormon testosteron spiller en rolle – det bliver nemlig omdannet af nedarvede enzymer, hvilket stopper hårvæksten visse steder på hovedet og ofte fremmer den andre steder på kroppen.
Heldigvis kan du tage sagen i egne hænder og med et par smarte tricks få hårpragten til at syne mere tyk og fyldig, end den er.3 veje til tykkere hår


1. Spray
Brug en hårspray med farve. Har du tyndt hår, kan håret se tykkere ud, hvis du bruger en hårspray med farve i hovedbunden.

2. Hårvoks
Vælg din hårvoks med omhu. En hårvoks kan give dit hår ekstra struktur, så det syner tykkere, end det egentlig er.

3. Tænk langsigtet
Supplér en sund og varieret kost med et kosttilskud målrettet håret. Et kosttilskud kan bidrage til at vedligeholde et normalt hår gennem et miks af vitaminer og mineraler.

FAST LAV PRIS
3 Brun
L'Oréal ParisMagic Retouch Spray
84,95 kr.
(128)
SPAR 25%KØB 2
75 ml
Matas StriberHard Mud Wax Uden Parfume
74,95 kr.
(55)
FAST LAV PRIS
180 tabl.
Smuuksmuuk SKIN HairBooster
274,95 kr.

Hvad hjælper på min dårlige ånde?

Det kan virke umuligt at slå dårlig ånde ned, hvis du ikke ved, hvad den dårlige ånde kommer af. Dårlig ånde kan skyldes mange forskellige ting, men de typiske syndere er betændelse i tandkødet, dårlig tandhygiejne og mad, du har spist eller drukket med en særlig stærk lugt som fx hvidløg, mælkeprodukter eller kaffe.


Uanset hvad din dårlige lugt i munden skyldes, kan det være lidt pinligt, hvis nogle kommenterer det, og det kan være træls, hvis det er noget, der gør dig meget selvbevidst og tilbageholdende i dit samvær med andre mennesker. Derfor har vi lavet en nem guide til, hvordan du slipper af med din dårlige ånde.


Sådan kommer du af med dårlig ånde


1. Tandpasta
Vær omhyggelig og brug en god tandpasta, der beskytter tænderne mod problemer som plak, tandsten og emaljenedbrydning. Tandproblemer er den perfekte grobund for bakterier, som kan føre til dårlig ånde i det lange løb.

2. Mundskyl
Skyl munden i et mundplejende middel som mundskyl. Det beskytter dig mod de bakterier, dårlig ånde er forårsaget af.

3. Tandtråd
Brug en tandtråd til at komme ind de steder, hvor tandbørsten ikke kan klare skærene. Gamle madrester, der har sat sig fast i snævre kroge af tænderne, er nemlig guf for bakterier og kan give dårlig ånde.

500 ml
SB12Original Mundskyl
164,95 kr.
(26)
SPAR 6,-
KUN ONLINE
25 stk
JordanTandtråd/Tandstik EasyReachFloss
23,95 kr. 29,95 kr.
(17)Vidste du, at en tør mund faktisk også kan være årsagen til dårlig ånde? Du kan imødekomme problemet med at drikke mere vand og spise hyppigt i løbet af dagen. 

Kan jeg undgå kraftig svedlugt?

Alle har prøvet at mærke sveden pible voldsomt frem fx efter en cykeltur, på grund af nervøsitet eller bare på de mest uheldige tidspunkter – det er bare ikke en rar oplevelse. Og særligt slemt er det, hvis du oplever, at din sved lugter kraftigt, så det ikke kan skjules.


Den kraftige svedlugt kan skyldes en øget svedproduktion, en stresset tid, at du har for meget tøj på eller noget helt andet. Når du sveder, stiger temperaturen i kroppen, og når sveden kommer i kontakt med bakterierne på huden, begynder du altså at lugte.


Og svedlugt er et meget ømtåleligt emne, som kan være svært at italesætte, men kampen er ikke tabt på forhånd, for der findes en masse effektive metoder, som du kan forsøge dig med. Vi har samlet tre effektive løsninger på dit svedproblem her.


3 måder at undgå svedlugt på


1. Antiperspirant
Brug en antiperspirant frem for en almindelig deodorant. En antiperspirant indeholder aluminiumsalt, som forhindrer dig i at svede igennem et tyndt gellag i modsætningen til en deodorant, som blot maskerer lugten.

2. Vask dig
En anden måde at komme svedlugten til livs på, er at gå i bad oftere eller vaske dig under armene flere gange i løbet af dagen. Foruden at det bekæmper bakterievæksten, kan vandet være med til køle kroppen ned.

3. Pads
Har du brug for ekstra beskyttelse, kan du med fordel bruge de smarte pads, der redder dig fra svedplamager på trøjen. De selvklæbende engangsindlæg er simple at bruge, for du skal blot fastgøre dem i tøjet under armene.

20 ml
PerspirexPerspirex Roll-on Original
99,95 kr.
(195)
NovettesNo Sweat Pads 16 stk.
52,95 kr.
(30)Tip! Undgå at bruge syntetisk tøj, der ikke lader din hud ånde, hvis du har problemer med kraftig svedlugt.

Relaterede produkter

FAST LAV PRIS
4 stk.
GilletteExtra Smooth Sensitive Barberblade
+ 1 variant
141,95 kr.
(69)
SPAR 25%KØB 2
75 ml
Matas StriberMen Deo Stick til Sensitiv Hud Uden Parfume
59,95 kr.
(167)
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Matas StriberMen Anti Age Face Gel til Sensitiv Hud Uden Parfume
129,95 kr.139,95 kr.
(33)
SPAR 25%KØB 2
30 ml
Matas StriberMen Multi Oil
119,95 kr.
(65)
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Matas StriberMen Anti Age Face Gel til Normal Hud
129,95 kr.139,95 kr.
(50)
SPAR 20,-
Dark Brown
JFMJust For Men Beard Colour
+ 3 størrelser
79,95 kr.99,95 kr.
(42)
SPAR 25%KØB 2
50 ml
Matas StriberMen 2-in-1 Beard Moisturizer
89,95 kr.
(27)

Relaterede artikler

Guide til mænd: Hvilken deodorant skal jeg vælge?

Vi guider

Guide til mænd: Hvilken deodorant skal jeg vælge?

Af Ida Marie Winge

En god deodorant er en uundværlig hjælp, hvis du vil holde lugten af sved på afstand. Markedet for deodoranter til mænd er stort – og det kan være svært at overskue, hvilken der er den rigtige og bedst til dit behov. Vidste du for eksempel, at det ikke er ligegyldigt, om du vælger en deodorant eller en antiperspirant?

Læs Mere
10 nye dufte til mænd

Vi guider

10 nye dufte til mænd

Af Amalie Schiller

I 2019 blev en række nye parfumer lanceret fra mærker som, Valentino, Hugo Boss, Dior og Giorgio Armani. Vi har samlet 10 nye dufte, der hver i sær er beriget med velduftende noter.

Læs Mere
Barbergrej til mænd

Vi guider

Barbergrej til mænd

Af Amalie Schiller

Skæg kommer i mange forskellige former og looks. Nogle mænd foretrækker det glatte look, andre sværger til stubbelooket mens nogle arbejder på at gro et fuldskæg. Hvad end om du er til den ene eller anden type skæg, er det altid en god idé at benytte det rette barbergrej til netop dit skæg og det look, du selv foretrækker og ønsker at skabe. I indslaget her guider jeg til 4 forskellige typer barbergrej, så du kan blive klogere på, hvad der er bedst for dig og dit skæg.

Læs Mere
Den store shampooguide til mænd

Vi guider

Den store shampooguide til mænd

Af Nanna Hein

Har du hår på hovedet, vasker du det sikkert tit og ofte med en shampoo. Men vidste du, at det faktisk ikke er helt ligegyldigt, hvilken shampoo, du bruger? Og er du klar over, at der findes helt specifikke shampooer udviklet særligt til alt lige fra hårtab, skæl og irriteret hovedbund? Vi guider dig til disse og mange flere gode shampooer velegnet til mænd lige her.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek