Vi guider

Guide: Find skægtrimmeren der passer til dit skæg

Skæg kommer i mange former og størrelser. Uanset om du er til det store og voluminøse, de maskuline stubbe, eller du har hang til et mere kunstnerisk udtryk, er en god skægtrimmer din ven. Vi guider dig til, hvad du skal overveje, når du vælger skægtrimmer – og giver et par fif til den bedste skægpleje.

For nogle er skæg et par pletter på kinder og hage, som vokser frem i løbet af en uges tid. Andre kan være nybarberede om morgenen og har et jævnt lag af stubbe om aftenen. der har placeret sig lige der, hvor trimmeren gjorde sig umage 12 timer tidligere. Selvom tempoet er forskelligt, vil skægget kun en vej - og det er frem.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ For at få et flot et af slagsen, som forbliver i en længde, der er den rigtige for dig, er en god skægtrimmer et must. Modsat barbermaskinen, som fjerner al hårvækst, kan en skægtrimmer bruges til at justere og holde styr på skægget, så det ser overskudsagtigt og velplejet ud.

De bedste skægtrimmere til forskellige behov

Skægtrimmeren til det store skæg

Det store og kraftige fuldskæg bliver ved med at hitte. Et gennemsnitligt skæg vokser omkring 1-2 cm om måneden, og tålmodighed er derfor en vigtig dyd, når man skal gro et langt, fyldigt skæg. En god makker, når man kaster sig ud i den tidskrævende hobby, er en kvalitetstrimmer med kamme, der er beregnet til lange skæglokker.  


Inden du går i gang med trimmeren, kan det være godt at huske at gøre det inden brusebadet. Når du trimmer i tørt skæg, giver det nemlig en markant bedre fornemmelse for, hvordan skægget kommer til at se ud.


Philips Skægtrimmer har et såkaldt Lift & Trim PRO-system, der løfter hårstråene, så knivbladene nemmere kan komme til. Det giver en mere jævn trimning. Samtidig har trimmeren en kam, der passer til det lange skæg – og hvis du en dag får lyst til et skæg med lidt kortere længder, så kan trimmeren også bruges til det.

KUN ONLINE
Langt Skæg
PhilipsSkægtrimmer-Trimmekam
449,95 kr.
(8)
Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Nyhed

Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Skægget er for alvor tilbage hos mændene. Der er da heller ikke noget flottere end et velplejet og stylet skæg. Derimod kan det hurtigt komme til at se sjusket og usoigneret ud, hvis du ikke styrker og plejer det. Vi har allieret os med materialist Johnny Jensen, der giver dig sine bedste råd med på vejen til optimal og nem skægpleje- og styling med Matas Mens produkter.

Læs også

Skægtrimmeren til kunstner-skægget

Fipskæg, skarpe linjer eller et overskæg, der får dig til at ligne en kunstner med hang til surrealisme. Hvis du er til mere detaljeret styling, bør du vælge en skægtrimmer med forskellige funktioner og afstande. Det øger muligheden for, at du kan få lige præcis det skæg, som passer til dig.


Multitrimmeren fra Philips har ni forskellige typer tilbehør til skæg og hår, bl.a. en metaltrimmer til detaljeret trimning, en 3-7 cm justerbar kam til skæg og to stubbekamme.

KUN ONLINE
Multi
PhilipsTrimmer
349,95 kr.
(22)

Skægtrimmeren, der klarer rengøringen

Når skægget skal trimmes, ryger de afskårne stubbe nemt til højre og venstre, og det kan tage lidt tid at få ryddet op efter sig igen. Hvis det skal gå hurtigt om morgenen, hvor der er andre, som også skal benytte badeværelset, eller du bare generelt har sjovere ting at bruge tiden på end at gøre rent efter din trimning, bør du overveje at lade din skægtrimmer gøre arbejdet.


Det lyder måske mærkeligt, men flere trimmere har en indbygget ’vakuum-funktion’, som automatisk sørger for rengøringen, imens skægget bliver studset.


Med Remington trimmerens vakuum-funktion bliver størstedelen af skægget opsamlet i et kammer, som nemt kan tømmes i skraldespanden efter brug.

Skraberen er stadig din ven

Selvom du går efter ’et skægget look’, kan det stadig være rart at have en god skraber i skabet, som kan tage hånd om vildfarne stubbe, hjælpe med at præcisere de skarpe kanter og holde skægvæksten væk fra de områder, hvor du helst ikke vil have at håret pibler frem.


Skraberen fra Gillette er særligt velegnet til at forhindre irritation og ubehag. Hårene skæres på niveau med huden, og med to perfekt placret blade minimerer du hiven og trækken.

GilletteSkinGuard barberskraber + 1 barberblad
125,95 kr.
(2)

Tip! Giv skægget ro til at gro, inden du hiver trimmeren frem

Plejer du at have en tæt barbering, men vil gerne kaste dig ud i et flot skæg? Så bør du som hovedregel lade håret gro en måneds tid, inden du finder trimmeren frem. Skæg vokser ofte i forskelligt tempo, så selvom du til at begynde med synes, at din skægvækst ser noget ’plettet’ ud, kan det skyldes, at håret på din hage ofte vokser hurtigere end håret på kinderne.

Skæggets første uger vil ofte også være der, hvor det klør mest – og hvor man har mest lyst til at tage maskinen eller skraberen og barbere det af. Men hold ud – det bliver bedre.

5 gode produkter, der giver dit skæg den rigtige pleje

Dit skæg er med dig overalt. På arbejdet, til træning, i solen og når du spiser. Det er derfor ikke mærkeligt, hvis ansigtsmanken indimellem har brug for lidt ekstra kærlighed for at undgå, at den bliver tør og usoigneret.


Udover den rigtige skægtrimmer, er der ikke noget som en solid omgang skægpleje til at gøre et trist skæg glad igen – og så kan det ovenikøbet gøre skægget mere behageligt at bære rundt på. Matas Men har en serie med solide produkter, som er målrettet dig med skæg.

1. Skægshampoo – ja, det er en ting

En grundregel inden for skægpleje er, at det skal vaskes, og her kan en god skægshampoo være en belejlig makker. ”Shampoo til skægget – hvorfor det? Jeg kan vel bare bruge den samme som til alt det andet hår”, tænker du måske. Og det kan man også. Især hvis det er en god og fugtgivende en af slagsen.


Udfordringen er dog, at nogle shampooer til håret kan være med til at udtørre skægget. Skægshampoo er derimod fokuseret på at forebygge tørt skæg, og det der næsten er endnu værre: Tør og irriteret hud under skægget.

SPAR 25%KØB 2
100 ml
Matas StriberMen 2-In-1 Beard Shampoo
64,95 kr.
(81)

2. Den, der plejer huden under skægget

Ligesom skægget har brug for fugt, kan huden nedenunder også have brug for lidt kærlighed, så den ikke bliver tør og irriteret.


Med en skæg balm sørger du både for at tilføre skægget og huden nedenunder fugt.

SPAR 25%KØB 2
75 ml
Matas StriberMen Beard Balm
114,95 kr.
(33)
Den store shampooguide til mænd

Vi guider

Den store shampooguide til mænd

Har du hår på hovedet, vasker du det sikkert tit og ofte med en shampoo. Men vidste du, at det faktisk ikke er helt ligegyldigt, hvilken shampoo, du bruger? Og er du klar over, at der findes helt specifikke shampooer udviklet særligt til alt lige fra hårtab, skæl og irriteret hovedbund? Vi guider dig til disse og mange flere gode shampooer velegnet til mænd lige her.

Læs også

3. Olie skal der til

Skægolie kan være med til at gøre de stride skægstubbe blødere og mere medgørlige. Med nogle olier skal du dog være opmærksom på ikke at bruge for meget, så du ender med et glinsende og vådt look.


En god olie kan også bruges til barbering, da den blødgør skægstubbene og sørger for, at barberbladet glider let hen over huden.

SPAR 25%KØB 2
30 ml
Matas StriberMen Multi Oil
119,95 kr.
(65)

4. Børsten til skægget

Hvis du har et fuldskæg med en god længde, har du brug for en børste, der kan hjælpe med at holde styr på det.


Fordel evt. lidt olie eller balm i skægget, inden du reder det. Børsten kan være med til at skabe en jævn fordeling i skægget.

SPAR 25%KØB 2
1 stk.
Matas StriberMen Beard Brush
119,95 kr.
(33)

5. Skægvoks til ”cykelstyret”

Hvis du hører til de modige, der har erhvervet sig et excentrisk cykelstyr, eller du bare gerne vil have mulighed for at style dit skæg lidt mere, end hvad man kan med olie og creme, bør du finde dig en god voks.


En voks giver større mulighed for at ’lege’ med ansigtsfrisuren, da den former og giver hold til skægget.

SPAR 25%KØB 2
70 g
Matas StriberMen Beard Wax
104,95 kr.114,95 kr.
(44)

3 facts om dit skæg:


  1. Vidste, du at det er en myte, at skæg vokser hurtigere og tykkere ud, hvis du barberer det af? Myten kommer formegentlig, fordi håret ofte er kraftigere tæt på huden.

  2. Vidste du, at skæg ikke gror den samme vej? På kinder og hage gror det ofte lidt nedad. Under hagen gror det tit fremad, og på siderne af halsen gror det ofte opad.

  3. Vidste du, at skægvækst varierer fra person til person, men ligesom håret på hovedet vokser det omkring 1-2 cm om måneden?

Flere gode produkter til skæg

SPAR 25%KØB 2
50 ml
Matas StriberMen 2-in-1 Beard Moisturizer
89,95 kr.
(27)
SPAR 20%ABONNÉR
100 ml
EcookingMen Skæg & Kropsolie
289,95 kr.
(11)
KUN ONLINE
100 ml
Barberians cphBarbercreme
249,95 kr.
VÆRDI 880,-
Højrehåndet
NjordBeard Starter Kit
+ 1 størrelse
349,95 kr.
(37)
SPAR 25%KØB 2
Matas StriberMen Shaving Brush
209,95 kr.
(45)

Relaterede artikler

Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Nyhed

Materialisten guider: Sådan skal du pleje dit skæg

Af Benedikte Lundberg

Skægget er for alvor tilbage hos mændene. Der er da heller ikke noget flottere end et velplejet og stylet skæg. Derimod kan det hurtigt komme til at se sjusket og usoigneret ud, hvis du ikke styrker og plejer det. Vi har allieret os med materialist Johnny Jensen, der giver dig sine bedste råd med på vejen til optimal og nem skægpleje- og styling med Matas Mens produkter.

Læs Mere
Barbergrej til mænd

Vi guider

Barbergrej til mænd

Af Amalie Schiller

Skæg kommer i mange forskellige former og looks. Nogle mænd foretrækker det glatte look, andre sværger til stubbelooket mens nogle arbejder på at gro et fuldskæg. Hvad end om du er til den ene eller anden type skæg, er det altid en god idé at benytte det rette barbergrej til netop dit skæg og det look, du selv foretrækker og ønsker at skabe. I indslaget her guider jeg til 4 forskellige typer barbergrej, så du kan blive klogere på, hvad der er bedst for dig og dit skæg.

Læs Mere
10 tips til den bedste barbering

Vi guider

10 tips til den bedste barbering

Af Matas

Barberkost og kniv, skraber og gele – en god barbering har mange faconer. Uanset om du er til retro-metoden eller mere moderne værktøjer, guider vi dig til den bedste barbering.

Læs Mere
Sådan plejer du de 3 forskellige skæg stilarter

Vi guider

Sådan plejer du de 3 forskellige skæg stilarter

Af Matas

Skæg er ikke bare skæg. Er du til fuldskæg, hipsterskæg, overskæg eller bare korte stubbe? Skægmoden ser ikke ud til at slippe sit tag lige foreløbig, og stilarterne er mange.

Læs Mere
Find receptmedicin og et større sortiment af håndkøbsmedicin hoswebapotek